Chudnięcie a wygląd ciała - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-28, 18:09   #1
karolinka86
Zakorzenienie

Chudnięcie a wygląd ciała

Nie znalazłam wątku o jaki mi chodziło, więc zakładam ten
Swoje pytanie kieruję głównie do dziewczyn, które schudły co nieco...
Czy miałyście problem z ciałem? Czy to prawda, że jeśli się chudnie to ciało robi się obwisłe i traci jędrność? Bo takie opinie słyszałam
Czy można temu jakoś zapobiec?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 18:37   #2
alusia1989
Rozeznanie

Dot.: Chudnięcie a wygląd ciała

Można ćwiczyć.
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 18:50   #3
Madziulinek
Raczkowanie

Jeśli będziesz ćwiczyć i używać odpowiednich kosmetyków ujędrniających to nie. Do tego polecam masaż np.: pod prysznicem na przemian raz zimną, a raz ciepłą wodą lub które możesz sama sobie zrobić

Jest: 76kg
Będzie: 68kg

Madziulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 07:28   #4
fiolusiek
Zakorzenienie

jeszcze zalezy od tepa odchudzania
szczypanie skory, masowanie, wcieranie kremow czy oliwki bardzo pomaga
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 07:51   #5
CocaineGirl16
Raczkowanie

Najgorzej sprawdzają się diety cud. Poprostu nie warto marnować zdrowia, samopoczucia a kilogramy i tak wrócą. Skóra będzie brzydka i obwisła.
Lepiej wolniej i stosować się do wskazówek które wymieniły koleżanki wyżej

Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu
Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu
Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu
Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu

Przy chwilach zwątpienia wspierajcie,
Przy grzeszkach krzyczcie!
CocaineGirl16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 08:12   #6
Baby14
Zakorzenienie

Mi się ciało zrobiło strasznie obwisłe...
Żeby temu zapobiec trzeba po prostu ćwiczyć i wszystko będzie ok
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 11:28   #7
Niuniuska
Wtajemniczenie

Ciało robi się raczej mało jędrne, obwisłe, pojawiają się rozstępy - jeśli chudnie się za szybko i nic z tym nie robi. Jeśli natomiast dieta jest dobrze zbilansowana, a do tego uzupełniona regularnymi ćwiczeniami i stosowaniem takich zwykłych domowych zabiegów (o których wspominały dziewczyny), tj. peelingi, masaże rękawicą, prysznicem, wklepywanie balsamów i specyfików ujędrniających - to przy takiej profilaktyce nie powinno się mieć problemów z obwisłą skórą

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 12:52   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jak się nie chudnie za szybko, to skóra powinna być w stanie się "kurczyć" do nowego rozmiaru. Do tego warto stosować jakieś kosmetyki ujędrniające.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 08:33   #9
hogatka
Raczkowanie

Najzwyklejszy masaż pod prysznicem (z użyciem rękawicy lub gąbki) przynosi pozytywne efekty. Skóra jest jędrniejsza, krążenie lepsze i po takim zabiegu dobrze jest zastosować kosmetyk ujędrniający - będzie się bardzo dobrze wchłaniał.

... będzie OK ...
hogatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 18:33   #10
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia1989 Pokaż wiadomość
Można ćwiczyć.
Cytat:
Napisane przez Madziulinek Pokaż wiadomość
Jeśli będziesz ćwiczyć i używać odpowiednich kosmetyków ujędrniających to nie. Do tego polecam masaż np.: pod prysznicem na przemian raz zimną, a raz ciepłą wodą lub które możesz sama sobie zrobić
Oczywiście ćwiczę Poki co to tak dwa razy w tygodniu, ale jak będzie cieplej to będę więcej się ruszać
A co do kosmetyków? One naprawdę wspomagają? Oczywiście nie mam tu na mysli sytuacji, że będę leżeć do góry brzuchem tylko jeść w miarę rozsądnie i ćwiczyć...
I czy tylko te drogie? Ma znaczenie czy używam balsamów/żeli itp. ujędrniających czy wyszczuplających? Bo są takie i takie...

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
jeszcze zalezy od tepa odchudzania
szczypanie skory, masowanie, wcieranie kremow czy oliwki bardzo pomaga
Tempo umiarkowane...

Cytat:
Napisane przez CocaineGirl16 Pokaż wiadomość
Najgorzej sprawdzają się diety cud. Poprostu nie warto marnować zdrowia, samopoczucia a kilogramy i tak wrócą. Skóra będzie brzydka i obwisła.
Lepiej wolniej i stosować się do wskazówek które wymieniły koleżanki wyżej
Oj diet cud nawet nie biorę pod uwagę Wiem, że to bez sensu...

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Mi się ciało zrobiło strasznie obwisłe...
Żeby temu zapobiec trzeba po prostu ćwiczyć i wszystko będzie ok
Dlatego ze schudlas zbyt dużo w krótkim czasie czy nie cwiczylas?

No dziękuję Wam za odpowiedzi Pytalam o to, bo ludzie ciągle mi mówią, żebym sie nie odchudzala bo będę miała brzydkie ciało... Ze jak schudnę to zostanie mi takie...

Stary 2009-03-31, 19:15   #11
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Na pewno dbając o swoje ciało (tj. ćwiczenia, kremy ujędrniające) nie zmieni się zbytnio wygląd skóry. Jednak moja koleżanka odchudzała się bez żednego ruchu, kremów i teraz ma okropnie obwiśniętą skórę przeważnie na brzuchu i udach

1992MaDziuLeK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 09:49   #12
Madziulinek
Raczkowanie

karolinka86 ja stosuje dwa takie kosmetyki. Serum do biustu ujędrniająco - modelujące i serum intensywnie wyszczuplające + ujędrniające antycellulit i oba te kosmetyki są z firmy Evryline i musze przyznać, że mi pomagają i to bardzo No ale oczywiście do tego jest dieta i ćwiczenia bo wiadomo, że smarując się tylko takimi kremami to nic nie pomaga. W ogóle moim zdaniem kosmetyki tej firmy są bardzo dobre i nie są drogie przede wszystkim Za serum wyszczuplające i ujędrniające dałam 13,50 zł a te serum do biustu też jakoś tak kosztuje. Tak więc polecam

Jest: 76kg
Będzie: 68kg

Madziulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 07:48   #13
Skowronek na dachu
Przyczajenie

Tak jak pisza dziewczyny - cwiczenia, masaze ciepla i zimna woda i kremiki ujedrniajace (albo chociaz nawlizajace, tluste, odzywcze). Powinnas pilnowac zeby pic 2 litry wody dziennie (inaczej latwo skore odwodnic i wtedy tez traci na jedrnosci).
Z mojego wlasnego doswiadczenia (i z tego co wyczytalam w madrych pismach :p) warto tez zadbac o ilosc.... tluszczu w diecie! Ale tego dobrego - nienasyconego! Oliwa z oliwek, orzechy, tluste ryby jak losos czy tunczyk. Osoby odchudzajace sie czesto jak ognia unikaja tluszczu, co jest bledem - m.in. rujnuje skore, ktora troche tego tluszczu potrzebuje. Sama popelnilam to glupstwo na poczatku i wygladalam strasznie - jak smierc na choragwi. Teraz na szczescie baaaardzo dbam o to, zeby dieta byla nie tylko odchudzajaca, ale i zdrowa i zauwazylam znaczna poprawe stanu mojej skory, wlosow i paznokci.
Jezeli zadbasz o zdrowa diete, ruch i dobre nawodnienie ciala, to z pewnoscia nie bedziesz miala problemow ze skora.

Powodzenia~!

82-->80-->78-->75---------->65

Kobieta nie wie czego chce, ale nie spocznie póki nie osiągnie celu

Skowronek na dachu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 13:14   #14
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

a ja sie pilinguje 3 razy w tgodniu codziennie myje i masuje twarda gabka a pozniej smaruje balsamem ujedrniajacym lub jakims z tych klimatow ( aktualnie mam zel wyszczuplajac swedish spa minerals z oriflame) tak aby pozostala widoczna warsstwa na skorze i.... owijam sie folia do bindowania po czym naciagam na siebie jakies bardzo opcisle spodnie tak aby to wszystko bylo na maksa przylegajace do ciala i tak sobie z tym funkcjonuje przez kilka godzin... czasem klade sie tak spac po kilku godzinach (bo to jednak troszke przeszkadza) wstaje sciagam to pozostalosci wmasowuje w skore a czasem (jak robie tak w dzien )wskakuje pod zimny prysznic a jak wychodze smaruje sie jeszcze raz balsamem (to tez roznie czasem ujedrniajacym a czasem nawilzajacym) ale delikatnie nastepnie wmasowuje to i juz
laski! po 4-5 razach efekt niesamowity
aa i gdzies wyczytalm ze to tej ,,operacji,, najlepsze sa balsamy ktore ujedrniaja i jednoczesnie rozgrzewaja (duzo osob poleca thermo cos tam z eveline taki czerwony)
ja narazie uzywam zwyklych i tez super dziala ale jak mi sie pokoncza wszystkie zapasy to napewno sprobuje tego
pozdrawiam i zaczecam do stosowania tej kuracji
a... i najlepiej stosowac to odrazu po kapieli
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 19:52   #15
karolinka86
Zakorzenienie

madziulinek własnie się zastanawiałam czy dobre są kosmetyki tej firmy Fajnie, że nie są drogie... Wiec chyba spróbuję!! A długo ich używasz?

skowronku-dzięki za rady Własnie wiem, że trzeba pic duzo wody niegazowanej....Staram się, choć 2 litry mi się nie udało... Latem jak jest cieplo to troche łatwiej...

zwyklaniezwykladziewczyna- super efekty tzn?? I czy trwałe??

Stary 2009-04-03, 20:14   #16
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

super efekty tzn ze juz po kilku razach mozna zaobserwowac poprawe jedrnosci skory wiec sadze ze jak tak jest na poczatku to bedzie coraz lepiej a czy trwale to nie wiem bo narazie jestem w trakcie odchudzania sie i stosowania tych zabiegow...
ale wiesz jesli zaczynasz juz dbac o cialo to wydaje mi sie ze pewne rzeczy powinny byc czynnosciami rutynowymi jak mycie zebow i jak ichc zaprzestaniesz (cokolwiek by to nie bylo) wyglad skory zmieni sie tak samo jest np z serum do biustu skora sie uzaleznia i jak przestajesz je stosowac zmienia sie.... wiec jesli juz cos zaczniesz musisz pilnowac tego caly czas
a co do suuuper efektow.... sama sprawdz jak twoja skora zareaguje na to
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 21:22   #17
aleksandraewa
Przyczajenie

Ja schudlam ok 20 kilogramów, na poczatku jednak niestey nie dbałam o ciało tak jak powinnam, cwiczyłam, ale głownie skupiałam sie na diecie,myslalm ze jesli jeste młoda problem rozstępow i obwisłej skóry nie bedzie mnie dotyczył. Nie myslalm wtedy o kremach balsamach masazu itd z reszta nie bardzo bylo mnei wtedy stac na te wszystkie kosmetyki... no i coz....jednak schudniecie pozostawilo slad. Rozstępy na posladkach i biodrach, piersiach, nadmiar skory na brzuchu i ramionach.... ale dzięki bogu nie ma tragedi ) teraz duzo cwicze i spod nadmiaru skóry wyłaniają sie miesnie nadając sylwetce sportowego kształtu ... i to mi sie podoba )
aleksandraewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 21:32   #18
Marianna71
Raczkowanie

Czy naprawde przy zrzuceniu duzej ilosci kg ( mam tu na mysli 20, 30 i wiecej kg) jest szansa, ze skora nie zwiotczeje? Nawet jesli sie bedzie cwiczyc i stosowac odpowiednie kosmetyki? I wiek tez tu nie ma znaczenia?
Bardzo mnie to zainteresowalo...
Marianna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 08:24   #19
aleksandraewa
Przyczajenie

Wiele zalezy tez od genetyki no niestety, zalezy to od sil i elastycznosci włokien golagenowych w skorze. Teoretycznie, osoby starsze maja mniej elastyczne włókna, sa one tez bardziej rozciagniete dzieki czemu przy chudnieciu np skóra sie mneij rozciaga (bo wiecej nie ma mozliwosci gdyz włókna sa juz rozciagniete)- troche chyba zamotałam u osob młodych wbrew pozorom czesciej moze dosc do rozstępow, bo włókna sa krótkie, spręzyste i przy szybkimwzroscie lub spadku wagi mogą ulec uszkodzeniu...
aleksandraewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 13:06   #20
Skowronek na dachu
Przyczajenie

Duzo zalezy od tempa chudniecia i sposobu odchudzania. JEzeli stosujesz diety "cud" i chudniesz szybko jak glupia, to skora nie jest w stanie sobie z tym poradzic. Ponadto takie diety sa ubogie w rozne skladniki odzywcze, co tym bardziej nas niszczy Przepraszam, ze ciagle tutaj mowie o wodzie, zdrowej diecie i zdrowych tluszczach, ale mam samych lekarzy w rodzinie - takie zboczenie zawodowe. Od kiedy mieszkam sama i do diety wprowadzilam tluste ryby, oliwe i (staram sie) duzo pije, zauwazylam ze skora znacznie sie poprawila. Ostatnio duzo stracilam sporo centymetrow w talii (mam figure typu jablko), ale skora dalej jest jedrna i napieta.
Moim jedynym problemem jets biust, juz sama nie wiem co z nim zrobic zeby nie wiotczal od odchudzania (mam miseczke G, wiec kazda zmiana jest baaaardzo widoczna). Ktos ma do polecenia moze jakis dobry kremik do biustu albo super sposob na jego ratowanie? :p

82-->80-->78-->75---------->65

Kobieta nie wie czego chce, ale nie spocznie póki nie osiągnie celu

Skowronek na dachu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 10:38   #21
Marianna71
Raczkowanie

nie ukrywam, ze chudne dosyc szybko- bo dostalam leki wspomagajace. Mam 37 lat i obawiam sie, ze moja skora nicby nie wiem co- nie bedzie taka jedrna...
Moja dieta jest bogata we wszelkie skladniki i staram sie pic duzo wody...jakos zabojczo nie cwicze bo wciaz jeszcze b.duzo waze, ale codziennie chodze na dlugie spacery...
Nie wiem co moglabym jeszcze zrobic...
Stary 2009-04-05, 16:42   #22
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
super efekty tzn ze juz po kilku razach mozna zaobserwowac poprawe jedrnosci skory wiec sadze ze jak tak jest na poczatku to bedzie coraz lepiej a czy trwale to nie wiem bo narazie jestem w trakcie odchudzania sie i stosowania tych zabiegow...
ale wiesz jesli zaczynasz juz dbac o cialo to wydaje mi sie ze pewne rzeczy powinny byc czynnosciami rutynowymi jak mycie zebow i jak ichc zaprzestaniesz (cokolwiek by to nie bylo) wyglad skory zmieni sie tak samo jest np z serum do biustu skora sie uzaleznia i jak przestajesz je stosowac zmienia sie.... wiec jesli juz cos zaczniesz musisz pilnowac tego caly czas
a co do suuuper efektow.... sama sprawdz jak twoja skora zareaguje na to
No to super Moze i sie skuszę...

Marianno71 może basen? Skoro mówisz że dużo jeszcze wazysz...Podobno cwiczenia w wodzie nie obciążają a daja bardzo dobre efekty.... Jesli nie umiesz plywac tak jak ja to jest cos takiego jak aerobik w wodzie... Moze warto spróbowac?

Stary 2009-04-05, 17:20   #23
Marianna71
Raczkowanie

szczerze mowiac wlasnie do basenu sie przymierzam zobaczymy jak bedzie
Stary 2009-04-05, 22:48   #24
madzia_g
Zakorzenienie

Odnośnie pytania autorki wątku z pierwszego posta: ja po schudnięciu 20 kg dietą "cud" miałam roztępy, obwisły brzuch, w ogóle nie jędrną skórę. Byłam szczupła, ale to nie było ciało marzeń, jędrne i piękne tylko właśnie te rozstępy i obwisłości ;/ wtedy mało ćwiczyłam i skupiałam się głownie na diecie a raczej na głodówce. Już nie mówię, że dopadł mnie potworny efekt jojo roztępów jest dużo więcej i są dużo straszniejsze ;/ teraz znowu się odchudzam, ale już z głową, do tego ćwiczenia i kosmetyki i będzie fajnie
Podsumowując: rozsądna dieta, ćwiczenia, masaże, kosmetyki

ps. wtedy pogorszył mi się też stan włosów i paznokci ;/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 16:41   #25
karolinka86
Zakorzenienie

No tak, co z tego ze ktoś będzie szczupły, jesli będzie miał brzydkie ciało... Nizebyt to fajna sprawa
Pisałyscie tu o masażach np.szorstką rękawicą albo rękoma... A czy takie własnie szczypanie, ugniatanie itp.nie spowoduje, ze skóra mi sie porozciąga?

Stary 2009-04-27, 17:54   #26
karolinka86
Zakorzenienie

Może wiecie co najlepiej wybrać: krem/żel/balsam czy serum? Poza nazwą i konsystencja ma to znaczenie?
Poza tym są różne:wyszczuplające, ujędrniające antycelulit... Co najlepiej wybrac? Chyba to bez sensu stosowac kilka jednocześnie na te same partie ciała?

Stary 2009-04-27, 18:26   #27
iddqd
Raczkowanie

ja stracilam jakies 5 kilo, chudlam powoli, cwicze sporo (4-5 razy w tygodniu), jem bardzo zdrowo i absolutnie sie nie glodze... moje cialo zmienilo sie na lepsze poza jednym obszarem... biust z miseczki D stal sie C i niestety skora tam stala sie troche luzniejsza nie powiem, jestem zdruzgowana nie wiem, czy cos da sie z tym zrobic, czy tylko operacja plastyczna pozostaje? ;(
iddqd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 13:59   #28
Madzia Lenka
Przyczajenie

Zaciekawił mnie ten wątek, bo sama mam zamiar schudnąć... Czy jeśli mam zamiar stracić ok. 20 kg (nie więcej) w rok, ćwiczyć i używać właśnie kosmetyków ujędrniających, to będę dobrze wyglądała? Zanim zacznę cały proces tracenia wagi mam zamiar najpierw uzbroić się we wszelakie kosmetyki i od razu też ćwiczyć... Tylko zastanawia mnie, czy te 12 miesięcy to nie za szybko? Bardzo zależy mi, żeby w następne wakacje wyglądać lepiej niż obecnie...
Madzia Lenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości