![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Moze to nielanie z moje strony, ale chce was ostrzec przed kupowanim narzedzi w sklepie internetowym qnszt . Szczyce okragle kosztuja tam 9.99 takie same mozna kupic w kazdym hipermarkecie za ok 4 zl. A jesli ktos jes z mniejszego miasta niech rowniez sie rozejzy w sklepach budowlanych itp. dotyczy to tez innych narzedzi.
Pozdrawaim zeby nie bylo to w innych sklepach sprzedaja podbne. a do tego dojrzalam ze w dadaleri sprzedaja pudeleczka na koraliki za 6 zl za pudelko ktore w geancie kosztuje 3 zl, U mnie w geancie ( wroclaw) jest promocia i 2 pudeleczka za 3 zl ( czyli za 6 na dadaleria) + jedno podobne do tego za 9 zl na dadaleria, taki zestaw 2+! kosztuj 8 zl Tylko kolory sa inne te w geancie sa czarny dol i przezroczysta gora. i jeszze jedno. co do narzedzi, takie lepszejsze kosztuja ok 8 zl w kazdym hipermarkecie, wiec cena do sklepow internetowych jest naprawde konkurencyjna. ( Ja mam te za 4 zl i sa naprawde super) Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-11-10 o 09:59 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Drogie dziewczeta
![]() Nie posiadam żadnych narzędzi. Proszę doradźcie mi, które szczypce zakupić. Zastanawiam się czy nie wystarczą mi bociany, okrągłe i wydłużone. Dodam jeszcze, że nie posiadam wielkiego talentu i wykonywanie precyzyjnych czynności manualnych sprawia mi duży kłopot, także wole zainwestować więcej w narzędzia i w miarę możliwości ułatwić sobie zadanie. Oto link z dostępnymi szczypcami http://www.qnszt.pl/catalog/131.html Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: narzedzia do domowej produkcji kolczykow..:)
Uzywam takich- http://www.qnszt.pl/catalog/131/1003.html i http://www.qnszt.pl/catalog/131/1002.html . Do grubszych drutow pewnie dobre bedzie takze cos takiego- http://www.qnszt.pl/catalog/131/1005.html :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Te szczypce w qnszcie są takie same jak te w marketach budowlanych, ale w marketach są tańsze. nie różnią się niczym. Na pewno będziesz potrzebować: okrągłe z małymi noskami, do ciecia drutu i płaskie, mogą być bocianki. Musisz tylko zobaczyć, czy mają gładkie noski. Nic wiecej nie potrzeba. Nie widze tez potrzeby inwestowania w drogie narzędzia, bo jeśli nie podoba Ci się zabawa w biżuterię to bedziesz żałować wydanych 40 zł na narzedzia. Zacznij na tańszych i jak się zużyją, mozesz kupić droższe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziekuję za szybką odpowiedź, jutro uderzam do leroy merlin i mam nadzieję, że cosik znajdę odpowiedniego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja korzystam tylko z okrągłych w dwóch średnicach- zwykłych i precyzyjnych, a także z bocznych tnących...i tyle,więcej o szczęscia nie potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Co do kupna na qunszcie narzędzi to tez odradzam, ja chciałam ale dobrze że tego nie zrobiłam bo mąż mi kupił w jakimś sklepie z narzedziemi czy budowlanym szczypce okrągłe do robnienia oczek i wyginania drucika za 7 zł chyba a do cięcia drucika za 6 zł, więć idx pochodzić po sklepach z nardzedziami najpierw, a napewno coś znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to te narzędzia z qnsztu o ile db pamiętam, to na allegro sa po 23 zł za komplet 5 (no i w tym sa te boćki, itd).
Zaletą tych konkretnie narzędzi jest to (ja mam tylko bociany z tej serii) że mają bardzo małą średnicę oczka (na końcu, można formować maleńkie oczka). Te z marketów i ze sklepów z narzędziami (takich używam najwięcej) - mają średnicę oczka najczęściej trochę grubszą. Wadą, dla mnie ogromną, tych kleszczy (bocianów niebieskich z zółtym paseczkiem) jest to, że są, wg mnie, dość szajsowate. Nie ma mowy o wyginaniu (od "zera") oczek z grubszego drutu srebrnego, do posrebrzanych się może bardziej nadają. A kleszczami z Narzędziowych nie mam z tą grubością drutu problemu, choć koszty za kleszczyki podobne były. I mam też takie szczypce bociany które mają ząbki, a do połowy są gładkie. Te ząbki mają taką zaletę, że oczko mi nie ucieka (ale to kwestia wprawy przecież) z "dzioba" przy zaciskaniu. Mnie się Dziewczyny wydaje, że to są właśnie te same (jak wspominałam) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85787489
![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-11-10 o 10:00 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Chciałam dziś się zorientować w marketach budowlanych, ale nie wyrobiłam się, teraz też juz nie zdąrzę, nauka wzywa :/ A tak się nie mogę doczekac. Porównam ceny w markecie i na allegro i nie omieszkam Was poinformować jak sytuacja wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam na qnszcie okrąłe i długie bociany. W Leroy Merlinie i innych sklepach w moim mieście nie widziałam niczego fajnego, np. okrągłe nie schodziły się razem, a na boki i były dość grube na końcach. A wszystkie bociany miały ząbki, a ja nie chciałam ząbków, żeby nie niszczyć drutu. W końcu kupiłam na qnszcie razem z koralikami i drutami. Ceny dość podobne, chociaż te narzędzia nie nadają się do grubszych i mocniejszych rzeczy. Potrzebne Ci też będą tnące boczne, ale te możesz mieć w domu, każdy mężczyzna, który kiedykolwiek coś robił w domu powinien takie mieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i tu chciałabym dodać i uprzedxzić, że Narzędzia z Qnszt są do du...żego kosza! Dostałam z grubymi końcami i krzywe! do tego rozleciały się po kilku użyciach :| zareklamowałam, przysłali inne, ale też krzywe. wybrałam się do sklebu ze śrubami itd i zdobyłam za 4,50 świetne i z naprawdę wąskimi czubkami. Obejdźcie najpierw sklepy i bazary!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ja przedwczoraj kupiłam szczypce tnące boczne w Carrefourze za 2.99
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Jecze jedna rzecz: te obcinacze są firmy TOYA które nie jest dobrą firmą i na wolumenie takie obcinacze kosztują 6 zł i śą to najtańsze. Miałam włąsnie takie szczypce i bardzo szycko się ztępiły oraz te betalowe blaszki między rączkami zaczeły się "chować" :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
właśnie widziałam te z Toya za 5 zł,w sklepie wszystko za 4 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Moim zdaniem dobre szczypce powinny się równo schodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja mam bociany z ząbkami(ojcowy warsztat) ale nie używam bo nie są mi potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja mam bociany pol na pol
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Kilka dni temu byłam w Leroy Merlin i rzeczywiście znalazłam precyzyjne narzędzia, ale muszę stwierdzić, że wyglądały dosyć szajsowato. Takie jakieś "rozklekotane" były. Ceny ok 7 zł z tego co pamiętam. Jutro będę jeszcze w Castoramie...Zobaczymy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Na zdjęciu masz fragment robienia loopika i jak wyglądają szczypce okrągłe: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item87094701_s...let_5szt_.html Zobaczcie dziewczyny, jakie te są taniutkie, aż chyba zbyt tanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.