|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wire wrapping-jak to jest zrobione??
http://www.jewelrylessons.com/tutorial/mothers-ring
Daje link i proszę o pomoc...Nie znam się na tej metodzie ale pierścionek bardzo mi się spodobał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wire wrapping-jak to jest zrobione??
Zanim zadasz pytanie poszperaj na forum. Jest tu bardzo obszerny wątek nt. wire wrappingu
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=207019
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no ok ale mi chodzi o ten konkretny pierścionek,np chociaż o nazwę metody(nie wiem jak to wyjaśnić).Resztę znajdę.a ten wątek czytam sobie i to właśnie mnie zaciekawiło i znalazłam takie cacuszko
![]() Edytowane przez hooligan92 Czas edycji: 2009-08-29 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Gotowych instrukcji to raczej nikt Ci tutaj nie da
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
oj wiem wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hmmm dałaś linka na tutorial-czyli zapłacisz te 9 dolcy i masz instrukcje obsługi-tu ci raczej nikt krok po kroku nie bedzie wyjaśniał. Zresztą poziom trudnosci wykonania tego właśnie pierścionka to poziom zaawansowany w wire-wrapingu-nie wiem jak Ty się czujesz w tej technice ale ja np jeszcze bym się tego nie podjeła a robie wrapy od jakiegoś czasu
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale i tak jestem przekonana że byś zrobiła ten pierścionek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
cóż...znam swoje ograniczenia
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
troche ciężko by było bo -jak to naogół w plecionkach Perri bywa-wszystko się na sztywnej ramie trzyma
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Fajne fajne...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
hooligan, jesteś już dużą dziewczynką i myśle, że powinnaś pomyśleć zanim coś napiszesz. To już kolejny wątek, w którym pytasz jak coś zrobić. Zaśmiecasz forum,a miejsc gdzie takie pytania można zadać jest wiele...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tak,i które zazwyczaj pozostają bez odzewu....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Widziałam już te prace. Kolczyki szalenie mi się podobają i mam ochotę usiąść i wydłubać coś podobnego.
Jutro niedziele, duuużo wolnego czasu, więc może. Ringi są świetne, tylko kolcy nie mogę rozkminić, ale jak przysiądę to może wydumam ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-08-29 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
hmmm, a próbowałaś? Postaraj się zadawać pytania w odpowiednich wątkach, bo naprawdę robi się bałagan. Tutaj są takie zasady - nie śmiecimy. Szukanie nie boli, a lenistwo jest straszne...
![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Rusałko dzięki za poparcie
![]() Troche pokory dziewczyno, nikt nic nie zrobi za ciebie...
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Poza tym założony jest nowy wątek a odpowiedzi jak nie było tak nie ma
![]() Na prawdę, dla mnie to nie do pomyślenia. Ja tutaj się morduję z drutem dniami i nocami, zdzieram opuszki nieraz do krwi i jeszcze mam foteczki krok po kroku zrobić i wrzucić na forum ![]() Daj te $9 i nie zawracaj głowy. Się zdenerwowałam. A teraz już czuję jaką dyplomatyczną bądź nie odpowiedź mi tu walniesz.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Podpisuję się, bo nawet poza zaśmiecaniem forum, co już denerwuje, podwójnie denerwujące są takie pytania w stylu "jak zrobić coś trudnego w łatwy sposób i bez wysiłku". Autorka tego pierścionka musiała włożyć w jego projekt i realizację dużo czasu, cierpliwości, może pasji. Chyba należy jej się trochę szacunku (a Twoje prośby o gotowce kłócą się z tym szacunkiem), nie mówiąc już o tych 9 dolarach
![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A ja Ci powiem jak to jest zrobione
![]() Bierzesz druciki, krzystałki Swarovskiego i przekładki... owijasz owijasz wyginasz i owijasz.. nawlekasz kryształki i oponki... i wychodzi pierścionek. koniec ![]() ktoś jeszcze potrzebuje jakis tutorial? chetnie wytłumaczę jak coś zrobic ![]() kassia27 nie denerwuj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
nie chodzi mi o fotki,z resztą już nic nie pisze bo jeszcze sie rzucicie na mnie i zabijecie... Faktycznie jak ja wstawiam na necie tutoriale z makijażami to wszystko okej, ja jak prosze nie o zdjęcia kro po kroku,tylko opis z jakich podmetod został wykonany pierścionek to odrazu z krzykiem. Wybaczcie milknę bo zaraz mi te druty wbijecie w czoło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]() po pierwsze: skąd u diabła mamy wiedzieć, że Ty jakieś tutoriale makijażowe zamieszczasz na necie!!??? po drugie: liczyłaś, że się odwdzięczymy??!!! a za co niby? po trzecie: cały wątek o wire-wrapping jest właśnie o tej technice jak sama nazwa wskazuje i wystarczy się wysilić i poczytać troszkę. Heh, nie liczyłam na nic więcej jak właśnie na taką odpowiedź z Twojej strony ![]() A zabić Cię raczej nikt nie zabije. Wirtualnie się nie da ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
nie licze na żadne odwdzięczenia z waszej strony.Ale nie mam zamiaru dyskutować dalej na ten temat bo i tak to bez sensu... znikam bo zaraz jeszcze lincz będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Z tymi drutami też trudno by było
![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o metodę wykonania, to sama ją wpisałaś w tytuł wątku a tutorial cały masz na stronie, którą sama podałaś więc nie wiem po co całe to zamieszanie i wogóle dziwne Twoje pytania i oskarżenia o jakieś wbijanie drutów.. proooszę Cie.. więcej luzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mają racje i powtórze jeszcze raz to co już pisałam-zapłać te 9 dolców i będziesz miała instrukcje krok po kroku. Tutorial jest własnością intelektualną Perri i ma prawo sprzedawac swój pomysł i prace komus, kto nie potrafi sam dojść do tego jak to jest zrobione. Zresztą jesli już zrobisz coś wzorowanego na cudzej pracy warto to zaznaczac w opisie jesli miałabyś zamiar gdziekolwiek publikować taka prace jako własną-inaczej możesz byc po prostu oskarzona o plagiat. I powiem Ci jeszcze że chyba nic bardziej nie wkurza kogoś, kto godzinami slęczy nad jakimś projektem wymyśla wzór, kombinuje jak to zrobic a potem widzi ze ktoś skopiował jego prace kropka w kropke. Nawet nie powiem jak to się wg mnie nazywa.....
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
hooligan92 spokojnie. Dziewczyny się zirytowały ponieważ faktycznie powinnaś to pytanie zamieścić w wątku o wire wrappingu. Druga sprawa - no masz tutorial do kupienia więc faktycznie cała ta sytuacja jest nikomu niepotrzebna. Ja popatrzyłam na to i wiem co i jak, jednak jeśli ktoś nie ma wyobrażenia jak to może być zrobione - ma tutorial
Sama z chęcią spróbuję tego - już wcześniej widziałam te prace, ale potem mi to jakoś wywiało z głowy. Tutaj ukłon w stronę dziewcząt piszących o plagiacie ;] Szanuję pracę tej pani i jeśli uda mi się wklepać gdzieś takie elementy ( czy to w kolczyk czy w pieścionek ) na pewno napiszę skąd wzięłam ten motwy ![]() A! I jeszcze jedna sprawa. Mówisz,że wrzucasz zdjęcia jak robisz makijaże. To czy ktoś za swój tutek chce pieniążki czy też nie to jest jego indywidualna sprawa i ktoś kto wrzuca tutki za free, nie może żądać tego od innych. Nie dziwię się ludziom, którzy chcą za to pieniądze - pierwsza sprawa - trochę czasu to kosztuje, zdjęcia, obróbka, opisy. Ale najważniejsze - oddajesz swój pomysł. Liczysz się z tym,że pojawią się prace prawie identyczne jak w tutku i będą gdzieś tam sprzedawane. No ale skoro to jest pomysł danej osoby, to może chyba chcieć za to pieniążki - taka sprzedaż swojego pomysłu. Nie każdy chce się dzielić tym za darmo - i się nie dziwię. Dziewczyny, po głębokim oddechu proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Moniko, tym większy ukłon w Twoją stronę za wspaniały tutoriałek.... i to za free!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
dołączę sie do podzękowań dla Moniki, bo dzięki temu tutorialowi pojęłam o co chodzi w owijaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.