|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
guzek??? pomocy !!!
wczoraj wieczorem wyczułam pod pachą guzek...boli [img]icons/icon9.gif[/img] nie wiem co robić, czy to coś poważnego, do jakiego lekarza powinnam się udać...[img]icons/icon9.gif[/img] pomocy....[img]icons/1pomocy.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: guzek??? pomocy !!!
Najlepiej idź najpierw do lekarza rodzinnego, musi Cię skierować dalej, albo też pomyślałam sobie, że do ginekologa, który robi USG piersi..w każdym razie nie zaniedbaj tego proszę [img]icons/icon40.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Popieram Mamsonkę: lekarz rejonowy czy rodzinny, on stwierdzi, jakie badania są potrzebne i skieruje do specjalistów...
Tylko szybciutko, maleńka, najlepiej dziś albo jutro... Odezwij się, co wyszło... [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Droga Malenko [img]icons/icon7.gif[/img]
Jeśli to jest pod pachą tam , gdzie golisz włoski to może to byc po prostu zapalenie mieszka włosowego. I pewni etak jest [img]icons/icon7.gif[/img] Robi się wtedy taki bolący guzeczek. To samo przejdzie, chyba, że bardzo daje Ci popalić, to czasmi trzeba jakiś antybiotyk przepisać. Ważne jest aby po depilacji czy goleniu pach nie używać os razu żadnych perfumowanych dezodorantów czy antyperspirantów. Pozdrawiam gorąco [img]icons/1cmok.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo za pomoc [img]icons/icon7.gif[/img] z lekarzem jest kłopot, do późna siedzę w pracy i niestety nigdy nie mogę zdążyć do lekarza, co druga wizytę muszę przekładać [img]icons/icon9.gif[/img] niestety nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy
![]() dziś przynajmniej nie boli... jeszcze raz dziękuję za pomoc, muszę wracać do pracy, ale postaram sie zajrzeć na wizaż...[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kochanie, ręce mi odadły jak przeczytałam...
Malenka napisał(a): > z lekarzem jest kłopot, do późna siedzę w pracy i niestety nigdy nie mogę zdążyć do lekarza, co druga wizytę muszę przekładać [img]icons/icon9.gif[/img] niestety nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy ![]() > > dziś przynajmniej nie boli... > Nie masz czasu do lekarza?!? To weź dziń wolnego, albo prywatną wizytę!!! Zdrowie jest najważniejsze, jeśli ten guzek Cię zaniepokoił, musisz znaleźć czas i to jak najszybciej... [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Re: guzek??? pomocy !!!- zadbaj o siebie!!!!
Przepraszam, że się wtącam, ale kompletnie nie mogę zrozumieć argumentów, że "siedzę do poźna w pracy, nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy". Po pierwsze do lekarza zawsze można się z pracy zwolnić, bo zdrowie jest najważniejsze, (a szef, który tego nie rozumie jest kawałem chama i należy mu podziękować za szefowanie), a poza tym w każdym średnim mieście w weekendy są czynne przychodnie prywatne lub przyjeżdżają lekarze (ja sobie tak zamawiam wyjazdowe USG, bo mam ulubionego lekarza a nie chce mi się do niego jechać 45 minut).
Guzki pod pachą to jest bardzo niebezpieczna sprawa - nie chcę Cię straszyć ale tak właśnie objawiają się chłoniaki. Kiedy miałam operację na nogę, to właśnie przede mną wyjeżdżała z sali 15-letnia dziewczyna chora na chłoniaka. Lekceważyła przez dłuższy czas guzy pod pachą i wszystkie inne objawy choroby. Po dwóch tygodniach już jej nie było na tym świecie. [img]icons/icon9.gif[/img] Proszę zadbaj o siebie, to nie są żarty. [img]icons/1klotnia.gif[/img] Mój ojciec nigdy nie miał czasu zwolnić się z pracy na badania itp. i w konsekwencji dostał przymusowe zwolnienie na swój własny pogrzeb. [img]icons/icon9.gif[/img] NAPISZ MI, CZY BYŁAŚ U LEKARZA. Inaczej będę Cię dręczyć mailami aż obie zwariujemy. [img]icons/icon12.gif[/img] pozdrawiam cieplutko, [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Re: guzek??? pomocy !!!- zadbaj o siebie!!!!
Ja czasami miewam pod pachą jakiś "guzek", który sam po kilku dniach znika, właśnie taki mały bolący guzek. I tak jak pisze Aga najczęściej po depilowaniu+odrazu antyperspirant.
jeśli natomiast po kilku dniach samo Ci nie schodzi, rzeczywiście wizyta u lekarza to konieczność. [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To mogą być też chyba powiększone węzły chłonne - ale także coś bardziej poważnego. Jeżeli się denerwujesz to w ogole nie ma o czym mówić - i biegiem do lekarza.
[img]icons/1cmok.gif[/img] PS Teraz denerwujemy się i my więc daj info jak poszło [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
próbuję się dodzwonić do lekarza na rejestrację......na razie telefon zajęty ale będę próbować cały dzień......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To rozumiem [img]icons/1cmok.gif[/img]
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś takie coś miałam. To zdecydowanie wynik golenia włosków i używania antyspirantów. Poszłam z tym do ginekologa i pierwsze pytanie było właśnie o to czy używam takich dezo. Jeśli przestaniesz na jakiś czas ich używać wszystko wróci do normy. Powodzenia i nie martw się!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
No nareszcie Malenka dalas sie przekonac [img]icons/icon7.gif[/img] Nie poddaj sie, tylko dzwon do upadlego. Lepiej zdiagnozowac i miec pewnosc niz ciagle sie zamartwiac.
Odezwij sie po wizycie. Glowa do gory [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
udało się!!! dodzwoniłam się i jestem zarejstrowana na dziś
![]() czemu tak bardzo chcemy dorównać reszcie Europy? i tyle pracujemy.. [img]icons/icon40.gif[/img] i dla Was Kochane [img]icons/1cmok.gif[/img] bo tak o mnie dbacie [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nie martw sie nadgodzinami najwyżej zwolnisz się z pracy teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie, właśnie dlatego aby dorównać reszcie Europy bardziej musimy o nie dbac. Jak jeszcze pracowałam (teraz jestem na urlopie wychowawczym) miałam kontakt z obcokrajowcami a kiedys pracowałam w Holandii i wiem teraz, że dla nich wcale wbrew pozorom nie praca jest najważniejsza lecz właśnie zdrowie. Oni dużo bardziej niż my dbają o nie i każde niepokojące oznaki zaraz konsultują z lekarzem. Żaden szef nie ma nic przeciw a jeśli wie o czyjejś chorobie to sam zachęca do wizyty u lekarza.
Głowa do góry i trzymaj sie - pamiętaj że wszystkie jesteśmy z Tobą. Wszystko będzie dobrze [img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sprawa pewnie się już wyjaśniła, ale niestety nie mogłem odpisać wcześniej. Ale rada na podobne okazje raz na zawsze. Jak coś urosło i niepokoi, to trzeba koniecznie odwiedzić lekarza. Pilnie. Zawsze można znaleźć jakąś prywatną lecznicę. Jeśli jest to stan nagły, są objawy zapalenia, ropnia, to szczególnie w weekend bez konieczności odwiedzenia lekarza rodzinnego (po skierowanie bo niestety na coś takiego pewnie nie pomoże) można odwiedzić najbliższe ambulatorium chirurgiczne. W najgorszym wypadku trzeba będzie zapłacić, ale z reguły niezbyt wiele. A zapalenie gruczołów potowych pachy potrafi być dokuczliwe i wymaga wizyty u chirurga. Inne tego typu dolegliwości również, gdyż konieczna jest przynajmniej diagnostyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
wszystko się wyjaśniło na plus tzn to nic poważnego [img]icons/icon7.gif[/img] aczkolwiek u siebie w przychodni nic nie załatwiłam,bo lekarka mnie zbyła...na szczęscie dzięki przyjaciołom udało się znaleść lekarza, który potraktował mnie poważnie dokładnie zbadał zgrubienie i potwierdził, że to nic poważnego...
ta historia nauczyłam mnie jednego...co miesiąc badanie piersi...i w czasie każdej wizyty u ginekologa... dziękuję wszystkim za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.