|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy wam też ruszają się dolne zęby???
Czuje ze ruszaja mi się dolne zeby jedynki, dwojki i trójki. Tak ok. 2 mm. Boje sie ze mi wypadna. Mam nawet czesto takie sny. Bylam u dentystki ale mi pwoiedziala ze nic nie widzi zlego. Natomiast kiedys dawo temu chodzilam do ortodonty i powiedzial mi on ze mam odsloniete szyjki i moge miec paradontoze. Co prawda dentystka nic mi nie powiedziala na ten temat, mowi ze wszystko jest ok, a ja nadal sie niepokoje. Boje sie ze zostane bez zebow w wieku 28 lat...
Czy wam tez ruszaja sie zeby? Czy to normalne? Moze jest tu jakas studentka stomatologii która zna siena rzeczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wam też ruszają się dolne zęby???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie, to nie jest normalne, a ta dentystka chyba tylko w gadaniu jest mocna. Idź do innej.
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
No skoro ortodonta Ci powiedział że masz odsłonięte szyjki,to możlie jest że możesz mieć paradantoze i moga ci zeby wylecieć.
Mi się żadne dolne zęby nie ruszają,ale kiedyś miałam o tym sen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idz do innego dentysty, to nie jest normalne.
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- idz do innego dentysty na konsultacje ![]()
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-09-27 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Byłaś u ortodonty -tzn. że nosiłaś aparat stały? albo wyciągany?
Wiem, że delikatne ruchy zębów w takiej sytuacji nie muszą być czymś złym. A nawet są normalne -jeśli zęby ruszają się, gdy chwycisz je palcami, odrobinę -tak, że nie powstaje szczelina między zębem a dziąsłem. Jednak jeśli czujesz, że zęby ruszają się "same" to może być to coś niedobrego.. . Proponuję pójść do innego stomatologa i może ortodonty. Stracisz pieniądze, ale zyskasz pewność i spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mi się nie ruszają
![]() ![]() wiesz... czasem dentyści nie zwracają zbytnio uwagi na takie szczegóły i to jest właśnie najgorsze... ![]() proponuję skonsultować się prywatnie z dobrym dentystą.Jeśli miałaś odsłonięte szyjki to może to być paradontoza. A krwawią ci dziąsła przy myciu?
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
dziei za odpowiedzi. Boje sie ze zostane bez zebow :_(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
paradontoza to poważna choroba, trudna w leczeniu. Jeśli masz odsłonięte szyjki to już pierwszy dzwonek do tego by zacząć działać w tym kierunku.
Poczytaj http://www.periodent.com.pl/strona.php?12 http://www.choroby.senior.pl/paradontoza http://www.kobieta.pl/zdrowie/medycy...oroba-dziasel/ A czy krwawią Ci dziąsła? Są nabrzmiałe i opuchnięte? Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-09-29 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.