|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sucha twarz u faceta
Cześć
![]() ![]() Otóż mam 20 lat i od dłuuuuuuższego czasu zmagam się z suchą cerą. Przyznam, że wcześniej mniej mi to przeszkadzało, ale im jestem starszy tym co raz bardziej mnie to po prostu drażni. Nie ma szans, żebym po umyciu twarzy nie nałożył jakiegoś kremu. Po prostu kiedy tylko osuszę twarz, staje się ona szorstka, sucha i swędzi jak diabli :/ Nigdy nie stosowałem "profesjonalnych" kosmetyków by zapobiec tego typu problemowi. Po każdym umyciu smaruję twarz tylko kremem Nivea i to mi "pomaga", po prostu wtedy mnie nie swędzi, do momentu kiedy nie umyje twarzy po raz kolejny. Wcześniej w aptece kupowałem krem Linoderm Omega tłusty, ale działał na tej samej zasadzie- łagodził swędzenie i szorstkość. Co prawda staram się nie myć za często twarzy (jakkolwiek to brzmi ![]() Mam nadzieję, że znajdzie się jakieś ukojenie dla mojej twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sucha twarz u faceta
Krem specjalny emolium na noc a na dzien np. La roche posay toleriane
![]()
![]() |
#3 |
lokalna gwiazda
|
Smaruj twarz za każdym razem, kiedy czujesz potrzebę. Nie ma innej rady. Ludzie po prostu mają konkretny rodzaj skóry.
Ja koło dwudziestki też smarowałam twarz kremem Nivea, kilka razy dziennie. Z czasem zaczęłam urywać kremów odżywczych, a na noc - tłustych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A po co tyle razy myć twarz dziennie?
![]() ![]() Edytowane przez Mia1612 Czas edycji: 2016-12-26 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
in love with life
|
Tez moge polecic LRP Toleriane
![]() Cytat:
![]() Ja proponuje umycie rano tonikiem nawilzajacym (na to krem), a wieczorem pianka nawilzajaca i na to krem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.