|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
naczynka
dzien dobry
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: naczynka
Obawiam się, że to pierwsze objawy niewydolności żylnej. Nie jest to jakaś straszna choroba, ale w najlepszym wypadku może popsuć wygląd nóg. Warto zrobić badanie naczyń, gdyż przyczyna może leżeć nieco głębiej i udać się do flebologa albo lekarza meydycny estetycznej. Na początek polecam lekturę artykułu o żylakach, gdyż dość szczegółowo opisuje problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
panie doktorze mam 19 lat. czy jesli moi rodzice oboje maja zylaki to ja tesh je bede miala? a czy jesli zaczne je juz teraz leczyc to czy istnieje szansa ze ich nie bede miala? prosze o odpowiedz...i czy depilacja woskiem moze pogorszyc stan moich nog?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
sie niesmialo przypominam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem.. tez zauwazylam na moich lydkach male pekniete naczynka gdzie niegdzie http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon9.gif
czyli co trzeba w takim wypadku robic aby nic powaznego sie z zylkami nie dzialo? obecnie stosuje preparat Vichy Liposyne bo mam do tego cellulit miedzy innymi na lydkach. czy ten preparat jest w takim wypadku odpowiedni? aj.. aj.. aj.. nie chce miec zylakow! http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon9.gif |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
aurinko napisał(a):
> ...i czy depilacja woskiem moze pogorszyc stan moich nog? Jeżeli traktujesz nogi ciepłym (gorącym) woskiem, to owszem, może to powodować dalsze pękanie naczynek (pod wpływem ciepła żyłki rozszerzają się, a ponieważ przy zylakach często wystepuje kruchość ścianek naczyń - pękają). Odradzam też (po swoich przykrych doświadczeniach) używania elektrycznego depilatora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Całkowicie nie da się zapobiec żylakom, ale profilaktyka jest absolutnie najważniejsza. Na problemy z żyłami cierpi ok. 70% osób i w większości spowodowane są one trybem życia, a obciążnie genetyczne stawia na dość trudnej pozycji. Gorąco namawiam do walki z problemem jak najwcześniej, choć oczywiście bez paniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.