|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Asymetria
Witam serdecznie, ostatnio zauwazylem u siebie że mięśnie okrężne ust po prawej stronie są nieco "większe" niż po lewej, przez to twarz wydaje sie asymetryczna (widać to szczegolnie na zdjęciach biometrycznych). Nawet dotykając czuć, że te po prawej są nieco bardziej rozbudowane, niż te po lewej. Dodam, że z lewej strony brak piątki, zaś z prawej nie wyrosła ósemka. Byłem u ortodonty, ktory stwierdził minimalna wadę zgryzu, jednak powiedział, że nie mam powodów do obaw i można z tym normalnie żyć. Owszem można założyć aparat jednak nie jest to konieczne. Czy powinienem udać się z tym do jakiegoś lekarza? Jakiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Asymetria
Do innego ortodonty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hm, moj dotychczasowy ortodonta to wg wszystkich pacjentów (znajomych) najlepszy specjalista w mieście, wiekszośc stomatologow go polecała, wiec mu ufam, nie wiem czy warto tak ganiac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hmmm...a powiedziałeś mu dokładnie o co chodzi, pytałeś czy asymetria w wyglądzie twarzy/ust może być spowodowana tą właśnie małą wadą zgryzu? Może z medycznego punktu widzenia jest to mała wada, ale z pkt estetycznego tj. dla Ciebie - duża. I wtedy zdecydowałabym się na wyleczenie tej wady i tym samym lepsze samopoczucie.
A jeśli jedno z drugim nie ma nic wspólnego to jedyne co przchodzi mi do głowy to chirurg plastyk... No chyba, że masz naprawdę dobrego lekarza pierwszego kontaktu, jeśli tak, to może ten wpadnie na to, co jeszcze może być przyczyną niesymetrycznego rozrostu mięśni twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Po weekendzie umowie sie na wizyte do ortodonty, zobaczymy co powie. Swoja droga nie jest to jakas maskrycznie duża asymetria (nawet rodzice nie zauwazyli, dopiero gdy im powiedziałem, to było "a rzeczywiście, troche"). Swoja droga prawa cześć ciała w ogole mam bardziej umięsnioną (biceps, łydka, przedramie), hm, pozyjemy zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeśli mówisz, że cała połowa ciała jest ciut inna to do głowy przyszedł mi jeszcze kręgosłup. Masz jakieś skrzywienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
e, raczej nie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A może po prostu taka Twoja uroda
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
alez to jest normalne przewaznie kazdy ma jedna strone ciala ciut lepiej rozwinieta.Najczesciej praworeczni prawa a leworeczni lewa.
Nikt nie ma idealnie symetrycznej twarzy nikt! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.