|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
KATYŃ-korespondencja
Witajcie
![]() Nie wiem czy dobrze umieściłam ten wątek, zawsze mam z tym problemy Ale wydaje mi się, że ten dział jest najodpowiedniejszy ![]() W szkole przygotowywuję apel na temat Katynia i za zadanie mam odnaleźć listy które pisali oficerzy z Kozielska, Ostaszkowa i Starobielska. W internecie znalazłam tylko kilka, w sumie nie dziwię się. Z tego co wiem, to nikt z mojej rodziny nie był tam, ale jakby był, chyba bym nie chciała publikować tych listów... Dlatego zwracam się do was z prośbą, może macie takie listy, może chciałybyście się podzielić historią ze swojej rodziny lub zasłyszaną gdzieś? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: KATYŃ-korespondencja
ja nie mam ale pamiętam że była kiedyś taka strona, czy artykuł... gdzie opublikowano mnóstwo tej korespondencji, cały pamiętnik chyba też. wzruszające były
hmm dzwoni mi tylko nie wiem w którym kościele. dużo pamiętników opublikowano w książkach, także w bibliotece też możesz poszukać http://www.pamietamkatyn1940.pl/193.xml tutaj masz troche dzienników, a na dole sa całe nazwy książek w których można coś takiego znaleźć, http://www.katyn.org.au/polish/katynpopolsku.html jest jeszcze ksiazka Pamiętniki odnalezione w Katyniu
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: KATYŃ-korespondencja
Zapytaj w bibliotece, napewno Ci pomogą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Ale wydaje mi się, że ten dział jest najodpowiedniejszy