Dziewczyny studiujące administracje-help - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 18:05   #1
Zadumana
Rozeznanie

Dziewczyny studiujące administracje-help

Witajcie.

Pisze ponieważ potrzebuje waszej pomocy, a sama juz po prostu nie mma pojęcia co dalej. Otóż pomagam pisać prace licencjacką mojemu chłopakowi. Generalnie większość jest juz gotowa, jednak boje sie że czegoś jeszcze brakuje a juz na prawde nie mma pomysłu czemu. Ja nie studiuje administacji samorzadowej i nie ukrywam ze jest mi ciezko, jednak licze na jakies podpowiedzi z waszej str.

A wiec tak temat brzmi: kompetencje i zadania rady gminy jako władzy stanowiącej na przykładzie naszego miasta i gminy. Mamy już ogólny zarys, przedstawienie gminy, opisane zadania na podstawie ustaw, statutu gminy itd. Czy możecie podpowiedziec co jeszcze mogło by sie znaleźć w takiej pracy, na co warto zwrócic uwage?? Będe bardzo wdzięczna.
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 18:15   #2
jodzia
Przyczajenie

Dot.: Dziewczyny studiujące administracje-help

jak nie wie twoj chlopak co ma jeszcze dodac do tematu to najprosciej swojego prowadzącego seminarium niech sie spyta jego zdanie sie liczy
jodzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 18:24   #3
Zadumana
Rozeznanie

Problem jest jednak w tym, że jego promotor nie dośc ze nie dał możlwiości wyboru tematu, to jeszcze mało tego zadnej pomocy równiez nie udziela. Cały jego rocznik pisał bez zadnej z jego str pomocy

Mam nadzieje ze cos doradzicie. Powiem szczerze ze tak meczymy ta prace bo temat jest bardzo konkretny, kompetencje nie sa rozumiane ogólnie ale chodzi tylko o te, które ma jako władza stanowiąca.

Edytowane przez Zadumana
Czas edycji: 2009-09-15 o 18:26
Stary 2009-09-15, 18:37   #4
fr3ak
Przyczajenie

A kompetencje i zadania rady gminy w tej miejscowości opisałaś?? Czy napisałaś tylk ogólnie jakie są zadania rady gminy? Bo jak dla mnie to jest różnica....

Edytowane przez fr3ak
Czas edycji: 2009-09-15 o 18:39
fr3ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 19:27   #5
Biedronilla
Zadomowienie

Zadumana co prawda ja swoją pracę pisałam z prawa cywilnego, więc nie wiem czy w kwestii samorządu będe pomocna...
pisaliście już o realizacji zadań publicznych? jesli to praca oparta na konkretnej gminie warto by zacząć od jakiejś wzmianki na jej temat własnie, taki rys historyczny, krótka historia, liczba ludności, położenie, wspomnieć o podziale administracyjnym gminy i miasta, strukturze organizacyjnej... no nie wiem co jeszcze, bo nie wiem co macie już uwzględnione....
powodzenia życze
Biedronilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 19:49   #6
losux
Zadomowienie

o rany jaka nuda :0 a ja zaczynam w tym roku administracje <eeee> bleeeeee....

zdałam prawko!

kg 51-50-49-48-47-46-45-...

boczki 78-76-74-72-70...

udo 52-51-50-49-48..

łydka 34-33-32-32-30..

ramiona 27-25-23-21...
losux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 21:54   #7
lucaa_rules
Wtajemniczenie

przede wszystkim z jakiego miasta jestescie?
na stronie internetowej powinnien byc ogolny zarys polityki miasta czy tez gminy. warto zajrzec na strone BIPu.

ja skonczylam administracje co prawda 2 lata temu ale cos tam pamietam wiec moze pomoge.
zapraszam na PW
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 22:03   #8
Zadumana
Rozeznanie

Bardzo dziękuje za odzew i oczywiście prosze o jeszcze, na prawde kazda rada to dla mnie pomoc.

fr3ak- tak opisalismy je na podstawie statutu gminy i ustaw pomocniczych, takze to mamy
Biedronilla- o realizacji zadań publicznych nie pisałam, czy mogłabyś podpowiedziec o czym warto by wspomniec? jesli chodzi o zarys historyczny, prezentacje gminy, jej pozycje to tak napisane juz jest
losux- Administracja to kierunek zupełnie nie dla mnieale dzieki temu ze pomagam mu ja pisac duzo sie dowiedzialam o swojej gminie

Może tak ogólnie powiem co mamy: wiec tak rozdział pierwszy to ogólne wprowadzenie do tematu, podstawowe pojecia, rola gminy w państwie,jej podstawowe jednostki zarządzania itd

Rozdział drugi: tutaj opisaliśmy kompetencje rady gminy ogólnie(na podst. ustaw i ksiązek) czyli kompetencje i zadania jakie kazda gmina w Polsce ma.

Rozdział trzeci: tutaj juz piszemy bezpośrednio o naszej gminie tzn własnie rys historyczy, prezentacja gminy jej struktura organizacyjna, oraz zadania rady.

Tak jak mowiłam mamy juz dużo, jednak wciaz wydaje mi sie ze jest za małoco jeszcze mozna by napisać?moze poprosić w urzedzie o jakies statystyki, rapory, dobry pomysł?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
przede wszystkim z jakiego miasta jestescie?
na stronie internetowej powinnien byc ogolny zarys polityki miasta czy tez gminy. warto zajrzec na strone BIPu.

ja skonczylam administracje co prawda 2 lata temu ale cos tam pamietam wiec moze pomoge.
zapraszam na PW
Do strony BIP-u dotarłam(zdolna bestia ze mnie)i na pewno jeszcze zajrzę ale duzo informacji tam nie ma. Bardzo dziękuje jutro napisze na PW.
Stary 2009-09-16, 08:56   #9
eyo
Zakorzenienie

jak promotor do kitu to go zmienić na lepszego albo zglosic sprawe albo po prostu najzwyczajniej w swiecie isc od innego wykladowcy ktory sie zna i podpytac

u mnie na uczelni by spokojnie pomogli

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 16:13   #10
Zadumana
Rozeznanie

up up, jeszcze jakies propozycje???
Stary 2009-09-21, 14:31   #11
Biedronilla
Zadomowienie

Zadumana zadania publiczne zawarte są w Biuletynie IP właśnie, a piszesz że tam "dotarłas" może wpiszcie(opiszcie) jakich zadań podjęła sie wasza gmina (o srodkach i ich realizacji).. Może warto załączyć aktualny raport o stanie gminy? Musicie też wiedzieć, że taka praca z reguły nie jest obszerna, więc nie patrzcie żeby tego bylo duzo ale konkretnie i na temat ;-)
Biedronilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 14:52   #12
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Dziewczyny studiujące administracje-help

A mnie zainteresowało dlaczego ty piszesz jego pracę / piszecie razem. Rozumiem, że potem ją podpiszecie autor "K. Nowak z dziewczyną" czy autor "K. Nowak z A. Iksińską"?? I co na to promotor, że praca jest zbiorowa, zezwolił?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości