|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca zawodowa związana z biżuterią
Witam
Jestem troszkę nowa ![]() Sama teraz poszukuje pracy we Wrocławiu i czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami na ten temat? ![]() Jeśli chodzi o naukę myślałam o jubilerstwie we Wrocławiu ale jest strasznie drogo (650 zł msc) szkoła jest prywatna. Jeszcze płatna 12 mscy w roku... Czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu można zdobyć tytuł jubilera ? Edytowane przez Madzia_M Czas edycji: 2009-09-14 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Praca zawodowa związana z biżuterią
Halo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Madziu, chyba tutaj nikt nie wie po prostu. Jubilerów na tym forum można policzyć na palcach a i to nie mają czasu się tu udzielać lub się nie przyznają
![]() Wygooglałam coś takiego: http://www.mota.pl/szkoly-jubilerskie.html ale dalej szukaj już sama ![]() Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-09-15 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
www.dulcedo.pl
|
Ja bym nie wzieła zielonej osoby nawet za darmo, jeśli by miała umiejętności to na praktykę, nie jest teraz łatwo małym jubilerom utrzymać się na rynku, a może jakaś duża firma Apart, Kruk - chociaż tam to pewnie z jakimś dyplomem.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z lubomirka jak bym miała kogoś brać to wolałabym osobę zaraz po szkole bo ma już podstawowe umiejetnosci i nie musze jej uczyc topienia walcowania i tp. a osoba ktora nie ma o tym zielonego pojecia by tylko petala sie pod nogami nie potrzebnie a na rynku jest mnustwo mlodych jubilerow szkola ktora skonczylam a jest to jedna z 4 wymienionych wyzej produkuje ich 30 rocznie. Ale probowac zawsze mozna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś był podobny wątek... tyle,że nie mogę go znaleźć i właśnie tam pisało,że ciężko jest.... zwłaszcza jeśli nie ma się znajomości, już o szkole nie mówiąc. A szkoda.... bo mi się też zawsze marzyło coś takiego - dostać się do warsztatu złotniczego i tam się czegoś nauczyć ![]() ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-09-16 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to w Częstochowie było liceum plastyczne z profilem "jubilerstwo", zaś czy jeszcze jest i nadal ma taki kierunek to nie wiem. Natomiast w Łodzi na ASP jest kierunek na ciuchach związany z biżuterią. A może lepiej pomyśleć o swoim "biznesie"? Robiłabyś to co lubisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę nad tym ![]() ![]() A propo tego, że nie chcą do pracy przyjmować nawet ludzi z dyplomami jak piszecie wyżej to widzę, że jest tak jak w innych dziedzinach - coraz więcej ludzi po studiach nie ma pracy ![]() ![]() Edytowane przez Madzia_M Czas edycji: 2009-09-17 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
We wrocławskiej szkole znalazłam ofertę kursów:
http://swraiz.pl/index.php?option=co...d=46&Itemid=71 Przynajmniej człowiek nie płaci za język angielski czy historię polski ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Właśnie jest więcej możliwości nauczenia się zawodu dla ludzi, którzy jeszcze nie skończylil iceum i mogą sobie wybrać liceum profilowane, a jeśli chodzi o studia to już nie jest tak pieknie i głównie ta Łódź zostaje, która jest strasznie daleko :/ i nie wyobrażam sobie jeżdżenia na zaoczne do Łodzi.
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz zaluje tamtej decyzji - szkoda ze do niektorych wnioskow dochodzi sie tak pozno ![]() Franio - nawet nie wiedzialam ze we Wrocku jest taka szkola....bede sobie teraz co dzien czytac program i marzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W Katowicach, w prywatnej Wyższej Szkole Technicznej jest kierunek związany z projektowaniem biżuterii
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Właściwie zauważyłam,że ostatnio modne robi się też wzornictwo ze spec. projektowanie biżuterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.