![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
gdy się zaufa ......
Poznałam go na jednym z internetowych portali, wysłał mi śmieszną wiadomość na która odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdy się zaufa ......
Cytat:
To akurat było do przewidzenia. Nie wiem ile masz lat i w sumie nie chce mi sie sprawdzac, ale.... jeśli nie umialaś tego przewidziec, to niestety, ale masz za swoje-za naiwnosc sie płaci, jak nie łzami, to np. chorobami, niechcianą ciążą, zszarganą opinią etc.... Eh... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Stolyca hazardu i rozpusty, gdzie chodzę 3 cm ponad chodnikami ;D Aż mnie duma rozpiera ! ;))
|
Cytat:
Obiecywał, były słodkie słówka. Koleś wiedział jak Cię oczarować. Przykre jest to, że Cię wykorzystał. I nie wątpię,że jest Ci ciężko ![]() Musisz jakoś się trzymać i starać się zapomnieć o nim. No i na drugi raz bądź bardziej ostrożna co do chłopaków poznanych przez neta.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie ma co zaraz naskakiwać... Są takie dziewczyny, co będą się upewniać przez 3 lata czy to właściwy facet, a niektóre zbyt szybko wierzą w każde słowo. To częsta wada kobiet - naiwność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po fakcie możesz zrobić tylko 3 rzeczy: 1. Postarać się jak najszybciej zapomnieć, wyjść do ludzi, znaleźć hobby, bawić się i nie myśleć o nim. 2. Potraktować to jako przestrogę i nauczkę na przyszłość (ja np. nie poszłabym na 1 randce z nieznajomym[osoba którą znasz przez neta to WCIĄŻ nieznajomy] a więc nie poszłabym do jego mieszkania bo bałabym sie, że np. mnie zgwałci). A więc na przyszłość nie bedziesz taka naiwna. 3. Jak sie odezwie i znowu będzie milusi nie daj się zwieść. Nie odpisuj i nie odzywaj się. Facet po prostu może liczyć na powtórkę na nic więcej.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czasu już nie cofniesz, jedyne co możesz teraz zrobić to o nim zapomnieć a na przyszłość uważać - poszłaś z nim do mieszkania właściwie wcale go nie znając, duża, hmm, nieodpowiedzialność..
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czas leczy rany i ból z czasem minie, jak i jego obraz ton głosu itp .... mówił to co chciałam słyszeć , zagłuszył tym moją czujność ... mam nauczkę ... zresztą czy z internetu czy nie takie dranie są wszędzie ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zagubiona napisała w sumie wszystko co sama chciałam napisac.
Teraz musisz byc twarda i dojsc do siebie, nie ma co się rozczulac było mineło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wiesz, skoro oddałaś się mu na pierwszej randce to może uznał Cię (bez obrazy) za łatwą ... Może szukał porządnej dziewczyny, z którą mogłby być a tak to tylko skorzytstał z okazji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
LosingMyWay - to ona jest łatwa, a on tylko "wykorzystuje okazję"? A czemu nie na odwrót?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wcale siebie nie bronie .. pierwszy raz w życiu zachowałam sie tak nieodpowiedzialnie i o ten jeden raz za dużo ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;13762376]LosingMyWay - to ona jest łatwa, a on tylko "wykorzystuje okazję"? A czemu nie na odwrót?[/QUOTE]
Tak to jest z facetami, ze im to raczej na ręke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
A kobiecie nie na rękę, skoro podoba jej się facet i ma na niego ochotę? Zawsze denerwuje mnie stereotyp "zdobywcy" i "puszczalskiej"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
wyobrazam sobie jak sie czujesz :/ choc nigdy nie bylam w dokladnie takie sytuacji ale teraz wlasnie jestem w podobnej
![]() Musimy sie trzymac ![]() ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-16 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;13763641]A kobiecie nie na rękę, skoro podoba jej się facet i ma na niego ochotę? Zawsze denerwuje mnie stereotyp "zdobywcy" i "puszczalskiej"...[/QUOTE]
Takie jest MOJE zdanie i nie bardzo obchodzi mnie Twoje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Komentuję bo mogę, chyba na tym polegają fora? Ja też nie chodzę z nieznajomymi facetami do łóżka, ale według mnie każdy może robić to co mu się żywnie podoba (czy to kobieta, czy mężczyzna). Oczywiście póki nie rani osób trzecich lub... siebie. Blonddineczko - niech Cię to doświadczenie czegoś nauczy. Nie należy ufać osobom, których się praktycznie nie zna. Ja rozumiem - emocje emocjami, ale warto zachować trzeźwy rozum w każdej sytuacji. Przez internet/smsa łatwo kogoś oszukać - skąd masz wiedzieć, czy ktoś kłamie, skoro ani nie widzisz jego twarzy, ani nie słyszysz tonu głosu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście mogę sobie pomyśleć o LUDZIACH idących z kimś do łóżka na pierwszej randce jako o łatwych. O ludziach. Zarówno o dziewczynie jak i o chłopaku. Może to brutalne, ale zarówno o znajomych, które mają takie przygody na koncie jak i o kumplach najlepszego zdania nie mam.
Kwestią osobną jest kto na czym korzysta. Jak obie strony to cacy. Jak dziewczyna to facet sie czuje wykorzystany, jak facet skorzystał i zniknął to dziewczyna się czuje wykorzystana. ALE moim skromnym zdaniem wykorzystana/wykorzystany przez własną naiwność, bo jeśli liczę na coś więcej to chociażby zapobiegawczo nie idę z gościem od tak do łóżka. Dlaczego? Dlatego, że jeśli i on chce czegoś więcej to te kilka tygodni/miesięcy zaczeka. Zapewne zdarzą się wypadki, że poszli razem na 1 randce do łóżka i są razem już 5 lat. Nie wątpię, że takie są. Jednak jak dla mnie stanowią wyjątek od reguły.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Tak samo ja wyrażam swoje zdanie bo po to są fora. Autorka ma problem, więc odpisuje w czym może być rzecz. Skąd wiesz, że ten facet nie myśli o tym w ten sposób co ja ? Skoro zmienił nastawienie do blonddineczki, to pewnie ma powód. A ja napisałam tylko, co moim zdaniem może być tym powodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
niech no ja dostalabym tego typa w swoje ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście ten facet może być uważany za łatwego ale nie on opisywał tu swój problem tylko autorka, więc odnoszę się do jej zachowania a nie jego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
blonddineczka a zabezpieczyliście się chociaż?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
no cóż powinnaś wyciągnąc wnioski z tej historii i postępowac według zasady ograniczonego zaufania.będzie ci trudno zapomniec o nim po przecież wszystko było takie idealne i wymarzone dopóki nie dostał seksu, najlepszym lekarstwem? albo poznanie innego faceta albo czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładny gnój z tego kolesia. Też postąpiłaś conajmiej dziecinnie i głupkowato ale widać że zdajesz sobie z tego sprawe. Olej go, to chyba jedyna rzecz jaką warto zrobić. Zabezpieczaliscie sie gumką? Juz nie chodzi o ciążę, ale o jakiegoś syfa, duzo sie ostatnio namnozyło psycholi, którzy specjalnie zarazają jakimś choróbskiem jak największą ilość kobiet. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Dokładnie. Mamy 21 wiek, jestem zdania, że jak ktoś się szmaci, to i kobieta i facet, bez podziału na płeć (nie mowie tu o autorce, chodzi mi o osoby które dosłownie, co impreza- ktoś inny w łóżku).
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
łatwa, naiwna i głupia no macie racje ... pierwszy raz przytrafiło mi się coś takiego ... zawsze uważałam, że takie akcje sa zarezerwowane dla 16 letnich dziewczyn bez wyobraźni, a ja co dawno przekroczyłam 20 i .... dałam się zwieść .. fakt poniosły emocje, potrzeba bycia z kimś blisko i wyszło jak wyszło , ale uważam również, że nie ważne czy przez neta czy nie, tacy goście są wszędzie, tak samo jak jest masa naiwnych dziewczyn takich jak ja ...
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- tak zabezpieczyliśmy się .... ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- dziś zaczął się kolejny dzień i w końcu jest lepiej .. strasznie zła jestem na siebie i pewnie jeszcze długo będę ... ahhh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję,że się zabezpieczyliście.
Ok sorki doczytałam...Przykro mi,że tak wyszło... Następnym razem będziesz wiedziała czego nie robic na pierwszej randce:/ Edytowane przez gwiazdka23 Czas edycji: 2009-08-17 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie. Ciekawa jestem... walczyłby,aż zaciągnął do łóżka - prędzej/póżniej. Sądze,że nie masz co tęsknić. Taki typ. Pewnie nie byłaś jedyna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jeżeli sami nie mamy świadomości, że robimy źle, to należy się przekonać osobiście, dośwaidczyć - całe życie człowiek się uczy... ja myślę, że to było do przewidzenia skro tgo samego dnia juz do niego poszłaś... przede wszystkim internetowe znajomości najlepiej przez dłuższy czas"usuteczniac" w moejscach publicznych - dla włąsnego bezpieczeństwa. PISAĆ MOŻNA WIELE, ale do tego trzeba się troche ocknąć i spojrzeć z dystansem na słowa przez neta - drugiej sooby... przerabiałam takie rzeczy, z tym,z e nigdy w zyciu nei poszlabym z jakims obcym mi facetem do jego domu... zawsze to jakaś nauczka.
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Czas leczy rany, niedługo się z niego "wyleczysz". Póki co masz nauczkę, niestety ludzie uczą się na błędach. Miejmy tylko nadzieję, że więcej tego samego błędu nie popełnisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
CABIN CREW
|
wykazałaś się dużą naiwnością i zbyt duża doza zaufania co do faceta, którego widziałaś pierwszy raz w życiu... fakt , że obecnie internet, komunikatory, sms powodują że poczucie więzi i bliskości tworzy się wyjątkowo szybko (szczegolnie , że on pisał piekne słowa itp )- mimo to nie usprawiedliwia to lekkomyślności- ja na twoim miejscu bym się bała na pierwszej randce z nieznajomym ( no bo inaczej tego nie mogę określić ) iśc do jego domu, na dodatek spożywać tam alkohol... chyba jedyne co z tej sytuacji dobrego może wyniknąć, to nauczka na przyszłość... jest tak, że zazwyczaj gdy pierwsza randka kończy się w łóżku- na następne są już nikłe szanse ( facet wychodzi z założenia, że skoro ze mną się od razu przespała, to ciekawe z iloma wcześniej robiła tak samo- i nie ma juz do takiej panny szacunku)... więc Kochana pozbieraj się, nie myśl o tym facecie i na przyszłośc nie popełniaj takich błędów...
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.