czy jest możliwość ciąży??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 10:11   #1
truskawka666
Przyczajenie

czy jest możliwość ciąży???

1lipca odbylam stosunek.bylam w trakcie brania tablt anty dokladnie 3tablt.po 21 dniach normalnie dostalam okres.czy moge byc w ciazy bo mam obawy.robilismy to bez innego zabezpieczenia.prosze o pomoc
truskawka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 10:58   #2
krejzollka
Przyczajenie

Dot.: czy jest możliwość ciąży???

Czesc mam problem z moim okresem: od 3 cykli dostaje okres mniej wiecej co 20 dni, wczesniej on był regularny co 26dni. Ostatni okres miałam 18 lipca i do dzis sie nie pojawił wspomne ze ostatnio dosc czesto kocham sie z chlopakiem, zabezpieczamy sie prezerwatywami i uwazamy zeby nie był "wpadki". 11 sierpnia byłam u ginekologa i powiedzialam mu o moim nieregularnym okresie, on powiedzial ze tak sie nie raz zdarza i ze okres niedlugo powinien sie pojawic...Jednak czy jest taka mozliwosc abym była w ciązy?
Prosze o szybka odpowiedz i rade, co w zwiazku z tym powinnam zrobic.
krejzollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 10:59   #3
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawka666 Pokaż wiadomość
1lipca odbylam stosunek.bylam w trakcie brania tablt anty dokladnie 3tablt.po 21 dniach normalnie dostalam okres.czy moge byc w ciazy bo mam obawy.robilismy to bez innego zabezpieczenia.prosze o pomoc
Jesli brałas tabletki regularnie to nie ma takiej możliwości.

A jakie to objawy? Moze to skutki uboczne tabletek?

Cytat:
Napisane przez krejzollka Pokaż wiadomość
Czesc mam problem z moim okresem: od 3 cykli dostaje okres mniej wiecej co 20 dni, wczesniej on był regularny co 26dni. Ostatni okres miałam 18 lipca i do dzis sie nie pojawił wspomne ze ostatnio dosc czesto kocham sie z chlopakiem, zabezpieczamy sie prezerwatywami i uwazamy zeby nie był "wpadki". 11 sierpnia byłam u ginekologa i powiedzialam mu o moim nieregularnym okresie, on powiedzial ze tak sie nie raz zdarza i ze okres niedlugo powinien sie pojawic...Jednak czy jest taka mozliwosc abym była w ciązy?
Prosze o szybka odpowiedz i rade, co w zwiazku z tym powinnam zrobic.
Jesli masz obawy to zrob test, chociaż wg mnie prawdopodobieńswto małe. Skoro ginekolog stwierdził, ze nic się nie dzieje to nie stresuj się bo to moze jeszcze go opoznic.

P.S. na górze jest watek "czy moge byc w ciazy" nie mogłyscie sie tam dopisac?

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2009-08-16 o 11:01
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 11:03   #4
bryzelda
Przyczajenie

GG do bryzelda

truskawka666, To nie okres a krwawienie z odstawienia.

W ciąży nie jesteś, skoro brałaś regularnie tabletki. Natomiast pewne jest, że skoro tak strasznie nie ufasz tabletkom powinnaś zastanowić się, czy jesteś gotowa żeby w ogóle uprawiać seks.

O swoich schizach ciążowych radzę porozmawiać z chłopakiem.

Moim skromnym zdaniem, sądząc po Twoich obawach uważam, że nie jesteś gotowa na seks, ale jeśli nie szkoda Ci nerwów i rzeczywiście tego chcesz to już Twoja świadoma decyzja.

Edytowane przez bryzelda
Czas edycji: 2009-08-16 o 11:04
bryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 11:03   #5
Broke
Raczkowanie

Cytat:
1lipca odbylam stosunek.bylam w trakcie brania tablt anty dokladnie 3tablt.
A jakie to były tabletki? bo jeśli bierzesz regularnie.. to działają już od pierwszego dnia zażycia. Myślę, że nie jesteś w ciąży.. takie anomalie się zdarzają.. ale lepiej zrobić test.
Broke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 11:04   #6
krejzollka
Przyczajenie

Dzieki wielkie za rade, poczekam jeszcze pare dni i jak sie nie pojawi to zrobie jednak test...
krejzollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 11:08   #7
bryzelda
Przyczajenie

GG do bryzelda

Cytat:
Napisane przez krejzollka Pokaż wiadomość
Jednak czy jest taka mozliwosc abym była w ciązy?
Stosowanie prezerwatywy wymaga odwagi i wiąże się z ryzykiem ciąży, tym bardziej przy tak nieregularnych okresach. Możliwość jest i zrób test, natomiast czy jesteś w ciąży na forum raczej nikt Ci nie powie, chyba że znajdzie się jakaś wróżka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-16, 13:03   #8
truskawka666
Przyczajenie

moje tabletki to novynette.zazywalam je regularnie.moj facet nie skonczyl we mnie.mam schizy to juz taki charakter wsyztskim sie tak stresuje.moj facet mnie uspokaja ze wsyztsko jest wporzadku i nawet jesli poraz 1 w zyciu zazywam tablt.bo sa po to one wkoncu zeby chronic.ale ja jak zwykle dostaje apopleksji.czyli niby sie nie ma czym martwic?
Stary 2009-08-16, 21:21   #9
bryzelda
Przyczajenie

GG do bryzelda

Cytat:
Napisane przez Broke Pokaż wiadomość
A jakie to były tabletki?
Przecież napisała, że anty A to czy Novynette czy Yasmin to akurat nieistotne w ogóle w tej sytuacji.

Truskawka666. Radzę jeszcze raz porządnie przemyśleć swoją gotowość na seks.
Po samym Twoim sformułowaniu "odbyłam stosunek" które mnie rozbawiło do łez, można wnioskować, że nie do końca jesteś gotowa emocjonalnie.

To, że nie masz zaufania do tabletek i martwisz się, że oprócz nich nic dodatkowego nie zastosowaliście, rozważasz, że może jednak ciąży nie będziesz, bo przecież w Tobie nie skończył - jest jak najbardziej zrozumiałe na początku

Ale to, że "masz schizy", "dostajesz apopleksji", pytasz ludzi na forum czy masz się nie martwić to już jest dość zastanawiające. Nieważne ile masz lat, ale na seks to jest jeszcze dla Ciebie na wcześnie, skoro tracisz przy tym zdrowy rozsądek.

Pozdrawiam Cie ciepło
Stary 2009-08-17, 07:11   #10
agusiamyszka
BAN stały

nie szkoda ci pieniedzy na pigulki jak nawet nie korzystasz z nich jak nalezy?
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 20:09   #11
erina22
Raczkowanie

Cytat:
moje tabletki to novynette.zazywalam je regularnie.moj facet nie skonczyl we mnie.mam schizy to juz taki charakter wsyztskim sie tak stresuje.moj facet mnie uspokaja ze wsyztsko jest wporzadku i nawet jesli poraz 1 w zyciu zazywam tablt.bo sa po to one wkoncu zeby chronic.ale ja jak zwykle dostaje apopleksji.czyli niby sie nie ma czym martwic?
to były moje pierwsze tabletki spoko, ja też to miałam, po pierwszym opakowaniu też schizowałam, że może jednak one działają itd. Potem schizowałam, że nie dostałam krwawienia 3 dnia od odstawienia jak moje koleżanki tylko 4, potem zawsze miałam 4. Przeczekaj, napij się meliski i będzie dobrze. Im więcej doświadczenia w braniu tabsów tym będziesz spokojniejsza. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bryzelda Pokaż wiadomość
Ale to, że "masz schizy", "dostajesz apopleksji", pytasz ludzi na forum czy masz się nie martwić to już jest dość zastanawiające. Nieważne ile masz lat, ale na seks to jest jeszcze dla Ciebie na wcześnie, skoro tracisz przy tym zdrowy rozsądek.
Bryzelda, to że ma schizy to wcale nie oznaka braku dojrzałości, tylko zdrowe podejście do nowej sprawy. Niektórzy robiąc coś pierwszy raz mają pewne obawy a niektórzy nie. A to, że pyta to tez nic złego, po to jest to forum właśnie. Powinniśmy wspierać się wzajemnie zamiast wygłaszać sądy o tym, że inni są niedojrzali. Pozdrawiam.
erina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 20:27   #12
truskawka666
Przyczajenie

erina dziekuje za wsparcie i to ze potrafisz zrozumiec obawy ludzkiewiem ze tabletki sapo to by chronic i po to sie trujemy i wydajemy pieniadze aby byc spokojne ale ja juz mam taki charakter.
Stary 2009-08-19, 18:17   #13
erina22
Raczkowanie

spoko truskawka666 ja obecnie jestem na etapie sprawdzania Nuvaring. To wkładka dopochwowa, którą nosi się 21 dni i uwalnia hormony. Nie ukrywam, ze też mam lekkie obawyDD po 3 latach brania tabsów jak się nic nie łyka, to aż dziwne pozdrawiam
erina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 14:29   #14
truskawka666
Przyczajenie

wczoraj dostalam okres wiec nie mam sie w sumie czym przejmowacdzieki za wsparcie. erina ja tez dostaje 4 dnia i tez zawsze sie przejmuje ze nie wczesniej heh
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości