|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nadmierne rogowacenie skóry!!!!!!!!!!!!
Witam! Mam prośbę o poradę. Moja skóra szczególnie na czole jest pokryta gęsta kaszką, jest to nadmierne rogowacenie.Pojawia się ona często i nie chce zejść.Jak ją pielęgnować? Czy pomogą mi zabiegi kwasami? Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: nadmierne rogowacenie skóry!!!!!!!!!!!!
Nie jestem wcale taki pewien, czy to nadmierne rogowacenie. A jeśli tak, to może być objawem poważniejszej choroby skóry. Przyjmijmy jednak, że jest to tylko defekt kosmetyczny. Konieczna jest opieka dobrej kosmetyczki i stosowanie łagodnych substancji złuszczających i hamujących nadmierne rogowacenie. Jest ich wiele, kosmetyczka z pewnością doradzi, natomiast trzeba uważać na cenę. Nie muszą być drogie. Zabiegi złuszczania np. kwasami rzeczywiście są bardzo pomocne. Proszę się nie zrażać, jeśli początek będzie trudny, gdyż na początku może się wydawać, że zmiany są bardziej widoczne (np.często obserwuje się większą liczbę prosaków) Życzę wytrwałości, a poza tym warto odwiedzić dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.