|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zapach na (randkową) noc
Jestem już gotowa na lincz zbiorowy wizażanek któych nużą tego typu wątki zakładane przez poszukiwaczki perfum niedoświadczone ale fakt faktem wyszukiwarke zaliczyłam swoją robotę odwaliłam przedzierając się przez gąszcz postów wątkowych na bliskie temu tematy i nie odnalazłam odpowiedzi
Czego szukam tym razem - czegoś baaardzo trudnego do znalezienia - gdyż znam już zapachy mainstreamowe i ciut niszy ( 5 zapachów) na tyle że wiem gdzie tego czegoś nie znajdę. Od dawna czaiłam się na jakiś wieczorowo nocny zapach, taki do rozmów we dwoje przy winie do późnych godzin nocnych przy lekkim świetle lampek nocnych, lub przyciemnionym w restauracjach. Taki jaki czułam w pokojach hotelowych ****za granicą czyli lekko luksusowy ( nie mariotowy bo tego nie znam ) zblazowany, wyuzdany w elegancki sposób - wiem że te określenia się wykluczają a jednak kto wie ten pomoże. Jednak retro. nie słodki. nie owocowy. ( te juz znam i mam i są one łątwe do upolowania) a teraz konkrety. Coś o zapachu - jako że nut nie umiem opisać w dalszym ciągu - powiem tak nie dolce vity - blisko ale za radośnie i szampańsko i słodko , nie chanele, nie diory. Nie prada choć to jest jzu bardzo blisko ale za orientalnie jak na te pore roku - chłodniej niż prada. Nie wiem juz po co sięgnąć. Bo też bez żadnych nut wodno-ogórkowo ozonowych. Zadnych amor, ani "oczywistych" kwiatków. Coś takiego było w Jose Eisenberga. Ale jednak kojarzył sie po czasie zbyt dekadencko i wychodziła z niego bardziej buntownicza nuta, za dużo dymu a teraz szukam czegoś co z czasem mięknie, łagodnieje. JAk powietrze po burzy. I nie Demeter Thunderstorm ![]() Musze sobie przypomnieć obsession night i sheer bo z opisów na KWC nie wynika jednoznacznie. Naturalnie zrozumiem jeśli nikomu żadne skojarzenia nie przyjdą do głowy. sama cały czas podejmuję testy teraz juz na zasadzie chyba po kolei wszystko oprócz tego co znam. bo już na prawdę nie wiem gdzie to moze byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach na (randkową) noc
moje propozycje:
Jose Eisenberg-Fluid(ciężko dostać, ale zdarza się na allegro) Calvin klein-Obsession Night Mont Blanc-Presence d'une femme |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wyobrażam sobie siebie w takich okolicznościach 'przyrody' pachnącą:
For Her edp/edt Narciso Rodrigueza Poison Eau Du Soir Sisley Osmanthus The Different Company Douce Amere Kingdom edp Cinema edt Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-06-23 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dobrze trafiam, bo mam teraz te perfumy na tapecie
![]() ![]() ![]() Jak lubisz konwalie, to świeży jest EL Pleasures, ale wyuzdania w nim nie znajduję ![]() Z "randkową nocą" kojarzy mi się troszkę Rock'n'Rose Couture, bliżej zmysłowości jest niż Pleasures, ale o kilometry dalej niż AgentP ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
grozi wypollizowaniem
|
Mnie sie nasuneły skojarzenia
![]() Costes Costes- zapach inspirowany hotelem New Haarlem- hotelowa kafejka Musc Ravageur- odzwierciedla to co bedzie jak wrócimy z kafejki do pokoju hotelowego ![]() no i Budoir- jesli mamy zamiar barłożyć się w łózku tydzień ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-06-23 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
...a na którą randkę? pierwszą czy trzecią?
![]() Do Twoich sugestii bardzo pasuje mi Scent Costume National. Próbowałaś? a moim osobistym wyborem w takiej sytuacji byłoby Gucci EDP, lub Tigre, lub Soir de Lune.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
z popularnym zapachów na pierwszym miejscu przychodzi mi na myśl Rush Gucci, ubrana w niego zwykle zbierałam męskie komplementy, poza tym kojarzy mi się z randkami gorącymi, ach kojarzy.....
![]() z mniej popularnych Etra Etro, bardzo zmysłowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Podpisuję się pod tymi propozycjami
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Shalimar i facet lezy
![]() ![]()
![]() |
#10 |
perfumowy zawrót głowy
|
Zdecydowanie Euphoria Ck - z uwagi na jej niewytłumaczalne działanie na płeć przeciwną
![]() Nasuwają się mi jeszcze Rush, Poison i Hypnose
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Crystal Noir i Boudoir , to pierwsze co mi przychodzi do głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
przyznam jestem mile zaskoczona ze mój obraz coś komuś nasunął i był czytelny
nie będę wielocytowac ogromne dzięki za odzew i porady od wszystkich choć wątek chyba toczyć się moze swoim życiem az do wyczerpania materiału a co do zapachów Boudoir - jaknajbardziej ejdnak jest zbyt barokowo, gęsto i z przepychem owszem retro ale nie potrafię wytrzyamc w tym zapachu sama ( trzymam sobei małą miniaturkę żeby się nim upajać ale i tak kończy sie to bólem głowy więc jako nocny zapach odpada niestety ) na płec przeciwną nie podziałąło pozytywnei jakoś nigdy ale to generalnie rzecz drugorzędna bo to ja mam się czuc bosko ![]() Narciso R. EDT - miałąm, poznałąm jak pachną konwalie i konwalii nie lubie tzn zapach jest intrygujący ciekawy trudny ale jednak już dosłownie cielesny i za (słodki????) ja szukam czegoś pachnącego do noszenia "przed" i ewentualnie "po" Narciso pachnie mi jak to coś w trakcie a nie o to mi chodzi raczej o tajemnicę chociaz w kilku procentach. testowałąm dziś dla przypomnienia. Obsession Night - już blisko ale ciut za męsko ale chyba to będa te rejony jednak test na blotterku to za mało Euphoria - jest faktycznie dobrze powiedziane niewytłumaczalna - choćby nie wiem jak pociągające były widoki an randkę ja tego zapachu nosić nie będę nie umiem zbiera mi się wręcz - po prostu jest mi niedobrze Cinema - zbyt zadymiona jednak dla mnei dzis testowałam edt a pozostałe zapachy są mi nie znane wilekie podziękowania za wytypowanie będę polować wiem ze to nisze ale coż może warto pzonać dziękuje za namiary, gdyż dziś wcieliłam swój plan w życie i szłam w seporze i sięgałąm po wszystko czego nie znam nie pamiętam jak leci, no poza typowymi kwiatkami słodziakami i owockami. I nic ten obsession night na dalsze testy i Agenta jakoś chyba tez dopadne szybciej a reszta to juz zalezy od allegro. merci beaucoup ! ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
podoba mi sie pomysł na Gucci EDP to moze byc to, kiedys tam wąchałam troszkę zapomniałam ale..... a tak co do tych randek to nazwałam tak w wątku jak najdelikatniej się dało a nie ma znaczenia w moim przypadku na któą bo to randki z TZetem więc nie liczę ![]() Polly była najbliżej ze skojarzeniem hotelowo - kawiarenkowy i jednak mimo oczywistego przekazu elegancki. Ale bez przepychu prosta elegancja, minimalizm. tylko w takim typie ubraniowym czesto padają zapachy pracowe, a tego chciałąm uniknąć. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-06-23 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Na nocną randkę w wydaniu eksluzywnym wypachniłabym się Ambre Fetiche lub Royal Muska - eleganckie, erotyczne, ale nie wprost.
Wzięłabym też pod uwagę Eau du Soir i Mitsouko edt.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ambre Fetishe jest ryzykowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale serio - rzeczywiście Ambre Fetiche albo się można zachwycać, albo dokładnie odwrotnie. Poza tym - wyjątkowo wskazany jest umiar, bo mocna jak diabeł ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mocne i jak dla mnie 'erotycznie fizjologiczne '
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odbiór Ambre Fetiche zależy chyba od typu urody i od wieku - na Tobie Hisoko, rzeczywiście może być jednoznacznie erotyczna. Na mnie, kobiecie wieku conajmniej dojrzałego, brzmi według otoczenia - bardzo elegancko, a nie erotycznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie wyobrażam sobie nic lepszego na randkę niż Ange u Demon Givenchy...delikatnie słodki, lecz nieduszący. Już od samego patrzenia na flakonik, jako jego właścicielka czuję się bardziej kobieca i elegancka...są naprawdę boskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
AuD dusi mnie już na sam widok flakonika
![]() Tak sobie pomyślałam, że dobrym pomysłem byłby Black Cashmere! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A w temacie... Mnie przyszła do głowy Habanita - wyuzdana, zblazowana, nie-słodka, nie konkretna, retro. Ale niestety dekadencka, dymna i chyba niezbyt elegancka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Cashmere Mist
![]()
![]() |
#23 |
To ja :)
|
A ja bym przekornie Innocenta wybrala...
![]() |
#24 |
BAN stały
|
midnight rain
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Boudoir nie
![]() ![]() Ja bym postawiła na bezpieczną ale pociągającą klasykę, czyli Sisleye (Eau du Soir, Eau de Lune). Natomiast nie guerlainowską klasykę (Shalimar, L`Heure Bleue, Mitsouko) - zbyt reto i sentymentalnie.
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-06-24 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odbieram go inaczej... jako elegancki i kobiecy ![]() Nie testowałam jeszcze tych zapachów, ale także pomyślałam o szyprach a konkretnie o Miss Dior. Elegancko. Jeżeli nie Miss Dior to Poison. Najbardziej udana trucizna Diora, choć najtrudniejsza do noszenia. Jest w nich klasa, elegancja. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2011-09-20 o 22:08 Powód: jakże mogłam zapomnieć???;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
za to do paryskiego ** na Montmartre pasuje jak w pysk strzelił ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Rose Tea
czasem spryskuję tym zapachem pościel czasem bieliznę róża jest z natury uwodzicielska, ma klasę i pazur (a raczej kolce ![]() a w Rose Tea jest dosłowna, żadna tam wariacja na temat róży oczywiście pasują mi na taką randkę kadzidlaki, im bardziej pojechany kadzidlak tym lepszy ale trzeba uważać - można zostać opacznie zrozumianym ![]() spoglądając na temat z drugiej strony jeśli mężczyzna pachniałbym French Loverem to ja na takiej randce wolałabym już niczym nie pachnieć aby narkotyczny Francuski Kochanek mógł swobodnie przewędrować na mnie ![]() Edytowane przez selya Czas edycji: 2009-06-25 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.