|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny studiujące administracje-help
Witajcie.
Pisze ponieważ potrzebuje waszej pomocy, a sama juz po prostu nie mma pojęcia co dalej. Otóż pomagam pisać prace licencjacką mojemu chłopakowi. Generalnie większość jest juz gotowa, jednak boje sie że czegoś jeszcze brakuje a juz na prawde nie mma pomysłu czemu. Ja nie studiuje administacji samorzadowej i nie ukrywam ze jest mi ciezko, jednak licze na jakies podpowiedzi z waszej str. A wiec tak temat brzmi: kompetencje i zadania rady gminy jako władzy stanowiącej na przykładzie naszego miasta i gminy. Mamy już ogólny zarys, przedstawienie gminy, opisane zadania na podstawie ustaw, statutu gminy itd. Czy możecie podpowiedziec co jeszcze mogło by sie znaleźć w takiej pracy, na co warto zwrócic uwage?? Będe bardzo wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny studiujące administracje-help
jak nie wie twoj chlopak co ma jeszcze dodac do tematu to najprosciej swojego prowadzącego seminarium niech sie spyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Problem jest jednak w tym, że jego promotor nie dośc ze nie dał możlwiości wyboru tematu, to jeszcze mało tego zadnej pomocy równiez nie udziela. Cały jego rocznik pisał bez zadnej z jego str pomocy
![]() Mam nadzieje ze cos doradzicie. ![]() ![]() Edytowane przez Zadumana Czas edycji: 2009-09-15 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A kompetencje i zadania rady gminy w tej miejscowości opisałaś?? Czy napisałaś tylk ogólnie jakie są zadania rady gminy? Bo jak dla mnie to jest różnica....
Edytowane przez fr3ak Czas edycji: 2009-09-15 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zadumana co prawda ja swoją pracę pisałam z prawa cywilnego, więc nie wiem czy w kwestii samorządu będe pomocna...
pisaliście już o realizacji zadań publicznych? jesli to praca oparta na konkretnej gminie warto by zacząć od jakiejś wzmianki na jej temat własnie, taki rys historyczny, krótka historia, liczba ludności, położenie, wspomnieć o podziale administracyjnym gminy i miasta, strukturze organizacyjnej... no nie wiem co jeszcze, bo nie wiem co macie już uwzględnione.... powodzenia życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
o rany jaka nuda :0 a ja zaczynam w tym roku administracje <eeee> bleeeeee....
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim z jakiego miasta jestescie?
na stronie internetowej powinnien byc ogolny zarys polityki miasta czy tez gminy. warto zajrzec na strone BIPu. ja skonczylam administracje co prawda 2 lata temu ale cos tam pamietam wiec moze pomoge. zapraszam na PW ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuje za odzew
![]() fr3ak- tak opisalismy je na podstawie statutu gminy i ustaw pomocniczych, takze to mamy ![]() Biedronilla- o realizacji zadań publicznych nie pisałam, czy mogłabyś podpowiedziec o czym warto by wspomniec? jesli chodzi o zarys historyczny, prezentacje gminy, jej pozycje to tak napisane juz jest ![]() losux- Administracja to kierunek zupełnie nie dla mnie ![]() ![]() ![]() Może tak ogólnie powiem co mamy: wiec tak rozdział pierwszy to ogólne wprowadzenie do tematu, podstawowe pojecia, rola gminy w państwie,jej podstawowe jednostki zarządzania itd Rozdział drugi: tutaj opisaliśmy kompetencje rady gminy ogólnie(na podst. ustaw i ksiązek) czyli kompetencje i zadania jakie kazda gmina w Polsce ma. Rozdział trzeci: tutaj juz piszemy bezpośrednio o naszej gminie tzn własnie rys historyczy, prezentacja gminy jej struktura organizacyjna, oraz zadania rady. Tak jak mowiłam mamy juz dużo, jednak wciaz wydaje mi sie ze jest za mało ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jak promotor do kitu to go zmienić na lepszego albo zglosic sprawe albo po prostu najzwyczajniej w swiecie isc od innego wykladowcy ktory sie zna i podpytac
u mnie na uczelni by spokojnie pomogli
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
up up, jeszcze jakies propozycje???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Zadumana zadania publiczne zawarte są w Biuletynie IP właśnie, a piszesz że tam "dotarłas"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]()
A mnie zainteresowało dlaczego ty piszesz jego pracę / piszecie razem. Rozumiem, że potem ją podpiszecie autor "K. Nowak z dziewczyną" czy autor "K. Nowak z A. Iksińską"?? I co na to promotor, że praca jest zbiorowa, zezwolił?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.