Prosze o wypowiedz... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 10:54   #1
Angel1306
Raczkowanie

GG do Angel1306

Prosze o wypowiedz...

Przeczytałam dzisiaj na pewnym portalu artykuł zatytułowany "Jak się kochać, żeby zajść w ciąże?"... Tekst ogólnie opowiada co warto robić a czego warto się wystrzegać, w jakiej pozycji najlepiej się kochać, po stosunku radzą leżeć nieruchomo itd. Zdziwiło mnie parę rzeczy w tym tekście. Mianowicie pisza, iz przy kazdym stosunku kobieta powinna miec orgazm. Co niby ulatwia poprzez skurcze okolic pochwy i macicy dotarcie plemnika do jajeczka.
No dobrze, niby wszytsko czarno na bialym. Ale co z kobietami ktore nie maja orgazmow przy stosunku? Maja nikle szanse na zajscie w ciaze?

Druga kwestia dotyczy uwywania plynow do higieny intymnej...Podobno to TEZ (!) utrudnia zajscie w ciaze poniewaz plyny zakwaszaja srodowisko pochwy a niby jak wiadomo plemniki najdluzej zyja w zasadowym srodowisku.

Poza tym pisza zeby nie kochac sie czesto bo plemniki slabna
Tak czy owak, ten artykul nie przypadl mi do gustu bo jak by tak opierac sie na nim to chyba nigdy w ciaze bym nie zaszla.

Co o tym myslicie kochane wizazanki?
Angel1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:05   #2
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Prosze o wypowiedz...

Ja tam używałąm płynów do higieny intymnej i zaszłam w ciążę. Co do orgazmów nie wypowiem się bladego pojęcia nie mam A kochać zalecają najwięcej co 2 dni właśnei ze względu na niezregenerowane plemniki

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:11   #3
ula 87
Zadomowienie

słyszałam wiele rad co zrobić żeby zajść w ciąże ( np. unoszenie pupy po stosunku ) jednak każda z nich nie pomogła . gdy na dobre odpuściłam wtedy się udało
odnosząc się do Twojego postu mogę napisać że udało się w cyklu w którym nie miałam orgazmu , tak jak zawsze używałam płynu do higieny intymnej i kochałam się kiedy miałam na to ochotę (tzn. często)

tak więc na to nie ma reguły , jednej te "rady" pomogą a drugiej niekoniecznie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:31   #4
Puma13
Zadomowienie

To, że orgazm pomaga w zajściu słyszałam, ale to chyba nie oznacza, że bez niego, nie można.
Co do płynów do higieny int, to ja używałam przed pierwszą ciążą, więc nie wiem czy to prawda.
A z tym kochaniem za często, to pamiętam z biologii, że nie zaleca się kochać kilka razy dziennie, ale w ciągu doby są już wystarczająco zregenerowane, więc raz dziennie to chyba nie za często.
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 11:33   #5
zebra666
Zakorzenienie

Chyab zależy od organizmu, bo niektórym nie zdanrzają i za słaba armia nie daje rady, że tak tu ujmę Ja tam uważam, ze jeśli się wie kiedy am się owulkę to najprościej zajść w ciąże bo wiadomo kiedy się starać

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 13:10   #6
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angel1306 Pokaż wiadomość
Przeczytałam dzisiaj na pewnym portalu artykuł zatytułowany "Jak się kochać, żeby zajść w ciąże?"... Tekst ogólnie opowiada co warto robić a czego warto się wystrzegać, w jakiej pozycji najlepiej się kochać, po stosunku radzą leżeć nieruchomo itd. Zdziwiło mnie parę rzeczy w tym tekście. Mianowicie pisza, iz przy kazdym stosunku kobieta powinna miec orgazm. Co niby ulatwia poprzez skurcze okolic pochwy i macicy dotarcie plemnika do jajeczka.
No dobrze, niby wszytsko czarno na bialym. Ale co z kobietami ktore nie maja orgazmow przy stosunku? Maja nikle szanse na zajscie w ciaze?

Druga kwestia dotyczy uwywania plynow do higieny intymnej...Podobno to TEZ (!) utrudnia zajscie w ciaze poniewaz plyny zakwaszaja srodowisko pochwy a niby jak wiadomo plemniki najdluzej zyja w zasadowym srodowisku.

Tak czy owak, ten artykul nie przypadl mi do gustu bo jak by tak opierac sie na nim to chyba nigdy w ciaze bym nie zaszla.

ja kochałam sie codziennie w dniach płodnych, uzywalam zelow do higieny intymnej i jestem w 12 tyg ciazy a co do tego orgazmu to nie wydaje mi sie zeby to byla prawda... ale jesli tak bardzo sie tym przejmujesz , jesli nie osiagasz orgazmu przez penetracje to niech twoj ukochany piesci cie reka... powodzenia !
Stary 2009-08-28, 18:59   #7
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Powiem tak...przynamniej jedna rzecz z tego artykulu zgadza sie z prawda - to, ze plemniki "slabna" ilosciowo i jakosciowo, kiedy para kocha sie zbyt czesto...kazdy gin zaleci starajacym sie o dzidzie, zeby przed dniami plodnymi troche wstrzymac sie z przytulankami a i w te dni kochac sie niekoniecznie codziennie, ale co dwa dni...
Tak na logike - przeciez jak mezczyzna idzie robic badanie nasienia to tez wymagana jest kilkudniowa abstynencja...

Co do zelow do higieny intymnej to nie mam pojecia, ja uzywalam i w ciazy jestem wiec...

A co do orgazmow to na pewno nie sa "wymagane" tylko moze tak napisali, zeby starania o dziecko nie staly sie czysto "mechaniczne" tylko jednak byly czyms milym takze dla kobiety..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 23:08   #8
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja czytałam odnośnie:
* pozycji,że np.od tyłu jest najlepsza bo plemniki są bliżej szyjki macicy
*orgazmu,że poprzez orgazm a właściwie skurcze które wywołuje,plemniki szybciej docierają do celu.Bez orgazmu też zajdziesz w ciążę
*mnie się wydaje,że płyny do higieny intymnej to raczej tworzą środowisko zasadowe,a nie kwaśne....ale ręki sobie odciąć nie dam
*plemniki Y żyją do 24h (sa szybsze i słabsze),a X od 1-5dni (są wolniejsze,ale mocniejsze)
Stary 2009-08-29, 14:28   #9
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

jeśli chodzi o płyny do higieny to zależy jakie maja pH
pH poniżej 7 to jest środowisko kwaśne, z reguły wiemy że takie płyny maja około pH 3 --5,5 ........ więc tworza kwaśne środowisko w miejscach intymnych

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2009-08-29 o 14:30
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 09:57   #10
addicted to wizaz
Zadomowienie

Co do płynów do higieny intymnej to zgadzam się ze Słoneczkiem. Większość ma ph kwaśne, bo takie jest nam w pochwie potrzebne. Ale nie sądzę, żeby miały duży wpływ na zajście w ciążę - już po raz drugi jestem w ciąży i ciągle je stosuję

Co do częstotliwości stosunków to myślę, że co 2 dni wystarczy ze względu na żywotność plemników, o czym pisała Zebra i Sensuel, ale jak masz ochotę w dni płodne codziennie, to też powinno się udać

Orgazmy ze względu na skurcze macicy zapewne pomagają, ale nie wydaje mi się aby były niezbędne.
Może to będzie straszne co teraz napiszę, ale przecież ofiary gwałtów zachodzą w ciążę, a nie wierzę, żeby miały wtedy orgazm.

Co do różnych pozycji, to prawdopodobnie jest to uzależnione od budowy macicy (np. tyłopochylenie itp), ale nie znam się na tym jakoś specjalnie.

Ale wydaje mi się, że ważniejsze od tych wszystkich rzeczy jest przebadanie poziomu hormonów, zrobienie dopochwowego usg. Może się okazać, że trzeba się będzie wspomagać lekami, żeby zajść w ciążę.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 09:23   #11
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Smieszy mnie teoria ze orgazm jest nieunikniony do zajscia w ciaze
Tutaj w Niemczech byla taka glosna akcja o pewnym znanym panu, ktory kiedys gdzies tam dal jakiejs sprzataczce hm ''polizac'' :p potem ona zaszla w ciaze i go posadzila o alimenty. A kiedy on twierdzil ze to niemozliwe bo sie z nia nie kochal tylko no piescila go oralnie to okazalo sie ze laska wsadzila sobie jego sperme do pochwy i w taki sposob zostala zaplodniona Wiec nawet stosunek niekiedy nie jest potrzebny :p to tak ze smiesznych historii

A tak na serio, to wydaje mi sie ze najwazniejsze to kochac sie w dni plodne, jak najblizej owulacji, dajac plemnikom czas na regeneracje i odzywienie (w tym juz broszka faceta) No i pozycja tez powinna byc odpowiednia, jak pisala sensuel, od tylu - wtedy penetracja jest glebsza i plamniki maja krotsza droge do jajeczka

Co do plemnikow X i Y t jest to dobry sposob na wycelowanie w plec dziecka
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 08:33   #12
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Smile Dot.: Prosze o wypowiedz...

Cytat:
Napisane przez Angel1306 Pokaż wiadomość

Jakies glupoty pisza zeby ´´nie kochac sie zbyt czesto bo sie plemniki oslabiaja´´ my sie kocholismy bardzo czesto i jakos nie byly one takie slabe skoro daly sobie rade ha ha
Co do plynow do higieny to ja uzywam i nie ma ´´skutkow ubocznych´´

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 00:16   #13
kasiczka0106
Raczkowanie

GG do kasiczka0106

Właśnie dlatego unikam czytania na internecie. Bo z jednej strony dlaczego ktoś wypisywałby takie głupoty bez pewności, że tak jest? A z drugiej strony każda z nas jest dowodem na to, że to 'brednie'
kasiczka0106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 10:42   #14
Tity
Zakorzenienie

Ja kiedyś oglądałam program naukowy i mówili, że orgazm może pomóc w zajściu w ciążę. Prawdopodobnie po to został "wymyślony", bo orgazm to skurcze zasysające, więc wciągają plemniki. Może i w tym prawda, ale mi się jeszcze nie udało zajść mimo to

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 16:04   #15
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Co do plemnikow X i Y t jest to dobry sposob na wycelowanie w plec dziecka
no ze X to dziewczynka a Y to chlopakprobowala ktoras z was?pomaga?bo ja bym chciala kiedys dziewczynkea co do tematu-a ile kobiet zaszlo w ciaze podczas gwaltu?nie wierze,zeby mialy wtedy orgazma ph pochwy ma byc kwasne,zeby ja chronilo przed infekcjami.czesc plemnikow i tak przezyje a do zaplodnienia wystarczy tylko jeden....
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 09:49   #16
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Czy ja wiem czy takie prawdziwe sa te rady.. codo orgazmow to chyba przesada ze ta ktora ma orgazm zajdzie a ta co niema nie zajdzie.. bezsensu to bylo.. ja uzywalam zelow, nie podnosilam nog do gory i kochalam sie jak mi bylo wygodnie ale co 2,3 dzien.. i sie udalo!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości