|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grill na 20 osób - co i jaka ilość?
Witam wszystkich
![]() Mam ogólny zarys co do jedzenia ale potrzebuje waszych rad jakie ilosci jedzenia przygotować na tyle osób. Zakładam, ze ostatecznie może być 25-30 osób. Jeśli chodzi o mięsa to będzie: -kiełbasa -kaszanka w folii z kapustą kiszoną, cebulą, musztardą i kminkiem -kiszka ziemniaczana -karkówka marynowana w winie -boczek w plastrach(do przemyślenia) To są pewniaki, ktore muszą być. Pytanie ile tego? Po 2kg będzie ok czy przesadziłam? Może boczek zamienić na coś z drobiu np. szaszłyki z piersi? Chętnie przeczytam o waszych sprawdzonych przepisach na mieso z grilla ☺ Druga sprawa to warzywa, sosy itp. Wstępnie będzie: -surówka z młodej kapusty (2 michy?) -sałatka z mixu sałat, fety, pomidorków, papryki, rzodkiewek, zieleniny, slonecznika prażonego(też 2 michy?) -warzywa grillowane -tzatziki w wiekszej ilości w dwóch wersjach -grilowane łódki z papryki z serem pleśniowym - sos czosnkowy To taki mój wstępny plan☺ bardzo liczę na opinie dziewczyn, które mają doświadczenie z duzym grillowaniem. Proszę o opinie co do ilości jedzenia i pomysłów na ciekawe sprawdzone potrawy. Myślalam jeszcze o sałatce ziemniaczanej, ma któraś sprawdzony przepis? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BLACK&WHITE
|
Dot.: Grill na 20 osób - co i jaka ilość?
2 kilo kiełbasy na 20 a może i na 30 osób to bardzo mało. Musisz obliczyć ile sztuk potrzebujesz. Uwzględnić, że ktoś może mieć większy apetyt itp.
Najlepsza opcja, to żeby każdy sam przyniósł co chce zjeść. A ty przygotuj sałatki i inne dodatki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Policz ile mięsa mniej więcej potrzebujesz na osobę.
Nie wiem co to jest kiszka ziemniaczana, ale ja bym dodała trochę szaszłyków z kurczaka, u nas mają większe wzięcie niż kiełbasy czy inne mięsa. Sałatka ziemniaczana wg mnie nie pasuje za bardzo do grilla. Ja robię taką z pomidora, kiszonego ogórka i cebuli + sól, pieprz.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na grilla możesz wrzucić serki camembert - skòrka się opieka, a w środku pyszny roztopiony serek
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.