"Brzydal" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 07:21   #1
Kleotka
Zadomowienie

"Brzydal"

No tak. My wiemy, że nasz TŻ jest najprzystojniejszy pod słońcem, ale czasem się zdarza, że osoby z naszego środowiska mówią, ze jest brzydki, dokuczają nam i dogadują.

Byłyście w takiej sytuacji? Jak sobie z tym radzić?

Pozdrawiam
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 07:26   #2
hihi
Zakorzenienie

Dot.: "Brzydal"

Cytat:
Napisane przez Kleotka Pokaż wiadomość
No tak. My wiemy, że nasz TŻ jest najprzystojniejszy pod słońcem, ale czasem się zdarza, że osoby z naszego środowiska mówią, ze jest brzydki, dokuczają nam i dogadują.

Pozdrawiam
Hehe, przypomniało mi się, że ja kiedyś rzeczywiście bylam w takiej sytuacji Już dawno dawno

Moja bliska koleżanka, w chwili szczerości wypaliła, że ja taka ładna, taka fajna dziewczyna, a z takim facetem jestem, brzydki, jakis taki gburowaty Już chciałam jej odpyskować coś malo przyjemnego, gdy przypomniałam sobie co pomyślałam o nim, gdy go pierwszy raz zobaczyłam "Ale brzydal"

I powiedziałam jak jest - kocham takiego jakim jest, mi się podoba, mi odpowiada, a calej reszcie świata powinno to zwisać, więc niech się zajmą swoimi połówkami
Stary 2009-08-28, 07:28   #3
Eper
Raczkowanie

Bezwzględnie olać.
Kochasz go i Tobie on odpowiada skoro z nim jesteś, co Cię zatem obchodzi zdanie innych? Wiem, że takie komentarze są bolesne, ale nie warto się nimi przejmować.
W ogóle uważam, że takie przytyki są żałosne i świadczą jedynie o braku klasy.
Stary 2009-08-28, 07:49   #4
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Hehe, przypomniało mi się, że ja kiedyś rzeczywiście bylam w takiej sytuacji Już dawno dawno

Moja bliska koleżanka, w chwili szczerości wypaliła, że ja taka ładna, taka fajna dziewczyna, a z takim facetem jestem, brzydki, jakis taki gburowaty Już chciałam jej odpyskować coś malo przyjemnego, gdy przypomniałam sobie co pomyślałam o nim, gdy go pierwszy raz zobaczyłam "Ale brzydal"

I powiedziałam jak jest - kocham takiego jakim jest, mi się podoba, mi odpowiada, a calej reszcie świata powinno to zwisać, więc niech się zajmą swoimi połówkami

oho identycznie miałam

Głupie uwagi ludzie powinni zachować dla siebie, po co komentować w głupi sposób czyjś wygląd i robić komuś przykrość. Ja nie zwracałam uwagi, miałam świadomość, że nie jestem z misterem świata ale ostatecznie kochałam go za to jaki jest a nie jak wygląda.

Z drugiej strony, teraz jestem z naprawdę przystojnym chłopakiem i też słyszę uwagi w stylu 'Dwie gwiazdy filmowe' 'Piękny a w głowie pewnie pustka, uważaj na niego'

Ludzie zawsze będą komentować, gadać i obgadywać, cokolwiek by się nie zrobiło i z kimkolwiek by sie nie było. Trzeba się przyzwyczaić i nie zwracać na to uwagi...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 07:55   #5
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Głupie uwagi ludzie powinni zachować dla siebie, po co komentować w głupi sposób czyjś wygląd i robić komuś przykrość. Ja nie zwracałam uwagi, miałam świadomość, że nie jestem z misterem świata ale ostatecznie kochałam go za to jaki jest a nie jak wygląda.
Otóż to. Miałam świadomość tego, że nie jesy zbyt urodziwy, ale mi to nie przeszkadzało, więc komentarze innych miałam gdzies
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, teraz jestem z naprawdę przystojnym chłopakiem i też słyszę uwagi w stylu 'Dwie gwiazdy filmowe' 'Piękny a w głowie pewnie pustka, uważaj na niego'
To z ciekawostek - ja też tak mam Mam przystojnego męża, który co ciekawe jest podobnej urody jak ja i nie raz, nie dwa słyszeliśmy, że pasujemy do siebie, że piękni ludzie powinni być z pięknymi, ale zdarzały się i komentarze typu - taki przystojniak donżułan to nic nie wiadomo Zresztą... zawsze gadają. Sama miałam wątpliwą przyjemność slyszeć uwagi typu "taka ładna i mądra! niemożliwe"

Olać. Najważniejsze to być pewnym tego co się samemu wie.
Stary 2009-08-28, 07:58   #6
czarna1982
Raczkowanie

GG do czarna1982

Jeżeli Tobie się podoba to czym się przejmujesz?ważniejszy jest charakter, wygląd się zmienia z wiekiem, wszyscy się zestarzejemy co Ci po przystojniaku jak za parę lat nie będziesz miała do kogo buzi otworzyc.

Edytowane przez czarna1982
Czas edycji: 2009-08-28 o 12:26
czarna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 07:59   #7
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1982 Pokaż wiadomość
co Ci po przystojniaku jak za parę lat jak nie będziesz miała do kogo buzi otworzyc.
Bo przystojniak to nie może być z charakterem i inteligentny, co?

Nie ma to jak powielać utrwalone stereotypy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 08:07   #8
Dotka90
Zakorzenienie

Powiedzieć, że nie życzę sobie komentarzy na temat urody mojego faceta.
Jeżeli masz mówić źle, to nie mów wcale.
Jest mnóstwo innych tematów do rozmowy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 08:19   #9
LaylaDamment
BAN stały

Mój TŻ byłby naprawdę przystojny,gdyby nie blizny na twarzy po uczuleniu wywołanym lekami.Moi rodzice się dziwili,jak ich 'piękna córka' może być z 'takim okropnym' chłopakiem xD
Cóż,ja wiem,że te blizny cudownie nie wyglądają,ale on i ta wydaje mi się piękny.Prócz tego szczegółu ma ładne oczy w kształcie migdałów,owal twarzy,jest wysoki,ma boskie włosy itd. No i głos

Nie przeszkadza mi ten defekt.Nikt nie jest idealny.Jestem z nim mega szczęśliwa.Nie byłam głupia i nie posłuchałam otoczenia,które oceniało go tylko po tych bliznach.Widzę,jak rozpadają się związki naszych znajomych,jak mają okropne problemy,których nigdy nie mieliśmy,a są takie typowe.Jasne,zdarzają nam się sprzeczki,ale natychmiast staramy się to wyjaśniać i naprawić.Kocham go,on kocha mnie.Jest nam dobrze.

I co,miałam posłuchać koleżanek?
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 08:29   #10
orzeszkowaja
Przyczajenie

to jest twoje życie i twoja sprawa! a także twój wybór... nie przejmuj się głupimi uwagami "życzliwych" koleżanek. Pozdrawiam serdecznie
orzeszkowaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 08:38   #11
weronikka
Raczkowanie

olej :P byłam kiedys z brzydalem - coz serce nie sluga

ja to olewałam :P
weronikka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 08:38   #12
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
Napisane przez orzeszkowaja Pokaż wiadomość
to jest twoje życie i twoja sprawa! a także twój wybór... nie przejmuj się głupimi uwagami "życzliwych" koleżanek. Pozdrawiam serdecznie
Wiem!Ja się nie przejmuję.W koncu to ja z nim żyję,uprawiam seks i robię kolację,a nie one
Stary 2009-08-28, 08:44   #13
Pachnąca_trawą
Zadomowienie

Kochać, kochać kochać <3 !

przecież nie jesteś z nim dla twarzy!
Stary 2009-08-28, 08:48   #14
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pachnąca_trawą Pokaż wiadomość
Kochać, kochać kochać <3 !

przecież nie jesteś z nim dla twarzy!
Kocham,kocham,kocham Najważniejsze,że dla mnie jest słodki,piękny i kochany
Stary 2009-08-28, 09:03   #15
makeupnotwar
Wtajemniczenie

to słuchajcie, ja już kilka razy słyszałam komentarze że jesteśmy jak rodzeństwo, nie wiem co gorsze
tylko dlatego że mamy taki sam kolor oczu i małe, dość głęboko osadzone? włosy w tonacji brązów ale zupełnie innych, on jest wysoki i zgrabny a ja raczej średnia, biuściasto-dupiasta. kiedyś się denerwowałam, ale teraz mówię że osoby które mają podobny fizys wg. naukowców są najbardziej dobranymi parami i mają najmniej spięć w związkach (tak słyszałam!)

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 09:20   #16
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Kocham,kocham,kocham Najważniejsze,że dla mnie jest słodki,piękny i kochany

Mam wrażenie, że odpowiadacie na pytanie Layli...

Kocham
Tylko wiecie, po pewnym czasie, jak się na okrągło słyszy teksty w stylu "ona taka ładna, a z takim brzydalem jest" "co ona w nim widzi?" "on na nią nie zasługuje" człowiekowi robi się przykro...
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 09:23   #17
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham
Tylko wiecie, po pewnym czasie, jak się na okrągło słyszy teksty w stylu "ona taka ładna, a z takim brzydalem jest" "co ona w nim widzi?" "on na nią nie zasługuje" człowiekowi robi się przykro...
Wiesz co w nim widzisz?
Uważasz, że na Ciebie zasługuje? (co za durne zdanie... zasługiwać to można na nagrodę, nie na bycie z kimś)
Znasz jego wartość?
Wiesz dlaczego z nim jesteś?
To co Cię obchodzi, że on się komuś wizualnie nie podoba?

Poza tym podobno brzydale dla niektóych kobiet są niesamowicie seksy Taki dla przykładu Jack Nicolson - obleśny dla mnie strasznie, a są kobiety, które za nim szaleją
Stary 2009-08-28, 09:28   #18
Sarrai
Wtajemniczenie

Ja tam nie wiem Zauważyłam, ze mam jeden określony typ urody u faceta, który mi sie podoba - dobrze zbudowany, ciemne włosy, i bródka, nie chudzielec :P
Za to kolezanka jest fanką opalonych blondynów, na których ja bym w zyciu nie spojrzała No i co.. i dobrze, ze tak jest: dla każdego coś miłego A takie teksty: "Ale brzydal" to jacyś chamowaci ludzie musza wypowiadac - no bo przeciez taki znajomy wie, ze to jest twoj chlopak tak? Jak ktos nie ma za grosz kultury to sie z nim nie zadaje
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 09:31   #19
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:

Kocham
Mnie na początku było przykro.Z czasem głupie odzywki się skończyły,chyba im się znudziło i widzieli,że to nic nie daje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 09:48   #20
anulka24
Raczkowanie

Cytat:
Mnie na początku było przykro.Z czasem głupie odzywki się skończyły,chyba im się znudziło i widzieli,że to nic nie daje.
Pewnie, że jest przykro słyszeć takie rzeczy o kimś kogo się kocha. W naszym przypadku też na początku zdarzały się różne odzywki, ale ja zaciskałam zęby i powtarzałam, on jest dla mnie najpiękniejszy i go kocham. Tylko jeszcze co innego, gdy to mówią obcy ludzi, a co innego, gdy rodzice :/. Zwłaszcza mama, która chciałaby mieć jakiegoś super przystojnego zięcia.(Powiedziałam jej, że to będzie mój mąż, a nie jej ) Ale gdy lepiej poznali mojego Marcinka to się przyzwyczaili i już jest w porządku. Dodam tylko, że cholera tak obiektywnie to żaden z niego brzydal, ot zwykły chłopak, mamie się nie podobają jego uszy odstające, ale uwaga! mój tatuś też takie ma. Dlatego dziewczynki, wiem, że to nie są przyjemne sytuacje, ale jak kochamy naszych tżtów to zaciskać zęby i innymi ludźmi się nie przejmować. Nie warto. W końcu to nasze życie i nasze szczęście
anulka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 10:06   #21
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
to słuchajcie, ja już kilka razy słyszałam komentarze że jesteśmy jak rodzeństwo, nie wiem co gorsze
tylko dlatego że mamy taki sam kolor oczu i małe, dość głęboko osadzone? włosy w tonacji brązów ale zupełnie innych, on jest wysoki i zgrabny a ja raczej średnia, biuściasto-dupiasta. kiedyś się denerwowałam, ale teraz mówię że osoby które mają podobny fizys wg. naukowców są najbardziej dobranymi parami i mają najmniej spięć w związkach (tak słyszałam!)
ja miałam podobną sytuację
Mój chłopak kupował sobie buty i w prezencie dostał jakąś opaskę na rękę. podziękował uprzejmie mówiąc, że ma już podobną a sprzedawca patrząc na mnie "to może siostrzyczka będzie chciała."
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 10:11   #22
LadyMakbet18
Rozeznanie

Teraz trafł mi sie wyjątkowo przystojny mężczyzna, pracował jako model, ma klasyczną urodę, do której ciężko się przyczepić. Ale to też nie jest takie cacy, pełno kobiet-muszek wokół lata, trzeba odpędzać.

Kiedyś spotykałam się z mało atrakcyjnym mężczyzną i wstydziłam się tego, ze był brzydki- poprostu go nie kochałam.

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym związku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 10:33   #23
cherry in bloom
Raczkowanie

Ignorować
Przez jego brak urody Ty się wydajesz przy nim piękniejsza
cherry in bloom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 10:59   #24
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Pokaż wiadomość
Teraz trafł mi sie wyjątkowo przystojny mężczyzna, pracował jako model, ma klasyczną urodę, do której ciężko się przyczepić. Ale to też nie jest takie cacy, pełno kobiet-muszek wokół lata, trzeba odpędzać.
Najlepsze jest to,że on sam ma pełno koleżanek,które się do niego lepią.Nie jestem zazdrosna,bo wiem,że on mnie nigdy nie zdradzi.Najbardziej ekstremalny przypadek był wtedy,jak dziewczyna do niego dzwoniła o drugiej w nocy,żeby mu powiedzieć,ze ona mi wydrapie oczy,że ona go kocha,że on ma ze mną zerwać,a jak TŻ powiedział jej w końcu parę słów do słuchu,ta panna powiedziała że się zabije i rzuciła słuchawką

Więc seksapil faceta chyba nie za bardzo zależy od tego,czy jest taki super idealny z urody
Stary 2009-08-28, 11:05   #25
madmuazelle
BAN stały

Cytat:

Pozdrawiam
Nie,nigdy niebyłam w takiej sytuacji.Jedynie słyszałam od mego tż-ta znajomych,że wyprzystojniał (a to dlatego,że za młodu był bardzo szczuplutki ).
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:07   #26
LadyMakbet18
Rozeznanie

Cytat:
Najlepsze jest to,że on sam ma pełno koleżanek,które się do niego lepią.Nie jestem zazdrosna,bo wiem,że on mnie nigdy nie zdradzi.Najbardziej ekstremalny przypadek był wtedy,jak dziewczyna do niego dzwoniła o drugiej w nocy,żeby mu powiedzieć,ze ona mi wydrapie oczy,że ona go kocha,że on ma ze mną zerwać,a jak TŻ powiedział jej w końcu parę słów do słuchu,ta panna powiedziała że się zabije i rzuciła słuchawką

Więc seksapil faceta chyba nie za bardzo zależy od tego,czy jest taki super idealny z urody

seksapil seksapilem, ale niektóre "kobiety" nawet wstydu nie maja, pół biedy jesli lepią sie do wolnego, ale te co startują bez względu na stan cywilny... Mój mężczyzna ostatnio dostał ciekawą propozycję, złozyła mu ją dziewczyna (byłam świadkiem, siedziałam mu notabene na kolanach) dalsza znajoma, w kazdym razie przy mnie spytała, czy mialby ochotę ją wylizać. Zirytowal się a ja politycznie kończąc stwierdziłąbym ze zrobilabym to sama gdyby nie była taka brzydka.
Ale to taki off top, juz jestem grzeczna.

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym związku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:12   #27
LaylaDamment
BAN stały

Cytat:
seksapil seksapilem, ale niektóre "kobiety" nawet wstydu nie maja, pół biedy jesli lepią sie do wolnego, ale te co startują bez względu na stan cywilny... Mój mężczyzna ostatnio dostał ciekawą propozycję, złozyła mu ją dziewczyna (byłam świadkiem, siedziałam mu notabene na kolanach) dalsza znajoma, w kazdym razie przy mnie spytała, czy mialby ochotę ją wylizać. Zirytowal się a ja politycznie kończąc stwierdziłąbym ze zrobilabym to sama gdyby nie była taka brzydka.
No to mnie zabiło
Nie wiem,co ja bym zrobiła na Twoim miejscu,ale musiałabym bardzo powściągnąć mój temperament
Stary 2009-08-28, 11:15   #28
cherry in bloom
Raczkowanie

Cytat:
O_O

Ależ ta dziewczyna ma klasę!!
cherry in bloom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:21   #29
Kirsti
Rozeznanie

Cytat:

Pozdrawiam
Kochana, szukamy faceta dla nas, a nie dla znajomych. On ma się podobać nam, a im nie musi Następnym razem powiedz z satysfakcją i rozmarzonym głosem, że dla Ciebie jest najpiękniejszy na świecie
Stary 2009-08-28, 11:35   #30
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

nie wolno przejmować się takimi tępymi uwagami.

mój były chłopak... na początku gdy się poznaliśmy... no nie podobał mi sie i tyle. ale "fajnie gadał", nie miał pustki w głowie, więc zaczęłam się z nim spotykać. z biegiem czasu ku moim namowom, wziął się w garść, schudł, ja podpowiedziałam mu jak na się ubierać, żeby wyglądać atrakcyjnie.
no i kurde... ciacho jak byk Mimo, że nie jesteśmy razem, jesteśmy super przyjaciółmi. chociaż sentyment pozostaje

mój obecny facet też nie jest super przystojny. ale cenię go za to, co ma w głowie a nie za to jak wygląda. potrafi się za to ubrać, ma dobry gust. i najważniejsze ze podoba mi się taki jaki jest. Doceniam jego atuty.
bynajmniej nie zrażają mnie komentarze w stylu "ty jesteś taka ładna, powinnaś mieć lepszego faceta". na początku było ciężko "Daria wez go sobie odpuść..." (uprzejma kolezanka), a teraz widzi że jest fajnie, dlatego już sie nie wtrąca.

miałam jeszcze faceta... był śliczny.. jak model...
ale miał wielkie shit w głowie... porobił mnie, okradł, zhańbił po 2 latach związku.

kocha się za "środek" człowieka, a nie za wygląd.
jak ktoś leci na "okładkę" to jest niedojrzałym człowiekiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości