|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Tort bez masy - znacie jakiś ?
Witam wszystkich
![]() ![]() Niestety nie znalazłam takiej odpowiedzi na pytanie, które jest w tytule. Myślę, że mi pomożecie ![]() Moja ciocia skończy 24 lat w za tydzień w piątek i chcę upiec tort na tę okazję. Problem w tym, że jest to osoba, która lubi placki tradycjonalne takie jak : sernik, makowiec lub murzynek. Nie przepada za masami w plackach. Jaki polecacie zrobić tort? Może być już coś z masą jak się nie uda nic wymyślić, bo niespodzianką nie zgardzi ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tort bez masy - znacie jakiś ?
A może tort z owocami i galaretką? Biszkopt można kupić albo upiec, na to owoce i odpowiednią galaretką zalać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tort z masa serowa
![]() albo sernik dunski(?) ten na zimno, wiesz, biszkopt, ser,owoce,galaretka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nic na siłę. Ja upiekłabym dobry sernik lub ciasto czekoladowe w okrągłej formie, ładnie udekorowała i podała jak tort.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja bym przełożyła murzynek kwaśnym dżemem i polała biała czekolada
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A może "Zielone jabłuszko"? Tak wygląda moje:
Załącznik 2514714 1. Biszkopt 2. Przesmażone jabłka w galaretce agrestowej 3. Górna warstwa smakuje jak ptasie mleczko cytrynowe (ubija się śnieżkę i dodaje galaretkę, smak zależy od dodanej galaretki). Robiłam też w innej wersji: biszkopt kakaowy, wiśnie (konfitury) w galaretce wiśniowej, na wierzch pianka o smaku truskawkowym. Jak znajdę zdjęcie to wkleję... jest: Załącznik 2514704 Jak będziesz chciała dokładny przepis do napisz na priv ![]() Ciasto jest bardzo proste do wykonania i smakuje wybornie ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2009-09-14 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja proponuję na spód makowiec, a górę sernik, a na samą górę posypać owocami jakimiś drobnymi np. migdał.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
zebra? a przy okazji bardzo prosty jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a moze pavlova?
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4...258_MEDIUM.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
też nie lubię z masami typu krem, więc polecam przepyszne ciasto z niezwykłym nadzieniem, jest to Fantastyczny Cytrynowiec http://www.cincin.cc/index.php?showt...hl=cytrynowiec "Krem" jest genialny, jak go robię to każdy się zachwyca się tym ciastem
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Trojka, świetne to ciasto i jak ładnie wygląda przydekorowane herbatnikami.
Bardzo mnie zachęciłaś i przepis dodałam do wypróbowania ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wiem! sernik na murzynku okraglej formie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Trojka, a Ty czym dekorujesz wierzch? Tak jak pisałam herbatniki bardziej mi się podobały niż biszkopty i ciekawa jestem czy z nimi próbowałaś?
![]() Niestety chwilkę zleci zanim zrobię tego placuszka, bo mam teraz postanowienie, że przez 2 tygodnie nie jem słodyczy ![]() ![]() Ale napewno wypróbuję, zresztą przepisy z Cin Cin i Wielkiego Żarcia często testuję ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Herbatnikami nie próbowałam bo robię w tortownicy ale w blaszce rzeczywiście herbatniki bardziej by pasowały ![]()
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-09-19 o 01:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Trojka, dziękuję za odpowiedź
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc ;**
Wybrałam jednak bananowca, którego dałam do zwykłej blaszki ![]() Jeśli macie przepisy na dobre torty to można dodawać. Za niedługo babcia ma urodzinki.. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.