![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Gaia Creams - opinie
http://polska.gaiacreams.com/
czy któraś z Was stosowała kremy tej firmy, szczególnie mnie interesują te kosmetyki do twarzy? mam trądzikową cerę, łatwo się zapycha, a one mają w składzie masło shea, olej kokosowy itd, wiem te produkty mogą zapychać...... macie jakieś opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gaia Creams - opinie
Ja mam od 2 dni krem do twarzy "Koktajl warzywny", więc trochę za wcześnie się wypowiadać. Wydaje mi się, że mam bardziej miękką skórę po nim, ale więcej spostrzeżeń napiszę po ok 2 tygodniach. Opakowanie jest ładne- mały niebieski słoiczek z metalową nakrętką, na słoiczku nalepka z nazwą kremu, naszym imieniem, składem itd. Krem jest twardej konsystencji (nigdy nie miałam takiego kremu), trzeba pojeździć trochę palcem, aby się rozpuścił (pewnie w upał będzie łatwiej
![]() Dziś wysłano do mnie kremiki pod oczy ![]() Trochę recenzji Gaia Creams znajdziesz na tym wątku kliknij i wpisz w wyszukiwarkę "Gaia" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię Gaię i polecam
![]() ![]() Mam póki kremik kojąco-leczniczy i kokosowe pianki do mycia skóry alergicznej i demakijażu. Krem jest naprawdę bardzo dobry, rzadko zdarza mi się trafić na coś naprawdę pasującego mojej skórze - suchej, alergicznej, lekko atopowej, z rumieńcami na policzkach, ciut przetłuszczającym się i jednocześnie wysuszonym nosem pokrytym niezmiennie od lat czarnymi kropkami. Najlepiej sprawdzały się apteczne, tłuste kremy typu Emolium czy Avene Cold Cream, ale one miały tylko działanie okluzyjne i choć nakremowa cera wyglądała na zdrową, świeżą, to po myciu cały czas była sucha. Myję rano i wieczorem buzię piankami, czyli olejem generalnie ![]() ![]() Lecą teraz do mnie - olejek na trądzik (w moim przypadku na nosowe zaskórniki i sporadyczne małe syfki), krem oczyszczająco-kojący dla TŻ-ta i balsam do ust, nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() Do skóry trądzikowej jest olejek na trądzik (wspominałam), możesz wypróbować. Radziłabym Ci napisać i poradzić się.
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-01 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja też oczekuję kremów Gaia, mam nadzieję, że jutro dojdą. Mam zakupiony, jak poprzedniczka, krem oczyszczająco-kojący i olejek na niedoskonałości. I nie mogę się doczekać
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
bardzo chętnie pcozytam oopinie jak już przetestujecie kosmetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Troche są, ale uważam, że na coś dobrego można wydać tyle pieniędzy. Ale ja mam skórę alergiczną i wieeele kosmetyków naturalnych mnie uczula przez różne ekstrakty, olejki eteryczne, długaśnie składy z niezliczoną ilością różnych potencjalnych uczulaczy, a kosmetyki Gaia mają krótkie olejowe składy, są delikatne, dla mnie to ważne, więc jestem w stanie zainwestować
![]() Użyłam na noc olejku na zmiany trądzikowe. Zrobił mi się okresowy syfek na brodzie wczoraj, dziś rano patrzę i syfek się nie rozwinął, zmniejszył się ![]() ![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-06 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
No i właśnie widzę, że te kremy mają w swoim składzie naturalne oleje, ale czy nie taniej byłoby kupić sobie parę olei, zmieszać i już? Wyszłoby na to samo ;P?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo - po co kupować kosmetyki, jak wszystko można zrobić samemu? Szampon, żel, mydło, kremy, toniki, balsamy, oliwki? Nie każdemu się chce i nie każdy potrafi. Dlatego dobrze, że można takie kosmetyki kupić ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-06 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jako, że moje kosmetyki Gaia już doszły (krem oczyszczająco-kojący oraz olejek na niedoskonałości), a nie chce mi się powtarzać tego samego ![]() ![]() http://www.e-nowinka.pl/paczka-z-kos...i-gaia-creams/ I czekam na opinie innych, szczególnie Twoje Kretko, bo masz podobny zestaw ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co mnie bardzo cieszy - w końcu chce używać kremu, chce dbać o buzię! Wcześniej musiałam go zapędzać do łazienki i przypominać, a teraz sam z lodówki wyciąga krem (pamięta o tym!) i z ochotą się smaruje rano i wieczorem, syfki olejkiem traktuje ![]() ![]() Olejek już pochwaliłam, działa w jedną noc, syfek mi uschnął i odpadł podczas porannego mycia! ![]() Mm nadzieję, że Tobie też będą służyć te kosmetyki ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wg opisu "kremy" Gaia to nie żadne kremy (emulsje) tylko masła rozrzedzone olejami. Wykonanie takiego kosmetyku w domu nie stanowi najmniejszego problemu, nawet dla początkujących (rozpuszczamy masło w kąpieli wodnej, dodajemy oleje). Ceny są absurdalnie wygórowane w stosunku do wartości surowców. Poza tym stosowanie pielęgnacji bez humektantów nie jest najlepszym pomysłem. W dodatku mieszanki na bazie masła kakaowego czy oleju kokosowego polecane są do cery trądzikowej. W mojej ocenie produkty tego sklepu można umieścić w kategorii: "dla tych, co nie mają co zrobić z pieniędzmi". Typowy przykład żerowania na eko-trendzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, ceny może są absurdalne, ale ludzie kupują te kosmetyki. Tak samo jak kosmetyki z Sephory czy Douglada, jakieś Biothermy czy Clinique. Niektórzy lubią ![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-06-08 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że po takie kosmetyki sięgają ludzie z problematyczną skórą, którzy próbowali już wielu rzeczy i chemia nie zadziałała. To tak, jak z medycyną alternatywną, lekarz klasyczny zapisywał mi co miesiąc antybiotyk, a naturopata podszedł do mnie holistycznie. Sam kosmetyk cudów nie zdziała, jak mówi sama właścicielka Gaia Creams. Trzeba zadziałać też od środka i zmienić nawyki żywieniowe. Na razie niezwykle przyjemnie mi się tych środków używa, ale żywię też nadzieję, że moje okołomieszkowe rogowacenie zmaleje.
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolei olej kokosowy jest zbawienny dla cery trądzikowej chociażby dlatego, że połowa jego zawartości, to naturalny kwas laurynowy, który m.in. zwalcza grzyby, egzemy i wysypki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście - dla mnie może coś być w odkażonym słoju po ogórkach, byleby dobrze działało. Nazywanie kremem czegoś, co kremem nie jest to też przegięcie. Wyprodukowanie 30 ml tych "kremów" waha się w granicach 5-10 zł. Nie jestem centusiem, ale na takie przebicie nawet ja potrafię zwrócić uwagę. Może jestem z tego dziwnego narodu, którego nie interesuje marka, a działanie ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jasne. Tyle tylko, że natura naprawdę nie kosztuje aż tyle. Proponuję wejść na stronę Mazideł czy ZSK i zobaczyć, ile organicznego oleju można kupić za te 55 zł, za które w Gai dostajemy 30 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja lubię sobie kupić coś w ładnym opakowaniu, coś co mnie ucieszy, może być drogie. Za to nie rozumiem (bo sama tego nie robię) kupowania dużych ilości czy drogich perfum, torebek, biżuterii, ubrań. Dla mnie to jakiś absurd ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-09 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast receptury Gai mogę "podrobić" jeśli tylko najdzie mnie ochota ![]() Swoją drogą wykonałam kiedyś kilkuskładnikowe mazidło olejowe do smarowania okolic oczu i ładnie napinało skórę. Teraz z lenistwa smaruję się na noc pod oczami masłem ze skrzypem z BU i o zgrozo efekt jest podobny. Dla mnie, podobnie jak dla Lorri i dziewczyn, istotne jest skład i działanie, a nie ładne opakowanie i "ekskluzywna" cena. Cytat:
![]() Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2012-06-09 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię robić kosmetyków, nie sprawia mi to żadnej frajdy, wolę kupić gotowca. Jestem może według Was leniem roztrwaniającym pieniądze, ale mi z tym dobrze, jak Wy lubicie robić własne kosmetyki, to przecież nie zabraniam ![]() ![]() Dla mnie też ważny jest skład i działanie, nie wiem skąd taki wniosek wysnułaś, że tylko opakowanie i cena ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Nie uważam, żeby mój post był napastliwy i zasługiwał na tak sarkastyczną odpowiedź, wyluzuj trochę
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- "Dla mnie też ważny jest skład i działanie, nie wiem skąd taki wniosek wysnułaś, że tylko opakowanie i cena ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2012-06-09 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze dziś pochwalić olejek na problemy skórne. rzadko robią mi się duże niespodzianki, ale wczoraj zrobiła mi się o zgrozo na nosie mega gula, no i potraktowałam to obficie olejkiem. I dziś śladu nie ma. Mi jednak jak mówiłam bardziej chodzi o problemy z ramionami i tutaj będę sprawdzać kosmetyk ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]()
Czasami piszę sobie recenzje filmów. Edytowane przez natkaa Czas edycji: 2012-06-09 o 12:31 Powód: błąd |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
No tak - jeżeli miałabym wybór sobie coś kupić raz na jakiś czas w ładnym opakowaniu, ale też droższego, to kupiłabym. To nie wyklucza się z pierwszeństwem składu i działania. Sytuacja: mam do wybóru dwa kremy - za 100 zł i za 5 zł. Oba zakładam, że mają podobne działanie i podobny skład, ale ten za 100 zł ma ładne opakowanie, które wpadło mi w oko. Jeśli miałabym na to pieniądze, żeby spokojnie kupić, kupiłabym. Bo sprawiłoby mi to przyjemność. Jeśli nie miałabym pieniędzy wzięłabym tańszy, to logiczne
![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mam krem oczyszczająco-kojący, leczniczo-kojący dla dzieci i olejek do włosów.
Używam już 2 miesiące. Ale szału brak. Olejek do włosów przyjemny bardzo, łatwo sie nakłada i równie bezproblemowo zmywa. Włosy są widocznie ładniejsze ![]() Krem oczyszczający moge używac jedynie na noc - nie wchłania się całkowicie i świecę się. Buzia rano jest ładna, gładka, promienna, ale taki efekt zdarzało mi sie już osiągać innymi produktami ![]() Krem leczniczo - kojący kupiłam mamie, bo ma bardzo delikatną i skłonną do podraznień cerę - używa ok. 1,5 miesiąca chyba i żadnej poprawy nie ma. Krzywdy nie robi, ale wbrew zapewnieniom równiez nie pomaga. Po prostu pielęgnuje. Fajne produkty, ciekawe, troszkę inne, myślę, że warto wypróbować - są to bardzo dobrej jakości kosmetyki, niesamowicie wydajne, delikatne, pieknie pielęgnują. Ale nie spodziewajmy się cudów. Jeśli ktoś akurat utrafi w potrzeby swojej skóry - to będzie wniebowzięty! Ale powiedzmy sobie szczerze, że kazda z nas wciąż szuka swojego idealnego kosmetyku - jedni po prostu znajdą do w gaia, inni gdzie indziej..... Ja osobiście - gdzie indziej ![]() Jednak bardzo lubię firmę, Pani Ania jest cudowna a kosmetyki napewno warte uwagi.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-06-13 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kuszą mnie te kremy lub zrobienie podobnych, ale nie wiem, czy dam radę kupić i użyć aż tyle składników (jednak trochę ich jest). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi krem leczniczo-kojący pasuje, ale nie oczekuję od kosmetyków niczego prócz pielęgnacji i braku uczulenia, to może dlatego. Mam mniejsze wymagania ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.