|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Indyjska spódnica
Witam w moim pierwszym wątku na tym forum.
![]() Dostałam ostatnio dwie indyjskie spódnice - nawet niebrzydkie, w kolorze, który lubię, jasny i trochę ciemniejszy fiolet. Jedna jest trochę cięższa, z kawałkami aksamitu, koronek, cekinów itp. Ale bez przesady. Druga jaśniejsza, lżejsza - koronki + cienki materiał. Też bez przesady. Nie mam pojęcia, co do nich zakładać. I w ogóle na jakie okazje takie spódnice pasują? Do pracy raczej nie założę, bo głupio bym się czuła. Na ulicach raczej takich nie widuję... W ogóle mam problem ze spódnicami, bo większość moich już się nie nadaje do noszenia, a w sklepach nie mogę znaleźć nic ciekawego. Szukałam nawet w internecie, ale też nic mi się nie podoba... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Indyjska spódnica
Cytat:
te spódnice sa takie w stylu boho? długie i falbaniaste? moim zdaniem możesz w takich spódnicach wychodzić na ulicę (ja często widzę je 'na mieście'). Lato jest wręcz stworzone do takich spódnic. Najlepiej będą wyglądać z prostymi dodatkami - jednolity top (biały, czarny, szary), klapki japonki, sandałki na płaskiej podeszwie lub koturny, kurtka dżinsowa (ew krótka skórkowa) i pasująca biżuteria.
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, co to jest styl boho.
![]() Ale tak, są długie i falbaniaste. Zastanawiałam się głównie, jaki kolor powinna mieć bluzka do takiej spódnicy. Bo w podobnym kolorze wyglądałabym zbyt jednolicie, a nie przepadam za zbyt dużymi kontrastami. A pasująca biżuteria to na przykład jaka? Żeby nie wyglądać jak choinka oczywiście... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jeśli wkleisz zdjęcie będzie łatwiej.
Ale do boho najlepiej pasują długie drewniane, metalowe już skórzane kolczyki i takie same bransoletki. Np zestaw - spódnica, biała/kremowa koszulka na szelkach, rozpuszczone włosy, okulary, skórzana torba na długim pasku i kilka bransolet na reku kilka linków dla inspiracji http://stylio.pl/artykul-styl-boho https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=179361&page=115 http://www.cogdziezaile.pl/index.php...boho&seakey=on http://uroda.onet.pl/fotogalerie/czy...eria-maly.html
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Od razu uprzedzam, że kompletnie się na tych różnych stylach nie znam. W ogóle na modzie się nie znam... Ale na co dzień ubieram się raczej klasycznie, czasami na sportowo i nawet nie wiem, czy w moim wieku to jeszcze pasuje w takich spódnicach chodzić. Nie chciałabym wyglądać jak hipiska albo cyganka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Takie spódnice sa idealne na spacery po plazy bądz letnie wyapdy na miasto. Ze względu że jak się domyslam spódnice ame w sobie sa juz strojne to ja dodałabym do nich stonowane, jednobarwne góry. Albo bluzki na ramiączkach albo tuby w kolorze czarnym, białym, odcienaich ziemi. Fajnie będą wyglądac z nimi jakies płaskie sandałki, lekko zdobione kolorowymi kamykami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
chyba wiem, o jakie spódnice ci chodzi
![]() zawsze noszę do nich bluzki w stonowanych kolorach, które w zestawieniu ze spódnicą nie dadzą efektu.. yhmm.. kolorowego ptaka ![]() często wybieram białe, czarne bluzki (mam jedną ulubioną, która deliktanie opada mi na ramiona). czasami dopasowane, a czasami luźne. buty.. często czarne baletki albo sandały, tylko takie delikatne. ja mam fioletowe z dwoma kwiatkami, na płaskim spodzie i cienkim spodzie. teraz mam zamiar zobaczyć efekt z koturnami na małym spodzie i z odkrytym palcem ![]() aa i czasami nosiłam te spódnice ze zwykłymi czarnymi trampkami w zestawienu z krótką dżinsową spódnicą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki!
Zrobiłam zdjęcia, ale nieszczególnie wyszły. Muszę poczekać na lepsze światło i zrobić jeszcze raz. Jedna z tych spódnic ewidentnie na upał się nie nadaje, bo jest ciężka, częściowo z takiego aksamitu. Ale druga owszem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Do wzorzystej spódnicy najprostszym i najbardziej efektownym rozwiązaniem będzie według mnie biała bokserka albo koszulka z rękawem.
Na pewno się nie będzie gryzła ze spódnicą. W przypadku ciemnej fioletowej spódnicy spróbowałabym przymierzyć t-shirt też fioletowy, ale w jasnym pastelowym odcieniu i zobaczyć jak całość się komponuje ![]() Edytowane przez iMeg Czas edycji: 2011-05-17 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Obie są fioletowy, tylko jedna jasna i lekka, a druga ciemniejsza i ciężka. A tak na filetowo to nie będzie zbyt jednolicie? Bo białe to do wszystkiego pasuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
do tej pierwszej to ja widzę szarości, szczególnie takie jasne. albo klasyczną czerń.
a ta druga to liliowe kolory, albo ciemniejsze fiolety, szarość. pokombinowałabym z niektórymi kolorami z tych aukcji np.: http://moda.allegro.pl/hiper-promocj...606769208.html lub z tej: http://moda.allegro.pl/top-letni-blu...599255037.html tak myśle cały czas.. ale w sumie można byłoby jeszcze pomyśleć nad materiałem.. tzn. niekoniecznie elastyczna dzianina tylko jakaś zwiewna itp. jeszcze czegoś poszukam ![]() a druga spódnica według mnie potrzebuje ciemnej i ciekawej góry. ![]() Edytowane przez Tinuu27 Czas edycji: 2011-05-21 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.