|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Protesty na świecie
do czego doprowadzą protesty?
przeciwko czemu ludzie prostestują? czy to ma jakis sens? co dalej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-10-17 o 21:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Protesty na świecie
To ja podrzucę jeszcze jeden artykuł na ten temat:
http://www.rp.pl/artykul/9133,733828...-oburzeni.html
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To najlepsza forma wyrażenia głosu ludu. A to jak wygląda, jak bardzo jest kontrowersyjna (czyli jaki % społeczeństwa ją popiera) i czemu służy, zależy oczywiście od tematu przewodniego manifestacji. Czasem z zamieszania korzystają bandziory (patrz zamieszki w Londynie), czasem protest odnosi skutek, a czasem jest tylko pobożną prośbą młodzieży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
No akurat w Hiszpanii to jest tragedia jeśli chodzi o przyszłość młodych ludzi, nie dziwię się że Włochy mają zryw by dać o sobie znać... A czy w Polsce jest przeciwko czemu protestować to nie wiem. Dobrze nie jest, ale na tle tego co się dzieje w Grecji i wymienionych krajach jesteśmy w nie aż tak złej sytuacji.
Ja tylko kojarzę że zaczęło się od protestów na Wall Street bodajże, przeciwko pogarszającym się warunkom życia, później poszła za tym Europa ale co się dzieje w Azji nie mam zielonego pojęcia. Ludzie się buntują bo za złe decyzje polityczne i ekonomiczne płacą z własnych kieszeni i w niektórych krajach naprawdę bardzo dotkliwie to odczuwają. A protesty trwają i trwają w najlepsze, przecież manifestacje na Puerta del Sol odbyły się chyba już pół roku temu! Cytat:
Czy coś się da z tym zrobić to nie wiem, ale przy 45% bezrobociu wśród młodych osób sama wyszłabym na ulicę bo aż tak dramatyczna sytuacja sama z siebie nie wykiełkowała. Akurat co do postulatów w Polsce z tego co słyszałam to brzmi to dość naiwnie. A i tak mi się nasunęło - może tak ma wyglądać koniec świata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wlochy obok Hiszpanii i Grecji maja najwyzszy procent bezrobocia w Europie ,ora najwieksza liczbe mlodych ludzi bez pracy i perspektyw,w Italii teraz o prace jest bardziej niz ciezko,zarobki sa niskie,a zycie drogie....
Wlosi buntuja sie rowniez przeciw rzadowi Berlusconiego,roznych glupin,niesprawiedliwym prawon (dotyczacym miedzy innymi studentow) podczas ostatnich wydarzen w Rzymie,wandale i chuligani demolujacy wszystkco co napotkane na drodze to byli ludzie napuszczenie przez rzad,specjalnie do tego "przeszkoleni",zrobil i to zreszta nie pierwszy raz,w zeszlym roku i kilka miesiecy temu bylo to samo. ![]() a ja jestem z nimi,ludzie powinni sie buntowac i walczyc o swoje,potrzebna jest jakas rewolucja ! ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, że głównie prawicowi publicyści są zdegustowani protestami naszych oburzonych, bo protestują uczniowie liceum imienia Jacka Kuronia, z czesnym wynoszącym 800 zł miesięcznie, a jeden z protestujących cytuje dzieła Marksa i Lenina. A na protest przyjechał też Ryszard Kalisz, normalnie przemieszczający się jaguarem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja za to jestem rozśmieszona naszymi protestującymi, którzy robią zadymę tylko dlatego, że jest okazja (a raczej usiłują robić) i jest to takie 'precz z preczem' jak to trafnie określiła moja koleżanka wizażanka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o protesty "Oburzonych" w Polsce to mam wrażenie, że to coś w rodzaju mody, wypada protestować i tyle. Te ich postulaty mało poważne są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ogólnie to jestem wstrząśnięta tymi protestami ,bo człowiek żyje we własnej skorupce nie zdając sobie całkowicie sprawy z powagi sytuacji .
ktoś tam,coś tam powiedział,ktoś coś zafałszował,gdzieś tam plajtują,ale dopóki "mnie to osobiście "nie dotyczy to nie widze problemu. jednak jesli mowi coś jedna osoba to może kłamać,dwie to mogą się mylić,ale jeśli krzyczy wielu to chyba jest to prawda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.