![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
włosy po umyciu wieczorem, a włosy rano.
co robicie z wlosami na noc ? niestety nie mam mozliwosci mycia wlosow codzinnie rano przed szkola, a szkoda bo po umyciu sa swietne, fajnie sie kreca i sa puszyste
![]() moze rano poprobowac je zmoczyc nieco plus suszarka plus formowanie je w loki reka? tak je suusze.. nie wiem co robic bo od tego prostowania to zwariuje! nie chce niszczyc wlosow, a uwiezcie ze musze;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: włosy po umyciu wieczorem, a włosy rano.
Też bym się chętnie dowiedziała, czy są jakies fajne triki na zachowanie fryzury jako-tako przez noc. Ja włosy mam proste, ale po myciu i wysuszeniu się świetnie układają, grzywka idealna, no wszystko. A rano nic się komplenie nie ukladają, ech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie jest z kolei na odwrót, jak się trochę 'uleżą', to właśnie lepiej się układają ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O ja też chciałabym wiedzieć czy istnieje na to złoty środek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja jak umyje, odżywie, wysusze na szczotce wieczorem i polakieruje to czasem wiąże warkocz i rano się prawie nówki xD
a dzisiaj rano miałam szope oczywiscie to najpierw spryskałam obwicie odżywką a pózniej troche modelowalam = szczotka okrągła+suszarka + lakierr dużo lakieruuu ;P ładne były prawie cały dzień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja nakładam na umyte i suche włosy pędzlem do pudru mąke. Rano sa świeże, nieoklapnięte, a nadmiaru mąki absolutnie nie ma. Włosów nie mam potem matowych. U mnie się sprawdza
![]() (nakładam tylko na skalp) Można spróbować innego pudru, pudru do higieny intymnej, pudru dla dzieci, jakiegoś nieużywanego do twarzy... ja używałam narazie tylko mąki i znienawidzonego pudru Miss Sporty i jestem ukontentowana efektami ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja po prostu spinam włosy - zbieram je tak na wysokości ucha w kitkę i zapinam klamrą, ale w dół, a nie do góry (żeby się nie odkształciły). Nie wiem, czy ktoś zrozumie, o co chodzi - w razie czego mogę zrobić fotkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ale jaką klamrą? Nie ciśnie Cię to w nocy? Mnie to by zaraz coś uwierało... jeśli możesz, proszę o fotkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
hula_hula mąka (skrobia) pochłania nadmiar sebum i włosy nie są tłuste. Dzięki niej mogę umyć włosy co dwa dni. No i są takiej uniesione od nasady, a nie przyklapnięte, bo nie ma na nich tego łoju...
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też kiedyś miałam problem z oklapniętymi włosami, które mi się w ogóle nie chciały układać po nocy. Znalzłam na to dwa sposoby.
Pierwszym - wieczorem po umyciu włosów wklepywałam w moje wilgotne kłaczki piankę i nakładałam na nie wałki i z nimi spałam. Nie narzekałam na jakość snu, mimo, ze wałki były całkiem spore. Rano je zdejmowałam, rozprostowywałam końce prostownicą i viola! Moje włoski były pięknie uniesione. Potem spryskac troche lakierem i fryzurka się trzymała. Koleżanki mnie się zawsze pytały jak to robie, że moje włosy zawsze są uniesione i tak ładnie wyglądają. ![]() Drugi sposób jest bardziej leniwy - oczywiście po umyciu, nakładałam na wilgotne włosy troche pianki i żelu, który nie skleja włosów,a właściwie tą piankę wgniatałam we włosy zeby mi sie zrobiły fale. Potem na noc związywalam włosy tak żeby były jescze bardziej potargane. Przez sen tez sie troche potarnoszą jak się ktoś dużo wierci i rano rozwiązywałam, Poprawialam troche i mi sie tak fajnie kręciły. Potem zaniechałam tych metod jako że myję włosy codziennie rano... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja mam proste wlosy za lopatki i najczesciej zwiazuje je ciasno w kitke u gory glowy , potem rano sa proste dalej blyszcza sa podniesione i maja lekkie fale po sladach po gumce :P ale wole wstac 20 minut wczesniej i je umyc bo to daje najlepszy efekt
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załączam fotkę - proszę się nie śmiać z różowej spinki, inne mi się połamały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.grebski.nazwa.pl/apekt/im...loty062006.jpg wzielam takie zdjecie dla porównania, kupowalam te z pierwszego rzędu. ja mialam te walki niebieskie, wiec byly to 32/6 albo 36/6, niepamietam dokladnie, i troche trodno mi ocenic wielkosc. ale wiadomo - im wieksze, tym wlosy sa bardziej uniesione dlugosc wlosow tez ma znaczenie - jak masz dlugie włosy to walki beda trudniej sie zawijac i moga ci sie odwijac w nocy- na to sposobu nie znalazlam a wałki zawijałam na cale wlosy ![]() Edytowane przez Nicky UK Czas edycji: 2009-08-28 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
mam podobny problem - nie tyle z ułożeniem włosów rano, a z tym, że są tłuste po nocy _._ musze wypróbować sposób z mąką ;D i tak mam ten plus, że przeważnie w tygodniu kręcę swoje proste jak druty włosy. więc tego, że są tłuste nie widać. gorzej, kiedy muszę zostawić je proste, wtedy jest tragedia :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dzięki aanika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sterczy mi na wszystkie strony i nie mogę jej ułożyć ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Próbował już ktoś pomysłu z mąką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Gosia_14 oprócz mnie to chyba narazie nikt. O tej mące jest też w wątku o przetłuszczających się włosach...
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Spróbujcie mąkę ziemniaczaną a nie pszenną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No to ja może spróbuję tą mąką dzisiaj ale jak to na drugi dzień wygląda
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja probowalam z maka a raczej z pudrem ryzowym.. ale tylko raz... z reguly myje wlosy codziennie.. ale kiedys stwierdzilam, ze sa w miare ok posypalam odrobine na skalp ryziem i faktycznie... wygladaly bardziej swiezo
![]() ![]() A metody z walkami chyba sprobuje...
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak, że zaraz po myciu i wyschnięciu(wieczorem) włosy są zbyt puszyste, sianowate... (mam suche)
Rano są piękne, lejące, błyszczące, muszę czekać całą noc żeby wyglądały dobrze ; ) Więc nie pomogę Ci zbytnio, wiem że mój kuzyn gdy wstaje rano bierze suszarke, nastawia na zimny strumień powietrza i robi sobie "wiatr we włosach" ; ))
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Rano nie mam śladu po mące.
![]() Nie wiem czy się wchłania, czy strzepuje na poduszke, w kązdym bądź razie nie ma jej. Zawsze myłam włosy codziennie i stosowałam wysuszające, tandetne, tanie szampony ![]() Bo jak już są tłuste to ta mąka sobie nie radzi z nimi. ![]() I tak sobie myje je co dwa dni i widzę znaczną poprawę w ich jakości ![]() Ja dałam sobie do małego pojemniczka mąki i zanurzam w tym pędzel do pudru i opruszam dość mocno skalp, dość duużo tej mąki, potem rozprowadzam pędzlem, włosy są troche białe, ale szybko mi to znika. Najwyżęj można przeczesać włosy szczotką i wyczesać nadmiar.
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
pewnie włosy są matowe ? Mąka wchłania sebum, a jak wiadomo w odpowiedniej ilości jest ono potrzebne do ochrony włosa przed czynnikami zewnętrznymi.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
a ja musze zawsze rano umyć bo po nocy wyglądam jak strach na wróble hehehehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.