Schudnac 20 kg!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-30, 13:49   #1
jearsay
Przyczajenie

Schudnac 20 kg!!!!

Witajcie,

Jako ze wiele jest takich watkow, i ja postanowilam zalozyc wlasny. czytalam gdzies, ze grupowe odchudzanie bardzo motywuje osoby ze slaba wola (czyli np mnie ) do trzymania diety. Szukam wiec kilku pan do wspolnej grupy odchudzania, spowiadania sie z kazdego zjedzonego cukieraska i wspolnych wysilkow w celu zrzucenia wagi.
Ja mam 22 lata, waze 79 kg i chce schudnac 20 kg. wczoraj stanelam przed lustrem i wpadlam w panike. Mimo ze probowalam juz kilka razy sie odchudzac, nic to nie dwalo, bo po 2 tygodniach glodzenia sie i tak znow wracalam do objadania sie . Zaczelam wiec od dzisiaj, z samego rana zapisalam sie na 3 miesiace do fitnessclubu, no i chce zaczac jakas sensowna diete.
Jesli ktoras z was ma podobny do mnie problem to zapraszam moze razem uda nam sie schudnac.
Stary 2009-06-30, 15:20   #2
AniaIAngela
Raczkowanie

Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

ja z checia sie przylacze , wlasnie skonczylam cwiczyc i zaraz robie kolacje , hehe na diecie jestem od 26 , srednio dziennie cwicze godzinke
AniaIAngela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 15:24   #3
martynazagadka
Raczkowanie

Chętnie się dołączę!!! Szukałam jakiegoś nowego wątku, żeby startować z równego poziomu. Ja odchudzam się już od tygodnia, narazie kilogram mniej. Mam plan chudnąć około 1 - 2 kg tygodniowo, bo wtedy prościej. A więc, możemy zaczynać razem. Ja startuje z MŻ

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Ja właśnie skończyłam jeść kolacje. A ćwiczenia dopiero jak dziecko mi zaśnie, bo jak biega dookoła to nie mogę się skupić hi hi
martynazagadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 15:25   #4
natalka193
Przyczajenie

Ja ważę aż 85 kg jutro idę do apteki po tabletki zelixe 15 na receptę podobno są super szybko się chudnie i to bez efektu jojo
Słyszałyście coś o tych tabletkach??
natalka193 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 15:29   #5
martynazagadka
Raczkowanie

Dziewczyny na innych forach odradzały jakiekolwiek suplementy. Wszyscy obiecują ze nie ma efektu jojo, ale nie trzeba w to wierzyć, bo jak skusisz się raz albo dwa na fast fooda, albo coś extra słodkiego albo kalorycznego to niestety kg wrócą. Podobno jeśli ktoś ma tendencje do tycia to całe życie musi się odchudzać.
A to nie coś podobnego jak alli?

Edytowane przez martynazagadka
Czas edycji: 2009-06-30 o 15:31
Stary 2009-06-30, 15:33   #6
AniaIAngela
Raczkowanie

same polykanie tony tabletek nic nie daje , zas jesli polykamy i solidnie cwiczymy moze nas troche wzmocnic chociazby dlatego ze daje nam energie do cwiczen , pozdrawiam
AniaIAngela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 15:41   #7
martynazagadka
Raczkowanie

Ja z dniem 1 stycznia 2009 przestałam jeść słodycze i kolacje i szczerze nie oszukując samej siebie do kwietnia nie zjadłam ani kostki czekolady ani nawet łyzeczki cukru do kawy nie wsypałam, codziennie widziałam tyle samo na wadze, a potem coraz więcej i więcej i pomyślałam co jest??!! Kupiłam Therm Line II zaczęłam jeść nałogowo słodycze tak jak wcześniej i schudłam 5 kg po zjedzeniu pierwszego opakowania potem kolejne i niestety zaczęłam tyć. Poszłam wiec na dietę kopenhaską i schudłam 5 kg i tyle trzymam do dziś czyli już ponad miesiąc.
Stary 2009-06-30, 15:46   #8
jearsay
Przyczajenie

Cool Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

hej dziewczyny! ciesze sie ze sie pojawilyscie. No ja wczoraj sie do fitnessclubu zapisalam, na razie na 3 miesiace, niestety zaczne cwiczyc dopiero od pojutrze, bo okres ja wlasnie teraz tez mysle o therm line.
Martynazagadka jaka to jest dieta kopenhaska?? Ach no i gratuluje zaparcia ze slodyczami!! podziwiam, u mnie to bedzie chyba najwiekszy problem bo ja uwielbiam slodycze i ogolnie dobrze zjesc

Edytowane przez jearsay
Czas edycji: 2009-06-30 o 15:52
jearsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 15:50   #9
bajk
Przyczajenie

Jestem po dwóch porodach i mam 20 kg do zrzucenia. Od dzisiaj jestem na diecie "odchudzanie na zawołanie" turbo.
Według tej diety mam jeść 6 posiłków dziennie.... właśnie jestem po czwartym i jak na razie nie jestem głodna.... zobaczymy po paru dniach czy będą jakieś efekty.
bajk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 16:03   #10
martynazagadka
Raczkowanie

Co do diety na zawołanie efekty są świetne ale efekt jojo podobno już po pierwszych kromkach chleba, nawet tego razowego.

Czas edycji: 2009-06-30 o 16:04
Stary 2009-06-30, 16:12   #11
jearsay
Przyczajenie

Ja tak sobie myslalam, ze moze teraz nie stosowac diety zadnej konkretnj, tylko jesc zdrowo i nietluszczowo. 5 posilkow dziennie, ale malych, i niskokalorycznych. Myslicie ze to oze zadzialac?
Ehhh no ja tak bardzo chce schudnac! ale mam strasznie slaba wole, czasem mam takie napady na slodycze, ze nie moge sie powstrzymac. Potem oczywiscie siedze w kacie i rycze, ze nawet czekolady sobie odmowic nie moge wiem ze brzmi tragcznie, ale teraz mam motywacje, nie moge patrzec na siebie w lustrze, licze bardzo na wasza pomoc i sama ja chetnie zaoferuje. Razem damy rade!

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

jej 500 kal to strasznie malo. nie dziwie sie, ze robilo ci sie slabo. Czytalam ze diety ponizej 1000 kal sa bardzo niezdrowe dla organizmu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 16:14   #12
martynazagadka
Raczkowanie

Raczej bardzo nie zdrowe zwłaszcza dla kobiet, teraz okres nie chce przyść i kilka siwych włosów się pojawiło
Stary 2009-06-30, 16:43   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez jearsay Pokaż wiadomość

jej 500 kal to strasznie malo. nie dziwie sie, ze robilo ci sie slabo. Czytalam ze diety ponizej 1000 kal sa bardzo niezdrowe dla organizmu.
1000 kcal to też niezdrowo, szczególnie jeśli chce się coś do tego ćwiczyć. Dieta 1000 kcal to dieta dość ekstremalna, przeznaczona dla ludzi którzy z jakiegoś powodu nie mogą ćwiczyć. Skoro zapisałaś się do fitnesklubu to nie porywaj się na nią absolutnie.

W ogóle większość tych konkretnych diet jest do niczego, sprawdziłam na sobie wiele i niestety na żadnej nie byłam w stanie wytrzymać dłużej niż miesiąc max, zwykle krócej... Nie mówiąc już o tym, że co z tego że przez miesiąc chudłam np 5 kg, skoro to wszystko później wracało z nawiązką

Dlatego przeszłam na zdrowe żywienie, z mocnym ograniczeniem (nie całkowitym wykluczeniem) słodyczy, fast foodów, rzeczy smażonych i kalorycznych. Jadam chude mięso pieczone, duszone, czasami smażone ale bez tłuszczu, grillowane... Chude wędliny, jajka, czasem chudy nabiał jak mam ochotę ale nie przepadam za nim więc niezbyt często. Jadam zdrowe węglowodany takie jak kasze, brązowy ryż, razowe pieczywo, płatki owsiane. Owoce, warzywa oczywiście. Piję głównie wodę mineralną, odstawiłam soki. Chyba, że wyciskane w domu. Orzechy, pestki, słonecznik, zdrowe tłuszcze, ryby chude i tłuste.
Innymi słowy naprawdę jadam bardzo wiele rzeczy, nie czuję jakbym była ja diecie, jak mam ochotę na deser to zjadam lody, jak jest jakaś "okazja" typu urodziny, wesele itp to nie odmawiam kawałka ciasta. Przyzwyczaiłam się już, nie liczę kalorii, nie odmawiam sobie niczego całkowicie tylko stosuję umiar
Schudłam 11 kg, teraz jestem przed okresem i zapewne po nim na wadze będzie mniej, jak zawsze
Planuję schudnąć jeszcze przynajmniej 9, czyli -20 w sumie, jak w tym wątku

Chudnę powoli, to fakt, szczególnie teraz (na początku szło szybciej), ale mogę na takiej diecie być całe życie, jest przyjemna, nie chodzę nigdy głodna, jem 5 razy dziennie i smaczne rzeczy Polecam, dziewczyny! Jeśli nie umiecie wytrwać na rygorystycznej diecie to widać takie diety nie są dla Was, zmieńcie podejście, chudnijcie sobie powoli ale za to zdrowo i trwale, bez żadnego osłabienia, bez jojo.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 17:12   #14
jearsay
Przyczajenie

Wow Lexie! Gratulacje ! 11 kg to juz cos. tak wlasne myslalam o tym takim rozsadnym jedzeniu, widac rzeczywiscie jest to wiecej warte niz dietki. Wlaczylam do mojego dnia tez czerwona herbatke, podobno przyspiesza przemiane materii za godzine kolacja, salatka z kapusty pekinskiej, papryki, cebuli i jablka i troche oliwy.
Ale mi sie chce slodkiego , aaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Lexie a przez ile schudlas te 11 kg?
Stary 2009-06-30, 17:27   #15
martynazagadka
Raczkowanie

Kiedyś byłam na takiej zdrowej diecie. schudłam 20 kg, ale potem byłam w ciąży i urodziłam dziecko i te kilogramy nie chcą zniknąć. Ograniczyłam jedzenie ale to nie pomogło. A teraz wzięłam się ostro za siebie. Mam mocne postanowienie nie zjadania resztek po mojej córce, które są zwykłym oszukiwaniem siebie, tak jak podjadanie. Chyba muszę sprawić sobie jakiegoś zwierzaczka

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Moja siostra jest na zdrowej diecie od marca. I schudła 7 kg. Chudnie powoli 1 kg tygodniowo.

Czas edycji: 2009-06-30 o 17:26
Stary 2009-06-30, 19:24   #16
Koleandra
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Ja też od dzisiaj zaczynam. Kurcze cieszę się, że nie jestem sama. Co prawda nie chcę schudnąć 20 kg, ale kilka by się przydało tak ok. 8-9. Przy wzroście 165 ważę 59 kg. I mam straaasznie grube uda i wielki tyłek, nieproporcjonalne to wszystko do reszty :/ No cóż mam zamiar wspierać Was i motywować, bo warto schudnąć nawet nie dla wyglądu, ale dla zdrowia. Pozdrawiam i trzymam kciuki. ;*
Koleandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 20:01   #17
wstretnamalpa
Raczkowanie

Witam!!!!!
Taaaaaaaaaaaaaak ja chcę schudnąć 20kg!!!!!!
Gadam tak już od dobrych 5 miesięcy i nic konkretnego w tym celu nie zrobiłam! A to tak po ciąży mi się zrobiło przytyłam ponad 30 nie wiem jakim cudem?????????Coś koło 15 zrzuciłam w dwa tygodnie a potem waga stanęła w miejscu i za nic nie chce spaść!!!
Najgorsze jest to ,że jeżeli jadam normalnie to od razu tyje jak nie jem nic to jakieś dziwne bóle żołądka mnie łapią!!!Już nawet zaczynałam powoli godzić się z myślą ,że będe wielorybem do końca życia ale.........dzisiejsza garówa doprowadziła mnie do szaleństwa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!W nic kompletnie nie mogłam się zmieścić a jak sie w coś wcisnęłąm to wyglądałam jak parówa!!
I doszłam do wniosku że tak nie może być !!!A niech mi się żołądek buntuje!!!!Postaram się nic nie jeść!!!!:rolley es::r olleyes::rolley es:.. ...........
...ale....znowu mi nie wyszłoStary wrócił z pracy, zwinął nas po drodze ze spacerku i pojechaliśmy do maca: mur:moja wina ,moja wina, moja wina!!!!!!!!!!!!!Ale przysięgam tylko ten jeden grzech mam dzisiaj na sumieniu a jutro to już z pewnością nie dam się namówić do złego!! Będę żyła tylko na kawie i płatkach od czasu do czasu!!!!Niestety jeżeli chodzi o ćwiczenia to nie ma mowyjestem zbyt leniwa żeby zmusić się do regularnego treningu w domu a na fitness ani siłownie nie mam czasu chociaż tęskno mi do tego ogromnie!
O jejku ale nasmarowałam!!P rzepraszam za moje wypociny!
....a jeszcze jedno-lubie słodkości znacie jakis sposób żeby je znienawidzieć????:confuse d:(sa ma może jakoś dałabym radę ale stary to też ogromny łasuch i jak on coś je to ja szału dostaje!!!)
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 20:23   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez wstretnamalpa Pokaż wiadomość
Będę żyła tylko na kawie i płatkach od czasu do czasu!!!!
Ale po co???

Odchudzam się tak od początku wiosny jakoś, ale przyznam, że przez ostatni miesiąc dieta została odwieszona na kołek bo była sesja i nie miałam do tego głowy. A teraz jestem chora Jak mi minie gorączka to wracam na siłownię
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 20:45   #19
Malinn
Zakorzenienie

Ja jestem od dluzego czasu na takiej "diecie" jak lexie fakt, ze ostatnio za bardzo sobie pofolgowalam ale w sumie od poczatku schudlam juz 9kg.. niby nieduzo... ale po spodniach juz widac...

Dziewczyny... nie obiecujcie sobie po dietach z gazet, ze jak je przetrwacie to bedziecie juz na zawsze super laski! Przeszlam przez wiekszosc z nich, jadlospis kopehnaskiej znam na pamiec... i tak na prawde nigdy super laska nie zostalam... bo co zrzucilam to nadrobilam... w suplementy diety tez nie wierzcie, bo jak nie ruszycie tylka i nie zaczniecie ZDROWO a nie dietetycznie o listku salaty i szklance wody, sie odzywiac to nigdy nie bedziecie szczuple... a juz na pewno nie utrzymacie wagi

Wstretna malpo...aby nie chcialo ci sie slodyczy, wywal z diety WSZYSTKIE weglowodany... efekt po 3 tygodniach rygoru gwarantowany... jak to przezyjesz to unormujesz sobie wszystkie hormonki i zadnych dzikich zachcianek i napasci na slodycze nie bedzie

Kolendro myslisz, ze jak zrzucisz 9 kg i dorobisz sie niedowagi to wyglad ud sie poprawi? Mysle, ze sobie ubzuralas grube uda... moze masz taka budowe ciala poprostu.. ale jesli juz za grube to zadbaj, zeby byly ladnie umiesnionea nie sflaczale z obwislym tluszczykiem.. i skup sie raczej na ciwczeniach niz na diecie masz BMI 21 jak bedziesz miec 18 i zero miesni wcale nie bedziesz wygladac lepiej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 21:05   #20
jearsay
Przyczajenie

Popieram Malinn, Kolendro ja przy wzroscie 165 mam 79/80 kg i to jest nadwaga. 59 Kg przy naszym wzroscie to dobra waga, mozesz sie martwic o zrzucenie kilograma ale nie 9!!! Dziekujemy za wsparcie i rowniez jak bedziesz czegos potrzebowala, to pisz, ale zastanow sie jeszczce dobrze nad twoim postanowieniem, bo niejedna z nas by zabila dla twojej wagi (mnie w to wliczajac ). Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Wstretna malpo ja sobie kupilam w aptee api-chrom, moja lekarka mowila, ze zapelnia troche zoladek i ogranicza apetyt na slodycze, dzisiaj go wzielam od rana i musze powiedziec, ze nie chcialo mi sie az tak bardzo slodkiego. Bede informowac o efektach dziewczyny wszystkie nowe witam i ciesze sie, ze dolaczylyscie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Ach, wydrukowalam sobie tabele kalorii z internetu i bawilam sie w excelu i postanowilam sobie zrobic moj wlasny dziennik odchudzania do wydrukowania. Taka tabelka zawierajaca miejsca na wpisywanie wszystkich danych o posilkach, kaloriach, ilosci godzin sportu, ilosci spozytych pplynow itd. Jesli ktoras by chciala, moge zarzucic Buziaki wam wszystkim i nie podjadajie juz teraz, bo za pozno
Stary 2009-07-01, 08:53   #21
wstretnamalpa
Raczkowanie

Wypiłam kawkę i zastanawiam się co dalej?????Pod biurkiem mam całą paczkę francuskich precelków...ja się im oprę ale do czasu kiedy stary po nie sięgnie bo nie tyle sama mam ciśnienie na słodkości tylko nasz tatuś jest obżartuchem i cały czas musi coś mielić, no i wówczas jest mi trudno się oprzeć!!
Koleandra rozumiem, że źle czujesz się we własnej skórze ale rzeczywiście może to tylko kwestia jednego lub dwóch kilogramów podejrzewam ,że jesteś super laską tylko każda z nas ocenia siebie nieco gorzej niż jest w rzeczywistości!Ja kiedys byłam w miarę szczupła ale też cały czas starałam ograniczać jedzonko bo wydawało mi się, że dupsko i brzuch rozlewa mi się bokami teraz wiem ,że przesadzałam i marze o takiej sylwetce jak kiedyś!!Mam 150 cm a waże ponad 60 na dodatek stan mojej skóry po ciąży jest tragiczny Oczywiście teraz najważniejszą rzeczą w moim życiu jest moja mała księzniczka!!! Ale przykro mi, że moje ciało tak bardzo się zmieniło
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 10:30   #22
jearsay
Przyczajenie

Czesc dziewczyny
jak tam? ja zaczelam dzien od kromki chleba (cebulowego - nie moglam sie oprzec) z serkiem i calego pomidorka. Do tego oczywiscie czerwona herbatka a zaraz jem drugie sniadanie, czyli jogurt z mussli. macie moze jakies propozycje na lekki dietetyczny obiad?
Stary 2009-07-01, 10:42   #23
iza251
Zakorzenienie

hmmm tak mysle czy sie przyłączyć
juz nie raz przyłączałam sie do podobnych wątków i ...
waże ok 82 kg jestem wysoka mam 173 cm i gdzieś wtapiaja sie te kg
najbardziej chciałabym pozbyć się znienawidzonej opony- to pozostałosc po ciaży (chociaż córka ma 21 miesiecy spora dziewczynka a ioponka nadal spora jest)
podchodziłam do wielu diet,ale mam bardzo słaba wolę...
szkopuł w tym,że np.nie lubie słodyczy,moga dla mnie nie istnieć,ale za to pieke pyszne ciasta...staram sie ich naprawdę mało jesć ale nie ma sie co oszukiwac podjadam je ...
ale najtrudniej wyeliminowac mi chleb,bułki
nie palę
co jeszcze
chciałabym schudnać naprawdę
na początek choć 5 kg potem małymi kroczkami tą 20 chciałabym zbić
25 lipca jade z rodzina nad morze ...z oponką...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Popieram Malinn, Kolendro ja przy wzroscie 165 mam 79/80 kg i to jest nadwaga. 59 Kg przy naszym wzroscie to dobra waga, mozesz sie martwic o zrzucenie kilograma ale nie 9!!! Dziekujemy za wsparcie i rowniez jak bedziesz czegos potrzebowala, to pisz, ale zastanow sie jeszczce dobrze nad twoim postanowieniem, bo niejedna z nas by zabila dla twojej wagi (mnie w to wliczajac ). Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Wstretna malpo ja sobie kupilam w aptee api-chrom, moja lekarka mowila, ze zapelnia troche zoladek i ogranicza apetyt na slodycze, dzisiaj go wzielam od rana i musze powiedziec, ze nie chcialo mi sie az tak bardzo slodkiego. Bede informowac o efektach dziewczyny wszystkie nowe witam i ciesze sie, ze dolaczylyscie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Ach, wydrukowalam sobie tabele kalorii z internetu i bawilam sie w excelu i postanowilam sobie zrobic moj wlasny dziennik odchudzania do wydrukowania. Taka tabelka zawierajaca miejsca na wpisywanie wszystkich danych o posilkach, kaloriach, ilosci godzin sportu, ilosci spozytych pplynow itd. Jesli ktoras by chciala, moge zarzucic Buziaki wam wszystkim i nie podjadajie juz teraz, bo za pozno
chętnie bym obejrzała TĄ TABELKĘ
PS.jutro rano zważę sie dokładnie i podam ile ważę.Od jutra START

Edytowane przez iza251
Czas edycji: 2009-07-01 o 10:43
iza251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 10:43   #24
jearsay
Przyczajenie

witaj iza, tez jade 25 lipca z rodzinka nad jeziorko, i to nie tylko z oponka ehh... no a we wrzesniu mam wesele(nie moje) i musze zrzucic jak najwiecej, zeby wbic sie w ladna suknie i wygladac w miare ladnie. Glodna jestem, hmmm chyba juz pora na drugie sniadanko
Stary 2009-07-01, 10:45   #25
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
witaj iza, tez jade 25 lipca z rodzinka nad jeziorko, i to nie tylko z oponka ehh... no a we wrzesniu mam wesele(nie moje) i musze zrzucic jak najwiecej, zeby wbic sie w ladna suknie i wygladac w miare ladnie. Glodna jestem, hmmm chyba juz pora na drugie sniadanko
ja w tym roku nie mam żadnego wesela,ale w przyszłym mam 5 to DOPIERO JEST MOTYWACJA
Stary 2009-07-01, 11:09   #26
martynazagadka
Raczkowanie

Ja waże najwięcej z was ale też jestem najwyższa bo 178. I gdyby udało mi się schudnąć te 20 kg było by cudownie. Niestety po ciąży odchudzanie idzie ciężej, a miało być prościej, że karmienie piersią itd:/
Stary 2009-07-01, 11:15   #27
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynazagadka Pokaż wiadomość
Ja waże najwięcej z was ale też jestem najwyższa bo 178. I gdyby udało mi się schudnąć te 20 kg było by cudownie. Niestety po ciąży odchudzanie idzie ciężej, a miało być prościej, że karmienie piersią itd:/
Martyna ja po porodzie byłam szczuplejsza niz teraz tak na moje oko to teraz (a dokładnie w zimie) przytyłam z 8 kg nie karmiłam piersią wiec nie wiem jak to sie ma do odchudzania.Nawet bieganina za córką na spacerach mi jakos nie pomaga
Stary 2009-07-01, 12:01   #28
martynazagadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Martyna ja po porodzie byłam szczuplejsza niz teraz tak na moje oko to teraz (a dokładnie w zimie) przytyłam z 8 kg nie karmiłam piersią wiec nie wiem jak to sie ma do odchudzania.Nawet bieganina za córką na spacerach mi jakos nie pomaga
Też nie karmiałam ale usłyszałam, że gdybym karmiła piersią to napewno była bym szczuplejsza niż przed ciążą. Ja też nie wiem jak to możliwe, że nie chudne, od 8 do 20 ciągle biegam za moją roczną córeczką i spaceruje i właściwie ciągle w biegu a opona jak sterczała tak sterczy!
Stary 2009-07-01, 12:31   #29
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynazagadka Pokaż wiadomość
Też nie karmiałam ale usłyszałam, że gdybym karmiła piersią to napewno była bym szczuplejsza niż przed ciążą. Ja też nie wiem jak to możliwe, że nie chudne, od 8 do 20 ciągle biegam za moją roczną córeczką i spaceruje i właściwie ciągle w biegu a opona jak sterczała tak sterczy!
wiesz w tym karmieniu piersią cos jest...znam takie przypadki osobiście,dziewczyny schudły TO FAKT
no cóż trzeba się zabrać za siebie i koniec
Stary 2009-07-01, 13:00   #30
mzaszka
Przyczajenie

Hejka

Ja dołączam się dzisiaj i jestem całą swą masa ciała z Wami
Przy wzroscie 170 u mnie na waguni teraz tkwią cyferki 68 ...... co sie znaczy, że ciut za dużo, dlatego od dnia dzisiejszego powracam do diety, którą stosowałam 3 lata temu i dzięki której bez większych wyrzeczeń i leków cud schudłam 8 kg. Niestety ciąża zrobiła swoje i etraz trzeba nad sobą troszkę popracować. Dieta South Beach czyli inaczej Plaż południowych to w tej chwili dziewczyny najlepsze rozwiązanie. Warzywa tanie jak barszcz więc zachecam. Do tego dużo chodzenia i jazda na rowerze to chyba żadna mordenga wiec liczę, że mi sie uda. Pozdrawiam i powodzonka.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A dziewczyny co sie tyczy ciąży i po ciąży to wcale nie jest tak źle, ja 5 miesiecy po urodzeniu zaczęłam dietkę i poszłam sobie na spinning 2 razy w tygodniu po godzince (najlepszy sposób na wypocenie się zaraz po seksie, a moze nawet i przed) i wróciłam do swojej wagi, tylko ostatnio jak mój mąż przestał palić jakoś tak wraz z nim zaczęłam wiecej jeść, a raczej zakrólowały na naszym stole masy słodyczy i cóż zrobiły swoje. Wiecie jak to jest, jak ich sie nie widzi to jest oki, panuej sie nad sobą ale jak już ktoś położy pyszną mleczną czekoladkę obok kawy z mlekiem, to potem tylko się papierek do kosza wyrzuca.

Dlatego zachęcam do spinningu - przecudna sprawa jak tylko wróci jesień, bo teraz szkoda słońca powracam na rower.
mzaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości