|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
korona czy most
Witajcie
mam dylemat, zlamala mi sie dwójka górna, bylam u jednego protetyka stwierdzil ze nie da rady zrobic korony bo sie nie utrzyma i trzeba go rwać, bo zlamala mi sie ponizej dziąsla.I zrobic most. POszlam na konsultacje do innego protetyka, ten stwierdzil ze mozna zrobic korone warunkowo (bez gwarancji). I juz sama nie wiem co robic, bo jezeli mi ta korona wypadnie to w zasadzie wyrzucone pieniadze w bloto. A nie malo to kosztuje bo 1100 zl. Czy ktos byl w takiej sytuacji? Czy ktoś moze coś poradzic? Dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: korona czy most
hmm no więc jak sama widzisz wszystko zależy od kwestii finansowej >most na pewno bedzie troche kosztowal podejrzewam ze bedzie on 2 punktowy tzn korona na 3(która trzeba bedzie oszlifowac a to zdrowy ząb)i zrobić przesło czyli brakującą 2(ząb)no i oczywiscie most pełnoceramiczny czyli porcelanowy bo jestes młoda i to jest przód
>warukowo korona no cóż na pewno mniejsze koszty bo to tylko jedna korona plus wkład koronowo korzeniowy czy sie utrzyma hmm no cóz trudno jest powiedzieć gdyz to zalezy od tego jak przebiega złamanie podzdziasłowo płytko czy głeboko no i oczywiscie od umiejetnosci lekarza i technika tak wiec naprawde trudno jest powiedziec co jest lepsze bo ta korona moze sie utrzymac 20lat a rownie dobrze moze na drugi dzień pęknąc wklad no i po herbacie,a most no cóz jest na pewno drozszy i trzeba szlifować zdrowa 3 ale masz gwarancje hmm przedstawiłam ci wszystkie za i pzeciwdecyzja nalezy do ciebie powodzenia
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.