|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jak podziękować za dwójkę dzieci
witam, moj znaomy chcialby zrobic zonie prezent z okazji rocznicy slubu oraz podziękowac jej za dwojke dzieci...
znacie jakies piekne wiersze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak podziękować za dwójkę dzieci
Cytat:
![]() A co do wierszy, ja bym wolała jakiś list ze słowami prosto z serca, szczerze, ładnie napisany na papeterii. No i do tego dopiero wiersz.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no tak sie akurat zlozylo, ze tyle wokol mnie sie teraz dzieje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To za dzieci się dziękuje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Serendipity
![]() Myślę, żę na pewno byłoby wspaniałym gestem napisanie czegoś z głębi serca takie osobiste podziękowanie za miłość za dzieci..wyznanie uczuc..opisanie co czuł gdy pojawiły się dzieci..ze dzięki niej jest szczęśliwy bo podarowała najwspanialsze prezenty.. Myślę, że taki list - wyznanie od serca naprawdę uszczęśliwi żonę Twojego znajomego.. Przeczytanie po latach tych słów będzie na pewno wzruszające..zrobi się ciepło na serduszku ![]() Ja ostatnio czytałam listy jakie pisał mój tata gdy ja się urodziłam do mojej mamy - coś wspaniałego ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli facet dużo pracuje, żeby zapewnić rodzinie dobre warunki, to miło jest dostać podziękowanie za trud włożony w opiekę nad dziećmi
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowali sie na dzieci oboje wiec komu za co dziękować ?a to ze nie ma czasu na dzieci to tylko wspołczuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() wiesz mozna rowniez dziekowac, ze urodzila dwojke wspanialych zdrowych dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To może w ogóle niech sobie za nic nie dziękują, przecież wszystkim się wszystko należy. Ona niech mu nie dziękuje za herbatę, bo co tam, należało jej się, była zmęczona, on jej też nie musi za śniadanie, bo on pracuje, łaski nie robi.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładny gest i na pewno będzie miło żonie, że ktoś docenia to co robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
otóż to, samo sedno zresztą mniemam że to indywidualna sprawa każdego człowieka co i jak świętuje, tutaj jak widać wynika to z szacunku dla drugiej osoby, która założę się że przez taki gest też zacznie patrzeć inaczej na tę pierwszą osobę Najlepiej to naprawdę nie patrzeć przez pryzmat "co się komuś należy" albo "łaski nie robi że pracuje i utrzymuje rodzinę". Takie rzeczy, nawet te najdrobniejsze należy starać się pielęgnować właśnie takimi gestami, ciepłymi, romantycznymi itd. Pomysł kolegi autorki wątku jest naprawdę wspaniały i ciepły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Moim zdaniem,to bardzo miły gest z jego strony.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie polecam coś wyłącznie od siebie.
Nic tak nie odebrałoby prezentowi blasku jak fakt, że mąż znajomej zrobi tak, jak poradzą mu ludzie w internecie lub znajomi i jego żona się o tym dowie. Taka dewaluacja prezentu. Założmy: Siedzi sobie kobieta na necie, znajduje wątek (ten czy inny) i patrzy, że mąż ściągnął jakieś gotowe podziękowania. I bum. Jak obuchem w głowę. Ja bym była obruszona, że taka intymna sprawa jak rocznica jest udziałem jakichś obcych osób. Choćbym miała swojemu partnerowi napisać coś od siebie, głupiego, krótkiego, niegramatycznego, z błędami - to wolałabym niż angazować kolegów i kolezanki. A gest sam w sobie przepiękny!
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z poprzedniczkami - własne słowa będą znaaaacznie milsze niż jakikolwiek, choćby najpiękniejszy wiersz (no chyba, że samodzielnie napisany
![]() Pamiętam jak kilka lat temu otrzymałam od (już eks) chłopaka walentynkę (której nie mogłam się doczekać), a tam... otóż to, wiersz z neta. Zamiast radości, sprawiło mi to sporą przykrość, bo ja napisałam mu mnóstwo szczerych słów od siebie... ![]() Tak czy siak pomysł znajomego baaardzo miły - to cudowne, kiedy ludzie po X latach nadal o siebie zabiegają (powinno się to robić całe życie). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Widac jakos mało romantyczna jestem bo jakos nie oczekuje podziekowan za urodzenie dziecka -jakbym miala wyjscie nie rodzic po zajsciu w ciaze ??
![]() a ze zdrowe to tylkow polowie moja "zasluga" a ze fajne to po polowie. jakos nie porównywalabym dziecka do szklanki herbaty ale jak kto woli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Niech dziękuje! Sam by nie urodził
![]() Fakt do dziecka trzeba dwojga, ale jakoś faceci nie noszą dziecka pod sercem 9 miesięcy i nie rodzą...Uważam że kobiecie nalezy się właśnie dziękuje ze strony mężczyzny. Tak jak już zostało powiedziane..Myślę że lepszy byłby list niż wiersz...
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
oj pomysł fajny, tyle, że faktycznie może niekoniecznie gotowy wiersz
facetom jest z reguły trudno pisać listy, ale myślę , że jesli to zrobi sam - swoimi słowami to żona to doceni, nie musi to byc na 10 kartek, ale cos od siebie, cos co zona bedzie mogla trzymac na pamiatke i bedzie tylko dla niej, zeby mogla do tego wracac jak jego np akurat przy niej nie bedzie no ale to tylko taki dodatek, zeby miala tylko dla siebie i nikomu nie pokazywala zawartosci a do niego niech moze ja zabierze na jakis weekend romantyczny, jesli finanse na to pozwalaja, bo z dziecmi to zawzse jakas opieke mozna zorganizowac jak nie wyjazd to przynajmniej kolacja - ale tak zeby wszystko bylo jzu zarezerwowanie, nie na zasadzie to moze pojdzey gdzies na jakas kolacje tylko kochanie idziemy tam i tam ![]() a jak to tez nie to, to moze niech facet sprobuje tort zrobic, i z dziecmi przystroic jakos ja jestem zdania, ze jaki by nie byl to bedzie super tak naprawde chodzi o gest, ktory ona doceni, a nie np kase jaka na to wszystko wyda mysle ze zdjecie calej rodzinki w ramce bedzie dopielnieniem wszystkiego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.