|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jakie skarpety do mokasynów?
Banalne pytanie, ale pierwszy raz kupiłam buty typu mokasyny, w kolorze brązowym i kompletnie nie wiem jak dobrać do nich skarpety - brązowe w kolorze buta, ciemniejsze, jaśniejsze? Białe chyba nie? Pomóżcie! Buty są dość mocno wycięte z przodu i skarpetkę cały czas widać, czy siedzę, czy idę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie skarpety do mokasynów?
cielista podkolanówka ?
ew. bez . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No włąśnie, jak dla mnei tylko podkolanówka, nie cierpię skarpetek do takich butów, jak już to tylko czare do czarnych i to bardziej sportowych, jeśli na delikatnym chociaż obcasie, tylko podkolanówki !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to są buty nw. typu, to tylko podkolanówki takie rajstopowo/pończochowe.
![]() Do bardziej sportowych, takich wiązanych np. to mogą być skarpetki. Ale do takich klasycznych to tylko te cienkie podkolanówy. Są też takie skarpety ale to kijowo wygląda jak się nogawka podwinie i widać ten piękny pasek rajstopowy, pogrubiony. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Do mokasyn jakie pokazala Kropka - zdjecie pierwsze i trzecie zakladam tez zwykle skarpety. Dopasowane kolorem do butow lub spodni, tak zeby mino wszystko skartepta na pierwszy plan sie nie wysuwala. Niby te mokasyny sa mocno zabudowane, ale zawsze moze byc widac troche skarpety. Dla mnie buty to czesc dodatkow, ktore chce wystawic na pierwszy plan. Ubieram sie skromnie, nie zbyt kolorowo, a wlasnie szaleje w kolorowych dodatkach i to one maja byc na pierwszym planie, a nie to co bezposrednio znajduje sie na stopie.
Do mokasyn na 4 zdjeciu, chodz i te na drugim sa juz elegantsze, zakladam rajstopowe podkolanowki. Jestem po operacji zylakow i nosze tez( ale juz coraz zadziej, a powinnam codziennie) podkolanowki antyzylakowe. Wygladaja one jak rajstopa, ale jak te grube rajstopy, material jest tez sztuczny, jak w rajstopach( tych zwyklych bo sa tez bawelniane) ale nie sa przeswitujace. Wyglada to mniej elegancko, bo niestety dla mnie taka podkolanowka nie wyglada elegancko, ale nosze spodnie, wiec ta odrobinka jaka moze byc widoczna nie robi mi roznicy. zdrowie jest dla mnie najwazniejsze. Poza tym wybieram kolory nautralne beze i jesli nie do butow do do spodni mi pasuje i nie bije po oczach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.