|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dylemat z kremem przeciwzmarszczkowym
Witajcie dziewczęta!
Mam 31 lat i myślę, że czas najwyższy zacząć regularnie używać kremu przeciwzmarszczkowego. Próbowałam już kilku (nazw nie pomnę) ale nie byłam zadowolona ponieważ żaden nie nawilzal/natluszczal w odpowiednim stopniu, pozostawało nieprzyjemnie uczucie ściągnięcia. Najbardziej odpowiadają mi kremy o konsystencji np Ziaji oliwkowej czy zwykłego Nivea. Czy możecie polecić jakiś krem przeciwzmarszczkowy o podobnej konsystencji? Czy może używać dwóch? Ma to sens? Czy ten tresciwszy nakładać przed czy po przeciwzmarszczkowym? Doradzcie proszę ![]() Dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dylemat z kremem przeciwzmarszczkowym
Cześć, bardzo chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytanie odnośnie kremu przeciwzmarszczkowe i oczywiście nie tylko kremu, ponieważ na rynku jest dostępnych wiele innych opcji dbania o skórę przy pierwszych zmarszczkach.
Osobiście używam na noc maski - całonocnej Wine Therapy Sleeping- Mask (red wine). Jest bardzo wydajna więc starczy na kilka miesięcy nawet przy częstym stosowaniu. Zawiera ekstrakt z czerwonego wina dzięki, któremu skóra rano jest nawilżona w 100%. Maska podczas działania usuwa martwe komórki naskórka dzięki czemu skóra staje się rozjaśniona i promienna juz po pierwszej aplikacji. Marka Holika Holika jest na Polskim rynku bardzo dobrze znana, a ten produkt jest warty polecenia. Od siebie dodam, że skóra staję się po niej elastyczna i sprężysta i wygląda bardzo zdrowo. Według mnie łagodzi nawet drobne stany zapalne. Co więcej, koniecznie zainwestuj w krem pod oczy przeciwzmarszczkowy powinno go się zacząć używać już po 20 roku życia, ponieważ nasza skóra zaczyna się zmieniać w tą mniej ładniejszą dla nas wersję. Skóra pod oczami jest bardzo wrażliwa i delikatna dlatego wymaga dużego nawilżenia i zapobiegania zmarszczkom, które bardzo często nam się robią przez marszczenie oczek ![]() Polecam również krem na dzień z Bergamo Pure Snail można go stosować rano jak i na noc. Konsystencja przypomina kremy z Nivea lekko-tłusta, ale nie pozostawia nieprzyjemnego filtra na skórze. Jest dla każdej grupy wiekowej więc nada się idealnie, naprawdę przyjemnie się go rozprowadza. Bardzo wydajny choć na pierwszy rzut oka opakowanie jest niewielkie, ale za to bardzo urocze i eleganckie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Dylemat z kremem przeciwzmarszczkowym
Podobny w konsystencji bedzie Lancome Hydra Zen, kremy Kiehl's, Origins Plantscription i Make a difference, Origins ma tez bardzo fajna nawilzajaca maske, ktora sie naklada na cala noc
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.