![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Trudny wybór więc proszę o rady :)
Witam Was
![]() Do rzeczy: Jeżdżę od 4 lat Fiatem Pandą z silnikiem benzynowym 1,2. I ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo jest bardzo ekonomiczna, zwrotna i łatwo zaparkować. To moje pierwsze auto, no i apetyt rośnie w miarę jedzenia. Powoli zaczynam się przygotowywać do zmiany samochodu. Chodzi mi o coś większego, tzn o większy bagażnik, bo w Pandzie jednak ciężko upchnąć namiot, materac, śpiwory i inne potrzebne na wakacje rzeczy, a dość często zdarzają się nam (mi i mojemu lubemu) takie wyjazdy. Od jakiegoś czasu jestem zakochana w KIA Soul ![]() Czy macie dla mnie jakieś sugestie, rady? A może jeszcze coś innego mi zaproponujecie? Z góry mówię, że nie chcę żadnego kolosa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Trudny wybór więc proszę o rady :)
Ja bym mimo wszystko wybrała nowe auto...
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wybrałabym nowe auto, ale Rav4 bardziej mi sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nowe salonowe auto nigdy mnie nie kusilo bo juz po roku baaardzo spada jego wartosc ![]() Sama bralam w czyms na miare leasingu, Audi - roczniaka z 7tys km przebiegu, nie duzo a cena o wiele nizsza. Takze nastepne autko ktore bedziemy kupowac tez bedzie uzywane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
in love with life
|
A ta Rav4 to z jakiego rocznika bys chciala?? Bo jesli roczna lub 2letnia to bym wziela Ravke ale jesli starsza to nowe autko.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Za to byłam w salonie i ta KIA Soul mi bardzo odpowiada. Oczywiście wygląd to kwestia gustu. Poza tym za nowym przemawia jeszcze to, że mogę mieć DOKŁADNIE taki jak chcę, więc w sumie jestem już zdecydowana ![]() ![]() A może następne, jak znowu będę potrzebowała coś większego, właśnie rodzinnego, to będzie coś w stylu Rav4 ![]() A zanim zamówię, to jeszcze chciałabym Was spytać o koła na 18" felgach, naprawdę tak strasznie się na nich jeździ? Bo czytałam, że nie najlepiej, ale to zazwyczaj pisały osoby, które też to tylko gdzieś słyszały. A osoby, które mają 18" mówią, że jeździ się bardzo dobrze... Sama nie wiem już... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
osobiście bardziej przypadła mi do gustu Kia
![]() a jednak co nowe to nowe, jak sama piszesz możesz wybrać jakie chcesz, a i masz pewność że nie będzie zatajona żadna stłuczka, usterka ![]() choć jednak Toyota to Toyota ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o wyposażenie, to ta KIA będzie duużo bogatsza niż te RAVki, które znalazłam
![]() Tylko te koła mnie nurtują... Czy ktoś wie coś na ten temat?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A może skusisz się na Suzuki - np. sx4 (osobiście żałuję, że go nie kupiłam
![]() ![]() ![]() Co do kia to się nie wypowiadam, bo nie znam bliżej tej marki, ale rav4 ma moja kuzynka i jest zadowolona (autko sprowadzone ze Stanów, automat). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Rav 4 to najmniej awaryjne auto w tej klasie samochodów i choć kocham kia (akurat nie soul) to jednak pomimo sentymentu do tej marki kupiłabym rav
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Suzuki mi się nie podobają
![]() ![]() Jeśli chodzi o Ravki to naczytałam się sporo, że auto ma dużo niedoróbek, i jednak jak na auto za taką cenę ma bardzo kiepskie wyposażenie. Skusi mnie chyba jednak ta Soul, ze względu na możliwość konfiguracji pod moją osobę, gwarancję itd. No i mi się BARDZO podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo mają stłuczki podczas transportu ![]() więc najlepiej samochód zaraz po kupnie sprawdzić u dobrego mechanika, który sprawdzi grubość lakieru ![]() co do tematu, wybrałabym soula. pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do kia - zaraz z ciekawości sprawdzę tego soula, bo nawet nie wiem który to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja moją Pandę też miałam z salonu, więc nie łudzę się, że z tego powodu będzie wszystko jak w bajce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja się nie znam na samochodach, mogę Ci tylko powiedzieć, że większość facetów, ktorych znam, jak slyszy KIA, to zaraz biadoli, że to beznadziejny złom, który się psuje i w ogóle jest do kitu. Nie mam pojęcia, czy to prawda, tak tylko mi się przypomniało.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mój tata miał KIA kupiliśmy go zaraz po wejściu firmy na polski rynek i powiem tak zardzewiał strasznie ale NIGDY się nie zepsuł. Miałąm sobie kupic nowego ceeda ale kupiłam jednak tańszy i używany samochód bo byłoby mi szkoda jakbym go zarysowała eraz troszkę żałuje ale KIA ogólnie polecam super autka i wlaściciee też sobie chwala.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielu facetów ma podobne zdanie o fiacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
O fiacie to chyba każdy ma takie zdanie słysząc nawet to co się działo rok temu z silnikami i produkcją. Ja to zawsze wychodze z założenia że trzeba trafić na dobrą sztukę
![]()
![]() |
#20 |
in love with life
|
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takich rewelacji nie biorę pod uwagę, bo większość facetów biadoli na prawie wszystkie marki ![]() Poza tym, wszyscy na wszystko biadolą, podobno mercedesy po 2000r. to też kicha a nie mercedes, więc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-07 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
in love with life
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Ale gdybym ja miala duzo kasy i kupowala jakies autko to bezwzglednie wybralabym niemieckie Audi. Moj ojciec posiada juz kolejna sztuke tej marki i jest jednym z najbardziej zadowolonych posiadaczy samochodow w Polsce. Zadnych napraw, zadnych problemow. Ani z obecnym autkiem, ani z poprzednimi modelami.
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam, a więc oczywiście wszysko jest rzeczą gustu i jeśli Ci się autko podoba to bierz bo później będziesz jednak żałowała. Co do 18-sto calowej felgi prawdą jest,że to nie rozmiar na polskie drogi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja w sumie też mogę się zaliczać do najbardziej zadowolonych posiadaczy samochodów, bo przez te 4-5 lat nie musiałam nic w tym moim niedocenianym i ogólnie uważanym za "be" FIACIE nic naprawiać :P Tanaa88 dzięki za info, w takim razie chyba wezmę 16", nie wygląda aż tak źle a pewnie lepiej się będzie jeździć. A jak to wygląda z zimówkami? Chodzi mi o to, że jeśli kupuję auto w zimie to ono i tak ma letnie opony tak? Bo w sumie tego nie wiem :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ato już zależy gdzie kupisz, z reguły dobry sprzedawca czy salon dorzuca komplet zimówek przy zakupie samochodu, 16" napewno bedą lepsze ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrala Rav4, bo łądniejsza
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z greatdee faceci zawsze znajdą dziurę w całym, żadna marka im nie odpowiada i w ogóle wszystko jest do d...
Ja mam swoje faworyty, typowo babskie auta ![]() A to moje marzenie: http://warszawa.szerlok.pl/motoryzac...rder,expensive Niekoniecznie ten kolor, bardziej podoba mi się grafitowy. Może kiedyś się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.