![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnac 20 kg!!!!
Witajcie,
Jako ze wiele jest takich watkow, i ja postanowilam zalozyc wlasny. czytalam gdzies, ze grupowe odchudzanie bardzo motywuje osoby ze slaba wola (czyli np mnie ![]() Ja mam 22 lata, waze 79 kg i chce schudnac 20 kg. wczoraj stanelam przed lustrem i wpadlam w panike. Mimo ze probowalam juz kilka razy sie odchudzac, nic to nie dwalo, bo po 2 tygodniach glodzenia sie i tak znow wracalam do objadania sie ![]() Jesli ktoras z was ma podobny do mnie problem to zapraszam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnac 20 kg!!!!
ja z checia sie przylacze , wlasnie skonczylam cwiczyc i zaraz robie kolacje , hehe na diecie jestem od 26 , srednio dziennie cwicze godzinke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chętnie się dołączę!!! Szukałam jakiegoś nowego wątku, żeby startować z równego poziomu. Ja odchudzam się już od tygodnia, narazie kilogram mniej. Mam plan chudnąć około 1 - 2 kg tygodniowo, bo wtedy prościej. A więc, możemy zaczynać razem. Ja startuje z MŻ
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Ja właśnie skończyłam jeść kolacje. A ćwiczenia dopiero jak dziecko mi zaśnie, bo jak biega dookoła to nie mogę się skupić hi hi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja ważę aż 85 kg jutro idę do apteki po tabletki zelixe 15 na receptę podobno są super szybko się chudnie
![]() Słyszałyście coś o tych tabletkach?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na innych forach odradzały jakiekolwiek suplementy. Wszyscy obiecują ze nie ma efektu jojo, ale nie trzeba w to wierzyć, bo jak skusisz się raz albo dwa na fast fooda, albo coś extra słodkiego albo kalorycznego to niestety kg wrócą. Podobno jeśli ktoś ma tendencje do tycia to całe życie musi się odchudzać.
A to nie coś podobnego jak alli? Edytowane przez martynazagadka Czas edycji: 2009-06-30 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
same polykanie tony tabletek nic nie daje , zas jesli polykamy i solidnie cwiczymy moze nas troche wzmocnic chociazby dlatego ze daje nam energie do cwiczen , pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja z dniem 1 stycznia 2009 przestałam jeść słodycze i kolacje i szczerze nie oszukując samej siebie do kwietnia nie zjadłam ani kostki czekolady ani nawet łyzeczki cukru do kawy nie wsypałam, codziennie widziałam tyle samo na wadze, a potem coraz więcej i więcej i pomyślałam co jest??!! Kupiłam Therm Line II zaczęłam jeść nałogowo słodycze tak jak wcześniej i schudłam 5 kg po zjedzeniu pierwszego opakowania potem kolejne i niestety zaczęłam tyć. Poszłam wiec na dietę kopenhaską i schudłam 5 kg i tyle trzymam do dziś czyli już ponad miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny! ciesze sie ze sie pojawilyscie. No ja wczoraj sie do fitnessclubu zapisalam, na razie na 3 miesiace, niestety zaczne cwiczyc dopiero od pojutrze, bo okres
![]() Martynazagadka jaka to jest dieta kopenhaska?? Ach no i gratuluje zaparcia ze slodyczami!! podziwiam, u mnie to bedzie chyba najwiekszy problem ![]() ![]()
Dla kobiety przymierzyc i nie kupic ![]() ![]() Edytowane przez jearsay Czas edycji: 2009-06-30 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jestem po dwóch porodach i mam 20 kg do zrzucenia. Od dzisiaj jestem na diecie "odchudzanie na zawołanie" turbo.
Według tej diety mam jeść 6 posiłków dziennie.... właśnie jestem po czwartym i jak na razie nie jestem głodna.... zobaczymy po paru dniach czy będą jakieś efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dieta kopenhaska to taka w której jeszc około 500 kalorii dziennie. Masz dokładnie napisany jadłospis. Tylko że jest kilka problemów z tą dietą, bo strasznie wymęcza i efekt jojo jest okropny. Teraz troszkę się pilnuje i ćwicze. Bo w trakcie diety kiedy wyszłam na spacer z córką robiło mi się słabo już po kilomentrze a zwykle chodziłyśmy 5. Słodycze jest łatwiej rzucić niż dobre jedzenie, bo kiedy coś jest dobre wtedy jest niestety kaloryczne:/ Co do diety na zawołanie efekty są świetne ale efekt jojo podobno już po pierwszych kromkach chleba, nawet tego razowego.
Edytowane przez martynazagadka Czas edycji: 2009-06-30 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Ja tak sobie myslalam, ze moze teraz nie stosowac diety zadnej konkretnj, tylko jesc zdrowo i nietluszczowo. 5 posilkow dziennie, ale malych, i niskokalorycznych. Myslicie ze to oze zadzialac?
Ehhh no ja tak bardzo chce schudnac! ale mam strasznie slaba wole, czasem mam takie napady na slodycze, ze nie moge sie powstrzymac. Potem oczywiscie siedze w kacie i rycze, ze nawet czekolady sobie odmowic nie moge ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Raczej bardzo nie zdrowe zwłaszcza dla kobiet, teraz okres nie chce przyść i kilka siwych włosów się pojawiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
W ogóle większość tych konkretnych diet jest do niczego, sprawdziłam na sobie wiele i niestety na żadnej nie byłam w stanie wytrzymać dłużej niż miesiąc max, zwykle krócej... Nie mówiąc już o tym, że co z tego że przez miesiąc chudłam np 5 kg, skoro to wszystko później wracało z nawiązką ![]() Dlatego przeszłam na zdrowe żywienie, z mocnym ograniczeniem (nie całkowitym wykluczeniem) słodyczy, fast foodów, rzeczy smażonych i kalorycznych. Jadam chude mięso pieczone, duszone, czasami smażone ale bez tłuszczu, grillowane... Chude wędliny, jajka, czasem chudy nabiał jak mam ochotę ale nie przepadam za nim więc niezbyt często. Jadam zdrowe węglowodany takie jak kasze, brązowy ryż, razowe pieczywo, płatki owsiane. Owoce, warzywa oczywiście. Piję głównie wodę mineralną, odstawiłam soki. Chyba, że wyciskane w domu. Orzechy, pestki, słonecznik, zdrowe tłuszcze, ryby chude i tłuste. Innymi słowy naprawdę jadam bardzo wiele rzeczy, nie czuję jakbym była ja diecie, jak mam ochotę na deser to zjadam lody, jak jest jakaś "okazja" typu urodziny, wesele itp to nie odmawiam kawałka ciasta. Przyzwyczaiłam się już, nie liczę kalorii, nie odmawiam sobie niczego całkowicie tylko stosuję umiar ![]() Schudłam 11 kg, teraz jestem przed okresem i zapewne po nim na wadze będzie mniej, jak zawsze ![]() Planuję schudnąć jeszcze przynajmniej 9, czyli -20 w sumie, jak w tym wątku ![]() Chudnę powoli, to fakt, szczególnie teraz (na początku szło szybciej), ale mogę na takiej diecie być całe życie, jest przyjemna, nie chodzę nigdy głodna, jem 5 razy dziennie i smaczne rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wow Lexie! Gratulacje ! 11 kg to juz cos. tak wlasne myslalam o tym takim rozsadnym jedzeniu, widac rzeczywiscie jest to wiecej warte niz dietki. Wlaczylam do mojego dnia tez czerwona herbatke, podobno przyspiesza przemiane materii
![]() Ale mi sie chce slodkiego , aaaaaaaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Lexie a przez ile schudlas te 11 kg?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kiedyś byłam na takiej zdrowej diecie. schudłam 20 kg, ale potem byłam w ciąży i urodziłam dziecko i te kilogramy nie chcą zniknąć. Ograniczyłam jedzenie ale to nie pomogło. A teraz wzięłam się ostro za siebie. Mam mocne postanowienie nie zjadania resztek po mojej córce, które są zwykłym oszukiwaniem siebie, tak jak podjadanie. Chyba muszę sprawić sobie jakiegoś zwierzaczka
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Moja siostra jest na zdrowej diecie od marca. I schudła 7 kg. Chudnie powoli 1 kg tygodniowo. Edytowane przez martynazagadka Czas edycji: 2009-06-30 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam!!!!!
Taaaaaaaaaaaaaak ja chcę schudnąć 20kg!!!!!! Gadam tak już od dobrych 5 miesięcy i nic konkretnego w tym celu nie zrobiłam! ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to ,że jeżeli jadam normalnie to od razu tyje ![]() ![]() ![]() I doszłam do wniosku że tak nie może być !!!A niech mi się żołądek buntuje!!!!Postaram się nic nie jeść!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...ale....znowu mi nie wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O jejku ale nasmarowałam!! ![]() ![]() ![]() ....a jeszcze jedno-lubie słodkości ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
![]() Odchudzam się tak od początku wiosny jakoś, ale przyznam, że przez ostatni miesiąc dieta została odwieszona na kołek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem od dluzego czasu na takiej "diecie" jak lexie
![]() ![]() Dziewczyny... nie obiecujcie sobie po dietach z gazet, ze jak je przetrwacie to bedziecie juz na zawsze super laski! Przeszlam przez wiekszosc z nich, jadlospis kopehnaskiej znam na pamiec... i tak na prawde nigdy super laska nie zostalam... bo co zrzucilam to nadrobilam... w suplementy diety tez nie wierzcie, bo jak nie ruszycie tylka i nie zaczniecie ZDROWO a nie dietetycznie o listku salaty i szklance wody, sie odzywiac to nigdy nie bedziecie szczuple... a juz na pewno nie utrzymacie wagi ![]() Wstretna malpo...aby nie chcialo ci sie slodyczy, wywal z diety WSZYSTKIE weglowodany... efekt po 3 tygodniach rygoru gwarantowany... jak to przezyjesz to unormujesz sobie wszystkie hormonki i zadnych dzikich zachcianek i napasci na slodycze nie bedzie ![]() Kolendro myslisz, ze jak zrzucisz 9 kg i dorobisz sie niedowagi to wyglad ud sie poprawi? Mysle, ze sobie ubzuralas grube uda... moze masz taka budowe ciala poprostu.. ale jesli juz za grube to zadbaj, zeby byly ladnie umiesnione ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Popieram Malinn, Kolendro ja przy wzroscie 165 mam 79/80 kg i to jest nadwaga. 59 Kg przy naszym wzroscie to dobra waga, mozesz sie martwic o zrzucenie kilograma ale nie 9!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Wstretna malpo ja sobie kupilam w aptee api-chrom, moja lekarka mowila, ze zapelnia troche zoladek i ogranicza apetyt na slodycze, dzisiaj go wzielam od rana i musze powiedziec, ze nie chcialo mi sie az tak bardzo slodkiego. Bede informowac o efektach ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ach, wydrukowalam sobie tabele kalorii z internetu i bawilam sie w excelu i postanowilam sobie zrobic moj wlasny dziennik odchudzania do wydrukowania. Taka tabelka zawierajaca miejsca na wpisywanie wszystkich danych o posilkach, kaloriach, ilosci godzin sportu, ilosci spozytych pplynow itd. Jesli ktoras by chciala, moge zarzucic ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wypiłam kawkę i zastanawiam się co dalej?????Pod biurkiem mam całą paczkę francuskich precelków...ja się im oprę ale do czasu kiedy stary po nie sięgnie
![]() Koleandra rozumiem, że źle czujesz się we własnej skórze ale rzeczywiście może to tylko kwestia jednego lub dwóch kilogramów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() jak tam? ja zaczelam dzien od kromki chleba (cebulowego - nie moglam sie oprzec) z serkiem i calego pomidorka. Do tego oczywiscie czerwona herbatka ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
hmmm tak mysle czy sie przyłączyć
juz nie raz przyłączałam sie do podobnych wątków i ... ![]() waże ok 82 kg jestem wysoka mam 173 cm i gdzieś wtapiaja sie te kg ![]() najbardziej chciałabym pozbyć się znienawidzonej opony- to pozostałosc po ciaży (chociaż córka ma 21 miesiecy spora dziewczynka a ioponka nadal spora jest ![]() podchodziłam do wielu diet,ale mam bardzo słaba wolę... szkopuł w tym,że np.nie lubie słodyczy,moga dla mnie nie istnieć,ale za to pieke pyszne ciasta...staram sie ich naprawdę mało jesć ale nie ma sie co oszukiwac podjadam je ... ale najtrudniej wyeliminowac mi chleb,bułki nie palę co jeszcze ![]() chciałabym schudnać naprawdę na początek choć 5 kg potem małymi kroczkami tą 20 chciałabym zbić ![]() 25 lipca jade z rodzina nad morze ...z oponką... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() PS.jutro rano zważę sie dokładnie i podam ile ważę.Od jutra START ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2009-07-01 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
witaj iza, tez jade 25 lipca z rodzinka nad jeziorko, i to nie tylko z oponka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja waże najwięcej z was ale też jestem najwyższa bo 178. I gdyby udało mi się schudnąć te 20 kg było by cudownie. Niestety po ciąży odchudzanie idzie ciężej, a miało być prościej, że karmienie piersią itd:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Też nie karmiałam ale usłyszałam, że gdybym karmiła piersią to napewno była bym szczuplejsza niż przed ciążą. Ja też nie wiem jak to możliwe, że nie chudne, od 8 do 20 ciągle biegam za moją roczną córeczką i spaceruje i właściwie ciągle w biegu a opona jak sterczała tak sterczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż trzeba się zabrać za siebie i koniec ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Hejka Ja dołączam się dzisiaj i jestem całą swą masa ciała z Wami ![]() Przy wzroscie 170 u mnie na waguni teraz tkwią cyferki 68 ...... co sie znaczy, że ciut za dużo, dlatego od dnia dzisiejszego powracam do diety, którą stosowałam 3 lata temu i dzięki której bez większych wyrzeczeń i leków cud schudłam 8 kg. Niestety ciąża zrobiła swoje i etraz trzeba nad sobą troszkę popracować. Dieta South Beach czyli inaczej Plaż południowych to w tej chwili dziewczyny najlepsze rozwiązanie. Warzywa tanie jak barszcz więc zachecam. Do tego dużo chodzenia i jazda na rowerze to chyba żadna mordenga wiec liczę, że mi sie uda. Pozdrawiam i powodzonka. ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A dziewczyny co sie tyczy ciąży i po ciąży to wcale nie jest tak źle, ja 5 miesiecy po urodzeniu zaczęłam dietkę i poszłam sobie na spinning 2 razy w tygodniu po godzince (najlepszy sposób na wypocenie się zaraz po seksie, a moze nawet i przed
![]() Dlatego zachęcam do spinningu - przecudna sprawa jak tylko wróci jesień, bo teraz szkoda słońca powracam na rower. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.