![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemyPozwolę sobie edytować pierwszy post i postaram się wypisać najważniejsze informacje dot. kolczyka w języku (gdyby czegoś zabrakło proszę mnie uzupełniać przez PW - szczególna prośba do Miss V.
![]() Edytowane przez sharlottek Czas edycji: 2008-10-09 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: Kolczyk w języku
Ja przebilam jezyk rok temu i bardzo sie do niego teraz przywiazalam. Samo przeklowanie nie boli. Wygladalo to tak:
Pani kosmetyczka ulozyla mnie na lozku, wyjela mi jezyk, 1s i juz mialam go przeklutego. NIC NIE POCZULAM!!!! (bez znieczulenia- nie potrzebne wierz mi). Potem mnie lekko szczypalo. Znajomi mnie ostrzegali ze nie bede mogla jesc przez 10 dni, tylko plyny. Ale ja juz tego samego dnia wciagnelam ziemniaki z ryba. Tyle ze musialam je sobie prawie widelcem do gardla od razu wsuwac. Potem pierwsza noc, jezyk zaczyna pozadnie puchnac, ale rano bylo juz lepiej. Czwartego dnia juz sie calowalam, a zapewniam ze na poczatku bylo to niemozliwe. Podsumowanie pierwsze 4 dni: - nieboli w stanie spoczynku, ale przeszkadza gdyz nie mozesz jesc z przyjemnascia, wtedy troche boli (wierz mi, pikus przy bolu zeba) - mozesz mowic, ale lekko seplenisz - ulga przy zimnych napojach. Ja zjadalam ze trzy litry kostek lodu. - musisz plukac po kazdym posilku jame ustna specjalnym plynem. Kosmetyczka ci go poleci - wybierz najpierw dluzszy kolczyk, twoj jezyk niezle spuchnie na poczatku. Potem jak juz zmaleje, zmienisz na krotrzy wygodniejszy. - nie wkladaj kolczyka z oczkiem bo podraznia podniebienie. Gladka, mala kuleczka na poczatek jest najlepsza. - nie zdejmuj kolczyka na dluzej jak 3 godziny, potem nie mozna juz go wlozyc. - Mam nadzeje ze cie przekonalam. Ja jestem bardzo zadowolona. Jesli masz wiecej pytan, ja z przyjemnoscia na nie odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Monika dzięki ogromne
![]() ![]() ![]() Czyli mniej więcej przez 4 dni mało jeść, więcej pić zimnych napoi i nie całować się? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kolczyk w języku - wątek zbiorczy - przekłuwanie, wrażenia, problemy
czy ktoras z was ma przekluty jezyk? jesli tak to jak dlugo sie wam goil? czy bardzo bolalo przebicie? po jakim czasie zaczelyscie normalnie rozmawiac? co mozna jesc po przebiciu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: kolczyk w jezyku!!!boli?ile sie goi?chce go zrobic!
Ja mam kolczyk w jezyku juz blisko 2 lata. Samo przeklucie w moim przypadku bylo bezbolesne,bo zamrozone, ale po calym zabiegu mialam zamiast jezyka balon w buzi. A o jedzeniu nawet nie bylo mowy przez 3 dni, poki opuchlizna nie zeszla. Bol byl paskudny mimo zazywanych co 4h tabletek przeciwbolowych. Ale przynajmniej mozna schudnac
![]() ![]() Smerfetta napisał(a): > czy ktoras z was ma przekluty jezyk? jesli tak to jak dlugo sie wam goil? czy bardzo bolalo przebicie? po jakim czasie zaczelyscie normalnie rozmawiac? co mozna jesc po przebiciu? Smerfetta napisał(a): > czy ktoras z was ma przekluty jezyk? jesli tak to jak dlugo sie wam goil? czy bardzo bolalo przebicie? po jakim czasie zaczelyscie normalnie rozmawiac? co mozna jesc po przebiciu? Smerfetta napisał(a): > czy ktoras z was ma przekluty jezyk? jesli tak to jak dlugo sie wam goil? czy bardzo bolalo przebicie? po jakim czasie zaczelyscie normalnie rozmawiac? co mozna jesc po przebiciu? Smerfetta napisał(a): > czy ktoras z was ma przekluty jezyk? jesli tak to jak dlugo sie wam goil? czy bardzo bolalo przebicie? po jakim czasie zaczelyscie normalnie rozmawiac? co mozna jesc po przebiciu? |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście nie mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Absolutnie nie mozna jesc zadnych przetworow mlecznych, bo rozwina sie bakterie!!!Ja nie seplenilam w ogole...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
patricy napisał(a):
> Absolutnie nie mozna jesc zadnych przetworow mlecznych, bo rozwina sie bakterie!!! Tak, wiem. Domyślałam się, że ktoś o tym wspomni. Ale koleżanka spróbowała, i stwierdziła, że ból (i tak znikomy) był mniejszy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
czesc chcialam tylko powiedziec ze ja tez mam kolczyka w jezyku od 2 tygodni no i na poczatku to rzeczywiscie nie mozna nic jesc,mama kupowala mi papki dla dzieci,ale koszmar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zmiana kolczyka w jezyku
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Re: zmiana kolczyka w jezyku
Kurcze zawzielam sie z go w koncu odkrecilam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Najlepiej wybierz się do salonu tatuażu i piercingu - tam się wszystkiego dowiesz. Acha i pospiesz się, bo nawet zagojone przekłucie języka może się zabliźnić w bardzo krótkim czasie, jeśli kolczyk jest wyjęty. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
hej,ja tez mam kolczyka w jezorq
![]() patricy napisał(a): > Dzieki bardzo za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zamowilam sobie kolczyk o dlugosci 10 mm, mam nadzieje, ze bedzie odpowiedni. Zamowilam z www.kolczyki.pl bo juz wczesniej zamawialam do pepka i bylam zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Przekłuwanie języka- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
/Jest to wątek zbiorczy- tutaj umieszczamy wszystkie pytania i informacje dotyczące przekłuwania języka/
Hejo... czy któras z Was ma kolczyk w języku ? Bardzo boli ???? I jak długo trzeba potem jeść tzw.papinki?? Długo się goi??? Będę miała teraz troszke wolnego, i mam okazję się "oszpecić" Pozdrawiam Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2006-09-13 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Re: Kolczyk na języku...
ja osobiście nie mam przekłutego jęzorka(chociaż bardzo bym chciała), ale moje 3 koleżanki. z tego co wiem, to: samo przekłucie nie boli, dopiero potem mózg ci paruje z bólu :P papki je się dośc długo, to też zalezy od naturalnej skłonności organizmu do gojenia się itp itd. ale nie licz ze po tygodniu będziesz wcinała normalne jedzonko
![]()
#18 |
Rozeznanie
|
Moja kolezanka przeklula jezyk i niestety chociaz poszla do renomowanego studia rana nie chciala sie goic. Pozniej poszla do lekarza, ktory powiedzial ze powinna sie cieszyc, ze jeszcze mowi. Poza tym narzekala na okropny zapach z ust (wiadomo, to ropieje)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
hej ja mam to cudenko
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
siemka! ja tez chce sobie zrobic kolczyk
![]() ![]() ![]() Scarpi napisał(a): > Hejo... > czy któras z Was ma kolczyk w języku ? > Bardzo boli ???? ![]() > I jak długo trzeba potem jeść tzw.papinki?? > Długo się goi??? > Będę miała teraz troszke wolnego, i mam okazję się "oszpecić" ![]() > Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja jezyk przeklulam prawie dwa lata temu. Samo przeklucie nie boli - jest raczej nieprzyjemne, ale to wiadomo, jak kazde wklucie igly gdziekolwiek. Mialam spuchniety jakies 4 dni. Sam jezyk po przekluciu nie boli - no moze troszke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kolczyk w jezyku prawie rok juz i bardzo go lubie. Samo przeklucie troszenke boli, raczej szczypie, bo stosowane jest znieczulenie w sprayu. Mi troche leciala krew. Potem przez dwa tygodnie plukalam buzie naparem z szalwii (robisz troche mocniejsza herbatke, torebki do kupienia w aptece), ssalam kostki lodu. Troche seplenilam, ale nie zauwazyl tego nikt, komu nie mowilam o kolczyku. Na poczatku mialam sztange 24 mm (tak mi jezyk spuchl, zajmowal cala buzie) + kulki 4 mm, teraz mam sztange 16 mm i male kulki - kolczyk jest wlasciwie niewyczuwalny, kiedy nie ruszam jezykiem (ciagle sie nim bawie, wiec raczej go czuje). Jadlam juz nastepnego dnia po przekluciu, bo nie moglam wytrzymac z glodu. Nauczylam sie jesc bokiem, po prostu jedzenie trafialo od razu miedzy zeby. Drugiego dnia po przekluciu wzielam jedna tabletke "etoran max". Nie pilam nawet piwa przez miesiac i nie palilam papierosow (zakaz picia alkoholu - rozszerza zyly, moze sie cos popsuc). Jest rowniez zakaz jedzenia potraw goracych i pikantnych.
Mama mojej kosmetyczki jest lekarzem, wiec w razie ewentualnych komplikacji mialam zapewniona opieke lekarska gratis, ale z racji tego, ze dbalam o jezyk - nic takiego nie bylo potrzebne. Moj przyjaciel ma dwa kolczyki w jezyku, teraz szykuje sie na trzeci i nigdy nie dbal o jezyk, lamal wszystkie zakazy, a obie dziurki bardzo ladnie mu sie zaleczyly. Wedlug mnie to nie jest metoda, ale jak widac - tez tak mozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja także sie zastanawiam nad kolczykiem w języku, i coraz bardziej jestem do tego przekonana,ale to nie zmienia faktu że sie boje, najbardziej sie boje ze moi rodzice zauwarzą ze mam kolczyka, a gdy sie dowiedzą to pomnie!O kolczyku w pępku dowiedzieli się po 3 tygodniach!Napiszcie mi cos na email: angelina997@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moje dwie koleżanki przkłuwały sobie język w profesjonalnym studio piercingu, zdam Ci relację jednej z nich.
Przekłucie z kolczykiem kosztowało ok. 80 zł. Samo przebijanie bolało- ponoć 'jak cholera'- ale poszło szybko. Koleżanaka stwierdziła, że jeśli ktoś mówi, że to nic nie boli, to albo był 'pod wpływem', albo kłamie ![]() Pzdr ![]()
#26 |
Rozeznanie
|
Ja język przekłuwałam prawie dwa lata temu. Samo przekłucie naprawdę nie boli ( pępek boli zdecydowanie bardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
#27 |
Rozeznanie
|
Angelina16 napisał(a):
, najbardziej sie boje ze moi rodzice zauwarzą ze mam kolczyka, a gdy sie dowiedzą to pomnie! Z tego co tam zauwalzylam to masz 16 lat moze sie myle jesli tak to napisz ale rodzice napweno chca dla Cibeie jak najlepej i dla nich kolczyk w jezyku to cos nowego wydaje mi sie ze warto ich przekonac Np. bede sie dobrze uczyla a wy wzamian mi pozwolicie albo np. jako prezent na twoja 18 moge ci takie cos zafundowac ..... wydaje mi sie ze z taka rzecza mozesz ejscze poczekaj ja w twoim wieku a bylo to niedawno bo teraz mam 21 latek tez chacialam miec kolczyka na jezyku w pepku w brodzie Sama nie wiedzialam gdzie nie moglam sie zdecydowac Tetaz tez bym chciala tu i tu jednak mysle juz troszke inaczej ....to chyba z wiekiem przychodzi Pozdrawiam i nprawne jak bardzo chces zto mozesz poczekac |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja rok temu chcialam zrobic w tajemnicy kolczyk w pepku,tez mialam 16 lat.Powiedzialam mamie-ona sie zgodzila,powiedziala tylko ze mam isc do sprawdzonej kosmetyczki zebym sie zadnego chorobska nie nabawila.Nie kazalam jej nic mowic tacie bo myslalam ze by mnie zabil
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
zapomniałam dodać - jeśli jesteś niepełnoletnia potrzebujesz pisemną zgodę rodzica!
#30 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w języku
na przekuwanie języka trzeba mieć pisemną zgodę ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.