Prośba o opinię - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Na jakie warsztaty w ramach rozwoju osobistego z chęcia się wybierzesz?
warsztaty psychodramy 3 12,00%
jak pokonać stres 6 24,00%
ciało wolne od napięć 8 32,00%
warsztaty wychowawcze 0 0%
jak rozmawiać z dzieckiem o rozwodzie 0 0%
jak rozmawiać z dzieckiem na trudne tematy 4 16,00%
sposoby wychowywania dziec 2 8,00%
jak budować relacje 6 24,00%
schematy, które przeszkadzają nam żyć 12 48,00%
znaleźć pracę marzeń 9 36,00%
Konsultacje z psychologiem 6 24,00%
Psychoterapia 5 20,00%
Coaching 2 8,00%
3 miesięczny trening redukcji stresu 4 16,00%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 12:19   #1
tila84
Przyczajenie

Lightbulb

Prośba o opinię

Witajcie,
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, więc jeśli nie wybaczcie i poproszę serdecznie o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

Serdecznie proszę Was o porady i opinie w bardzo konkretnej sprawie.

Wraz z koleżankami jesteśmy psychologami i założyłyśmy miejsce w którym prowadzimy grupy osób z konkretnymi problemami, warsztaty tematyczne i wsparcie indywidualne. Organizujemy przeróżne warsztaty. I tu pojawia się właśnie problem...

Część z nich jest realizowana w ramach dni otwartych, czyli za darmo a część w konwencji płacisz ile chcesz - może to być 1zł, 10zł, 30, 50 zł lub na ile wycenicie. Są też niektóre płatne, jednak te są już zaawansowane, z metodami psychoterapeutycznymi stosowanymi w trakcie i wymagające przynajmniej całego dnia - i na te przyjdą już naprawdę bardziej zaawansowane w poszukiwaniach osoby.

Czy Wy chodzicie na takie wydarzenia? Gdzie znajdujecie informacje? Czy macie zapotrzebowanie na takie usługi?
Dostrzegam spory poziom nieufności u ludzi, więc ciężko jest stworzyć miejsce bardzo przyjazne, promujące usługi psychologiczne ale też dające swobodę komunikacji i pracy nad sobą, bo potrzeba do tego ludzi.

Z doświadczenia- osoby, które wzieły udział do tej pory są chętne do skorzystania z innych forma, jednak ktoś musi się najpierw dowiedzieć, żeby wziąć udział
I w tym właśnie rzecz. Jak dotrzeć do tych, których temat interesuje. Tematy mamy różne:
wychowanie dzieci w różnym wieku, asertywność, praca ze stresem - bardzo konkretne metody, praca z ciałem, komunikacja, grupy dla samotnych, dla rozwodzących się. Właściwie cały czas coś nowego kiełkuje, bo potrzeby osób, z którymi do tej pory miałyśmy do czynienia są przeróżne.

Będe Wam naprawdę niesamowicie, bardzo, bardzo wdzięczna za podpowiedzi. Inicjatywa odbywa się na terenie śląska.
Dziękuje Wam ślicznie
tila84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 13:15   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Prośba o opinię

Cytat:
Napisane przez tila84 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, więc jeśli nie wybaczcie i poproszę serdecznie o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

Serdecznie proszę Was o porady i opinie w bardzo konkretnej sprawie.

Wraz z koleżankami jesteśmy psychologami i założyłyśmy miejsce w którym prowadzimy grupy osób z konkretnymi problemami, warsztaty tematyczne i wsparcie indywidualne. Organizujemy przeróżne warsztaty. I tu pojawia się właśnie problem...

Część z nich jest realizowana w ramach dni otwartych, czyli za darmo a część w konwencji płacisz ile chcesz - może to być 1zł, 10zł, 30, 50 zł lub na ile wycenicie. Są też niektóre płatne, jednak te są już zaawansowane, z metodami psychoterapeutycznymi stosowanymi w trakcie i wymagające przynajmniej całego dnia - i na te przyjdą już naprawdę bardziej zaawansowane w poszukiwaniach osoby.

Czy Wy chodzicie na takie wydarzenia? Gdzie znajdujecie informacje? Czy macie zapotrzebowanie na takie usługi?
Dostrzegam spory poziom nieufności u ludzi, więc ciężko jest stworzyć miejsce bardzo przyjazne, promujące usługi psychologiczne ale też dające swobodę komunikacji i pracy nad sobą, bo potrzeba do tego ludzi.

Z doświadczenia- osoby, które wzieły udział do tej pory są chętne do skorzystania z innych forma, jednak ktoś musi się najpierw dowiedzieć, żeby wziąć udział
I w tym właśnie rzecz. Jak dotrzeć do tych, których temat interesuje. Tematy mamy różne:
wychowanie dzieci w różnym wieku, asertywność, praca ze stresem - bardzo konkretne metody, praca z ciałem, komunikacja, grupy dla samotnych, dla rozwodzących się. Właściwie cały czas coś nowego kiełkuje, bo potrzeby osób, z którymi do tej pory miałyśmy do czynienia są przeróżne.

Będe Wam naprawdę niesamowicie, bardzo, bardzo wdzięczna za podpowiedzi. Inicjatywa odbywa się na terenie śląska.
Dziękuje Wam ślicznie
Mnie zawsze takie "płacisz ile chcesz" onieśmiela, bo nie wiem ile chcę, a ile tak naprawdę ta druga strona oczekuje. Nie do końca ten pomysł przemawiałby, gdybym usłyszała, że wykwalifikowani psychologowie w ten sposób promują swoją działalność. Pewnie bym uznała, że może nie są wcale tacy wykwalifikowani... Chodzi mi o to, że musicie uważać, żeby nie przesadzić.

Stronę internetową pewnie już macie, więc teraz starajcie się ją rozreklamować (i oczywiście dbajcie o to, aby była przejrzysta, aktualna, solidna od strony informacyjnej). Ulotki w przychodniach, miejscach gdzie ludzie chodzą. Możecie wykupić reklamę na Wizażu chociażby. I tak dalej. Form jest wiele, tylko trzeba się skupić na 2-3 i zrobić to dobrze.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 14:11   #3
MeredithGrey
Zadomowienie

Np. rozłożyć ulotki w szkołach jogi. Ja na wiele rzeczy które znalazłam w swojej szkole jogi poszłam.
Do tego dobra reklama internetowa.
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 15:05   #4
anett7
Raczkowanie

No i jeszcze facebook. Przynajmniej na mnie on działa, znalazłam wiele fajnych firm i organizacji których oferty mnie zainteresowały. Ale reklama w sieci to podstawa, np google adwords.
Stary 2014-06-04, 18:33   #5
201801191006
Konto usunięte

adwordsy, dobra strona internetowa, sensownie prowadzony profil FB, ulotki w miejscach gdzie można trafić na potencjalnych klientów, a jeśli macie fundusze to może citylighty.
no zrezygnowałabym z tego 'płacisz ile chcesz', mało to profesjonalne się wydaje.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 20:49   #6
maacieek
Zakorzenienie

Studencka strona dla studentów z twojej mejscowości gdzie z reguły są informacje o szkoleniach, zapisach, stażach itp.
Jakieś szkoły językowe, siłownia może na zasadach wymiany - oni biorą twoje ty bierzesz ich.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 15:50   #7
lalibelle
Rozeznanie

Może część osób uważa,że jeśli coś może być prawie za darmo,to jest mało warte.Poza tym może boją się,że będą musieli swoje prywatne sprawy przy obcych ludziach wywlekać
Usługi psychologa są potrzebne,ale może też ludzie uważają,że to ich w jakiś sposób upokorzy,że z tgo korzystają

Thank God, I'm a woman
lalibelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 22:55   #8
tila84
Przyczajenie

Witajcie,

Serdecznie dzięki za wszystkie opinie. Wiele z nich podpowiada pomysły, które są tym co robimy- więc tym bardziej mamy poczucie, że idziemy w dobrym kierunku. Jest też parę perełek, które z chęcią wykorzystamy. Jednak burza mózgów ma swoją siłę

Jeśli macie jeszcze jakieś wskazówki, skąd pozyskujecie informacje o nowych, ciekawych wydarzeniach - z chęcią posłuchamy
Dzięki wielkie
tila84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 23:12   #9
86lola
Rotmistrz

Mysle, ze informacje na temat warsztatow warto zamiescic w przychodniach zdrowia.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 14:55   #10
simplyred
Przyczajenie

dokładnie - tam gdzie ludzie chcą po prostu tej pomocy...
simplyred jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości