|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Naderwany pazur u psa :(
Mam pytanie i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Własnie przed chwilą byłam z moim psiakiem na spacerze i był tam też inny piesek a raczej suczka moja tez jest suczka no i one sie wąchały i nagle zaczeły gryść. Sunie zostały rozdzielone, wydawało mi się że jest jest wszystko ok, ale wróciłam do domku i patrze że na przedniej łapce moja psinka ma naderwanego pazura tzw. wilczego. Ten pazur jest nadłamany tak że aż przekręcił się w bok. Krew się lała. No i wiadomo że w pazurze jest takie czarne, mięsień podajże no i z tego się krew lała. Ten pazur złamał się zaraz na początku skąd wyrasta tylko problem w tym że on wisi. No i teraz nie wiem co robić? Czy rano iść z nią do weterynarza żeby jej to obciął? Czy to ją boli? I jak on to obetnie skoro to jest ten mięsień??? Płakać mi się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Naderwany pazur u psa :(
Wiem co czujesz, przerabiałam to z moim buldożkiem w zeszłym tyg. (też mi serce pękało bo go to bolało).Leć do lekarza i nie czekaj na nic. Weterynarz oczyści kikutka i da antybiotyk, żeby nie było żadnych zakażeń. (najlepiej jak da Ci antybiotyk w tabletkach bo to na 4 dni to nie bedziesz musiała na zastrzyki biegać). Ja miałam przykazane by na spacer nakładac taką frotkę z dziecięcej obciętej skarpety zawiązanej zwykłym plasterm bez opatrunku. po przyjściu do domu miałam to zdejmować by był dopływ powierza i żeby szybciej się goiło. I po 4 dniach wszystko było ok, a pazurek powoli odrasta. Trzymam kciuki za Twoja sunię i mam nadzieję,że wszystko się ładnie wygoi. daj znać jak było u weta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale weterynarz to obetnie? Bo chyba nie będzie tak wisieć ten pazurek?? NAjgorsze że to pewnie boli bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Mój Majlo też miał podobny problem, jeżeli nie taki sam
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To co tak krwawi to nie miesień tylko mocno unerwione i unaczynione tworzywo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
można tez chyba usunąc cały wilczy pazur- psu nie jest on do niczego potrzebny, a uniknie się kłopotów na przyszłość
![]() edit: myslałam, ze to tylna kończyna, z przedniej lepiej paluszków nie usuwać, moga się przydać :P Edytowane przez esfira Czas edycji: 2009-09-08 o 13:54 Powód: dopis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u weterynarza i ona powiedziała że nie może tego narazie odciąć bo będzie strasznie krwawić
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Moja parę miesięcy temu amputowała sobie całego pazura także właśnie wygiął się w druga stronę odczekałam aż się na tym strup zrobi i odpadł rzeczywiście
![]() ![]() Ale tak jak poprzedniczka mówiła jeśli rzeczywiście jest to tak zwany wilczy pazur to usunełabym go hirurgicznie, bo przy wiekszych szaleństwach sytuacja może się powtórzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Wczoraj moja boksia zahaczyła sobie złamanego pazurka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.