|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Błyszczący nos.
Witam Was drogie panie.
Wiele osób boryka się z problemem błyszczącej skóry strefy T. Mój przypadek jest trochę inny, ponieważ błyszczy mi sam nos, na dodatek nie od przetłuszczenia. Nosek mam pokryty jakby błyszczącym naskórkiem, nie mam pojęcia jak się tego pozbyć i jaki krem wybrać, lub tonik. Dużo jest kremów które ograniczają wydzielanie sebum, ale nie jestem pewny czym jest te sebum, rozumiem że to jest wydzielina natłuszczająca skórę? Jeśli tak to nie dla mnie, ponieważ mi błyszczy sam martwy naskórek, mam taki tylko na nosie. Znacie może jakieś zabiegi usuwające taki naskórek? Poza tym mam dużo czarnych kropeczek na nosie (to się chyba wągry nazywa ![]() Poza tym może to jest wina diety? Pijam dużo mocnej herbaty całe życie, nie wiem jaki to może mieć wpływ na moja skórę. Poza tym nie palę już 3 tygodnie. Szukam sposobu na matową skórę nosa!
Rumień - strona o wszelkich problemach związanych z problemami naczynkowymi skóry Edytowane przez kikasek Czas edycji: 2009-09-21 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Błyszczący nos.
Przedewszystkim zacznij od peelingu, efekty beda natychmiasowe (polecam St. Ives Peeling Morelowy) jest drobnoziarnisty, po prostu swietny, pomoze tez pozbyc sie wagrow na nosku. Sproboj tez toniku zmiekczajacego skore, wydaje mi sie, ze Nivea ma takie. Jezeli Twoja skora nie jest tlusta nie ma sensu kupowac prodoktow matujacych itd, to tylko pogorszy sprawe(wysuszy skore). Twoj priorytet to wygladzenie i nawilzanie.
![]() Aha, i jeszcze jedno: nie wyciskaj wagrow! ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
niestety mam bardzo wrazliwa i naczynkowa skóre, peelingi z granulkami odpadaja.
Gdzie doczytałem że sa łagodne peelingi takie jak"Lirene cera wrażliwa peeling enzymatyczny". Zamowilem dzisiaj 4 paczki ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
prawdę mówiąc w ogolę.
ale wraz z tym peelingiem zamówiłem 2 kremy nawilżające dla skóry naczyniowej. Błyszczący nos to tylko jeden z problemów jakie mam ze swoja skórą ![]() Drugi to zaczerwienienia na twarzy, czyli tzw rumień. Na szczęście w tym roku zaliczę kilka zabiegów IPL, jak tylko mi opalenizna zejdzie. Tak w ogóle to taka ironiczna sytuacja...bo w opisie tego peelingu enzymatycznego piszę że dodaje on skórze blasku, lecz ja go kupiłem żeby otrzymać zupełnie odwrotny efekt ![]()
Rumień - strona o wszelkich problemach związanych z problemami naczynkowymi skóry Edytowane przez kikasek Czas edycji: 2009-09-22 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.