Problem z exem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 09:54   #1
ktosia23
Przyczajenie

Unhappy

Problem z exem...

.

Edytowane przez ktosia23
Czas edycji: 2009-09-21 o 23:10
ktosia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:09   #2
moniku69
Raczkowanie

Dot.: Problem z exem...

Cóż, ciężka sytuacja, ale koleś albo sam nie wie czego chce, albo po prostu chce Cię mieć bez związku, ale na każde jego zawołanie, ot taka zachciewajka. Nie rozumiem, czemu zrezygnowałaś dla niego z pracy, według mnie nic nie jest wart ten facet i ten związek, jeśli nie potrafi się określić :/ albo chce się być z kimś w związku, albo nie, a skoro on tego "nie wie" to znaczy po prostu, że nie zależy mu na Tobie wystarczająco mocno, by z Tobą być. Przykro mi to mówić, ale takie moje zdanie. Mam nadzieję, że znajdziesz kogoś, kto będzie Ciebie wart o wiele bardziej, niż on.

i tak, według mnie BARDZO dobrze zrobiłaś zakańczając to.

Edytowane przez moniku69
Czas edycji: 2009-08-11 o 10:10
moniku69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:14   #3
Dorothy1987
Raczkowanie

Dajcie sobie odrobinę czasu. Tak jak piszesz to oboje macie jakąś blokadę w sobie, boicie się zaryzykowac by byc razem, ale wnioskując z tego co piszesz to uczucie się narodziło. Teraz wystarczy zaczekac chwilkę, poczekaj jak rozwinie się sytuacja, nie narzucaj mu się.
Dorothy1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:21   #4
BarbiKena
Raczkowanie

Ja również zastanawiam się dlaczego zrezygnowałaś z pracy? Nie żałujesz?
Przykro mi to mówić, ale sądzę, że chłopakowi na Tobie nie zależy.

"Pieniądze szczęścia nie dają.. dopiero zakupy"
BarbiKena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:21   #5
arrabbiata
Zadomowienie

Bez sensu relacja. Koleś sam nie wie, czego chce.

Ty chcesz z nim być? Ja bym już nie próbowała, zdecydowałaś o tym wcześniej i ugięłaś się, kiedy do ciebie przyszedł, to był błąd.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:22   #6
kasssia85
Raczkowanie

jak czasami czytam te niektóre problemy i wątki to, głupio to zabrzmi, ale się pocieszam, bo myślałam że tylko ja mam takie chore akcje w życiu...
kasssia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:46   #7
Mirianka
Zakorzenienie

wydaje mi się ze za szybko postawiłaś sprawę na ostrzu noża... myśle że chłopakowi na Tobie zależy ale jak i Ty boi się co wyjdzie dalej.. ja bym tak nerwowo nie reagowała od razu, dała mu czas niech przemyśli sobie spokojnie, możecie sie spotykać przecież w tym czasie choć wiadomo że bez niektórych aspektów typu przytulanki czy coś ja miałam taką sytuację z TZem i wiem że gdybym nie zluzowała, nie otworzył by się znów na mnie a i ja wiele rzeczy zrozumiałam, uspokoiłam się a Tobie też przecież na nim zalezy... fakt zachował się szczeniacko, ale nie wydaje mi się by to było specjalnie... dajcie sobie trochę czasu

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:52   #8
viedzminka
Przyczajenie

Też uważam, że powinnaś sobie dać z nim spokój. Albo się jest z kimś albo nie. On chyba chciałby mieć
Cie na wyłączność, a sam może robić co chce. Związek powinien być trwały i solidny. Co z tego, że będziecie razem, jeśli Ty cały czas będziesz myślała, czy znów Cię nie wystawi, nie wykręci jakiegoś numeru, czy po prostu powie "mam blokadę, zostańmy przyjaciółmi". Wiem, że to trudne, ale lepiej postaraj się o nim zapomnieć. No, ale wybór należny do Ciebie
viedzminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 11:42   #9
Adrenalina88
Raczkowanie

Mam wrażenie, że zupełnie mu nie zależy.
Odpuść sobie.
Stary 2009-08-11, 11:57   #10
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viedzminka Pokaż wiadomość
Też uważam, że powinnaś sobie dać z nim spokój. Albo się jest z kimś albo nie. On chyba chciałby mieć
Cie na wyłączność, a sam może robić co chce. Związek powinien być trwały i solidny. Co z tego, że będziecie razem, jeśli Ty cały czas będziesz myślała, czy znów Cię nie wystawi, nie wykręci jakiegoś numeru, czy po prostu powie "mam blokadę, zostańmy przyjaciółmi". Wiem, że to trudne, ale lepiej postaraj się o nim zapomnieć. No, ale wybór należny do Ciebie

dokładnie
Stary 2009-08-11, 12:28   #11
542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65
Konto usunięte

.

Edytowane przez 542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65
Czas edycji: 2010-01-03 o 19:01
542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 13:33   #12
Jadeit
Przyczajenie

No to po kolei:
Cytat:
Napisane przez ktosia23 Pokaż wiadomość
Byłam z moim byłym rok. Kilka miesięcy temu rozstaliśmy się.
z czyjej inicjatywy to rozstanie?

Cytat:
Dwa miesiące temu odnowiliśmy kontakt.Na początku były to relacje czysto koleżeńskie, ale po jakimś czasie to zaczęło się zmieniać. Doszło do pocałunków i przytulania. Znowu zaczęłam coś do niego czuć. Powiedziałam mu o tym. Stwierdził, że nie powinniśmy utrzymywać ze sobą kontaktu, bo on nic do mnie nie czuje.
I tu powien nastąpić koniec. Pozwolił byś znów sie do niego zblizyła, do pocałunków, by zaraz stwierdzic, ze nic do Ciebie nie czuje??
Cytat:
Dwa miesiące temu odnowiliśmy kontakt. Po kilku dniach ciszy zagadał do mnie na gg. Zapytał czy może wpaść na film. Poszliśmy spać (każde w innym pokoju). Nie mogłam zasnąć. Niespodziewanie on przyszedł do mnie do pokoju. Usiadł na podłodze i zapytał czy nadal mi się podoba. Odpowiedziałam, że teraz to jest już nieistotne, bo i tak nigdy nie będziemy razem. On na to – „nie bądź tego taka pewna”. Powiedział, że się za mną stęsknił i czy spróbujemy jeszcze raz. Zgodziłam się.
Zauważ , ze nie przyszedl by Tobie powiedzieć, ze sie mu podobasz, tylko wypytywał czy On Ci sie podoba. Jak oponujesz to ci udowadnia, ze Ci na nim zależy(zgodziłaś sie spróbować raz jeszcze).

Cytat:
Cieszyłam się, ale czułam między nami jakąś blokadę. W sobotę wyjeżdżałam do pracy nad morze. Dzień przed tym ex zapytał czy się spotkamy. Jednak do spotkania nie doszło, bo się do mnie nie odezwał. Było mi cholernie przykro, bo chciałam się z nim pożegnać. W dniu wyjazdu weszłam na gg. Była tam wiadomość od niego: „przepraszam że nie przyszedłem dzień przed twoim wyjazdem i nie miałem jak Ciebie powiadomić nawet o tym...” Byłam zła i smutna, ale stwierdziłam, że on pewnie się wytłumaczy i będzie ok. Przed cały dzień jednak nie odzywał się do mnie. Ok. 21 nie wytrzymałam i zapytałam w smsie co się dzieje. Zero odzewu. O 23 zadzwoniłam do niego, ale on odrzucał moje połączenia. Nie miałam pojęcia co się stało. Byłam pewna, że to koniec. Załamałam się i następnego dnia wróciłam do domu.
Tu to juz masakra. Pokazał Ci ze jesteś na jego skinienie, nawet zrezygnowałas z wyjazdu. Nie wytlumaczył się. Odnósł pełen triumf.
Cytat:
Powiedział, że możemy być razem, ale on nie może dać mi żadnej pewności. Poprosiłam o spotkanie w 4 oczy. Powiedziałam, że z nim zrywam mimo tego, że chciałabym z nim być. Wygarnęłam mu, że to z jego powodu rzuciłam pracę, że jest niezdecydowanym gówniarzem i, że ma gdzieś moje uczucia.
Nawet jeśli wczesniej dałaś mu szanse to tu powinien byc ostateczny koniec
Cytat:
On nagle stwierdził, że za mną tęsknił. Byłam zła. Nie wiedziałam o co mu już w ogóle chodzi. Powiedział, że chyba za szybko znowu zaczęliśmy ze sobą być i powinniśmy jeszcze z tym poczekać. Odpowiedziałam mu, że ja na niego czekać nie będę. Zapytał czy będzie między nami zgoda. Nic nie odpowiedziałam. Powiedziałam „cześć” i poszłam do domu. Gdy weszłam do klatki on nadal siedział w tym samym miejscu. Dopiero po chwili wstał i poszedł.
Po prostu sie zdziwił, ze poszłas a nie błagałaś Go o szanse. A to On powinien błagac
Cytat:
Powiedział, że to czy będziemy razem zależy ode mnie. Chcę z nim być, ale boję się, że po jakimś czasie on stwierdzi, że nadal ma blokadę i to koniec…
Powie, powie, nie tylko ze ma blokadę, ale że to Ty sama zdecydowałas, ze spróbujecie znów, wiec do siebie mozesz mieć pretensje.

Ktosia, wielu facetow uważa, ze w kazdej chwili mogą byc znow ze swoimi byłymi. Ot dla dowartościowania, czy z braku laku. Zauważ, ze on oprocz zagadywania i sprawdzania Ciebie nie zrobił żadnego poważnego kroku, by cos zdecydować. Upewniał sie tylko ze, jesli zechce bedzie z Tobą. Rozum dobrze ci podpowiadał, by dac sobie z nim spokoj, tylko serce mąciło niepotrzebnie w glowie źle analizując jego sygnały.
Nie piszę Ci tego by Cie dobić, ale by upewnić, ze nie warto sobie zaprzątac Nim głowy. Jak Ci na kimś zalezy to masz prawo to okazywać i liczyc na odwzajemnienie. Tak to jest z facetami. Ciezko trafić na tego jedynego. Ale warto poszukać. Pozdrawiam.
Jadeit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 13:49   #13
ktosia23
Przyczajenie

Dziękuje za wszystkie wypowiedzi Dzięki wam coraz bardziej zaczynam utwierdzać się w tym, że z tego związku nic już nie będzie. Boję się tylko tego, że za jakiś czas on się do mnie odezwie, a ja znowu do niego polecę

Zapomniałam dodać czegoś w poprzedniej wiadomości. Mój ex "wytłumaczył" się z tego, że przez kilka dni milczał. Wiecie co powiedział? - "Jakoś nie czułem obowiązku, żeby do Ciebie pisać". Super, co nie? Ech.
ktosia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 14:29   #14
542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65
Konto usunięte

.

Edytowane przez 542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65
Czas edycji: 2010-01-03 o 19:02
542942b10b98aefc608b751431afece5be154cd7_658a178224f65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości