|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chłopak idzie do wojska - służba przygotowawcza
Witam, męczy mnie wiele pytań odnośnie służby przygotowawczej. Mój facet wymyślił sobie, że pójdzie do wojska, pojutrze ma wyjazd. Boję się o przepustki oraz o ograniczony kontakt. Wiecie jak to mniej więcej wygląda? Wiem tyle, że do przysięgi, czyli przez pierwszy miesiąc przepustki są niemożliwe. A co dalej? Słyszałam że co weekend, ale ile w tym prawdy ..
Edytowane przez Vaanessaa Czas edycji: 2020-03-03 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chłopak idzie do wojska - służba przygotowawcza
Hej
![]() Mój chłopak też był niedawno w wojsku, służbę zaczął w kwietniu. Ja tez się strasznie bałam na początku, ale nie ma czego ![]() Co weekend można było do niego jechać i odwiedzić ![]() Niech się tylko nie załamuje, pierwszy tydzień będzie najgorszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nic strasznego to nie jest
![]() Po miesiącu co tydzień możecie się widzieć, jest też jeden tydzień całkiem wolny. Facet może ubiegać się o przepustki. ja np. jeździłam co tydzień do Kielc i nawet mam fajne wspomnienia ![]() ![]() Dużo bardziej obawiałabym się tego, co jest potem. Niestety mój już były zaczął pracę jako zawodowy i bardzo się zmienił. Stał się taki głupio pewny siebie i jedyne co go zaczęło interesować to "dziewczynki". Często spotykałam się z opinią, że wojsko zmienia na gorsze i niestety sama to widziałam. najgorsze jest to, że facet w mundurze to wiadomo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam dwóch znajomych po woju. Jeden był typowym anarchistą i poszedł tam dla przeciwwagi. Pierwszy miesiąc się męczył, a potem czuł się jak na wakacjach.
A drugi jest zawodowym i studiuje na AWF. Teraz zajmuje się egzaminami wytrzymałościowymi dla żołnierzy, a te są powtarzane cyklicznie, więc egzaminuje czasem swoich przełożonych - jak łatwo się domyślić, w zamian za zaliczony egzamin ma dodatkowe wolne, mniej obowiązków, więc wkręcił się idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Detektyw Piotr Kościelny
|
Jak dawniej mawiano: chłopak bez wojska to nie chłopak.
A tak na poważnie, to niech pójdzie, sam się przekona. A Ty się nie martw, będziecie mieli czas by za sobą zatęsknić. Edytowane przez Detektywwroc Czas edycji: 2019-08-29 o 12:31 Powód: brak spacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak z ciekawosci, ile jeszcze bedziecie odkopywac temat z maja gdzie autorka juz dawno zdązyla sie przekonac, jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mój chłopak od 7 stycznia jest na służbie przygotowawczej w Krakowie minal już tydzień a dalej nie ma z nim kontaktu , czy ktoś tez tak miał ? Albo wie jakie są zasady czy dopiero na przysiadzie będą mieć telefony ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Nie tylko ja byłam w takiej sytuacji
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Zależy od jednostki, ale tydzień to trochę długo. Mój chłopak (już były) telefon dostawał wieczorami, do przysięgi nie mógł wychodzić czyli przez 1,5 miesiąca, ale ja mogłam przyjeżdżać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.