![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Co chciałabyć w sobie zmienić?
Jak w temacie. Co chciałybyście w sobie zmienić? Jakich nawyków chciałybyście się pozbyć, a jakie chciałybyście w sobie wyrobić? Co Was w sobie irytuje? Co Wam się nie podoba?
Chciałybyście być bardziej pracowite, systematyczne, mniej emocjonalnie podchodzić do niektórych spraw, przewartościować swoje życie? - powiedzcie to tutaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co chciałabyć w sobie zmienić?
Brak mi systematyczności i pracowitości, jestem bałaganiarą, jestem zbyt leniwa...i bardzo odwlekam różne rzeczy, chociaz powinnam się nimi zająć od razu. A, i jestem niezdecydowana bardzo...zamiast sama wziąć życie we własne ręce, wciąż czuję potrzebę pytania się ludzi o zdanie. Także wszystkie te cechy są do wymiany, a znalazłoby się ich jeszcze więcej...ale nie będę się rozpisywać
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja zmieniłam w sobie to, co zawsze chciałam.
A teraz żałuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A zdradzisz co to było?
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Otóż zawsze chciałam uciec od wizerunku i zachowania szarej, cichej myszki zanurzonej w książkach. Udało mi się to, zyskałam wielu nowych znajomych, po tym jak otworzyłam się na ludzi, zmieniłam styl ubierania, pokonałam porażającą nieśmiałość.
Zawsze jest druga strona medalu ![]() Tak bardzo chciałam zostawić za sobą przeszłość, a ona wraca do mnie w najmniej spodziewanych momentach, aż żałuję tego postępu ![]() Obecnie jestem na etapie szukania stanu równowagi. Ot tak na przestrogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie każdy dostrzega, że odrobina nieśmiałości ma pozytywną stronę - ludzie nieśmiali są zwykle bardziej ugodowi, nie bawią się uczuciami innych, nie wykorzystują nikogo itp. itd. Nie warto wszystkich tych cech tracić ![]() Mam nadzieję, że znajdziesz swoją równowagę ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Staram się bardzo mocno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym właśnie mniej emocjonalnie podchodzić do wszystkiego. Jestem strasznie wrażliwa, "bardzo delikatna i strasznie łatwo jest mnie zranić (słowa TŻta)" a chciałabym nie płakać tak często (nie potrafię, taka miękka jestem) i chciałabym czasem być twarda jak skała, żeby ludzie nie mogli mnie zranić. A przynajmniej chciałabym móc zachować takie pozory przed innymi....
O. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Chciałbym nie mieć (prawie) wszytskiego w dup*e,
To naprawde nie jest dobre kiedy niczym się nie przejmujesz, zawsze szukasz odbrych stron itp... Chciłabym uczyć się tak żeby nie miec poprawek Zawsze olewam nauke i licze na szczęście dotąd mi się zawsze udawało ale kiedyś może się nie udać Chciałabym byc bardziej wytrwala w diecie Bo odchudzma sie od roku i schudnąć nie moge ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Buźka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;14512180]Jak w temacie. Co chciałybyście w sobie zmienić? Jakich nawyków chciałybyście się pozbyć, a jakie chciałybyście w sobie wyrobić? Co Was w sobie irytuje? Co Wam się nie podoba?
Chciałybyście być bardziej pracowite, systematyczne, mniej emocjonalnie podchodzić do niektórych spraw, przewartościować swoje życie? - powiedzcie to tutaj. ![]() Jak sie domyslam chodzi ci o charakter, wiec.... przede wszystkim chcialabym, być bardziej samodzielna i niezależna, wyzbyć sie w sobie zbyt wielkich pokladów egoizmu, ktory mnie czasem przytłacza no i .... nerwy, oj tak, chcialabym być mniej nerwowa. Nad wszystkim pracuję od dawna i efekty z dnia na dzień coraz lepsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Copyraptor
|
Chciałabym umieć zmobilizować się do pracy - często (zawsze) odkładam naukę na ostatnią chwilę, a potem niedosypiam i fatalnie się czuję.
Gorzej jest z moim rysunkami i zamówieniami na figurki, bo jak mnie złapie artystyczna blokada, to nic mi nie wychodzi, same kulfony i plastusie ![]() ![]() Chciałabym też być mniej drażliwa, czasem irytuje mnie jakaś pierdołka, i biedny TŻ obrywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim chcialabym miec bardziej optymistyczne nastawienie do zycia.. Chcialabym byc mniej nerwowa i nie przejmowac sie wszystkim tak bardzo, nie zamartwiac na zapas..ale to trudne.
Chcialabym byc bardziej odwazna, siegac po swoje,ale to chyba wiaze sie tez w pewnym sensie z wyzbyciem sie skrupulow..A osob ktore ida po trupach do celu nie cierpie. A najbardziej , tak najbardziej, to chcialabym polubic siebie sama za to, jaka jestem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Chciałabym zmienić swój cały charakter, myślicie że to możliwe? Podobno zmienia on się co 7 lat, ale czy ja wiem czy to prawda...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja chciałabym byc bardziej zdecydowana, bardziej pewna siebie, swoich wyborów, chcialabym rowniez byc bardziej sklonna do podejmowania jakiegos ryzyka...a tak, ciągle monotonia ![]() chcialabym rowniez wiecej sie usmiechać, czasami z trudem mi to przychodzi...i byc bardziej otwartą na ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jestem zbyt zazdrosna
Jestem strasznie leniwa Narwana i raptowna Bałaganiara Czasem zbyt nerwowa, wręcz agresywna Często zakręcona jak słoik... ![]() Zapomniałam dodac tej paskudnej cechy, odkładania rzeczy na później, zwłaszcza jak jest to coś męczącego/stresującego tak długo to odkładam, aż w końcu mnie przytłacza milion spraw do załatwienia, ja się wtedy denerwuje, chodzę załamana i marudzę TŻowi "Jejuuuu musze zrobic to, tamto... " hehe
"Nie ufaj nikomu, to nikt Cię nie oszuka" ![]() Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki! ![]() Edytowane przez KochanaGadzinka Czas edycji: 2009-09-30 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ej, ale na pewno masz jakieś cechy, których nie powinnaś zmieniać - jak jest ich mniej to pewnie zmiana idzie szybciej ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Chciałabym się nie obrażać, nie zrzędzić i mniej się stresować wszystkim, a zwłaszcza kontaktami międzyludzkimi
![]() Pracuję nad tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Więcej robić, a mniej mówić. Teraz dużo gadam, co zrobić muszę, A I tak na gadaniu sie kończy. Wszystko odkładam na później.
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym schudnąć, być mniej leniwa, zacząć biegać... Lepiej panować nad sobą, by mnie mniej ponosiło - kontroluję to, ale na zasadzie nieokazywania zdenerwowania (nie mówię o tłumieniu tego w sobie) - ale i tak prędzej czy później musi znaleźć jakiejś ujście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
chciałabym miec płaski brzuszek jak kiedyś
![]() a jesli chodzi o charakter to byc mniej wrażliwą na róznie sytuacje .Oo tak !! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym być mniej nieśmiała w stosunku do mężczyzn. Mieć tą pewność w stosunku do tych, którzy mi się podobają, tak jak niektóre dziewczyny.
I trochę mniej dziecinna, ale tylko trochę. No i mniej leniwa, bo lenistwo mnie często gubi.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Chcialabym wreszcie zacząć myślec o sobie. Nie podchodzic tak emocjonalnie do różnych spraw, nie być aż tak wrażliwą osobą i nie brać wszystkiego do siebie. Umieć się postawić kiedy trzeba, bronić się i mimo wszystko nie poddawać. Podbudować swoją samoocene!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym częściej myśleć o sobie, bo bycie dobra samarytanką dla wszystkich i stawianie czyichś interesów ponad swoje nie zawsze popłaca. czyli chciałabym mieć albo twardsze serce albo twardszą... pupę ![]() Mniej się przejmować -opinią innych ludzi, studiami,tym co mi się w życiu przytrafia. Szkoda zdrowia i nerwów. Wprowadzać słowa w czyny, za często kończy się u mnie tylko na "szczerych" chęciach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja bym też trochę chciała. Lubię siebie ale. Moja totalna dezorganizacja czasem mnie wykańcza (nad tym pracuję). Poza tym taaak, mniej leniwa, bardziej wytrwała i konsekwentna a także, mniej niezdecydowana (a jestem, łoho! przeokrutnie). No i mniej rozmyslać i rozkminiać wszystko, a także mniej sie wszystkim martwić. No i nie denerwować tak strasznie i nie marudzić, zrzędzić tyle. Też zbyt emocjonalna jestem, i niepotrzebnie nieśmiała bywam.
Acha, i więcej optymizmu sobie życzę. P.S. Fajnie, mal_a_gosia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Chciałabym być systematyczna, nie odkładać wszystkiego na później, doprowadzać rzeczy do końca, poza tym chciałabym być bardziej otwarta na zdanie innych, być mniej dominująca, akceptować wady innych, być mniej leniwa i mieć troszkę więcej odwagi i wiary w siebie.
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja rowniez chcialabym potrafic mniej emocjonalnie podchodzic do wielu spraw, chcialabym czasami nie byc tak wylewna z emocjami, przestac za kazdym razem wyciagac reke na zgode bo wiele razy przez to ze probowalam dojsc do zgody slyszalam ze sie ponizam tylko dlatego ze nie lubie gdy ludzie w moim otoczeniu kloca sie ze mna o glupoty, chcialabym tez byc bardziej uporzadkowana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.