|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Chudnięcie a wygląd ciała
Nie znalazłam wątku o jaki mi chodziło, więc zakładam ten
![]() Swoje pytanie kieruję głównie do dziewczyn, które schudły co nieco... Czy miałyście problem z ciałem? Czy to prawda, że jeśli się chudnie to ciało robi się obwisłe i traci jędrność? Bo takie opinie słyszałam ![]() Czy można temu jakoś zapobiec?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chudnięcie a wygląd ciała
Można ćwiczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeśli będziesz ćwiczyć i używać odpowiednich kosmetyków ujędrniających to nie. Do tego polecam masaż np.: pod prysznicem na przemian raz zimną, a raz ciepłą wodą lub które możesz sama sobie zrobić
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeszcze zalezy od tepa odchudzania
![]() szczypanie skory, masowanie, wcieranie kremow czy oliwki bardzo pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Najgorzej sprawdzają się diety cud. Poprostu nie warto marnować zdrowia, samopoczucia a kilogramy i tak wrócą. Skóra będzie brzydka i obwisła.
Lepiej wolniej i stosować się do wskazówek które wymieniły koleżanki wyżej ![]() Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mi się ciało zrobiło strasznie obwisłe...
Żeby temu zapobiec trzeba po prostu ćwiczyć i wszystko będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ciało robi się raczej mało jędrne, obwisłe, pojawiają się rozstępy - jeśli chudnie się za szybko i nic z tym nie robi. Jeśli natomiast dieta jest dobrze zbilansowana, a do tego uzupełniona regularnymi ćwiczeniami i stosowaniem takich zwykłych domowych zabiegów (o których wspominały dziewczyny), tj. peelingi, masaże rękawicą, prysznicem, wklepywanie balsamów i specyfików ujędrniających - to przy takiej profilaktyce nie powinno się mieć problemów z obwisłą skórą
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jak się nie chudnie za szybko, to skóra powinna być w stanie się "kurczyć" do nowego rozmiaru. Do tego warto stosować jakieś kosmetyki ujędrniające.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Najzwyklejszy masaż pod prysznicem (z użyciem rękawicy lub gąbki) przynosi pozytywne efekty. Skóra jest jędrniejsza, krążenie lepsze i po takim zabiegu dobrze jest zastosować kosmetyk ujędrniający - będzie się bardzo dobrze wchłaniał.
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kosmetyków? One naprawdę wspomagają? Oczywiście nie mam tu na mysli sytuacji, że będę leżeć do góry brzuchem tylko jeść w miarę rozsądnie i ćwiczyć... I czy tylko te drogie? Ma znaczenie czy używam balsamów/żeli itp. ujędrniających czy wyszczuplających? Bo są takie i takie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No dziękuję Wam za odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno dbając o swoje ciało (tj. ćwiczenia, kremy ujędrniające) nie zmieni się zbytnio wygląd skóry. Jednak moja koleżanka odchudzała się bez żednego ruchu, kremów i teraz ma okropnie obwiśniętą skórę przeważnie na brzuchu i udach
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
karolinka86 ja stosuje dwa takie kosmetyki. Serum do biustu ujędrniająco - modelujące i serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit i oba te kosmetyki są z firmy Evryline i musze przyznać, że mi pomagają i to bardzo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak jak pisza dziewczyny - cwiczenia, masaze ciepla i zimna woda i kremiki ujedrniajace (albo chociaz nawlizajace, tluste, odzywcze). Powinnas pilnowac zeby pic 2 litry wody dziennie (inaczej latwo skore odwodnic i wtedy tez traci na jedrnosci).
Z mojego wlasnego doswiadczenia (i z tego co wyczytalam w madrych pismach :p) warto tez zadbac o ilosc.... tluszczu w diecie! Ale tego dobrego - nienasyconego! Oliwa z oliwek, orzechy, tluste ryby jak losos czy tunczyk. Osoby odchudzajace sie czesto jak ognia unikaja tluszczu, co jest bledem - m.in. rujnuje skore, ktora troche tego tluszczu potrzebuje. Sama popelnilam to glupstwo na poczatku i wygladalam strasznie - jak smierc na choragwi. Teraz na szczescie baaaardzo dbam o to, zeby dieta byla nie tylko odchudzajaca, ale i zdrowa i zauwazylam znaczna poprawe stanu mojej skory, wlosow i paznokci. Jezeli zadbasz o zdrowa diete, ruch i dobre nawodnienie ciala, to z pewnoscia nie bedziesz miala problemow ze skora. Powodzenia~!
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a ja sie pilinguje 3 razy w tgodniu codziennie myje i masuje twarda gabka a pozniej smaruje balsamem ujedrniajacym lub jakims z tych klimatow ( aktualnie mam zel wyszczuplajac swedish spa minerals z oriflame) tak aby pozostala widoczna warsstwa na skorze i.... owijam sie folia do bindowania
![]() ![]() laski! po 4-5 razach efekt niesamowity ![]() aa i gdzies wyczytalm ze to tej ,,operacji,, najlepsze sa balsamy ktore ujedrniaja i jednoczesnie rozgrzewaja (duzo osob poleca thermo cos tam z eveline taki czerwony) ja narazie uzywam zwyklych i tez super dziala ale jak mi sie pokoncza wszystkie zapasy to napewno sprobuje tego pozdrawiam i zaczecam do stosowania tej kuracji a... i najlepiej stosowac to odrazu po kapieli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
madziulinek własnie się zastanawiałam czy dobre są kosmetyki tej firmy
![]() skowronku-dzięki za rady ![]() zwyklaniezwykladziewczyna- super efekty tzn?? I czy trwałe??
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
super efekty tzn ze juz po kilku razach mozna zaobserwowac poprawe jedrnosci skory wiec sadze ze jak tak jest na poczatku to bedzie coraz lepiej a czy trwale to nie wiem bo narazie jestem w trakcie odchudzania sie i stosowania tych zabiegow...
ale wiesz jesli zaczynasz juz dbac o cialo to wydaje mi sie ze pewne rzeczy powinny byc czynnosciami rutynowymi jak mycie zebow i jak ichc zaprzestaniesz (cokolwiek by to nie bylo) wyglad skory zmieni sie tak samo jest np z serum do biustu skora sie uzaleznia i jak przestajesz je stosowac zmienia sie.... wiec jesli juz cos zaczniesz musisz pilnowac tego caly czas a co do suuuper efektow.... sama sprawdz jak twoja skora zareaguje na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja schudlam ok 20 kilogramów, na poczatku jednak niestey nie dbałam o ciało tak jak powinnam, cwiczyłam, ale głownie skupiałam sie na diecie,myslalm ze jesli jeste młoda problem rozstępow i obwisłej skóry nie bedzie mnie dotyczył. Nie myslalm wtedy o kremach balsamach masazu itd z reszta nie bardzo bylo mnei wtedy stac na te wszystkie kosmetyki... no i coz....jednak schudniecie pozostawilo slad. Rozstępy na posladkach i biodrach, piersiach, nadmiar skory na brzuchu i ramionach.... ale dzięki bogu nie ma tragedi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Czy naprawde przy zrzuceniu duzej ilosci kg ( mam tu na mysli 20, 30 i wiecej kg) jest szansa, ze skora nie zwiotczeje? Nawet jesli sie bedzie cwiczyc i stosowac odpowiednie kosmetyki? I wiek tez tu nie ma znaczenia?
Bardzo mnie to zainteresowalo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Wiele zalezy tez od genetyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Duzo zalezy od tempa chudniecia i sposobu odchudzania. JEzeli stosujesz diety "cud" i chudniesz szybko jak glupia, to skora nie jest w stanie sobie z tym poradzic. Ponadto takie diety sa ubogie w rozne skladniki odzywcze, co tym bardziej nas niszczy
![]() Moim jedynym problemem jets biust, juz sama nie wiem co z nim zrobic zeby nie wiotczal od odchudzania (mam miseczke G, wiec kazda zmiana jest baaaardzo widoczna). Ktos ma do polecenia moze jakis dobry kremik do biustu albo super sposob na jego ratowanie? :p
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
nie ukrywam, ze chudne dosyc szybko- bo dostalam leki wspomagajace. Mam 37 lat i obawiam sie, ze moja skora nicby nie wiem co- nie bedzie taka jedrna...
Moja dieta jest bogata we wszelkie skladniki i staram sie pic duzo wody...jakos zabojczo nie cwicze bo wciaz jeszcze b.duzo waze, ale codziennie chodze na dlugie spacery... Nie wiem co moglabym jeszcze zrobic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marianno71 może basen? Skoro mówisz że dużo jeszcze wazysz...Podobno cwiczenia w wodzie nie obciążają a daja bardzo dobre efekty.... Jesli nie umiesz plywac tak jak ja to jest cos takiego jak aerobik w wodzie... Moze warto spróbowac?
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
szczerze mowiac wlasnie do basenu sie przymierzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie pytania autorki wątku z pierwszego posta: ja po schudnięciu 20 kg dietą "cud" miałam roztępy, obwisły brzuch, w ogóle nie jędrną skórę. Byłam szczupła, ale to nie było ciało marzeń, jędrne i piękne tylko właśnie te rozstępy i obwisłości ;/ wtedy mało ćwiczyłam i skupiałam się głownie na diecie a raczej na głodówce. Już nie mówię, że dopadł mnie potworny efekt jojo roztępów jest dużo więcej i są dużo straszniejsze ;/ teraz znowu się odchudzam, ale już z głową, do tego ćwiczenia i kosmetyki i będzie fajnie
![]() Podsumowując: rozsądna dieta, ćwiczenia, masaże, kosmetyki ![]() ps. wtedy pogorszył mi się też stan włosów i paznokci ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No tak, co z tego ze ktoś będzie szczupły, jesli będzie miał brzydkie ciało... Nizebyt to fajna sprawa
![]() Pisałyscie tu o masażach np.szorstką rękawicą albo rękoma... A czy takie własnie szczypanie, ugniatanie itp.nie spowoduje, ze skóra mi sie porozciąga?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Może wiecie co najlepiej wybrać: krem/żel/balsam czy serum? Poza nazwą i konsystencja ma to znaczenie?
Poza tym są różne:wyszczuplające, ujędrniające antycelulit... Co najlepiej wybrac? Chyba to bez sensu stosowac kilka jednocześnie na te same partie ciała?
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja stracilam jakies 5 kilo, chudlam powoli, cwicze sporo (4-5 razy w tygodniu), jem bardzo zdrowo i absolutnie sie nie glodze... moje cialo zmienilo sie na lepsze poza jednym obszarem... biust z miseczki D stal sie C i niestety skora tam stala sie troche luzniejsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Zaciekawił mnie ten wątek, bo sama mam zamiar schudnąć... Czy jeśli mam zamiar stracić ok. 20 kg (nie więcej) w rok, ćwiczyć i używać właśnie kosmetyków ujędrniających, to będę dobrze wyglądała? Zanim zacznę cały proces tracenia wagi mam zamiar najpierw uzbroić się we wszelakie kosmetyki i od razu też ćwiczyć... Tylko zastanawia mnie, czy te 12 miesięcy to nie za szybko? Bardzo zależy mi, żeby w następne wakacje wyglądać lepiej niż obecnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.