|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Regresja
...
Edytowane przez Ines-ka Czas edycji: 2007-03-25 o 09:17 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Regresja
A dokładniej regresing(czyli sama czynność).
Wiem,wiem co to takiego.Nie od dziś
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
słownikowe znaczenie reinkarnacji
Regresja Reinkarnacyjna - poznawanie poprzednich wcieleń w celu odnalezienia pierwotnej przyczyny obecnych problemów W książce było też o dziewczynie która panicznie bała się pryszniców
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A jak był przedstawiony sam przebieg hipnozy(regresingu) w tej ksiązce??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy się co trzeba było zrobić, aby osobę wprowadzić w ten stan? Formułę czytała druga osoba, a osoba 'hipnotyzowana' leżała na łóżku z zamkniętymi oczami
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe
Chętnie bym spróbowała
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszyscy interesują się tego typu rzeczami, sama nie wiedziałam dopóki nie zobaczyłam tej książki i mi koleżanka nie opowiedziała
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za książka?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Windykatorka, to był tekst pisały takie różne "Czujesz się coraz bardziej rozluźniony" (nie pamiętam dokładnie) [4 sek.] czyli że po 4 czytasz następne. Samo czytanie schodziło się z 15 minut. Masz może jakieś książki o regresji? Ew. podaj autora i tytuł jeśli znasz
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie pamiętam, to było w podstawówce (wieki temu
) I chciałabym w takową się zaopatrzyć, więc zwracam się do was
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
to było zapewne "życie po życiu" albo "życie przed zyciem" Raymonda Moody.
jedna jest o smierci klinicznej (tunelach iświatełkach itp) a druga o reinkarnacji. Tylko nie wiem która o czym. Obie bardzo fajne, troche mnie sszokowały. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Etiuda no właśnie o to mi chodziło
takasobieania czytałam ostatnio Moody'ego ale to tylko urywek bo koleżanka przyniosła książkę do szkoły, może będzie w bibliotece coś, a jak nie to polecę do księgarni i znowu kase wydam na te książki
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tamten fragment mi sie wyrył, wiem że ta babka miała w następnym życiu straszny wstręct do jedzenia, a szczególnie do mięsa.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat ciekawy i sama mam ochotę dowiedzieć się o tym czegoś więcej. Natomiast takich doświadczeń na własną rękę bym się bała (podobnie jak wszelkich innych form hipnozji - bez obecności hipnotyzera). Zresztą, sama nie wiem czy chciałabym poznać swoje poprzednie wcielenie. Mogłabym dowiedzieć się czegoś - delikatnie mówiąc - nieprzyjemnego i nie wiadomo jakby mi się żyło ze świadomością, że byłam mordercą czy gwałcicielem tudzież kimś, kto bardzo cierpiał. Sama nie wiem.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że niebezpieczne, ale co zrobić?
Mam nierówno pod sufitem W sumie to też bym się głupio czuła z poczuciem że w poprzednim wcieleniu byłam np. mordercą
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
i wy wierzycie w takie bzdury?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Kate1991 nazywaj to jak chcesz. Jeśli nie wierzysz to Twoja sprawa
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to jest naukowo udowodnione. te wszystkie obrazy ktore ludzie widza podczas tej hipnozy tkwia w ich pamieci, widzieli je na filmach, itp. tylko oni przed hipnoza nie zdawali sobie z tego sprawy. dokladnie nie pamietam tego bo nigdy sie tym głebiej nie interesowałam. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
to może warto sie zainteresowac zanim sie zaneguje?
Uważam ze to dużo bardziej prawdopodobne niz to całe piekło-niebo. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tylko tyle, przeprowadzanie takich doświadczeń na własną rękę , nie mając tak naprwdę zielonego pojęcia o tym co się robi jest koszmarnym błędem i przejawem głupoty.
Dla Ciebie i Twoich koleżanek to była zabawa. Hipnoza , bo w taki mniej więcej stan zostaje wtedy wprowadzony umysł, nie jest zabawą i nie można tak jej traktować i wprwadzać się w taki stan na własną rękę. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Często tacy ludzie potrzebują później specjalistycznej opieki psychiatrycznej i nie zawsze z tego wychodzą...
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam dawno ale one wprowadziły mnie w tematyke reinkarnacji. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie wierzę w istnienie Boga, uważam, że go nie ma, ale nie piszę, że wiara w niego to bzdury [Twoje poprzednie posty].Każdy może mieć swój punkt widzenia i światopogląd, tolerancja - fajna rzecz
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Zaintrygowałyście mnie tą regresją
Trzeba polatać po księgarniach. Może któraś z Was mieszka w W-wie i wie w której księgarni można kupić książki Moody'ego? Sprawdzałam w empiku ale niestety nie ma
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Manolita, a co powiesz o Jackass'ach? Oni to robią dla kasy, a ja bo to mnie wciąga i się tym interesuje! Jest wiele ludzi którzy robią gorsze rzeczy. Hipnozy nie traktowałam ani nie traktuję jako zabawy, w książce było ostrzeżenie więc zdawałam sobie sprawę co robię (pewnie i tak powiecie że nie). A co do tego udowadniania naukowców to oni wiele rzeczy już udowodnili, i w większości pewnie sami w to nie wierzą.
Jeśli myślicie o tym że to są bzdury, głupota itp. to najlepiej nie piszcie nic. Założyłam ten wątek dla osób które się tym interesują, aby podzielić się wrażeniami i wiedzą o tym, a nie żeby wysłuchiwać jaka to ja nieodpowiedzialna i głupiutka jestem! Takie tematy zawsze wzbudzają dużo emocji, ludzie przecież żyjemy w 21 wieku!
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
lullaby22 nigdy z historii dobra nie byłam, ale nigdy też nikomu niczego nie wytykam!
thaitii napewno gdzieś znajdziesz, zapytaj ekspedientki o książki o regresji może są inne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

Chętnie bym spróbowała 

Często tacy ludzie potrzebują później specjalistycznej opieki psychiatrycznej i nie zawsze z tego wychodzą...