|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Fantazje Madzinka ;)
Tutaj zamieszczam próbki moich prac - proszę o ocenę i krytykę
![]() Biżuterię robię już jakiś czas... -ale w różnych odstępach czasowych - w zależności jak mi czas na to pozwoli i jak wena przybędzie ![]() A oto próbki moich prac: Edytowane przez madzinek87 Czas edycji: 2009-08-05 o 13:42 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fantazje Madzinka ;)
Ja przyczepie sie przede wszystkim do zdjęć... po co ta podziałka? Jeśli chcesz sprzedać swoje wyroby wystarczy opisac jakie maja wymiary albo robić jako "materiał porównawczy" zdjęcie na dłoni-nasz mózg automatycznie przelicza sobie proporcje i daje pojęcie o wielkości. Lampa błyskowa to też zły pomysł.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe prace, starannie wykonane.
Ale zdjęcia rzeczywiście powinny być poprawione - przydałoby się jakieś porządne tło, no i większość fotek jest zdecydowanie za mała.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo się podobają
Nie są takie 'oklepane'. Co do przedziałki... Faktycznie nieciekawie to wygląda
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też przyczepię się do zdjęć. Albo są za małe, albo te bazgroły. Zły pomysł. Żeby chociaż było jakoś estetycznie, a to tak od ręki i bez pomysłu.
A prace ciekawe, ale musisz popracować nad zdjęciami, bo zniechęcają .
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Prace są interesujące i oryginalne-mnie najbardziej podobają się kolczyki nr 3
Nad zdjęciami musisz popracować, tak jak już pisały Dziewczyny-porządne tło (wystarczy karton wizytówkowy, który można w prawie każdym papierniczym kupić), zdjęcia w świetle dziennym, a nie z lampą, no i usunięcie tej podziałki bo psuje ona efekt ładnych kolczyków bo wygląda po prostu niechlujnie i byle jak
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za opinie. Te zdjęcia co mogę to poprawiam, ale reszta musi zostać tak jak jest bo niektórych rzeczy się już pozbyłam
.A wklejałam małe zdjęcia bo się bałam że duże się nie pomieszczą ![]() Niedługo następna porcja fotek, a teraz tylko pokażę mój komplecik. Idę niedługo na chrzciny i stwierdziłam, że przyda mi się coś elegantszego
Edytowane przez madzinek87 Czas edycji: 2009-08-05 o 13:47 |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli poprawiasz zdjęcia, to wrzucaj je na nowo, a nie na miejsce starych, bo w sposób, w który to zrobiłaś, wszystkie nasze komentarze robią się bez sensu. Ktoś, kto teraz ogląda twoje prace, dziwi się, o co nam chodziło
.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Prosto i elegancko
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz rację... jestem w tym zielona więc pewnie jeszcze jakieś wpadki będą... ale dziękuję za rady. Na pewno się poprawię
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
z pierwszego wrzutu, ostatnie kolczyki wydają się ciekawe, chociaż jakość zdjęcia pozostawia wiele do życzenia - lampa off, albo weź lampę zmiękczającą - taka co bije w czaszę a czasza dopiero na przedmiot. i ostrość!!! zdjęcia macro - owszem, ale nie z 5 cm!!! zrób je z około 15 cm, albo nawet 20 - 25cm, a potem dotnij w jakimś programie graficznym.
druga wrzuta - ciężko ocenić, bo zdjęcia... czekam na poprawę. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Z pierwszego wrzutu najbardziej podobają mi się przedostatnie i ostatnie. Jak ty mocujesz ten łańcuszek kulkowy, jeśli mogę spytać?
![]() Co do drugiego... nie wiem, czy można to nazwać elegantszym. Kojarzy mi się wyłącznie z punkrockowymi nastolatkami. No, ale może na żywo wygląda nieco inaczej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Nad zdjęciami musisz popracować, tak jak już pisały Dziewczyny-porządne tło (wystarczy karton wizytówkowy, który można w prawie każdym papierniczym kupić), zdjęcia w świetle dziennym, a nie z lampą, no i usunięcie tej podziałki bo psuje ona efekt ładnych kolczyków bo wygląda po prostu niechlujnie i byle jak
.

ale dziękuję za rady. Na pewno się poprawię