Wojsko mi go zabrało... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-01, 15:51   #1
moniiiczkaa
Raczkowanie

Wojsko mi go zabrało...

czesc Wizażanki.... pisze bo... hmmm chyba musze sie wygadac....
zaczne od poczatku. jestem z moim TŻ ponad 4 lata.jestesmy ze soba szczesliwi, kochamy sie bardzo i planujemy wspólną przyszłość. w sierpniu poszedł do wojska... to było spełnienie najgorszego snu...przepłakałam kilkanasie dni przed wyjazdem a dzien wyjazdu był tragiczny..... jedyne co pamietam to płacz i ból w srodku... nigdy wczesniej nie rozstawalismy sie na tak długo. pierwsza przepustke miał po miesiacu (po przysiedze) cały miesiac czekałam ... rozmawialismy codziennie,pisalismy sms-y... wkoncu sie doczekałam...choc był krotko bo niecałe 2 dni to byłam taka szczesliwa... jak go zobaczylam to łzy mi popłyneły... ale po tych wspanialych chwilach znowu nadeszło rozstanie i znowu płacz itd.... nastepna przepustke miał po 3 tyg. i znowu było super!!! uczucia gdy wyscikałam go na pkp nie da sie opisac... jak sie roza\stawalismy płakalismy oboje.... jest mi bardzo ciezko... ciagle o nim mysle, tesknie, czasem to nie moge przestac płakac. choc mineło juz prawie 2 miesiace jak jest w wojsku ja nie moge przyzwyczaic sie do mysli ze ciagle musze czekac....
moze któras z Was tez to przezywa?? piszcie Dziewczynki...
moniiiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 15:55   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Wojsko mi go zabrało...

Mysle ze troche przesadzasz ,wojsko to nie koniec swiata ani wiezienie ,miliony kobiet ,par to przezylo i zyje nadal.

Zajmij sie czyms ,szkola,praca ,znajomi a czas szybko zleci.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:15   #3
Wroclovianka
Zakorzenienie

Też mi się wydaje, że przesadzasz. Żadna tragedia się nie stała, jesteś z Nim w stałym kontakcie, a czas szybko leci. Nawet się nie obejrzysz a znowu go będziesz miała spowrotem

Wojsko Ci zabrało to i wojsko go Ci zwróci

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:19   #4
moniiiczkaa
Raczkowanie

tez czasem mysle, ze przesadzam ale cóż mam zrobic, taka jestem wrazliwa i choc pracuje, studiuje to i tak mysle... no ale macie racje zleci i potem bedzie juz tylko lepiej
Stary 2008-10-01, 16:20   #5
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Mysle ze troche przesadzasz ,wojsko to nie koniec swiata ani wiezienie ,miliony kobiet ,par to przezylo i zyje nadal.

Zajmij sie czyms ,szkola,praca ,znajomi a czas szybko zleci.
Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że przesadzasz. Żadna tragedia się nie stała, jesteś z Nim w stałym kontakcie, a czas szybko leci. Nawet się nie obejrzysz a znowu go będziesz miała spowrotem

Wojsko Ci zabrało to i wojsko go Ci zwróci

Dziewczyna jest zakochana a nie przesadza widac że sie kochacie.. wojsko minie, życzę wam szczęscia
niebedetwoja19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:22   #6
Joline
BAN stały

Wojsko Ci go zabralo ... Fale morza Ci go oddają ....

Bedzie dobrze...
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:23   #7
bloondyna
Zakorzenienie

zgadza się .. mój tata pracuje w wojsku już parenaście lat ..
tu dopiero jest tragedia..

a to jedzie na pół roku na szkolenie , albo na kur języka angielskiego
tu na miesiąć do wrocławia , tam na miesiąc do warszawy ..

często jest tak , że nie ma go w domu bo gdzieś wyjeżdza .
ty TŻ nie masz tylko przez pewnien okres czasu ..
naprawde nie jesteś jedyna ... załoze się , że naprawde wiele par też tak ma i ciężko im się z tym pogodzić ..

wiem co czujesz , ale przesadasz .. naprawde pomyśl o tym jak będzie kiedy się to skończy , będziecie razem szczęsliwi ..
po co się zadręczać płaczem i żyć nadzieją że on jest w wojsku i każdy dzień jest do dupy ?

zajmij się czymś a czas szybko zleci
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:30   #8
moooniaaaa
Zakorzenienie

Zabrało to i odda :P
A taka tęsknota może tylko wzmocnić uczucie, wytęsknicie się za sobą za wszystkie czasy

Mi rok temu wojsko "zabrało" TŻ na 6 tygodni. O jezu ile ja łez wylałam :P A ile listów przez te kilka tygodni napisaliśmy
Ale obydwoje wiedzieliśmy,że to dla dobra naszej przyszłości,że lepiej teraz to odbębnić niż żeby go mieli po studiach wziąć na dłużej.

Nie ma innego sposobu jak to przeżyć. Więc głowa do góry i zacznij odliczać dni,a nim się obejrzysz wróci
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:38   #9
ksz23
Raczkowanie

mój Skarb też był w wojsku, na szczęście w mojej miejscowości
pierwszy miesiąc, do przysiegi był ciężki, później biegałam co tydzień w niedzielę z obiadem, czasem on wychodził na przepustki. pamiętam, że wysłał mi z wojska walentynkę - poryczałam się jak głupia, aż mama przybiegła zobaczyć co się dzieje.
później przenieśli go do innego miasta. też bywało ciężko.
ale teraz wspominam to z dużym sentymentem

dobrze, że macie kontakt. mojemu Tż zabierali tel, jak tylko znalezli. to bylo najgorsze.
ksz23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 16:44   #10
moniiiczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Zabrało to i odda :P
A taka tęsknota może tylko wzmocnić uczucie, wytęsknicie się za sobą za wszystkie czasy

Mi rok temu wojsko "zabrało" TŻ na 6 tygodni. O jezu ile ja łez wylałam :P A ile listów przez te kilka tygodni napisaliśmy
Ale obydwoje wiedzieliśmy,że to dla dobra naszej przyszłości,że lepiej teraz to odbębnić niż żeby go mieli po studiach wziąć na dłużej.

Nie ma innego sposobu jak to przeżyć. Więc głowa do góry i zacznij odliczać dni,a nim się obejrzysz wróci

ja juz widze ze ta tesknota wzmocniła nasze uczucie. choc zawsze wiedzuałam, ze jest dla mnie wazny, ze nie chce byc bez niego to teraz wiem to jeszcze bardziej!!!
Stary 2008-10-01, 16:46   #11
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksz23 Pokaż wiadomość
mój Skarb też był w wojsku, na szczęście w mojej miejscowości
pierwszy miesiąc, do przysiegi był ciężki, później biegałam co tydzień w niedzielę z obiadem, czasem on wychodził na przepustki. pamiętam, że wysłał mi z wojska walentynkę - poryczałam się jak głupia, aż mama przybiegła zobaczyć co się dzieje.
później przenieśli go do innego miasta. też bywało ciężko.
ale teraz wspominam to z dużym sentymentem

dobrze, że macie kontakt. mojemu Tż zabierali tel, jak tylko znalezli. to bylo najgorsze.
Mam tak samo Teraz z łezką w oku człowiek wspomina jak wyczekiwał na wieczorny telefon
U mojego TŻ problem był z ładowaniem ... Spali 3 tygodnie w namiotach, na iluś tam ludzi były chyba tylko 2-3 gniazdka :/
Stary 2008-10-01, 16:47   #12
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Wiem, co czujesz, bo rok temu mój TŻ w sierpniu szedł do wojska (wyszedł w tym roku w kwietniu). Było ciężko, bo wcześniej nie byliśmy przyzwyczajeni, żeby się tak długo nie widzieć.
Poczytaj sobie ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71062
Nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji, dużo par to przeszło
Będzie dobrze, zobaczysz To tylko 9 miesięcy, co to jest w porównaniu z tymi 4 latami
Stary 2008-10-01, 17:01   #13
moniiiczkaa
Raczkowanie

no moj tez wyjdzie w kwietniu... problem jest w tym ze jest daleko i podroz do domu zajmuje caly dzien jak dostanie 3 dni przepustki to jeden dzien jedzie, potem dzien jest w domu i trzeci dzien jest na podróz do jednostki.... jeszcze miesiac bedzie na tej jednostce co jest od poczatku a potem idzie na macierz i to jeszcze dalej... tam nawet pociagi nie jezdza... mam tylko nadzieje ze tam tez bedzie mogl miec telefon i bedziemy miec kontakt
Stary 2008-10-01, 17:01   #14
eres
Rozeznanie

Jak przeczytalam tytul tego watku, serce stanelo mi w gardle a lzy naplynely do oczu ... jak przeczytalam o co naprawde chodzi az zachcialo mi sie smiac. Dziewczyno, nie dramatyzuj. Wiem, ze jest ciezko, sama jestem w zwiazku na odleglosc (to prawie to samo), ale wszelkie poligony i szkolenia nie beda trwac wiecznie. To naprawde nie koniec swiata. Najwazniejsze, ze zyje, ma sie dobrze i sie kochacie. Ciesz sie, ze znalazlas czlowieka, z ktorym chcesz spedzic reszte zycia, ze Cie kocha i szanuje. To bardzo cenny dar.
Stary 2008-10-01, 17:07   #15
moniiiczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
Jak przeczytalam tytul tego watku, serce stanelo mi w gardle a lzy naplynely do oczu ... jak przeczytalam o co naprawde chodzi az zachcialo mi sie smiac. Dziewczyno, nie dramatyzuj. Wiem, ze jest ciezko, sama jestem w zwiazku na odleglosc (to prawie to samo), ale wszelkie poligony i szkolenia nie beda trwac wiecznie. To naprawde nie koniec swiata. Najwazniejsze, ze zyje, ma sie dobrze i sie kochacie. Ciesz sie, ze znalazlas czlowieka, z ktorym chcesz spedzic reszte zycia, ze Cie kocha i szanuje. To bardzo cenny dar.
kurcze nie wiedziałam ze ten tytuł mozna tak zrozumiec... nie zastanowiłam sie jak go wymyslałam.... nie dramatyzuje tylko pisze ze mi ciezko... wiem ze sa gorsze tragedie w zyciu i naprawde doceniam to, ze go mam, ze sie kochamy itd...
ale w tej chwili to dla mnie najgorsza rzecz jaka przytrafiła sie nam podczas bycia razem.... przez cztery lata był zawsze blisko a teraz ciezko mi z tym ze nie moge sie do niego po prostu przytulic jak jest mi zle...
Stary 2008-10-01, 17:11   #16
madmuazelle
BAN stały

Są dwa wątki na taki temat-"Czy puścić misia do desantu" albo "kobiety mężczyzn mundurowych",ale ten drugi to chyba dla tych wizażanek które mają swoich tż mundurowych zawodowych. Dasz rade,będziecie do siebie dzwonić jak będzie mozliwość,są przecież przepustki.Ja pamiętam jak mój tż był w wojsku,wtedy telefonów komórkowych nie mieliśmy,to dzwonił do mnie na domowy z budki,albo pisaliśmy do siebie listy.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 17:12   #17
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Niestety lubią ludzi rzucać daleko od domu mój miał 700km- wychodzili z jednostki w piątek wieczorem, w sobotę rano był w domu, w poniedziałek z samego rana wyjazd... Także też się długo nie nasiedział, a podróż pociągiem z 2 przysiadkami do przyjemnych nie należała (zwłaszcza zimą).
Telefon napewno będzie mógł mieć Najgorszy jest pierwszy miesiąc do przysięgi, a potem już luźniej. Jak będzie w porządku wobec dowódcy i dla kumpli, to nie będzie miał problemu z przepustkami. Głowa do góry
Stary 2008-10-01, 17:14   #18
ksz23
Raczkowanie

ja ciebie rozumiem, po tylu latach bliskosci to moze byc szok.
od 3 lat (czyli od konca wojska) zyje w zwiazku na odleglosc i to jednak nie jest to samo. bo w zwiazku na odleglosc to ty decydujesz, kiedy i czy chcesz zobaczyc sie ze swoja polowka, spedzic razem jakis wazny dzien, porozmawiac (oczywiscie zdarzaja sie sytuacje, ze okolicznosci nie pozwalaja, ale jak to w zyciu) natomiast w wojsku to ktos obcy decyduje o tym, czy mozesz uslyszec glos twojego ukochanego, czy mozesz sie z nim spotkac, czy w wasze swieto on bedzie mogl sie z toba zobaczyc...

oczywiscie zgadzam sie, nie mozna popadac w jakies skrajnosci i nic tylko lezec i plakac w poduszke. ale rozumiem, ze moze byc zle i smutno.

ale za to, jak sie juz to wszystko przetrwa, wiesz jaka jest satysfakcja?
ksz23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 17:16   #19
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksz23 Pokaż wiadomość
aza to, jak sie juz to wszystko przetrwa, wiesz jaka jest satysfakcja?
I ulga, że już po
Stary 2008-10-01, 19:51   #20
evil minded
BAN stały

Trzeba było kombinować, bo w tym roku ostatni pobór chyba jest, a szkoda czasu tracić na siedzenie w wojsku
Ale bez przesady, wróci przecie
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 20:07   #21
DariaKom
Zakorzenienie

Zrobię malutki offtop

W czasach kiedy jeszcze Pan Bóg nie nosił brody, mój wujek poszedł do wojska. Chyba nie narzekał i dobrze mu było i wesoło, ale ciocia, która wtedy była w ciąży nie wytrzymała, że jej chłopa zabrali i nim się obejrzeli zawitała w jednostce z brzuchem i tak się wydarła na tego całego dowódcę, że wuja puścili z tego całego wojska jeszcze tego samego dnia!
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 20:53   #22
evil minded
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
W czasach kiedy jeszcze Pan Bóg nie nosił brody, mój wujek poszedł do wojska. Chyba nie narzekał i dobrze mu było i wesoło, ale ciocia, która wtedy była w ciąży nie wytrzymała, że jej chłopa zabrali i nim się obejrzeli zawitała w jednostce z brzuchem i tak się wydarła na tego całego dowódcę, że wuja puścili z tego całego wojska jeszcze tego samego dnia!
No i prawidłowo
Przymusowy porób to był poroniony pomysł.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 21:07   #23
moniiiczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
Trzeba było kombinować, bo w tym roku ostatni pobór chyba jest, a szkoda czasu tracić na siedzenie w wojsku
Ale bez przesady, wróci przecie

próbował kombinować ale nie wyszło... przerwał studia i go złapali i własnie dlatego, ze miał byc (bo podobno nie był) ostatni pobór to tak wszystkich łapali...
wiem, że wróci i juz nie moge sie tego doczekac.... wiem, ze jesli przetrwamy tą rozłake, tesknote i wogole ten trudny czas to juz wszystko przetrwamy.
zauwazyłam, ze sa dobre strony tej rozlaki bo bardziej docenia sie ta druga osobe.wczesnie jak mialo sie ja "na wyciagniecie reki" to nie zauwazalo sie jak bardzo jest wazna, potrzeba itd. pamietam jak po tygodniu wojska moj TŻ powiedzial podczas rozmowy: wiesz bardzo chcialbym sie do ciebie przytulic i wogole zobaczyc twoja buzie strasznie mi sie milutko zrobilo... nie raz bylo tak, ze nie widzielismy sie tydzien ale to nie to samo co teraz...
wiem ze bedzie dobrze ale czasem przychadza gorsze chwile kiedy jest smutno
Stary 2008-10-01, 21:27   #24
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

No pewnie, że są i dobre strony! Potem się bardziej docenia, to co się ma. I te niezapomniane chwile podczas przepustek Radość z smsa, telefonu, mmsa... A listy mogłam czytać kilka razy pod rząd- nawet nie widziałam, że mój TŻ tak fajnie potrafi przelać uczucia na papier
Po wojsku będzie mu łatwiej znaleźć pracę- jak ktoś ma kategorię D no to co tu dużo gadać Zobaczysz, że te 9 miesięcy szybko zleci A Twój chłopak już po wyjściu będzie miło wspominał wojsko, bo poza tęsknotą, są też wesołe chwile jak wspólne wygłupy z kumplami
My się dziś z tego śmiejemy, z uśmiechem oglądam jego fotki w mundurze i myślę, że wcale nie było tak źle, jak myślałam na początku
Stary 2008-10-01, 22:39   #25
koKOro
Zakorzenienie

moim zdaniem powinnaś się wziąć w garśc i być dzielna, bo on się pewnie o Ciebie martwi, nic nie może zrobić i nie dość, że wzięty tam gdzie nie chce być to jeszcze widzi jak Ty to źle znosisz. Ten czas poświęć sobie, po 4 latach w związku możesz na chwile zatracić się we własnych sprawach, na Twoim miejscu postawiłabym na rozwój własnej osoby, w końcu teraz masz więcej czasu szukaj dobrych stron, a nie tylko myśl o tym, że Was rozdzielili.

DariaKom buehehe, nie na darmo sie pewnie mówi - gdzie diabeł nie może, tam babe pośle

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 22:49   #26
DariaKom
Zakorzenienie

A kobiety w mojej rodzinie to niezłe cholery i żaden tam mundurowy nie będzie nam podskakiwał!
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 23:09   #27
tamonita
Zakorzenienie

Przeżylam wojsko i musze przyznać, że początek tez był tragiczny.. jak mój chłopak (już eks zresztą jak poszedł do woja byłam z nim ponad rok..) wsiadał do autobusu to prawie zemdlałam, nie jadłam, nie spałam, nie uczylam się prez pare dni.. potem, z czasem było juz tylko lepiej.. dlatego mogę Cie pocieszyc, ze wojsko to wcale nie taka tragedia i jeśli je przyzjecie, bez większego uszczerbku na związku to będzie jedynie znaczyło, ze Wasze uczucie jest silne i trwałe (czego Wam zycze..) dlatego tez przeczekaj spokojnie te 9 miesięcy, napewno nie będzie tak źle Wojsko naprawde pozwala na sprawdzenie uczuc
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 09:02   #28
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Daria, coś mi się wydaje, że teraz to nawet jakbyście tam całą babską zgrają poszły, to by was wyśmiali.... Teraz nie patrzą, czy ktoś ma małe dziecko na wychowaniu, lub ciężarną żonę-dwóch takich chłopaków było w pokoju z moim tż. Także są pary w gorszej sytuacji
Stary 2008-10-02, 09:17   #29
Yerenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
Daria, coś mi się wydaje, że teraz to nawet jakbyście tam całą babską zgrają poszły, to by was wyśmiali.... Teraz nie patrzą, czy ktoś ma małe dziecko na wychowaniu, lub ciężarną żonę-dwóch takich chłopaków było w pokoju z moim tż. Także są pary w gorszej sytuacji
dokladnie, teraz juz nawet nie biora pod uwage ze ktos jest jedynym zywicielem rodziny
Yerenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 10:51   #30
moniiiczkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
moim zdaniem powinnaś się wziąć w garśc i być dzielna, bo on się pewnie o Ciebie martwi, nic nie może zrobić i nie dość, że wzięty tam gdzie nie chce być to jeszcze widzi jak Ty to źle znosisz. Ten czas poświęć sobie, po 4 latach w związku możesz na chwile zatracić się we własnych sprawach, na Twoim miejscu postawiłabym na rozwój własnej osoby, w końcu teraz masz więcej czasu szukaj dobrych stron, a nie tylko myśl o tym, że Was rozdzielili.

DariaKom buehehe, nie na darmo sie pewnie mówi - gdzie diabeł nie może, tam babe pośle

ja wiem, ze jemu jest ciezej bo on pojechal w obce mu miejsce z dala od rodziny itd... on zastawil tu nie dosc, ze mnie to rodzine, prace, kolegow i przy nim staram sie trzymac i nawet jak mi smutno to nie mowie mu o tym bo nie chce zeby martwil sie o mnie i nie chce mu dokladac zmartwien.... jak on ma chwile zwatpienia to nie marudze, ze mi tez jest zle tylko staram sie go pocieszac.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości