|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pierwsze kroki w wire wrapping
Witam
Dopiero zaczynam zabawę z wire wrappingiem, ale bardzo mi się podoba ta technika i chciałabym się jej nauczyć. Narazie wykonałam 2 wisiory pierwszy z agatu (trochę miałam problem z zamocowaniem kulek srebrnych bo urwał mi się drut w połowie) Drugi, ze szkła weneckiego, inspirowany pomysłem Olgi Czerwiśnkiej http://olgac.deviantart.com/art/Aqua...zard-110203557 Mam jedno pytanie jak robicie zawijasy jakieś to najpierw robicie bazę a potem owijacie? czy najpierw owijacie baze a potem ją wyginacie, tylko tym drugim sposobem to wtedy owinięty drucik się rozchodzi, z kolei tym 1 to czasami trudno dojsc w niektóre miejsca np tutaj http://olgac.deviantart.com/art/Amet...ndant-73589910 z góry dzięki pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pierwsze kroki w wire wrapping
Wisiory jak na początek chyba nie najgorsze. W tym drugin brakuje tylko krawatki ale domyślam się, że chciałaś się szybko pochwalić i nie zdążyłaś doczepić.
Co do Twojego pytania to ja najpierw odpowiednio wyginam drut czy bazę czy ten ozdobny i dopiero później wszystko razem owijam. Powodzenia.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Myślę,że naprawdę nie jest źle jak na pierwsze próby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
fajne pomysły tylko drut jakiś sponiewierany, moze z odzysku? albo za twardy. ja ramkę najpierw wyginam, potem lutuje, klepie i dopiero owijam. Ale z drutem posrebrzanym sie nie da, myślę że najpierw uformować potem owijać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Fajne pomysły, tylko w pierwszym wisiorku te kuleczki jakoś tak byle jak nawinięte są. Troszkę to wygląda jakby Ci się drut poplątal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzięki za komentarze
a z tymi kulkami to bylo tak ze nie umiałam dobrze zamocować i mi się ruszały więc odwijałam i nawijałam jeszcze raz dlatego tak wygląda no i jeszcze dodatkowo ten drucik sie wyrobił i urwał dlatego tak nieestetycznie wygląda i w zasadzie jest do poprawy jak coś nowego zrobię to zaprezentuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam, fajne początki i całkiem ciekawe pomysły na wisiorki, sama też ostatnio zaczełam (troszkę) mam podobny agat ale jeszcze nic z nim nie zrobiłam i też mam problem z zamocowaniem kuleczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A mnie tam się wszystko podoba
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Oba wisiory są śliczne. rzeczywiście przy agacie widać, że drucik nieco zmaltretowany, też miałam na początku problem z kulkami
![]() ![]() ten drugi ma prześliczną formę! czekam na dalsze prace...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.