|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Badania lekarskie - w celu zatrudnienia. Pytania
Cześć
Zostałam skierowana przez PUP na badania lekarskie, konieczne przez pracodawce do odbycia stażu. Jako, że to firma inżynieryjna zażyczyli sobie sporo badań, także w przyszłym tygodniu mam wizytę u neurologa, laryngologa, okulistę, lekarza końcowego. Oprócz tego miałam pobraną krew i mocz oraz wykonane badanie słuchu i pojemności płuc. Wiecie czego mogę się jeszcze spodziewać? Ostatnio sprawdzałam ciśnienie tętnicze i mam trochę za wysokie 148/92 a pewnie u lekarza będę jeszcze bardziej zestresowana. Orientujecie się czy na takich badaniach mierzą ciśnienie? I czy jak mam podwyższone to mnie zdyskwalifikują i nie będę mogła podjąć tego stażu? Staż to w sumie śmiesznie małe pieniądze, jednakże jak się sprawdzę to mam zaklepane że mnie zatrudnią na stałe - dlatego zależy mi aby badania mi tego nie utrudniły. Dziękuję z góry za wszelkie cenne opinie i uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Badania lekarskie - w celu zatrudnienia. Pytania
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
JA przeszlam takie badania-wyniki mialam dobre.
Chodz okulistycznie to by sie mogli czepic ale nie chcieli. Te badania to lekka sciema..to jest robione na szybko i na odwal. I lekarz medycyny pracy 99% ludziom daja pieczatke zdolny do pracy. Mysle ze te cisnienie Ci nie popsuje planow.
![]() |
![]() |
#4 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() W każdym razie akurat ciśnieniem bym się nie martwiła, no ale różnie w sumie bywa- w każdym razie radzę się nie stresować. A jeśli pijesz kawę to w dniu badań sobie daruj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okulistka od medycyny pracy traktowala u nas ludzi "nastepny""nastepny" i cos tam badala a czy dobry wynik czy zly to do konca nie wiedzialam.. ale ta z medycyny pracy sie tym w ogole nie przejela a pielegniarka przed medycyna pracy zadawala 100 pytan na minute.. (zeby szlo szybko) Ale w kazdym razie wyniki mam dobre..mam laborantke w rodzinie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rtg mialam dobre..wyniki krwi tez.. Okulistka mnie zlała a lekarka medycyny pracy na wejsciu walila dobra pieczatke ![]() Ale zalezalo mi na dobrym orzeczeniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie no, lekarze przecież wiedzą, że ludziska mogą się stresować badaniem-ja to mam zawsze takie tętno że ho,a ciśnienie w normie (normalnie mam za niskie)
z tymi badaniami to różnie bywa-np. moją mamę okulista zapytał czy widzi i tyle. Nie było badań żadnych-oczu, krwi, moczu- NIC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U mnie najlepszy jest lekarz, który przedłuża ważność książeczki z sanepidu. Wygląda to mniej więcej tak:
- Proszę usiąść (ja podaję książeczkę) - Biegunka, zaparcia, kaszel, katar, wysypka, nudności, wymioty ... (wyliczanka w ekspresowym tempie - w tym czasie ja przecząco kręcę głową, ale lekarz w ogóle na mnie nie patrzy, bo jest zajęty wypisywaniem zaświadczenia i pisaniem hieroglifów w książeczce) - Ile płacę? - 30 zł ![]() EDIT: Brzmi to raczej tak: Biegunkazaparciakaszelkat arwysypkanudnościwymioty - na jednym wydechu ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-07-25 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos w stylu. Chorobydzieczicznerakwrod ziniecukrzynachorobyuklad ukrazenie....itd? Ja nie zdazylam odpowiadac bo juz mialam pisane zgode ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście zazwyczaj zaświadczenie wystawiane jest bez problemu i na odwal się. Jeśli chodzi o ciśnienie to w przypadku bardzo wysokiego mogą nie chcieć wystawić zaświadczenia ( ale to też zależy od stanowiska na jakim masz pracować, no i wiadomo, że w ogóle to nadciśnienie trzeba leczyć, choć nie da się ocenić po jednym pomiarze czy ktoś ma nadciśnienie czy syndrom białego fartucha
![]() Co do okulistów to u mnie też najczęściej oni się przykładali ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny, by nie zakładać nowego wątku spytam ponownie tu, dziękując przy okazji za udzielone odpowiedzi: Czy będąc już na tym stażu z PUP trzeba się zapisywać do funduszu emerytalnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zielony stworek
|
Do funduszu emerytalnego przystępujesz jeśli masz umowę o pracę, nie ważne czy na czas określony czy nieokreslony,a staż to chyba nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.