|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
masaz stóp?
witam
czy sa jakies przeciwskazania do masazu stóp (przez uzycie wanienki do masazu stóp). może zna Pan jakies urządzenie warte polecenia? dzieki ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: masaz stóp?
Przeciwwskazania do masażu stóp sa takie same jak do masażu klasycznego oraz miejscowego. Należą do nich min:
- ostre stany zapalne, - infekcje skóry i rany, - podwyższona temperatura, - mozliwość wystąpienia krwotoków, - stany zapalne układy chłonnego, - czasem skłonności do alergi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
czy ktoras z Was panie drogie uzywa moze takiego urzadzonka (ksztalt porownywalny do miski)do kotrego wklada sie stopy i owo urzadzonko masuje stopy? czy daje to efekty? warto zakupic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: masaz stop
Ja mam takie urządzenie. Szczerze mówiąc zajmuje trochę miejsca i nie każdemu chce się to taskać i uruchamiać bo szybciej można użyć zwykłej miski. Na początku każdy chce sobie wymasować w nim stopy a potem nie ma komu tego urządzenia myć, bo po masażu zostaje brudny osad - nawet jak się ma super czyste stopy. Na plus mogę zaliczyć to że są ciekawe programy do masażu - bąbelki, fale oraz nakładki do masażu po których szoruje się stopą. Minusem prócz wielkości, ciężaru jest zakaz dodawania kosmetyków które się pienią, olejków bo zatykają kanaliki urządzenia oraz soli - a jak wiadomo takie preparaty uprzyjemniają moczenie stóp. Ceny takiego masażera są różne - warto poszukać w marketach, na allegro i w serwisach cenowych.
Co do efektów to faktycznie można się zrelaksować, jest przyjemnie ale żadnych cudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.