Po czym poznaæ, ¿e zwi±zek ma przysz³o¶æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-12-08, 20:46   #1
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 631

Po czym poznaæ, ¿e zwi±zek ma przysz³o¶æ?

Nie ukrywam, ¿e na obecnym etapie swojego ¿ycia interesuj± mnie tylko powa¿ne zwi±zki. Do¶wiadczy³am ju¿ romansu bez zobowi±zañ i zwi±zku z kim¶, kto nie mia³ szans na zostanie moim partnerem ¿yciowym mimo mi³o¶ci jak± go darzy³am. Teraz chcê czego¶ powa¿nego, nie mam si³ ani ochoty na zmienianie facetów co pól roku, przyzwyczajania siê do nowej osoby, potem zrywania i zaczynania zwi±zku z kim¶ innym, a tak ostatnio dzia³o siê w moim ¿yciu. Niedobrze mi siê robi na sam± my¶l o czym¶ takim.
Jestem teraz z kim¶, z kim do¶æ dobrze mi siê uk³ada. Nie chcê tu go wychwalaæ ani opisywaæ ze szczegó³ami, powiem tylko, ¿e jest mi z nim dobrze, równie¿ podoba mi siê fizycznie i jednym s³owem taki kto¶ móg³by zostaæ moim T¯ na d³u¿ej
Jest jedno "ale"...Nie wiem, czy ten zwi±zek ma przysz³o¶æ, czy warto siê anga¿owaæ i liczyæ na co¶ wiêcej. Nie mówiê tu w tym momencie o ma³¿eñstwie bo teraz oboje studiujemy i za wcze¶nie by o tym mówiæ, ale chcia³abym mieæ pewno¶æ, ¿e je¿eli wszystko bêdzie siê miêdzy nami uk³ada³o dobrze to bêdziemy zawsze razem. ¯e on mnie nie zostawi je¿eli dostanie pracê w innym mie¶cie/kraju po studiach, ¿e w takiej sytuacji wyjedziemy razem, ¿e wspólne ¿ycie bêdzie priorytetem. Potrzebujê tej pewno¶ci a jej nie mam. Nie wiem, czy on my¶li o mnie powa¿nie, gdy go pytam, to mówi ¿e tak, ale ¿e on nie ma zwyczaju niczego planowaæ. ¯e nie chce niczego na pewno obiecywaæ. O wspólnym mieszkaniu te¿ raczej nie mówi, my¶lê, ¿e tego nie chce.
Wiem, ¿e ludzie w naszym wieku, choæ mo¿e jeszcze nie decyduj± siê na ¶lub to chocia¿ obiecuj± sobie, ¿e chc± byæ razem w przysz³o¶ci, zamieszkuj± razem, niektórzy siê zarêczaj±. Wtedy widaæ, ¿e to co¶ powa¿nego, ¿e ci faceci (wcale nie starsi od mojego) powa¿nie traktuj± swoje dziewczyny. A on...Zero planów, zero obietnic, o wspólnym mieszkaniu nie ma mowy...Czujê, ¿e on g³ównie skupia siê na swojej karierze, na studiach, to siê liczy najbardziej...Dlatego czujê, ¿e w przypadku jakiego¶ wyjazdu do pracy czy czego¶ w tym stylu on po prostu mnie zostawi ot tak, nie bêdzie walczy³ o to, ¿eby zabraæ mnie ze sob±.
Nie mam si³y ¿yæ w niepewno¶ci, czasem mam wra¿enie, ¿e on jest niedojrza³y emocjonalnie, ¿e pomimo tego, ¿e jest zakochany to i tak on sam i jego kariera licz± siê najbardziej a ja jestem gdzie¶ w tyle. Nie wiem jak rozwi±zaæ t± sytuacjê bo bardzo mnie ona mêczy a z drugiej strony nie chcê pochopnie podejmowaæ decyzji o zerwaniu, bo dobrze nam razem ale coraz czêsciej mam ochotê to zrobiæ. Tylko co wtedy? Samotno¶æ, potem kolejny facet, kolejna niepewno¶æ i byæ mo¿e nastêpne zerwanie. Szczerze to chcia³abym po prostu byæ z jednym facetem do koñca ¿ycia
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 20:49   #2
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Wiadomo¶ci: 2 327
Dot.: Po czym poznaæ, ¿e zwi±zek ma przysz³o¶æ?

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;15747124]Nie ukrywam, ¿e na obecnym etapie swojego ¿ycia interesuj± mnie tylko powa¿ne zwi±zki. Do¶wiadczy³am ju¿ romansu bez zobowi±zañ i zwi±zku z kim¶, kto nie mia³ szans na zostanie moim partnerem ¿yciowym mimo mi³o¶ci jak± go darzy³am. Teraz chcê czego¶ powa¿nego, nie mam si³ ani ochoty na zmienianie facetów co pól roku, przyzwyczajania siê do nowej osoby, potem zrywania i zaczynania zwi±zku z kim¶ innym, a tak ostatnio dzia³o siê w moim ¿yciu. Niedobrze mi siê robi na sam± my¶l o czym¶ takim.
Jestem teraz z kim¶, z kim do¶æ dobrze mi siê uk³ada. Nie chcê tu go wychwalaæ ani opisywaæ ze szczegó³ami, powiem tylko, ¿e jest mi z nim dobrze, równie¿ podoba mi siê fizycznie i jednym s³owem taki kto¶ móg³by zostaæ moim T¯ na d³u¿ej
Jest jedno "ale"...Nie wiem, czy ten zwi±zek ma przysz³o¶æ, czy warto siê anga¿owaæ i liczyæ na co¶ wiêcej. Nie mówiê tu w tym momencie o ma³¿eñstwie bo teraz oboje studiujemy i za wcze¶nie by o tym mówiæ, ale chcia³abym mieæ pewno¶æ, ¿e je¿eli wszystko bêdzie siê miêdzy nami uk³ada³o dobrze to bêdziemy zawsze razem. ¯e on mnie nie zostawi je¿eli dostanie pracê w innym mie¶cie/kraju po studiach, ¿e w takiej sytuacji wyjedziemy razem, ¿e wspólne ¿ycie bêdzie priorytetem. Potrzebujê tej pewno¶ci a jej nie mam. Nie wiem, czy on my¶li o mnie powa¿nie, gdy go pytam, to mówi ¿e tak, ale ¿e on nie ma zwyczaju niczego planowaæ. ¯e nie chce niczego na pewno obiecywaæ. O wspólnym mieszkaniu te¿ raczej nie mówi, my¶lê, ¿e tego nie chce.
Wiem, ¿e ludzie w naszym wieku, choæ mo¿e jeszcze nie decyduj± siê na ¶lub to chocia¿ obiecuj± sobie, ¿e chc± byæ razem w przysz³o¶ci, zamieszkuj± razem, niektórzy siê zarêczaj±. Wtedy widaæ, ¿e to co¶ powa¿nego, ¿e ci faceci (wcale nie starsi od mojego) powa¿nie traktuj± swoje dziewczyny. A on...Zero planów, zero obietnic, o wspólnym mieszkaniu nie ma mowy...Czujê, ¿e on g³ównie skupia siê na swojej karierze, na studiach, to siê liczy najbardziej...Dlatego czujê, ¿e w przypadku jakiego¶ wyjazdu do pracy czy czego¶ w tym stylu on po prostu mnie zostawi ot tak, nie bêdzie walczy³ o to, ¿eby zabraæ mnie ze sob±.
Nie mam si³y ¿yæ w niepewno¶ci, czasem mam wra¿enie, ¿e on jest niedojrza³y emocjonalnie, ¿e pomimo tego, ¿e jest zakochany to i tak on sam i jego kariera licz± siê najbardziej a ja jestem gdzie¶ w tyle. Nie wiem jak rozwi±zaæ t± sytuacjê bo bardzo mnie ona mêczy a z drugiej strony nie chcê pochopnie podejmowaæ decyzji o zerwaniu, bo dobrze nam razem ale coraz czêsciej mam ochotê to zrobiæ. Tylko co wtedy? Samotno¶æ, potem kolejny facet, kolejna niepewno¶æ i byæ mo¿e nastêpne zerwanie. Szczerze to chcia³abym po prostu byæ z jednym facetem do koñca ¿ycia [/QUOTE]
Jak d³ugo jeste¶cie razem?
"¬le czy dobrze, oka¿e siê pó¼niej. Ale trzeba dzia³aæ, ¶mia³o chwytaæ ¿ycie za grzywê. Wierz mi, malutka, ¿a³uje siê wy³±cznie bezczynno¶ci, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choæ niekiedy przynosz± smutek i ¿al, nie ¿a³uje siê." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 20:53   #3
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 748

Pewno¶ci nie ma nigdy. Nie da Ci jej ani wspólne mieszkanie, ani ¶lub. Mo¿na tylko kochaæ, pracowaæ nad zwi±zkiem i ufaæ, ¿e bêdzie dobrze
Stary 2009-12-08, 21:08   #4
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Poka¿ wiadomo¶æ
Prawie rok.
Na pocz±tku rzeczywi¶cie o tym nie my¶la³am, po prostu chcia³am byæ z nim, ale teraz jednak potrzebujê czego¶ wiêcej, jakiej¶ pewno¶ci. Nie gwarancji, bo wiem, ¿e nic nie jest do koñca pewne, ale takiej pewno¶ci, ¿e o ile nie zdarzy siê nic, co jest poza nasz± kontrol±, to tak pokierujemy swoim ¿yciem, ¿eby byæ razem. Czy to za du¿o? Wystarczy³aby mi jego obietnica i u¿ywanie "my" zamiast "ja" gdy mówi o tym, ¿e po studiach chce gdzie¶ wyjechaæ.
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 21:10   #5
Kwapis.
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 835

Moze zle spojrzalam na to co napisalas i nie wiem ile jestecie razem ale ty bys chciala tak wszystko juz zapewnione miec i odrazu. A nawet w malzenstwie wszystko pewne nie jest wiec nie pytaj sie go czy bedie z Toba do konca zycia bo tego nie wie niestety nikt.

Byæ normalna. Niemo¿liwe !

Kwapis. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 21:16   #6
Olcia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 038

A powiedzialas mu to...?
Rok to wcale nie jest tak dlugo
Poza tym skoro chcesz, zeby on za Toba jezdzil to moze postaw sie wjego sytuacji? On moze wymagac, zebys to Ty jednak zostala, i co wtedy? Nie mozesz myslec tylko o sobie.
Ja nie wiem czy bylabym w stanie wyjechac do obcego kraju, bo moj chlopak (staz 3 lata, myslimy powaznie o przyszlosci,nie o slubie, ale tak jak Ty chcialabys, zeby bylo w Twoim zwiazku) chce tam pracowac...
Olcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 21:20   #7
pumas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 809

Yuri, ja mialam/mam tak samo, jak Ty. Rowniez potrzebuje zapewnien i poczucia bezpieczenstwa. A jestem z moim TZ troche dluzej niz Ty ze swoim. Jest taki typ faceta, ktory malo mowi o swoich uczuciach, malo zapewnia, choc w glebi serca kocha i wie, ze nigdy Cie nie opusci. Badz cierpliwa, to poplaca, a facet sam zrozumie, poczuje, ze powinien, ze chce dac Ci te pewnosc, o ktora tak walczysz.

Ja Ci powiem z wlasnego doswiadczenia, ze wprost kiedys powiedzialam o tym, co mnie martwi, czego sie boje, jak bym chciala, zeby wygladalo moje zycie itd. Na pewno dalam mu wiele do myslenia, ale tym samym zobaczylam zmiane - nie od razu, ale moze takie odkrycie kart udowadnia i upewnia, ze warto sie otworzyc i rowniez byc pewnym o te druga osobe (byc moze on po uslyszeniu takich slow ode mnie odetchnal, bal sie odrzucenia, a po nich wiedzial, ze myslimy w ten sam sposob i chcemy tego samego, wiec jest w stanie dac mi to poczucie pewnosci).
Za kilka miesiecy zamierzamy zamieszkac ze soba, zareczyn jeszcze nie bylo, ale palec ostatnio zmierzony zostal ;-) od jakiegos czasu budujemy nasze zycie wspolnie, doslownie i w przenosni ;-)
pumas jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 21:36   #8
new woman in town
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 218

niektorzy mezczyzni sa bardziej inni mniej wylewni, jedni mowia ze kochaja nad zycie, na zawsze itd ... po czyms po jakims czasie okazuje sie to kompletna bzdura(albo i nie )
sa tez tacy ktorzy kochaja, s± w zwiazku ale nie spalaj± sie w nim,widza swiat poza kobieta, planuj± kariere a nie rodzine i moze do tych nalezy twoj facet

wiesz ... a moze wcale nie chodzi o twojego T¯ta? moze Tobie po prostu zacze³o sie nudzic w jakis sposob,zrobi³o sie spokojnie,bez wiekszych emocji? a moze jestes z nim z przyzwyczajenia i potrzeby posiadania kogokolwiek , zeby tylko nie byc samej?

nie wszystkie zwiazki koncza sie happy endem, nie wszystko zaplanujesz, nie masz pewnosci nigdy,wazne jest jak ciebie traktuje on i ty jego na co dzien, a jesli masz jakiekolwiek watpliwosci, nie pasuje ci cokolwiek w tym - to zmien faceta albo swoje oczekiwania .... a najpierw wyluzuj - studia to nie jest ostatni dzwonek dla kobiety zeby "z³apac" faceta
piszesz ze juz nie masz ochoty bawic sie w poznawania kogos nowego...zaczynanie od nowa... ale przyzwyczajenie i lenistwo chyba nie jest najlepszym powodem bycia z kims

aha- i rok to jeszcze bardzo krotko jak na jakies wielkie plany i dobrze ze twoj partner cie nie ok³amuje ze "na zawsze" tylko mowi jak jest ,jak to widzi na dzien dzisiejszy
new woman in town jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 21:40   #9
Ivi 1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 393

mimo,ze moze jestem za mloda na mysli o slubie i dzieciach,ale chce wiedziec na czym stoje
Tak wiec swojego Tza-hm, spotykamy sie tylko 3miesiace, wiem wiem, ale wczensiej dlugo pisalismy on-line -juz pare razy spytalam o to,co mysli o slubie i dzieciach-a co! Lepiej wiedziec teraz,niz zmarnowac pare lat.
Wiec jesli jak wiekszosci dziewczyn zalezy Ci na slubie, a boisz sie pytac wprost- to moze spytaj,czy wierzy w malzenstwo. Jego odpowiedz da Ci wiele do myslenia.
Zapytaj o dzieci-czy lubi,a jak sie wstydzisz-czy lubi bawic sie nie wiem,ze swoimi malymi kuzynami? I tu tez odpowiedz daje wiele
Ja tam sie nie patycznkuje Tu chodzi o moja przyszlosc. Jesli patrzymy w te sama strone- mamy szanse na bycie razem byc moze na zawsze,ale jesli nasze plany sa zupelnie inne, i nie czujesz,ze on jest "caly" dla Ciebie-wtedy nie wiadomo.
Wiesz, moj Tz wyznal,ze z jedna dziewczyna mu nie wyszlo, ze zerwali oboje,bo ona wyjechala do innego miasta daleko na studia medyczne. Zapytalam go,czemu za nia nie pojechal a on,ze to tak dalego, ze tam nikog nie zna,ze dalego od rodziny i pracy i trzeba by bylo zaczynac tam wsyzstko od nowa... W sumie sie z nim zgodzilam, powiedzialam nawet,ze jesli i jej by zalezalo,to moglaby zaliczac tylko testy i byc blizej niego.
Powiedzial mi,ze zwiazek, gdzie ni widujesz partnera nie ma szans. Bo qwtedy nie czujesz sie szczesliwy. Nie wiem,czy za mna by pojechal... Wydaje mi sie,ze tak
Chodzi o to,ze byc moze sparzyl sie na wczesniejszych zwiazkach i dziewczyny go zostawily i dlugo do siebie dochodzil- wtedy nie jestes napalona na super powazny zwiazek i starasz sie oswoic- jestescie rok- idealny okres na rozmowe o tym,co Cie gnebi, zreszta co masz do stracenia po niej? Co ma byc,to bedzie, jak jestescie sobie pisani, to Twoj ew wyjazd nic nie powienien zmienic.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma ¿adnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama siê pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-08, 21:54   #10
new woman in town
Zakorzenienie

jednak po g³êbszym zastanowieniu i bardziej w odpowiedzi na twoje pytanie w tytule - facet ktory kocha i wiaze przysz³osc z kobieta mowi jej o tym, daje jej to odczuc,nawet czesto wspomina o wspolnych planach, robi cos w tym kierunku, i wyjedzie za ukochana osoba lub tez zrobi wszystko zeby moc z ni± byc,ale tylko i wy³±cznie kiedy na prawde kocha

ale to tylko moje wlasne doswiadczenia i na nich bazowa³am teraz oraz na historiach moich znajomych i jeszcze raz - nic na si³e
Stary 2009-12-08, 22:15   #11
Konto usuniête

To z wyjazdem to tylko taki przyk³ad, po prostu uwa¿am, ¿e jak ludzie siê kochaj± to co¶ takiego jak praca za granic± ich nie rozdzieli, po prostu wyjad± razem lub wcale.Nawet je¶li wyjazd oznacza ¿e np facet musi utrzymywaæ kobietê przez te parê miesiêcy zanim ona te¿ znajdzie pracê (lub na odwrót). Wiele par tak robi, o ile siê kochaj± i chc± byæ razem i tego te¿ oczekujê od swojego faceta. A on zawsze jak mówi o swoich pomys³ach na przysz³o¶æ to mówi (Chcia³bym pojechaæ tu i tu...Mo¿e kiedy¶ bêdê tam pracowa³...Chcia³by mieszkaæ tam i tam...). Nigdy nie mówi "Mo¿e fajnie by by³o gdyby¶my MY...". Dlatego nie czujê, ¿eby on w ogóle uwzglêdnia³ mnie w swoich planach na przysz³o¶æ. Raz zdenerwowa³am siê z tego powodu, to wcale mnie nie uspokoi³ nie zapewni³, ¿e chce wspólnej przysz³o¶ci. Zacz±³ co¶ niejasno gadaæ ¿e on nie wie, ¿e nic nie planuje, ¿e to tylko takie lu¼ne pomys³y...No ok, ale skoro widzi jak ja siê tym przejmujê (p³aka³am w tamtej sytuacji) to móg³by co¶ powiedzieæ, ¿ebym poczu³a siê pewniej. Widaæ jednak nie jest pewien a ja te¿ nie chcê zmarnowaæ 3 lat swojego ¿ycia po to, ¿eby po zakoñczeniu studiów us³yszeæ od niego "fajnie by³o, ale ja dosta³em pracê w Stanach, wiêc pa pa". W tym czasie mogê przecie¿ poznaæ kogo¶, kto powa¿nie my¶li o przysz³o¶ci i te¿ chce stabilizacji w ¿yciu uczuciowym. A ja nie chcê byæ d³ugo sama, nie chcia³abym te¿ czekaæ ze ¶lubem do 30stki lub d³u¿ej. Mogê nie mieæ dzieci, ale chcê mieæ osobê, które bêdzie przy mnie zawsze i nie chcê z tym nie wiadomo jak d³ugo czekaæ.
Dla mnie to nie by³by problem wyjechaæ z kochan± osoba za granicê lub gdziekolwiek, dlatego gdy jestem zakochana, jestem w stanie obiecaæ, ¿e zawsze z bêdê z danym facetem. Je¿eli on nie, to znaczy chyba, ¿e co¶ z nim nie tak a raczej z jego stosunkiem do mnie.

Je¿eli chodzi o jego stosunek do ma³¿eñstwa to jest za, chce te¿ mieæ dziecko kiedy¶, ale jednocze¶nie widzê wyra¼nie, ¿e jego nauka i przysz³a praca s± o wiele wa¿niejsze ni¿ rodzina. By³o ju¿ kilka sytuacji gdy np potrzebowa³am go bardzo a on mnie ola³ bo uzna³, ¿e musi siê uczyæ (tak naprawdê ju¿ by³ przygotowany do kolokwium ale po prostu chcia³ 5 a nie np 3 lub 4, wiêc uzna³ ¿e chce siê wiêcej pouczyæ mimo ¿e mieli¶my a³y kryzys w zwi±zku i on prze³o¿y³ wa¿n± rozmowê na kolejny dzieñ...) , by³o te¿ tak, ¿e z powodu jakiego¶ ¶rednio wa¿nego zaliczenia zaniedba³ pewn± bardzo wa¿n± sprawê rodzinn±. Teraz te¿ przechodzê przez trudne chwile, (pomijaj±c to, ¿e doskonale wie ¿e zastanawiam siê nad zostawieniem go w tej chwili) a on nawet do mnie nie dzwoni bo akurat pojecha³ na jak±¶ konferencjê, jest ca³y podekscytowany i nie zwraca uwagi na to, ¿e jestem na skraju depresji (nie tylko z jego powodu, mam te¿ inne problemy). On po prostu zapomina o ca³ym ¶wiecie je¿eli chodzi o sprawy zwi±zane z nauk± i prac±, dlatego mam powa¿ne w±tpliwo¶ci.

Edytowane przez d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Czas edycji: 2009-12-08 o 22:17

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 23:53   #12
Nektaryna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 045

Jaka ty jeste¶ niecierpliwa. Chcia³aby¶ mieæ wszystko ju¿, teraz! Dziewczyny ci m±drze pisa³y ¿e w ¿yciu nic nie jest pewne. Dopiero nieca³y rok jeste¶ z facetem - m³odym facetem, a chcesz zapewnieñ o ma³¿eñstwie o dzieciach o tym ¿e nigdzie bez ciebie nie wyjedzie.

Dobrze ¿e ch³opak przyk³ada siê do nauki. Bo co jest z dziewczyn± i niewiadomo czy bedzie z ni± ju¿ na zawsze a ma dla niej studia zawalaæ?! Dlaczego ma zawaliæ kolokwium które ma raz na kiedy¶ dla rozmowy z Tob± jak mo¿ecie porozmawiaæ innym razem bo pewnie widzicie siê kilka razy w tygodniu. Dobrze ¿e ch³opak jest odpowiedzialny i wie co jest w ¿yciu wa¿ne.

Faceci z natury nie s± wylewni, nie zwierzaj± sie z uczuæ, trzymaj± wszystko w sobie ale pokazuj± ¿e kochaj± a mówi± raz na jaki¶ czas Oczywi¶cie s± faceci "ciep³e kluchy" ale ja bym nie mog³a mieæ takiego

Nic siê w twoim zwi±zku z³ego nie dzieje tylko Ty siê nakrêcasz - co by by³o gdyby, co bedzie za pare lat itd.
Wogóle ca³y twn w±tek jest bez sensu bo twoich problemów NIE MA. Sama je sobie wymysli³a¶.

Napisa³am tak mo¿e troche ostro bo widze ¿e masz sk³onno¶ci do przesady.
Nektaryna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 07:21   #13
_vixen_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 087

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze ¿e ch³opak przyk³ada siê do nauki. Bo co jest z dziewczyn± i niewiadomo czy bedzie z ni± ju¿ na zawsze a ma dla niej studia zawalaæ?! Dlaczego ma zawaliæ kolokwium które ma raz na kiedy¶ dla rozmowy z Tob± jak mo¿ecie porozmawiaæ innym razem bo pewnie widzicie siê kilka razy w tygodniu. Dobrze ¿e ch³opak jest odpowiedzialny i wie co jest w ¿yciu wa¿ne.

Zgadzam siê.
S± faceci, dla których praca, ¿ycie zawodowe s± NAPRAWDÊ wa¿ne. To nie osoby, które jak wiêkszo¶æ naszego spo³eczeñstwa, id± do pracy jedynie po to, aby odbêbniæ tych kilka godzin, a potem wróciæ do domu, siedzieæ przed telewizorem i narzekaæ na ma³e zarobki. To tak zwani pasjonaci. Wiem, bo sama na takowego trafi³am.
I co jest wa¿ne - nie mo¿na takich osób ograniczaæ, bo to szkodzi ca³emu zwi±zkowi. Nawet je¿eli mê¿czyzna zdecyduje popracowaæ jaki¶ czas w innym mie¶cie, bo tam jest firma, gdzie zdobêdzie potrzebne do¶wiadczenie, sprawdzi siê.

Zreszt± obserwujê takie zachowania u niektórych dziewczyn, tak zwanych kobiet - bluszczy: niewa¿ne, ¿e jest biednie (nie s± przecie¿ materialistkami ), ¿e facet nie ma dobrej pracy albo w ogóle ¿adnej: MUSI kisiæ siê z ni± w jednym sosie, w jednym mieszkaniu i nie ma opcji jego wyprowadzki za prac± do innego miasta.
Zawsze twierdzê, ¿e to siê obróci przeciwko tym kobietom, bo wyhoduj± sobie gnu¶nego faceta, który za to zawsze bêdzie jak ko³ek tkwi³ na miejscu. Co z tego, ¿e z kiepsk± prac±, s³abymi zarobkami, coraz bardziej sfrustrowany - taki bierny, mierny, ale wierny (do te¿ mo¿e do czasu) .
_vixen_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 08:09   #14
ijaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 984

Cytat:
Napisane przez new woman in town Poka¿ wiadomo¶æ
jednak po g³êbszym zastanowieniu i bardziej w odpowiedzi na twoje pytanie w tytule - facet ktory kocha i wiaze przysz³osc z kobieta mowi jej o tym, daje jej to odczuc,nawet czesto wspomina o wspolnych planach, robi cos w tym kierunku, i wyjedzie za ukochana osoba lub tez zrobi wszystko zeby moc z ni± byc,ale tylko i wy³±cznie kiedy na prawde kocha

ale to tylko moje wlasne doswiadczenia i na nich bazowa³am teraz oraz na historiach moich znajomych i jeszcze raz - nic na si³e
A ja siê zgodzê z tym.

Autorka przecie¿ wyra¼nie napisa³a, ¿e nie ¶pieszno jej do rodzenia dzieci teraz i biegniêcia przed o³tarz. Jest ju¿ w takim wieku - nie ma 16 lat, ¿e my¶li po prostu o tych sprawach. Jesli kocha swojego T¯ to sil± rzeczy, chce by on kocha³ ja w takim samym stopniu i by³ zaangazowany z ten zwi±zek.
W czynach i s³owach mo¿na naprawdê wiele daæ osobie, która potrzebuje w³a¶nie takiego poczucia bezpieczeñstwa i zaangazowania.
Jasne jest, ¿e i póxniej mo¿e co¶ nie wyjsc, nawet ¶lub nie gwarantuje wspólnego zycia do grobowej deski, nic twgo nie gwarantuje, ale wa¿ne jest co W TEJ CHWILI mysli te¿ i czy tak naprawdê CHCIA£BY wi±zaæ ze swoja dziewczyn± przysz³o¶æ.

Z w³asnego do¶wiadczenia.
W poprzednim zwi±zku by³am 4,5 roku. Nigdy nie us³ysza³am chod¼by propozycji wspólnego zamiszkania. Nigdy nic o wspólnej przysz³o¶ci, ¿adnych planów, bo po co planowaæ. Tylko gdy sie nie wie, nie widzi wizji przysz³o¶ci z partnerem, to po co to wszystko.
Zwi±zek siê zakoñczy³, bo ile mozna tkwiæ w takim 'zawieszeniu'.
Obecnie jestem w zwiazku nieca³y rok i o ile równie¿ do zalegalizowania zwiazku czy dzieci mi nie ¶pieszno to wiem ¿e chcê i wi±¿ê przysz³o¶æ z obecnym T¯ i równiez wiem, ¿e On my¶li w stosunku do mojej osoby podobnie.

...i przyrzekam Ci, u¶miech ka¿dego dnia, kawê o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2009-12-09 o 08:10
ijaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 08:13   #15
Merys
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 289

Yuri rozumiem Cie doskonale i wcale sie nie dziwie ze masz obawy. Jezeli facet nie daje mi jasno do zrozumienia, ze chce byc ze mna na dobre i na zle, to ja mowie pas! Mialam taki przypadek, nie moglam na niego liczyc zawsze cos bylo wazniejsze .Nie chce slyszec, ze "jestem z Toba poniewaz jest fajny sex i wogole milo" a nic powaznego z tego nie bedzie, taka przygoda. Moim zdaniem jezeli facetowi zalezy i jest pewny swoich uczuc do kobiety i chce spedzic z nia reszte zycia to nie wykreca sie od takich rzeczy i jasno mowi o swoich planach. Z tego co ja widzê to 'kariera > Ty(wy)' nie wiem, moze sie mylê. Przycisnij go do muru. Bedziesz miala jasnosc ze nie zmarnujesz tego czasu ktory mogla bys poswiecic na rozwoj innego zwiazku (stalego).
Merys jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 09:14   #16
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 914

dla mnie poniek±d do siebie nie pasujecie.
z prostego powodu - Ty potrzebujesz zapewnieñ, on Ci ich nie daje.
Ty nie masz poczucia bezpieczeñstwa po prostu a dla mnie to jest najwa¿niejsze w zwi±zku.
Stary 2009-12-09, 09:40   #17
bluebluesky
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 573

Ja mam trochê odmienne zdanie ni¿ Nektaryna i _vixen_, uwa¿am, ¿e w sytuacjach podbramkowych, kiedy na prawdê potrzebuje siê wsparcia i pocieszenia od partnera, powinno siê moc na niego liczyc. Zgadzam siê z Autork± w±tku, jego zachowanie nie by³o bardzo mile. Wystarczy czasem niewiele, telefon, mo¿e d³u¿szy ni¿ zwykle, pó³godzinne spotkanie.

Sama hoduje w domu faceta z pasj±, trzeba siê pogodziæ z tym, ¿e bywaj± dni kiedy zamyka siê w swojej jamie, co¶ tam d³ubie i nie daje oznak ¿ycia przez d³ugie godziny. Ka¿dy z nas potrzebuje czasu tylko dla siebie, sam na sam ze swoimi zainteresowaniami, nie koniecznie z partnerem, w danej chwili.
bluebluesky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 10:03   #18
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê.
S± faceci, dla których praca, ¿ycie zawodowe s± NAPRAWDÊ wa¿ne. To nie osoby, które jak wiêkszo¶æ naszego spo³eczeñstwa, id± do pracy jedynie po to, aby odbêbniæ tych kilka godzin, a potem wróciæ do domu, siedzieæ przed telewizorem i narzekaæ na ma³e zarobki. To tak zwani pasjonaci. Wiem, bo sama na takowego trafi³am.
I co jest wa¿ne - nie mo¿na takich osób ograniczaæ, bo to szkodzi ca³emu zwi±zkowi. Nawet je¿eli mê¿czyzna zdecyduje popracowaæ jaki¶ czas w innym mie¶cie, bo tam jest firma, gdzie zdobêdzie potrzebne do¶wiadczenie, sprawdzi siê.

Zreszt± obserwujê takie zachowania u niektórych dziewczyn, tak zwanych kobiet - bluszczy: niewa¿ne, ¿e jest biednie (nie s± przecie¿ materialistkami ), ¿e facet nie ma dobrej pracy albo w ogóle ¿adnej: MUSI kisiæ siê z ni± w jednym sosie, w jednym mieszkaniu i nie ma opcji jego wyprowadzki za prac± do innego miasta.
Zawsze twierdzê, ¿e to siê obróci przeciwko tym kobietom, bo wyhoduj± sobie gnu¶nego faceta, który za to zawsze bêdzie jak ko³ek tkwi³ na miejscu. Co z tego, ¿e z kiepsk± prac±, s³abymi zarobkami, coraz bardziej sfrustrowany - taki bierny, mierny, ale wierny (do te¿ mo¿e do czasu) .
e tam, nawet najbardziej zapracowany facet,uwielbiajacy swoja prace jest w stanie poswiecic czas kobiecie ktora kocha, jest w stanie powiedziec ze chce byc z nia i brac pod uwage jej potrzeby bo zwiazek to nie tylko akceptacja i wspieranie ambicji zawodowych faceta

jak facet stara sie o kobiete to jest w stanie poswiecic wiele dla niej, niektorzy potem po prostu siadaja na tylnej czesci cia³a bo juz maja i moga sie dalej zajac swoja praca i swoim zyciem,juz upolowali,ale w okresie polowania jakos maja i czas i ochote i wyobraznie wiec jednak sie da

sama jestem z kims dla kogo praca jest zyciem,pasj±,w sumie prowadzi wlasna firme wiec inaczej byc nie moze
i pracuje,czasem po wiecej niz 8 godzin dziennie,czesto 6 dni w tygodniu,ale ja wiem ze mnie kocha, ze chce byc ze mna, budowac przyszlosc,wieczory s± nasze chyba ze mamy jakies inne plany(znajomi czy tez wlasnie praca) ale wiem ze jesii bede mia³a problem to on sie zatrzyma i poswieci mi czas, praca nie przeszkadza nam w niczym
i to on namawia mnie na wspolne mieszkanie, on zabiega o wspolny czas, on mowi o slubie w przysz³osci
ale nie by³o tak zawsze w jego zyciu - w poprzednim zwiazku dziewczyna przegrywa³a z praca na ca³ej linii(zmieni³ miejsce zamieszkania bo praca, nie spotykali sie czesto bo praca i odleg³osc)ale jak twierdzi po prostu nie potrzebowa³ jej obecnosci az tak i jej nie kocha³ a raczej by³o mu "dobrze "jak by³o i ten zwiazek trwa³ kilka lat wlasnie w taki sposob

mysle ze nie chodzi o ambicje zawodowe a o uswiadomienie sobie co jest w zyciu wazne, bo praca to jedno a po pracy tez jest zycie, watpie ze najbardziej zrealizowany zawodowo cz³owiek(facet czy kobieta) lubi³by wracac do pustego mieszkania i spedzac wieczory samotnie, bez celu,bez rodziny

i smiesza mnie t³umaczenia ze trzeba zrozumiec faceta - gucio prawda, facet tez powinien respektowac potrzeby swojej kobiety,dbac o ni± a nie tylko widziec czubek swojego nosa a kobieta ma sie z tym godzic i poswiecac
czasem oczekiwania dwojga ludzi roznia sie od siebie, nie sa w stanie dac tego czego druga strona oczekuje czy potrzebuje i wtedy wlasnie pora poszukac kogos z kim jest sie "kompatybilnym"
Stary 2009-12-09, 11:03   #19
Indali
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 299

Ja na Twoim miejscu wzie³abym z niego przyk³ad i te¿ przy³o¿y³a siê do nauki, studiów czy czegokolwiek czym teraz sie zajmujesz. On wk³adaj±c tak du¿o energii w studia, kariere buduje przysz³o¶æ swoj±, a mo¿e rówie¿ i Wasz± wspóln±. Te¿ powinna¶ zacz±æ .

A je¶li naprawdê przeszkadza Ci a¿ tak ambitny facet to rozgl±dnij siê za jakim¶ leniem , tylko wtedy znajdzie siê inny problem ... a bo leniwy, nie pracuje na przyszlo¶æ, itd.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 11:14   #20
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indali Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na Twoim miejscu wzie³abym z niego przyk³ad i te¿ przy³o¿y³a siê do nauki, studiów czy czegokolwiek czym teraz sie zajmujesz. On wk³adaj±c tak du¿o energii w studia, kariere buduje przysz³o¶æ swoj±, a mo¿e rówie¿ i Wasz± wspóln±. Te¿ powinna¶ zacz±æ .

A je¶li naprawdê przeszkadza Ci a¿ tak ambitny facet to rozgl±dnij siê za jakim¶ leniem , tylko wtedy znajdzie siê inny problem ... a bo leniwy, nie pracuje na przyszlo¶æ, itd.
jak mozna bydowac wspoln± przesz³osc zaniedbuj±c kobiete i maj±c gdzies jej potrzeby a widziec tylko swoje? to jest egoizm,czysty egoizm - mozna po³±czyc obie rzeczy i kariere,nauke i mi³osc
watpie ze autorka wymaga od niego Bog wie ile czasu a jedynie miminum ktore sprawi ze poczuje sie pewie i stabilnie

z jakimi facetami sie spotykacie ze macie takie zdanie na ten temat? ja rozumiem -praca, duzo pracy,kariera, ale nie 24h na dobre, no sorry! a na wet jak i na dobe to nie 7 dni w tygodniu,trzeba znalezdz z³oty srodek zeby i wilk i owca by³y ca³e a jak widac T¯ autorki jakos tego nie znalaz³

nie powiedzialabym nigdy nikomu - olej prace, pasje i siedz ze mna ciagle na ty³ku w domu bo to jest nienormalne, ale jak bym zauwazy³a ze jestem dodatkiem i to nie do konca wygodnym dla faceta to bym podziekowa³a
Stary 2009-12-09, 11:38   #21
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indali Poka¿ wiadomo¶æ

Przecie¿ ona nie powiedzia³a, ¿e przeszkadza jej jego ambicja. Ona nie mo¿e zrozumieæ, dlaczego on nie chce albo nie mo¿e zapewniæ jej poczucia bezpieczeñstwa i wsparcia w ciê¿kich chwilach.
Stary 2009-12-09, 11:48   #22
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Poka¿ wiadomo¶æ
jak mozna bydowac wspoln± przesz³osc zaniedbuj±c kobiete i maj±c gdzies jej potrzeby a widziec tylko swoje? to jest egoizm,czysty egoizm - mozna po³±czyc obie rzeczy i kariere,nauke i mi³osc
watpie ze autorka wymaga od niego Bog wie ile czasu a jedynie miminum ktore sprawi ze poczuje sie pewie i stabilnie

z jakimi facetami sie spotykacie ze macie takie zdanie na ten temat? ja rozumiem -praca, duzo pracy,kariera, ale nie 24h na dobre, no sorry! a na wet jak i na dobe to nie 7 dni w tygodniu,trzeba znalezdz z³oty srodek zeby i wilk i owca by³y ca³e a jak widac T¯ autorki jakos tego nie znalaz³

nie powiedzialabym nigdy nikomu - olej prace, pasje i siedz ze mna ciagle na ty³ku w domu bo to jest nienormalne, ale jak bym zauwazy³a ze jestem dodatkiem i to nie do konca wygodnym dla faceta to bym podziekowa³a
Egiozm widze ale u autorki. My tu nie mówimy o pracocholiku tylko o studencie który nie chce zdaæ studia byle jak tylko ma wiêksze ambicje. Ja to bardzo chwale bo teraz o prace po studiach jest dostaæ ciê¿ko.

Jak tez przek³ada³am kilka wa¿nych rozmów na drugi dzieñ bo mi mój T¿ wyskoczy³ dzieñ przed egzaminem ¿e musimy pogadaæ. A ja wtedy nie mam g³owy ani si³y na takie rozmowy. Kurcze on ma fajnie bo pracuje i ka¿dy dzieñ ma taki sam a ja w sesji nie do¶æ ¿e zestresowana, zmêczona, zakrêcona a on z wa¿nymi rozmowami

Dla mnie nieca³y rok to niewiele. Powiedzia³ jej ¿e my¶li o ma³¿eñstwie, ¿e kiedy¶ chce mieæ dzieci. A autorka chyba chce ¿eby siê jej o¶wiadczy³
Stary 2009-12-09, 11:49   #23
ZAQOCHANA
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 816
GG do ZAQOCHANA

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Poka¿ wiadomo¶æ
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;15747124]Nie ukrywam, ¿e na obecnym etapie swojego ¿ycia interesuj± mnie tylko powa¿ne zwi±zki. Do¶wiadczy³am ju¿ romansu bez zobowi±zañ i zwi±zku z kim¶, kto nie mia³ szans na zostanie moim partnerem ¿yciowym mimo mi³o¶ci jak± go darzy³am. Teraz chcê czego¶ powa¿nego, nie mam si³ ani ochoty na zmienianie facetów co pól roku, przyzwyczajania siê do nowej osoby, potem zrywania i zaczynania zwi±zku z kim¶ innym, a tak ostatnio dzia³o siê w moim ¿yciu. Niedobrze mi siê robi na sam± my¶l o czym¶ takim.
Nie mam si³y ¿yæ w niepewno¶ci, czasem mam wra¿enie, ¿e on jest niedojrza³y emocjonalnie, ¿e pomimo tego, ¿e jest zakochany to i tak on sam i jego kariera licz± siê najbardziej a ja jestem gdzie¶ w tyle. Nie wiem jak rozwi±zaæ t± sytuacjê bo bardzo mnie ona mêczy a z drugiej strony nie chcê pochopnie podejmowaæ decyzji o zerwaniu, bo dobrze nam razem ale coraz czêsciej mam ochotê to zrobiæ. Tylko co wtedy? Samotno¶æ, potem kolejny facet, kolejna niepewno¶æ i byæ mo¿e nastêpne zerwanie. Szczerze to chcia³abym po prostu byæ z jednym facetem do koñca ¿ycia [/QUOTE]

Wspolczuje. Zupelnie jak u mnie. Moglabym piszczec, krzyczec , tupac butami ...i nic. Widze ,ze potrzebujesz o wiele wiecej uwagi niz otrzymujesz. Fakt, jestescie razem dopiero rok, ale wydawalo mi sie zawsze ,ze wlasnie na poczatku zwiazku jest najlepiej, tzn jestescie dla siebie najwazniejszi... A moze dla Twojego faceta bardziej licza sie czyny , a nie slowa?

"A bad woman is the sort of woman a man never gets tired of "...

"Lubie ta aurê ciemno¶ci, która go otacza. Lubie jego twarz, smutne oczy. Jest dziwnie ponury, niczym noc bez gwiazd".
ZAQOCHANA jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 11:57   #24
Nektaryna
Zadomowienie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;15749866]
Je¿eli chodzi o jego stosunek do ma³¿eñstwa to jest za, chce te¿ mieæ dziecko kiedy¶, ale jednocze¶nie widzê wyra¼nie, ¿e jego nauka i przysz³a praca s± o wiele wa¿niejsze ni¿ rodzina. By³o ju¿ kilka sytuacji gdy np potrzebowa³am go bardzo a on mnie ola³ bo uzna³, ¿e musi siê uczyæ (tak naprawdê ju¿ by³ przygotowany do kolokwium ale po prostu chcia³ 5 a nie np 3 lub 4, wiêc uzna³ ¿e chce siê wiêcej pouczyæ mimo ¿e mieli¶my a³y kryzys w zwi±zku i on prze³o¿y³ wa¿n± rozmowê na kolejny dzieñ...) , by³o te¿ tak, ¿e z powodu jakiego¶ ¶rednio wa¿nego zaliczenia zaniedba³ pewn± bardzo wa¿n± sprawê rodzinn±. [/QUOTE]

Jeste¶ za bardzo romantyczna. W ¿yciu nie ma tak ¿e wow mam wa¿ne sprawy rodzinne to nie pójde do pracy czy co¶ bo go wylej± i za co utrzyma rodzinê?
Jak nauka i prac s± wa¿niejsze ni¿ rodzina? Rodzin± nie jeste¶cie. Rok to ma³o bardzo malo, ch³opak jeszcze ciê dobrze nie zna.
Widze ¿e siê bardzo zakocha³a¶ ale nie têdy droga... Takim zachowaniem prêdzej go zniechêcisz.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ ona nie powiedzia³a, ¿e przeszkadza jej jego ambicja. Ona nie mo¿e zrozumieæ, dlaczego on nie chce albo nie mo¿e zapewniæ jej poczucia bezpieczeñstwa i wsparcia w ciê¿kich chwilach.
Tylko dlaczego ona ma ciêzkie chwile wtedy kiedy on ma kolokwia i jeszcze ma do niego pretensje ¿e siê uczy na 5 jak umie na 3.
Stary 2009-12-09, 11:57   #25
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Moim zdaniem po prostu do siebie nie pasujecie.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 12:27   #26
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko dlaczego ona ma ciêzkie chwile wtedy kiedy on ma kolokwia i jeszcze ma do niego pretensje ¿e siê uczy na 5 jak umie na 3.
Bo ¿ycie nie wybiera sobie odpowiednich momentów na komplikowanie siê! Nie uwa¿am, ¿e Autorka ma pretensje o to, ¿e jej facet chce siê uczyæ, ale o to, ¿e nie chce szukaæ kompromisow.
Stary 2009-12-09, 12:29   #27
lady karen
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 610

My¶lê ¿e do siebie nie pasujecie. Jak w zwi±zku siê nie pokrywaj± priorytety, to raczej nic siê nie zaradzi, bo ma³o kto jest gotów (i jest w stanie w ogóle) zmieniæ swoje priorytety, bo kto¶ go o to poprosi³. A z kolei trudno ¿yæ razem i budowaæ jak±¶ przysz³o¶æ na wiecznym przeci±ganiu liny.
lady karen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 12:39   #28
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Poka¿ wiadomo¶æ
Bo ¿ycie nie wybiera sobie odpowiednich momentów na komplikowanie siê! Nie uwa¿am, ¿e Autorka ma pretensje o to, ¿e jej facet chce siê uczyæ, ale o to, ¿e nie chce szukaæ kompromisow.
A chyba nie maj± jaki¶ powa¿nych problemów. Ja ju¿ troche przez palce patrze na takie sprawy bo wiem ¿e w ¶wiezych zwi±zkach to ka¿da g³upota przeszkadza.
Ja widze ¿e autorka ma problem bo ch³opak jej siê nie o¶wiadczy³, za du¿o siê uczy, nie zaproponowa³ ¿eby zamieszkali razem. No i z tymi wyjazdami przecie¿ ch³opak powiedzia³ ¿e to s± lu¼ne plany, marzenia tak dopiero a ona siê pop³aka³a, ¿e powiedzial "ja" a nie "my"

Dziewczyna jest typem romantyka - taka Julia ona pozna³a ch³opaka i wie ¿e ten to ten i ju¿ wie ¿e chce go za mê¿a itd.
A jej ch³opak to do mnie jest podobny - musi wybadaæ teren, pobyæ z dziewczyn± parê lat bo jak ma spêdziæ ca³e ¿ycie z ni± to musi j± dobrze znaæ.

A popatrz z jego strony. Sk±d on ma wiedzieæ ¿e ty go nie zostawisz? I co zawali oceny dla ciebie, stypendium nie dostanie a ty w przysz³ym roku z innym kolesiem?

Rok to ma³o bardzo ma³o.
Stary 2009-12-09, 12:41   #29
Linka25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 441

Wydaje mi sie, ¿e troche za szybko na podejmowanie kolejnych zobowi±zañ, przynajmniej dla niego i wcale mu siê nie dziwiê. I nigdy nie jest tak, ze mamy pewnosc, ze z kim¶ bêdziemy do koñca zycia.
Mówisz, ¿e Twój TZ po¶wieca siê nauce itp. To chyba dobrze? My¶le, ze gdyby dzia³o sie co¶ wa¿nego by³by na Twoje "skinienie" ale gdy ma przed sob± wa¿ny egzamin, a Ty chcesz porozmawiaæ o Waszych rzekomych problemach? Ja go w 100% rozumiem. Nie przyt³aczaj ch³opaka
Linka25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-12-09, 15:30   #30
Konto usuniête

Cytat:
Jeste¶ za bardzo romantyczna. W ¿yciu nie ma tak ¿e wow mam wa¿ne sprawy rodzinne to nie pójde do pracy czy co¶ bo go wylej± i za co utrzyma rodzinê?
Jak nauka i prac s± wa¿niejsze ni¿ rodzina? Rodzin± nie jeste¶cie. Rok to ma³o bardzo malo, ch³opak jeszcze ciê dobrze nie zna.
Widze ¿e siê bardzo zakocha³a¶ ale nie têdy droga... Takim zachowaniem prêdzej go zniechêcisz.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Je¿eli ¶mieræ bliskiej osoby w rodzinie nie jest wystarczaj±cym powodem, ¿eby odpu¶ciæ sobie jakie¶ niezbyt wa¿ne kolokwium to nie wiem, co jest. ¦wiat nie koñczy siê na szkole i na ¶redniej, s± wy¿sze warto¶ci (mi³o¶æ, rodzina, lojalno¶æ wobec osób, które siê kocha...).
Ja go nie ograniczam, nie chcê, ¿eby przesta³ siê uczyæ. Sama jestem ambitna i te¿ dobrze sobie radzê na studiach, ostatnio zaczê³am jeszcze dorabiaæ. Chodzi tylko o to, ¿e ja wiem, ¿e czasem s± rzeczy wazniejsze ni¿ dostanie 5 zamiast 4. Gdy on mia³ kiedy¶ problem, ja zawali³am 3 dni zajêæ po to, ¿eby pojechaæ do jego rodzinnego miasta i mu pomóc. Uwa¿a³am, ¿e to mój obowi±zek i nawet przez chwilê nie pomy¶la³am, ¿eby mu powiedzieæ "ja mam zajêcia, wyk³ady, rad¼ sobie sam".
Nie mówiê tu o tym, ¿e np ja chcê i¶æ na imprezê a on siê uczy, bo w takich sytuacjach nigdy nie mam do niego pretensji ¿e ze mn± nie pójdzie. Te¿ chcê, ¿eby dobrze mu sz³o na studiach ale chyba ka¿dy normalny cz³owiek rozumie, ¿e w chwili gdy godzinna rozmowa mo¿e zadecydowaæ o tym, czy zwi±zek siê skoñczy lub bêdzie trwa³ dalej albo gdy umiera bliska ci osoba nie my¶li siê o ¶redniej na studiach albo karierze. Skoro on tak siê zachowuje, jak± mam gwarancjê, ¿e by³by przy mnie gdybym np zachorowa³a albo gdybym w przysz³o¶ci by³a z nim w ci±¿y i potrzebowa³a pomocy? To w³a¶nie mnie martwi i dlatego chcia³abym, ¿eby on da³ mi jakie¶ zapewnienie, jak±¶ pewno¶æ. Trudno mi wk³adaæ tyle uczucia i wysi³ku w co¶, co jest tak niepewne.

Mo¿e i jestem romantyczna, ale to chyba nic z³ego. Chcê po prostu czuæ siê kochana i bezpieczna i w³a¶nie tego oczekujê od faceta. Nie chcê udawaæ ¿e jestem niezmiernie silna i niezale¿na, bo tak nie jest. Staram siê jak mogê ale mam te¿ odwagê przyznaæ ¿e potrzebujê faceta i jego opieki i nie widzê w tym nic nienaturalnego.
Przez wiêkszo¶æ czasu jest nam razem naprawdê dobrze, mamy wspólne zainteresowania, mi³o spêdzamy czas i on przewa¿nie naprawdê o mnie dba. Czasem tylko w sytuacjach o jakich pisa³am wcze¶niej pojawiaj± siê u mnie w±tpliwo¶ci które nie pozwalaj± mi cieszyæ siê tym zwi±zkiem. Mo¿e to wynika z tego, ¿e on jest trochê takim dzieciakiem który nie do koñca umie wyraziæ swoje uczucia i potrzebuje czêsto, ¿eby mu powiedzieæ, co ma robiæ, bo sam czasem nie zdaje sobie sprawy, ¿e robi mi krzywdê swoim zachowaniem...A je¿eli chodzi o wyjazdy, to przecie¿ napisa³am, ¿e nie mam nic przeciwko temu. Uwa¿am jednak, ¿e w takiej sytuacji powinni¶my wyjechaæ RAZEM. Znam przyk³ady par, gdzie facet dosta³ pracê za granic±, zabra³ ze sob± dziewczynê (która nie zna³a s³owa w jêzyku tego kraju i nie mia³a tam pracy), ale jednak wyjechali razem, on co prawda utrzymywa³ j± przez rok czy dwa ale w koñcu i ona znalaz³a pracê, nauczy³a siê jêzyka i s± teraz szczê¶liwym ma³¿eñstwem, maj± dziecko. A móg³ przecie¿ powiedzieæ "sorry kochanie, ja sobie jadê, ty tam pracy nie masz wiêc ja siê zmywam, mi³o by³o". Chcia³abym wiedzieæ, ¿e w takiej sytuacji mój ch³opak post±pi podobnie.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.