|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
jak to się robi - kolczyki. prośba o pomoc (drewniane kolczyki)
Witajcie!
Ostatnio wpadłam na pomysł robienia dla siebie kolczyków. Mam ogromną ochotę robić kolczki drewniane - malowane. Niestety nigdy nie miałam do czynienia z tego typu "robótkami". Nie wiem kompletnie od czego zacząć i gdzie kupić potrzebne materiały. Jaki rodzaj farb? I gdzie się takie farby kupuje? Skąd wziąć drewienka? Mam cichą nadzieję, że znajdą się Wizażanki, które sie na tym znają i powiedzą mi jak zacząć robić taką biżuterię ![]() Z góry dzięki za wszelką pomoc. (Już nie mogę się doczekać kiedy zrobię sobie sama kolczyki, ponieważ już mam dosyć rysowania projektów w zeszycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to się robi - kolczyki. prośba o pomoc.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja korale maluję tak raczej 'prymitywne'. Pewnie dziewczyny robią to jakoś bardziej fachowo, ale myślę, że może coś skorzystasz z tego co napiszę.
Po 1. musisz sobie kupić jakieś drewniane korale, duży wybór kształtów i kolorów masz tutaj (tam w dziale decoupage też szukaj). Później farby. Ja maluję jakimiś temperami (co prawda zmywają się wodą, ale później jak pociągnę je lakierem to nie ma o tym mowy) albo akrylowymi. Jednak chyba wolę te pierwsze, bo dla mnie jako totalnego amatora są o wiele wygodniejsze w użyciu. Mam dużo małych pędzelków (z takich łatwiej dostępnych to w empiku można dostać), ale i tak często kończy się na wykałaczkach ![]() Jako, że talent malarski u mnie jest na zerowym poziomie to upodobałam sobie jakieś abstrakcyjne wywijasy, a efekt końcowy wygląda mniej więcej tak: ed. logo wizażu się wpakowało.. no nie ważne, i tak wiadomo o co chodzi. Cały koralik i te czarne elementy w obu temperami malowałam.
'Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swego odbicia w duszy drugiego człowieka, chociażby ta dusza była kretyniczna. Edytowane przez iguana_night Czas edycji: 2009-08-12 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może takie drewienka trzeba samemu wycinać? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Molly, zerknij np. tu: http://www.drewnianadolina.pl/-c-23_47.html
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pięknie dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.