![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaka kara za papierosy?
od jakiś 2 mcy razem z chłopakiem palę papierosy. mama sie o tym dowiedziała kilka dni temu. teraz też zauważyła, że podbierałam jej (liczyła od kilku dni), nie krzyczała, tylko rozmawiała ze mną na spokojnie. mówiła, że ona już coś na mnie wymyśliła i że coś zrobi ale nie powie mi co.
nie piszę tu tego żebyście mówiły: "no to masz za swoje, trzeba było nad tym wcześniej pomyśleć" lub mnie oskarżały, że mimo tak młodego wieku (16 lat) palę papierosy, tylko abyście mi powiedziały co ona może zrobić. ja sama się niestety nie domyślam.
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka kara za papierosy?
Poczekaj to zobaczysz, takie "gdybanie" nie ma sensu.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pójdzie do sądu rodzinnego i orzeczenie wyda sędzia Artur Lipiński
![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-08-20 o 20:07 Powód: Pomyłka - Sędzie Artur Lipiński wydaje orzeczenia, to Anna Maria jest od wyroków :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hahahahahah z tym sądem rodzinnym dobre :d
pewnie zabierze ci wszystkie pieniądze ;} albo każe ci na nie ciężko zapracować to ci się odwidzi wydawanie na bzdury.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
raczej do rodzicow chlopaka autorki watku
![]() tez moze byc jak i u Lipinskiego ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
będzie Ci kazała wypalić tyle papierosów, aż zwymiotujesz. ;]
a jak juz zwymiotujesz, to będziesz musiała palić dalej :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ojoj to niestety jest bardzo skuteczne, nie życzę ci
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
sama nigdy tego nie przeszłam.. ale rapifen ma rację.. nikomu bym nie życzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę wyjść na jakąś starą dewotę
![]() Widziałam już osobę umierającą na miażdżycę, właśnie z powodu długoletniego palenia. Widzę też moją mamę cierpiącą na kaszel palaczy rano i wieczorem już od 10 lat. Nie wiem co wymyśli Twoja mama, ale z całego serca życze Ci żeby to było coś mega parszywego i żeby Ci się odniechaciało. PS: Skąd bierzecie kasę na fajki? Nie przeszkadza wam ten obrzydliwy smród? Bleeeee ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wiadomo ze nikomu sie tego nie zyczy, ale przynajmniej odniesie skutek
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() skad mamy wiedziec co wymyslila? daj tel to do niej zadzwonie i sie spytam ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
... choć nie Westwood
|
Jeśli dostajesz kieszonkowe, to może odetnie dostęp do pieniędzy? Albo będziesz muaiała wypalić całą paczkę fajek na raz, hie hie...
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
smród nie przeszkadza, może dlatego, że przeważnie palimy light'y (jakoś tak) szczerze mówiąc, sama też się sobie dziwię, że palę, tzn paliłam... od zawsze uważałam, że papierosy są ohydne, że nigdy tego do ust nie wezmę, nawet mamie buziaka dawać nie chciałam, bo mówiłam, że fajkami leci itp... a tu proszę... nawet mnie to dopadło... ;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wypali całą paczke na raz, wyrzyga, pocierpi kilka dni, spotka się ze znajomymi i znowu zapali - żadna mi metoda.
To tak jak urżnięty w trzy ![]() ![]() Nie wiem co wymyśli, podejrzewam, ze nic i się rozejdzie po kościach(może odetnie kieszonkowe - ale dla mnie to też mało skuteczna metoda, rozmowy umoralniające też skutku raczej nie przyniosą, filmy raczej wrażenie krótkotrwałe wprowadzą) - ale zobaczymy ![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-08-20 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do Autorki wątku - skoro uważałaś palenie za ohydne- to dlaczego zaczęłaś palić? Samo Cię nie dopadło ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://pliki.2gim.zory.pl/pedagog/obrazki/papieros.jpg Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-08-20 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]()
Często dzieci palaczy palą... Sama jestem najlepszym przykładem - tak samo jak moi 2 bracia... Każde z nas trojga próbuje rzucić i nie mamy specjalnych sukcesów... Starszy brat nie palił 2x po 3 lata ale wrócił do nałogu, ja sama od 2 lat walczę ale ciągle wracam, w sumie przepaliłam już ponad 12 lat (od 1996 roku)... Trochę mnie śmieszy gdy palący rodzice mają pretensje, że ich dzieci palą - no gdzieś się tego nauczyły, a przykład idzie od góry niestety...
Autorko wątku niezależnie od tego co mama wymyśli nie pal. Uzależnisz się szybciej niż ci się wydaje, a na prawdę szkoda i zdrowia, i pieniędzy ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Mojemu dziecko zabrałabym kieszonkowe - tzn z jego kieszonkowego kupiłabym paczkę męskich czy poznańskich i kazała wypalić po męsku :p serio. To traumatyczne i maksymalnie obrzydza palenie do końca życia...
Cytat:
A nastolatki NIESTETY nie mają umiaru w tym co robią i obudzisz się niestety z ręką w nocniku paląc najtańsze fajki byle mocne, byle palić :P
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-08-20 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
///
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
maszyna, nie człowiek
|
Nie wiem co moze Ci zrobic, moze kaze Ci wypalic cala paczkę na raz az wylądujesz w kiblu wymiotując? Ponoc skuteczne, Enylej, jak juz się doczekasz to napisz
![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też obstawiam wypalenie calej paki hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do autorki - nie pal dla siebie z tego naprawdę trudno jest wyjść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh, mały offtop, ale szef tżta byl nalogowym palaczem, potrafil wypalic dwie paczki dziennie - to byla jego norma. Poszedł do jakiegoś Chińczyka, który wbił mu igły.. I po całej sesji tej akupunktury Chińczyk zaprosił go na balkon i kazał mu zapalić.. Zemdliło go ![]() Do tej pory nie pali, dym papierosowy strasznie go drażni.. Koszt tej wizyty wyniósł 200 złotych, zastanawiam sie czy nie spróbować, ale jakos nie wierzę w tą cudowna moc.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie chce cię zniechęcać, ale pierwszy tydzień rzucania to jest pikuś.
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz że ja też od września chcę zrobić podejście? ![]() ![]() A jak pierwszy raz tata złapał mnie na paleniu to tez kazał mi całą paczke na raz wypalić więc to chyba taka standartowa kara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=titanic;13823521]od jakiś 2 mcy razem z chłopakiem palę papierosy. mama sie o tym dowiedziała kilka dni temu. teraz też zauważyła, że podbierałam jej (liczyła od kilku dni), nie krzyczała, tylko rozmawiała ze mną na spokojnie. mówiła, że ona już coś na mnie wymyśliła i że coś zrobi ale nie powie mi co.
nie piszę tu tego żebyście mówiły: "no to masz za swoje, trzeba było nad tym wcześniej pomyśleć" lub mnie oskarżały, że mimo tak młodego wieku (16 lat) palę papierosy, tylko abyście mi powiedziały co ona może zrobić. ja sama się niestety nie domyślam.[/QUOTE] A skąd my to mamy wiedzieć ??????? Pal dalej a za kilka lat będziesz miała tak zniszczoną cerę. Nie rozumiem takich ludzi, na własne życzenie niszczą sobie zdrowie. Mój Tata też pali już od dobrych kilkunastu lat. Próbowaliśmy przemawiać do rozumu, kupowaliśmy tabletki ale jeśli ktoś sam z siebie nie chce rzucić to żadne argumenty nie poskutkują. Nie chcę żeby za kilka usłyszeliśmy, że ma raka.... ![]() Kiedyś ze znajomymi dyskutowałam na temat palenia. Co w tym widzą itp....z ciekawości spróbowałam, bo chciałam dotrzeć do ich rozumowania. Smaku to cholerstwo nie ma żadnego, palce śmierdzą, w buzi nieprzyjemny posmak. Zęby też się niszczą. Spróbowałam i wiem, że nigdy nie zacznę palić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.