|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy chlor niszczy wlosy farbowane?
Zamierzam jeszcze dzisiaj zafarbowac , a dokładniej potraktować je szamponetką , ale jutro ide na basen i nie wiem czy dobrze robię, bo może się okazać że po basenie będe miała różowe albo zniszczone włosy. Proszę doradźcie mi! Z góry dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy chlor niszczy wlosy farbowane?
Ja bym nie ryzykowała z tą szmponetką, bo nie wiadomo jak związki zawarte w szamponetce zareagują po zetknięciu z chlorem. W prawdzie chlor jest zawarty praktycznie w każdej kranówce, którą płuczemy włosy po farbowaniu taką saszetką, ale nie ma on tak dużego stężenia jak na basenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja slyszalam ze wizyta na basenie dzien po farbowaniu na blond moze sie skonczyc zielonymi wlosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Zadomowienie
|
JA mialam kiedys wlosy zielone po wizycie na basenie w lato a mam blond i wcale nie farbowalam ic dzien przed
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Chlor ogólnie w wysokim stężeniu uszkadza włosy, osłabia je, napewno gorszy wpływ ma na włosy rozjasniane, ale wiadomo, że zadna szmponetka czy szampon włosów nie rozjasnią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
To co Napisalas to nie koniecznie prawda bo ja mam blond pasemka od dwoch miesiecy i poszlam na basen i wieczorem zauwazylam ze mam zielone pasemka...wiec to wogole nie zalezy kiedy sie farbuje wlosy przed pojsciem na basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Chlor uszkadza strukturę włosa, a nawet oddziałuje negatywnie na jego cebulkę. W efekcie dochodzi do wypieczenia pasemek oraz zmiany ich kolorów. Na to ostatnie zjawisko są szczególnie narażone osoby o jasnych włosach oraz te, które poddawały się zabiegowi koloryzacji bądź rozjaśniania. Zdaniem specjalistów włosy blond oraz rozjaśnione pasemekmają szczególną skłonność do przebarwień, a po długotrwałej kąpieli w basenie mogą nawet nabrać lekko zielonego odcienia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Do tego co wyżej napisał modnyfryzjer dodam tylko, że przy ciemniejszych kolorach z kolei farba może się bardzo szybko wypłukać, wobec tego bez sensu jest nakładanie szamponetki przed pojsciem na basen.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmmm... może ja teraz powiem coś z własnego doświadczenia
![]() A wiec od 2 miesiecy mam Tlenione włosy ![]() z jakies 2 tygodnie temu miałąm farbowane szamponetka na orzech ![]() I na drugi dzien udałam sie na basen gdzie jest chlor. I całe moje czekanie na wymarzony kolor wyszło na marne... Farba sie zmyła... I mozna powiedziec strasznie osłabiła moje włosy. ![]() Tak wiec nie polecam Farbowania dzien przed basenem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.