|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny :)
Trafiłam na to forum, bo potrzebuję wsparcia. Ważę 65kg; w ciągu niecałych 6 miesięcy przytyłam 5 kg. Źle się z tym czuję.
Moim głównym problemem jest to, że potrafię nie jeść od rana aż do powrotu ze szkoły, a jak już wrócę i zacznę jeść... czasem sama jestem w szoku, jak można tyle zjeść. Bardzo Was proszę o wsparcie, muszę schudnąć 3-4 kg do 1 listopada. To mój cel ![]() Opiszę trochę o moim żywieniu. ![]() Nie jem fast foodów. To już z rok. Nie lubię, nie jem. Nie jem też parówek. Takie obrzydzenie mam do tego jedzenia ^^ Nie piję różnych soków i napojów gazowanych. Słodyczy wbrew pozorom też nie jem dużo, tylko czasem, jak już spróbuję, to potrafię trochę zjeść... Pomóżcie mi - co mam zrobić, żeby zrzucić te 4kg? Widzę po sobie, że przez tą wagę robię się coraz bardziej dziwna ^^ cały czas o tym myślę... Mam naprawdę gorącą nadzieję, że się pośród Was odnajdę i schudnę wreszcie i że będę się cieszyła życiem ![]() Aha. I jeszcze przestanę obgryzać paznokcie ![]() _________________________ _______ A więc jak myslicie? Co powinnam robić, żeby schudnąć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cześć Dziewczyny :)
Czesc soulmate_.
![]() Moze moja wypowiedz cos Ci pomoze. Ja powiem o ogolnych zasadach czyli: Jesc 5-6 posilkow w ciagu dnia o stalych porach mniej wiecej, ograniczyc kilokalorie i wprowadzic regularny wysiek fizyczny. Piszesz ze caly dzien potrafisz nic nie jesc, a potem odrabiasz wszystkie zaleglosci. Takie odzywianie sprawia ze gromadzi sie w naszym organizmie tkanka tluszczowa. Organizm reaguje spowolnieniem przemiany materii i osczedza to co dostal na nastepne glodowanie. Nawet jak nie przekroczy sie 1000 kcal dziennie, jedzac np. 2 posilki i tak sie nie schudnie, no moze tylko na poczatku. Male a czeste posilki napedzaja przemiane materii. Organizm dostaje sygnal, ze nie musi nic odkladac na zapas, bo ciagle regularnie ma dostarczana energie. ![]() Edytowane przez jamniczkowo Czas edycji: 2009-10-04 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej,
moze zrobmy z tego własnie forum wsparcia ![]() Ja sie dołaczam. Od dzis zaczynam diete oczyszczajaca, do poniedziałku. A we wtorek jem z limitem kalorycznym. ![]() No to do dzieła i powodzenia ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzięki za wyjaśnienie, jamniczkowo
![]() od jutra postaram się jeść regularnie, mniej i bez tych okropnych napadów na lodówkę. trzymajcie kciuki ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja nabawiłam sie kompulsow, no i teraz musze walczyc z kilogramami, ale mam nadzieje, ze razem bedzie łatwiej
![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
A kompulsy to biora sie od glodowek prawda? Czy sie myle???
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Najczesciej tak.
Ja nie byłam na rygorystycznej diecie i nie wiem skad to sie u mnie wzielo, no ale coz, stało sie. Teraz juz panuje nad tym i musze zgubic te kilosy ;p A za mnie to co, juz nie ?:P
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Za Ciebie tez trzymam kciuki naturalnie rownie mocno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a wiec dziekuje
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Bo wiesz fuunky. Nie jest dla mnie sprawa obca efekt jojo. I wlasnie mialam cos takiego glodzilam sie dlugi czas, a potem bylo odwrotnie. Jadlam szalenczo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to super, ja mam czasem jeszcze takie napady, ale juz znacznie mniejsze, i w wiekszosci potrafie juz to kontrolowac. Ja od wtorku jestem na diecie z limitem kalorycznym, a 2 dni postawiłam na oczyszczanie. W sumie to juz lzej sie czuje
![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A jak wyglada takie oczyszczanie?
Edytowane przez jamniczkowo Czas edycji: 2009-10-04 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To może ja też się przyłączę. Też chciałabym troszkę schudnąć i mam podobny problem jak autorka wątku, ze mogę cały dzień nie jeść, a potem na wieczór jem, jem, jem - a potem czasami psychicznie nie mogę wytrzymać i wymiotuję, ale to na szczęście bardzo rzadko...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oczyszczanie ?
1 dnia jem same jabłuszka, pije tylko wode, herbate zielona i czerwona 2 dnia pomarancze, jabłka, mandarynki, cytryna, pije wode, herbate czerwona i zielona ktos mi kiedys polecił taką ![]() musze wyprobowac jeszcze z ananasem ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem..
nie wiem co się ze mną dzieje cały czas myśle o swojej wadze i zbędnych kilogramach mam 160 wzrostu i waze 56kg.. waże się co chwile nieraz nawet 8 razy dziennie dzisaij nie jadłam obiadu bo wydaje mi sie ze jak cos zjem odrazu moj brzuch robi sie wiekszy.. i w tym tkwi problem nie zjadalam obiadu jednak skusilam sie na kilka kawałków placka i paluszki teraz mam wyrzty sumienie caly czas wydaje mi sie ze przytylam a moj brzuch jest wiekszy niz byl rano jak wstałam nie mogę sobie z tym poradzić cały czas o tym mysle.. juz nie wiem co mam robic mam dosc tego myslenia |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
kalkulatorek to normalne ze po jedzeniu jest wiekszy brzuch . Nie zawracaj sobie tym glowy. Jedz regularnie i nie opuszczaj posilkow.
Uczucie przytycia , gdy sie cos zjadlo i ma sie wiekszy brzuch , jest calkiem naturalne. ![]() Rozwiazanie jest takie: nie opuszczaj posilkow glownych, jedz je, a po ich spozyciu, zajmij sie czyms. Tym co sprawia Ci przyjemnosc. Telewizja, komputer, spacer. Cokolwiek. To moze pomoc, bo nie bedziesz skupiona wylacznie na tym ile zjadlas. Trzymam kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez jamniczkowo Czas edycji: 2009-10-04 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo a co sądzicie o diecie polegającej tylko i wyłącznie na jedzeniu jabłek czy ona jest skuteczna??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o Twoje wymiotowanie. Nie rujnuj sobie zdrowia. To bledne kolo z ktorego trudno wyjsc. Jedz regularnie mniejsze porcje. Staraj sie nie opuszczac posilku. Jesli zdarzy Ci sie zjesc troche wiecej zajmij sie czyms co odwroci twoja uwage od pelnego zaladka. Tylko nie wymiotuj. Bo ktoregos dnia moze sie okazac, ze bez tego nie bedziesz mogla sie obyc. Wpadniesz w bledne kolo. A bulimia jest okropna choroba. Wiesz przeciez. Jak lubisz tak bardzo slodycze, jedz je od czasu do czasu w mniejszych ilosciach. Ja tak robie. Naprawde mozna przywyknac. A tez lakocie uwielbiam ![]() Pozdrawiam i rowniez trzymam kciuki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dużo ruchu i schudniesz - 3 mordercze treningi w tygodniu i możesz jeść co chesz, ja zapisałam się na judo i schudłam 8 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na pewno nie stosowalabym jej zbyt dlugo ( jesli wogole). Max 2 dni. I taka diete, to moglabym ewentualnie sobie zrobic np. po swietach, jak za duzo bym zjadla. Ale tylko 2 dni. Trzeba wiedziec ze taka jednoskladnikowa dieta nie dostarcza innych skladnikow potrzebnych w diecie. Czyli w tym przypadku bialka i weglowodanow zlozonych. A one tez sa potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
dzień doberek
![]() zjadłam dzisiaj normalne śniadanie, wróciłam ze szkoły, zjadłam obiad, teraz sobie piję czerwoną herbatkę ![]() trzymajcie kciuki, żebym nie pękła wieczorem ^^ P.S. dostałam 6 z w-fu z biegu po kopercie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mam do Was pytanko związane z dietą oczyszczającą ;] Co ona takiego konkretnego może dać po np. stosowaniu przez 2 dni? hm ![]() Polecacie je? ja chętnie bym spróbowała z jabłkami ![]() ![]() ![]() ![]() Czy może lepiej ta 'cytrusowa'? pomarańcze, mandarynki,cytryna, grejpfrut, czy może znacie jakieś ciekawe i skuteczne? ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
kolejny dzień normalnego jedzenia : )
czuję się o wiele lepiej ^^ aaaaaaaaa i nie obgryzam też paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Fajnie soulmate
![]() ![]() Edytowane przez jamniczkowo Czas edycji: 2009-10-09 o 05:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
w piątek i wczoraj pękłam ;(
ale od dzisiaj znowu się wzięłam i jadłam normalnie... ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- postanowienie (jak Wam napiszę, że mam na coś z tej listy ochotę, to bardzo Was proszę, niech mnie ktoś kopnie w tyłek ![]() - nie jem słodyczy o nienienie - nie jem tak dużo chleba (który kocham, i jeszcze z takim świeżutkim masełkiem... *_*) - nie jem po 18 - nie podjadam - nie objadam się i 0 dokładek dam radę dam radę dam radę ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Proponuje zacząć od czytania wątków podwieszonych na dietetyce.
Przede wszystkim 5 posiłków dziennie ( 3 główne, 2 przekąski) o w stałych porach dnia, w odstępach od 2 do 4 godzin. Ograniczyć spożywanie węglowodanów, dbać o białko w posiłku. Jeść więcej warzyw i więcej sie ruszać, dodatkowo nie oczekiwać cudów i to jest recepta na sukces. ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia! PS Nie jedzenie po 18 to mit, który nie ma nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Nie jemy do 2-3 godzin przed snem, a nie do określonej godziny w/w 18, bo to jedynie spowalnia nasz metabolizm, a nie go podkręca - w efekcie waga staje i nie chce spadać. Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-10-13 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
hm, ja jak narazie w ponad pół miesiąca schudłam 2kg, więc myślę, że jak się postarasz to 4 kg uda Ci się w miesiąc zrzucić
![]() Trzymam kciuki ;D
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.