|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Prognoza za prąd a wynajęcie mieszkania
Nie miałam pojęcia jak zatytułować wątek, pierwszy raz wynajmuję mieszkanie. Nie wiem co robić, dostałam rachunek za prąd, takie rozliczenie za okres od22lutego do 20.08, tego roku tzwn. prognozę, ogólnie wiem o co chodzi bo nie od dziś płacę rachunki. Problem w tym, że ja wynajmuję mieszkanie od sierpnia tego roku, prawdopodobnie do końca roku tylko, bo dziad czynsz podwyższa, rachunek zapłaciłam bo termin się zbliżał, tu brawa jak zwykle do poczty polskiej, za dostarczanie tak szybko rachunków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prognoza za prąd a wynajęcie mieszkania
Odpowiem ci jako mysle uczciwy czlowiek ktory wynajmuje mieszkanie studentom ,ja podzielilabym ten rachunek na miesiace od lutego do sierpnia -wdg. umowy jaka podpisalas i w ten sposb wyszloby ile masz zaplacic za prąd lub tez zapropnowalabym abys zaplacila jakąś końcówkę rachunku ,wszytsko zalezy od kiedy mieszkasz.
jak najbardziej skontaktuj sie z wlascicielem i szkoda e nie zrobilas tego przd zaplaceniem ,co do trzymania terminow to nikt po wyslaniu rachunku nie odetnie ci prądu,wysylaja wezwanie do zapłaty a pozniej dzialają wiec troche to trwa. zadzwon do wlasciciela ,koniecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Co do odcięcia prądu to moze i nawet pół roku trwać, aż tak szybcy to oni nie są.
![]() Ja zadzwoniłabym do właściciela i porozmawiała z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Kurcze no wiedziałam, że głupio zrobiłam płacąc to
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a nie spisaliscie stanu licznika w dniu wynajmu? to przeciez sprawa oczywista...
ponadto podejrzewam, ze zaklad energetyczny moze rozliczyc zuzycie na dany dzien i reszte rozliczac po swojemu...no chyba, ze sie myle.. dziwny jakis ten wlasciciel...z jakiej racji masz placic za kogos... ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Powinno być tak, że oni płacą za prąd, który zużyli. Najlepiej porozmawiaj z właścicielem, powinnaś dostać te pieniądze z powrotem. A sama zapłacić tylko za to, co zużyłaś.
Jeśli właściciel nie odda ci tych pieniędzy, zawsze możesz sama odebrać pieniądze, nie płacąc za prąd za ostatni miesiąc-dwa twojego mieszkania (zorientujesz się w wysokości rachunków przez ten czas). To nieuczciwe, ale jeśli on ci nie odda pieniędzy, to też oszustwo z jego strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi O bardziej Oświecone Umysły niż mój
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a wprowadzając się spisaliście z właścielem stan liczników?
2 nowe ekoskórki Atmosphere, nowy staniczek Calvin Klein, kostium Leg Avenue -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13913003 zestaw givenchy mariage nowy -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post14777088 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Spisywał stan licznikowy, więc chyba dobrze
![]() Postanowiłam skontaktować się sama z tymi znajomymi, bo w końcu to ich rachunek prawda? Muszę tylko jakoś rozliczyć te 20dni, które są w ten rachunek wliczony i ja już mieszkałam....
6 Lipiec 2013 ![]() 14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malenstfo24 Czas edycji: 2009-09-21 o 19:20 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porozmawiaj z właścicielem, niech Ci tę zapłatę rozliczy w najbliższym czynszu. To jest jego sprawa żeby ściągnąć pieniądze od poprzednich lokatorów.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Uf sprawa zamknięta, znajomi oddali nam pieniądze bez problemu, dobrze, że to nie jacyś obcy ludzie od teraz będę na to zwracać większą uwagę wynajmując mieszkanie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.