|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta u okulisty
Hej, mam pytanie dotyczace wizyty u okulisty. zamierzam sie tam wybrac z tego powodu, ze zle widze z daleka. Co obejmuje taka wizyte? I czy w takich sieciowkach jak vision expres czy paris optique warto poddac sie badaniu czy lepiej wybrac sie do 'zwyklego' gabinetu? i jak to jest z cenami w tych salonach-da sie kupic okulary do 200zl?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizyta u okulisty
Osobiście odradzam vision express- trafiłam na niemiłą i nachalną obsługę, poza tym drogie mają oprawki i szkła. Tak, da się kupić okulary do 200 zł, pamiętaj o powłoce antyrefleksowej. Wybierz się do zwykłego gabinetu, albo prywatnie, ale tych sieciówek nie polecam. Często w małych salonach optycznych pracują doświadczeni ludzie, którzy świetnie Ci doradzą w wyborze oprawek.
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Jakoś nie jestem przekonana do sieciówek. Co prawda często oferują darmowe badanie wzroku, ale nie wiem czy ta "cena" nie przekłada się na jakość. Ja chodzę normalnie do lekarza.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że te małe salony są zdecydowanie lepsze i profesjonalne (nawet tam mozna zrobić badanie wzroku). Oprocza antyrefleksów wybierz plastikowe szkła
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę prywatnie i Tobie tez to zalecam. Niestety w dzisiejszych czasach, jak nie zapłacisz to nie doczekasz się fachowej pomocy, a czasem to i pieniądze nawet nie pomogą. Ze swojego okulisty jestem bardzo zadowolona. Jest strasznie miły, a i wzrok mi się polepszył więc chyba zna się na rzeczy
Za wizytę płace około 50 zł, nie pamiętam już dokładnie. Obejmuje ona badanie na komputerze, oraz takie zwykłe gdzie musisz przeczytać cyferki na tablicy lewym i prawym okiem osobno. Następnie przymierzasz takie okulary jakby żelazne i ciężkie heh. I dobierane są odpowiednie szkła. Koszt szkieł zalezy od twojej wady, bo im mocniejsze szkła, tym koszt większy. No i do tego dochodzi koszt obramówek. To by było mniej więcej na tyle
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedzi!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.