fryzura ślubna - sztuczne włosy?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 22:05   #1
plomyczek123
Raczkowanie

fryzura ślubna - sztuczne włosy??

Witajcie Dziewczyny .

Mam cienkie włosy. Zastanawiam się, czy któraś z Was miała doczepiane włosy do uczesania ślubnego (do upięcia lub rozpuszczenia)? Jakie włosy się do tego najlepiej nadają?
plomyczek123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 07:11   #2
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: fryzura ślubna - sztuczne włosy??

hej ja miałam sztuczne na wesele kolegi. doczepiane na 1 dzień nie zgrzewane. trzymały sie do poprawin. najlepsze podobno żywe, ale nie wiem obawiam się ze może z jakiś zmarłych ogólnie u siebie na ślubie takie mieć będę.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2009-08-12 o 07:12
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 09:02   #3
plomyczek123
Raczkowanie

Rptrbj1978, kupowałaś takie pasma na klipsy? Ile potrzebowałaś pasm, by fryzura wyglądała efektownie?
Stary 2009-08-12, 12:35   #4
molly18
Raczkowanie

Ja mialam kiedys przedluzane wlosy. Wygladaly cudownie! Takie geste i dlugie, jakich nigdy swoich miec nie bede nawet po zapuszczeniu, bo mam cienkie wlosy. Jednak nie wiem czy bym polecala to na slub. Tzn. efekt jest super! Tylko, ze jesli chcesz spinac wlosy, to uwaza,m ze nie ma sensuy wydawac minimum 1000zl na przedluzanie.
Jakbys sie jednak zdecydowala, to poszukaj odpowiedniego fryzjera, zeby zrobil to tak, zeby nie bylo widac ze wlosy sa przedluzane. Ja tak mialam, ale u niektorych dziewczyn, to nawet na ulicy widze ze ma przedluzone, a to chyba nie o to chodzi przeciez.
Aha, mialam przedluzanych 100 pasemek, dlugosc 40 cm. Zdjelam po 7 miesiacach, ale moglam jeszcze ponosic.
Pozdrawiam!
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 15:04   #5
Maianthemum
Rozeznanie

hm, też zastanawiam się nad taką opcją. Swoje włosy mam dość mocno wycieniowane, najdłuższe pasmo sięga do końca łopatek. Ślub co prawda za rok i jeszcze trochę podrosną, ale mam dość rzadkie włosy i nie wiem czy fryzurę, jaką sobie umyśliłam uda się z tej rzadzizny i cienizny stworzyć... ;P Kupował ktoś takie włosy na allegro?

Maianthemum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:50   #6
plomyczek123
Raczkowanie

Raczej myślałam o dopięciu włosów niż o przedłużaniu. Nie powiem, bo bardzo chciałabym przedłużyć, choć głównie chodzi mi o ich zagęszczenie. Zdecydowałabym się, gdyby to był mniejszy wydatek
Znalazłam na Allegro coś takiego

http://allegro.pl/item708755101_tres...owe_kolor.html

i się zastanawiałam czy takie pasma zdałyby egzamin. Myślę, że z moich włosów nie będę miała jakiejś wyjątkowo pięknej fryzury (ślub za rok - włosy mogę podhodować, ale nie sprawię, że staną się gęstsze i grubsze).

Edytowane przez plomyczek123
Czas edycji: 2009-08-12 o 20:55
Stary 2009-08-12, 21:42   #7
reniesia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maianthemum Pokaż wiadomość
hm, też zastanawiam się nad taką opcją. Swoje włosy mam dość mocno wycieniowane, najdłuższe pasmo sięga do końca łopatek. Ślub co prawda za rok i jeszcze trochę podrosną, ale mam dość rzadkie włosy i nie wiem czy fryzurę, jaką sobie umyśliłam uda się z tej rzadzizny i cienizny stworzyć... ;P Kupował ktoś takie włosy na allegro?
podsunęłyscie mi kolejny pomysł bo ja co prawda zapuszczam włosy i mam już prawie do pasa ale niestety gęste to one nie są i albo sobie doczepię albo pokręce na ten piekny dzień

zmykam z pracki do domku
papatki

Edytowane przez reniesia
Czas edycji: 2009-08-12 o 21:44
reniesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 15:05   #8
molly18
Raczkowanie

ja tez teraz zapuszczam wlosy ale za rok zobacze jak to bedzie. Wprardzie jak ja przedluzalam, to od razu zageszczalam, ale teraz tak sobie pomyslalam, ze w sumie to troche pasemek bym mogla sobie doczepic, zeby wlasnie zagescic wloski i to juz by nie byl az taki wielki koszt, ale to jeszcze zobacze. Od czasu zdjecia tamtych wlosow moje zaczely mi sie lekko krecic bo wczesniej to sily takiej nie bylo, co by je na troche dluzej zakrecila :/ wiec moze po prostu zrobie sobie ladne loczki i tez bedzie wygladalo, ze mam wiecej wlosow ;]
a co do takich pasemek z allegro, to nie wiem czy sie oplaca, bo ja placilam 9 zl za pasemko u fryzjera (byla promocja), ale normalnie kosztuja okolo 12-15zl a to i tak taniej, no i przynajmniej zaklada je ktos kto sie na tym zna, no i sa to naturalne wlosy! A ja najbardziej bym nie chciala wygladac sztucznie na swoim slubie..
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 22:00   #9
calusek1987
Raczkowanie

hej
ja miałam przedłużane włoski do slubu. kupiłam na allegro zestaw clip on naturalnych włosków który wyniósł mnie niecałe 130 zł z przesyłką, do fryzurki ślubnej wykorzystałam dwa najszersze pasma które w znaczny sposób zagęściły moje włosy, a teraz gdy mam ochotę przedłuzyć sobie włoski to w każdej chwili mogę użyć wszystkich 6 pasm.
ja byłam zachwycona efektem a moja fryzjerka jakością zakupionych pasm podczas prostowania włosków przy użyciu wysokiej temperatury pasma nie ulegają żadnemu zniszczeniu więc na pewno posłuża jeszcze na długo
a jesli chodzi o wątpliwości czy nie widac spinek i czy włoski dobrze się trzymają to nie ma obawy ja ze swoimi nie miałam żadnego problemu
calusek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 17:45   #10
plomyczek123
Raczkowanie

Calusek1987, a czy możesz dołączyć link z Allegro jakie włoski kupowałaś? Tzn. chciałabym wiedzieć jakiej szerokości były pasma. Czy różniły się kolorystycznie od Twoich naturalnych? Ja również będę musiała sobie takie sprawić
Stary 2009-08-15, 08:35   #11
drcron
Zakorzenienie

ja na swoim slubie bede miala dopinana treske w postaci kitki mimo iz mam dlugie wlosy po spieciu ich w kok banan kitka ktora miala byc wypuszczona na ramie jest chuda i krotka wiec fryzjerka zaproponowala mi doczepienie kitki sa to wlosy marokanskie naturalne odcieniem idealnie dobrane do moich jedyne co to sie obawiam by podczas szalenstw na parkiecie ale obiecala ze bedzie mocno przypieta jak pojde do czesania to wkleje zdjecie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 19:47   #12
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Moja znajoma miała dopinane włosy na ślubie i bardzo ładnie to wyglądało. Jej włoski są baaaardzo cienkie, w ogóle się nie układają i są bez blasku- dzięki dopince miała śliczne włoski do ramion i nie było widać, że to sztuczne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 21:07   #13
Harrods
Zadomowienie

Nie wiem... nie mam przekonania. Ja generalnie nie lubię niczego sztucznego, doczepianego, sztucznych paznokci, kwiatów, włosów... Ja nie zdecydowałabym się na doczepienie włosów (mimo iż moje są cienkie i słabe), ale już taka jestem. Sama musiałam na swój ślub fryzurę dobrać do włosów, i zrezygnować z takiej jaka mi się początkowo marzyła. Ale wolałam takie rozwiązanie.

Ale u innych mi nie przeszkadza .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 03:14   #14
calusek1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plomyczek123 Pokaż wiadomość
Calusek1987, a czy możesz dołączyć link z Allegro jakie włoski kupowałaś? Tzn. chciałabym wiedzieć jakiej szerokości były pasma. Czy różniły się kolorystycznie od Twoich naturalnych? Ja również będę musiała sobie takie sprawić
różnić się wogóle nie różniły z resztą sama możesz ocenić - w załączniku fotka swoje naturalne mam do ramion a jeśli chodzi o ten link z allegro to nie wiem albo ja niekumata jestem albo coś bo nie wiem jak go dodać... wejdź na allegro w dział zdrowie i uroda-pozostałe-akcesoria do włosów-perułki treski pasma wpisz w wyszukaj clip naturalne a w opcjach ułóż wg ceny. i tam powinna się wyświetlić oferta Pani która takie pasma sprzedaje jako kup teraz za 118,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6226.jpg (27,2 KB, 378 załadowań)
Stary 2009-08-19, 20:54   #15
plomyczek123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calusek1987 Pokaż wiadomość
różnić się wogóle nie różniły z resztą sama możesz ocenić - w załączniku fotka swoje naturalne mam do ramion a jeśli chodzi o ten link z allegro to nie wiem albo ja niekumata jestem albo coś bo nie wiem jak go dodać... wejdź na allegro w dział zdrowie i uroda-pozostałe-akcesoria do włosów-perułki treski pasma wpisz w wyszukaj clip naturalne a w opcjach ułóż wg ceny. i tam powinna się wyświetlić oferta Pani która takie pasma sprzedaje jako kup teraz za 118,99
Dzięki za podpowiedź Włoski są naprawdę super! Proszę powiedz mi jaki kupiłaś odcień - ja zastanawiam się nad brązem, ewentualnie najciemniejszym brązem

Edytowane przez plomyczek123
Czas edycji: 2009-08-19 o 20:55
Stary 2009-08-19, 23:32   #16
calusek1987
Raczkowanie

ja nie miałam wątpliwości z doborem włosków, bowiem farbuję swoje na czarno ale jeśli chodzi o wybór koloru to nie powinnaś mieć z tym najmniejszych problemów ponieważ ta Pani która je sprzedaje na prawdę potrafi dobrze doradzić - wystarczy do niej napisać lub zadzwonić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości